YLE > Svenskfinland

Friday, 21 September, 11:53

YLE - 16 sep 18 kl. 15:28

Lena Holmlund från Vasa väljer att hoppa av ekorrhjulet – ska starta B&B i FrankrikeEtt pittoreskt B&B i en fransk by i stället för kontorsjobb 8-16 varje vardag, hur låter det? Det är i varje fall vad Vasabon Lena Holmlund går och drömmer om. Och nu håller drömmen på att bli sann. Hon ska bara ta hand om sin 102-åriga moster först före hon kan flytta..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Holmlund, Vasa, Frankrike, Vasabon Lena Holmlund

Dela artikeln

409 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lena, Holmlundfrån , Vasa, väljeratt , hoppaav , ekorrhjulet, ska starta B&B i Frankrike
Posh24 - 14 dec 15 kl. 13:01

Lena Philipssons ex säljer ut bild på henne!

Pierre Leander säljer en bild av exet, Lena Philipsson, på Tradera
.

YLE - 07 nov 16 kl. 15:39

Vasa väljer ungdomsfullmäktige

I Vasa är det val till ungdomsfullmäktige på tisdag och onsdag. Unga i åldern 13-20 har rösträtt i valet till ungdomsfullmäktige. 22 ledamöter ska väljas till ungdomsfullmäktige, vars syfte är att föra fram ungas röst i beslutsfattandet.

Dalarnas tidningar - 29 jul 13 kl. 05:55

Gustav Vasa säljer slut

Han är eftertraktad, landsfadern. Nyskrivna sommarspelet Gustav Vasa i Svärdsjö har några dagar efter premiären flera utsålda föreställningar..

Expressen - 17 aug 13 kl. 16:58

Lena Sundström följer styckarna på Scan

Christian Sturesson, 36, är styckare på Scan i Kristianstad. Han är nöjd med lönen och gemenskapen, men konstaterar att "kroppen är sleten". Lena Sundström besöker företaget som en gång i tiden gav hennes morfar en guldklocka och hennes mormor en guldlänk.

VBL - 11 nov 12 kl. 23:25

Låtskrivare från Vasa säljer bäst i världen

Det japanska pojkbandet Arashi säljer mest i världen. Deras nya skiva ?Popcorn?

YLE - 11 sep 16 kl. 15:00

Från producent direkt till konsument på skördemarknaden i Vasa

Under söndagen ordnades Brages årliga skördemarknad vid friluftsmuséet i Sandviken i Vasa. Till tonerna av traditionell dragspelsmusik så kunde besökarna fynda allt från nypotatis till glaskonst, direkt från producenterna. Trots att vädret var mulet till en början så kom en strid ström med besökare för att ta del av de produkter som erbjöds på årets skördemarknad.

YLE - 13 okt 14 kl. 22:05

Vasa säger varken Åbo eller Tammerfors

Vasas utlåtande om social- och hälsovårdsreformen debatterades i ett par timmar på måndag kväll. Resultatet? Vasa väljer inte vårdområde före man har mer information.

YLE - 08 dec 14 kl. 14:46

Teijo Seppelin lämnar Vasa hamn

Hamndirektören Teijo Seppelin i Vasa följer inte med till den nya organisationen Kvarken Ports som tar över hamnarna i Vasa och Umeå från årsskiftet. Från den första januari tar nybildade Kvarkenhamnar (Kvarken Ports AB) över verksamheten i Vasa hamn. Affärsverket Vasa hamn avvecklas, de anställda tas över av svenskregistrerade Kvarken Ports och i Finland kommer det enbart att finnas en filial kvar.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 13 kl. 07:45

Niclas Holmlund: Vi väljer inte musiken ? musiken väljer oss

Jag låg däckad med influensa för ett par veckor sedan. Med feber och ont i kroppen var till och med tv-tittande för ansträngande. Det var [...

YLE - 17 jun 15 kl. 20:35

Vasa säljer Sandviksvillan och officersklubben

PSJ Holding OY får köpa Sandviksvillan för 113 000 euro föreslår stadsstyrelsen för fullmäktige. Detta efter att Timo Kankaanpää som bjöd 135 000 euro hoppat av affären. PSJ Holding har för avsikt att renovera Sandviksvillan för restaurang- och festbruk.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Rovdjurskontaktperson: Kan röra sig om fyra vargar i Tölby-Vikby området

Rovdjurskontaktpersonen i Tölby, Kjell Friberg, tycker att diskussionerna om skolvägarnas trygghet är befogade. Tre dagar i rad har vargar observerats i Tölby-Vikby området den senaste veckan..

YLE - 2 timmar sedan

Vbl: Vasa centralsjukhus först ut i Finland med nya cancertest

Vasa centralsjukhus är först i Finland med att prova ett nytt cancertest. Det rapporterar Vasabladet idag..

YLE - 7 timmar sedan

Eleverna ska inte behöva gå hungriga på grund av en insamling – skolor ersätter Hungerdagsgröten med vanlig mat

Karleby brukar servera vatten, mannagrynsvälling och knäckebröd utan smör när det är Hungerdag. Det man sparar in på det brukar gå till insamlingen och räcka till mat åt 100 familjer i en månad i något katastrofområde. Men så blir det inte i år..