YLE > Svenskfinland

Monday, 19 November, 18:51

YLE - 16 sep 18 kl. 15:28

Lena Holmlund från Vasa väljer att hoppa av ekorrhjulet – ska starta B&B i FrankrikeEtt pittoreskt B&B i en fransk by i stället för kontorsjobb 8-16 varje vardag, hur låter det? Det är i varje fall vad Vasabon Lena Holmlund går och drömmer om. Och nu håller drömmen på att bli sann. Hon ska bara ta hand om sin 102-åriga moster först före hon kan flytta..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Holmlund, Vasa, Frankrike, Vasabon Lena Holmlund

Dela artikeln

426 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lena, Holmlundfrån , Vasa, väljeratt , hoppaav , ekorrhjulet, ska starta B&B i Frankrike
Posh24 - 14 dec 15 kl. 13:01

Lena Philipssons ex säljer ut bild på henne!

Pierre Leander säljer en bild av exet, Lena Philipsson, på Tradera
.

YLE - 07 nov 16 kl. 15:39

Vasa väljer ungdomsfullmäktige

I Vasa är det val till ungdomsfullmäktige på tisdag och onsdag. Unga i åldern 13-20 har rösträtt i valet till ungdomsfullmäktige. 22 ledamöter ska väljas till ungdomsfullmäktige, vars syfte är att föra fram ungas röst i beslutsfattandet.

Dalarnas tidningar - 29 jul 13 kl. 05:55

Gustav Vasa säljer slut

Han är eftertraktad, landsfadern. Nyskrivna sommarspelet Gustav Vasa i Svärdsjö har några dagar efter premiären flera utsålda föreställningar..

Expressen - 17 aug 13 kl. 16:58

Lena Sundström följer styckarna på Scan

Christian Sturesson, 36, är styckare på Scan i Kristianstad. Han är nöjd med lönen och gemenskapen, men konstaterar att "kroppen är sleten". Lena Sundström besöker företaget som en gång i tiden gav hennes morfar en guldklocka och hennes mormor en guldlänk.

VBL - 11 nov 12 kl. 23:25

Låtskrivare från Vasa säljer bäst i världen

Det japanska pojkbandet Arashi säljer mest i världen. Deras nya skiva ?Popcorn?

YLE - 11 sep 16 kl. 15:00

Från producent direkt till konsument på skördemarknaden i Vasa

Under söndagen ordnades Brages årliga skördemarknad vid friluftsmuséet i Sandviken i Vasa. Till tonerna av traditionell dragspelsmusik så kunde besökarna fynda allt från nypotatis till glaskonst, direkt från producenterna. Trots att vädret var mulet till en början så kom en strid ström med besökare för att ta del av de produkter som erbjöds på årets skördemarknad.

YLE - 13 okt 14 kl. 22:05

Vasa säger varken Åbo eller Tammerfors

Vasas utlåtande om social- och hälsovårdsreformen debatterades i ett par timmar på måndag kväll. Resultatet? Vasa väljer inte vårdområde före man har mer information.

YLE - 08 dec 14 kl. 14:46

Teijo Seppelin lämnar Vasa hamn

Hamndirektören Teijo Seppelin i Vasa följer inte med till den nya organisationen Kvarken Ports som tar över hamnarna i Vasa och Umeå från årsskiftet. Från den första januari tar nybildade Kvarkenhamnar (Kvarken Ports AB) över verksamheten i Vasa hamn. Affärsverket Vasa hamn avvecklas, de anställda tas över av svenskregistrerade Kvarken Ports och i Finland kommer det enbart att finnas en filial kvar.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 13 kl. 07:45

Niclas Holmlund: Vi väljer inte musiken ? musiken väljer oss

Jag låg däckad med influensa för ett par veckor sedan. Med feber och ont i kroppen var till och med tv-tittande för ansträngande. Det var [...

YLE - 17 jun 15 kl. 20:35

Vasa säljer Sandviksvillan och officersklubben

PSJ Holding OY får köpa Sandviksvillan för 113 000 euro föreslår stadsstyrelsen för fullmäktige. Detta efter att Timo Kankaanpää som bjöd 135 000 euro hoppat av affären. PSJ Holding har för avsikt att renovera Sandviksvillan för restaurang- och festbruk.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Församlingsvalet i Österbotten: Stor valseger för nya listan i Närpes – i Replot ökade valdeltagandet mest

Replotborna gick flitigt till valurnan i församlingsvalet. 26,9 procent röstade vilket är betydligt mer än 15,2 procent för fyra år sedan. Även i Närpes var man flitiga där en ny kandidatlista tog en stor seger.

YLE - Igår: 08:57

Beväringar i Nylands brigad: Visst skrattar vi lite åt dialekter, men ingen enskild grupp är utsatt

Det är viktigt att få uttrycka sig på sitt modersmål, det språk som är närmast hjärtat. Modersmål är i det här fallet dialekt, och i synnerhet på Nylands brigad i Ekenäs finns många dialekter..

YLE - 9 timmar sedan

"Österbottningar är driftiga men har kanske fastnat för mycket i det gamla"

Kan Österbotten vara en drivmotor för landets ekonomi i framtiden? Den frågan försökte Johnny Åkerholm, styrelseordförande för Vasa universitet, ge svar på i Jakobstad i lördags..

YLE - 11 timmar sedan

Novia startar utredning efter kritiken om nedbantad studieplanering: "Oerhört viktigt att vi har en fungerande och effektiv handledning"

När antalet studieplanerare vid Novia i Vasa gick ner från två till en, väcktes det en hel del kritik. Som svar på kritiken utreder Novia nu den totala resurseringen för studiehandledning..

YLE - 13 timmar sedan

En allvarligt skakad efter krock med hästar – hästarna stod mitt på vägen

En person skadades allvarligt och fyra hästar dog i en trafikolycka i Jokipää i Laihela på söndag kväll vid 19.30-tiden..

YLE - 13 timmar sedan

Långt över 300 sökte till den tvåspråkiga nödcentralsutbildningen i Vasa – Roger och Aarne är två av dem som kom in

16 personer antogs till den eftertraktade tvåspråkiga utbildningen för att bli nödcentralsoperatör i Vasa. Om ett drygt år är det kanske någon av dem som svarar i telefonen när österbottningarna ringer till nödcentralen..

YLE - Igår: 18:41

Åländska Jenny Fellmans panghelg i Kontiolahti: Dubbla segrar och plats i världscupen i skidskytte

Två gp-tävlingar i D22-klassen i Kontiolahti – lika många segrar. Nu är Jenny Fellman från IF Åland dessutom uttagen till världscupspremiären. Det känns superkul, säger skidskytten själv till Nya Åland..

YLE - Igår: 08:30

Ny forskning undersöker hur föräldrars skärmberoende påverkar barn: "Resultatet av experimentet ser vi först i nästa generation"

Föräldrar brukar ofta förarga sig över sina barns eviga stirrande på mobilskärmar – men hur bra är de vuxna själva på att begränsa skärmtiden? Internationell forskning visar att föräldrars ständiga stirrande på smarttelefonen påverkar småbarns utveckling negativt. Också finländska forskare intresserar sig nu för den här frågan.

YLE - Igår: 08:57

Svagt intresse för att bli lucia – föreningen Brage i Vasa: "Vi måste fiska efter kandidaterna"

I år ställde endast en kandidat upp för att bli Brages lucia. Eftersom det inte kan ordnas någon luciaomröstning blir det ingen vanlig insamling i år..

YLE - Igår: 09:00

Fredrik Westblom testade tolv religioner på ett år : "Satanismen gav mig bättre självförtroende"

Idag finns bara altaret och dagboken kvar av projektet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.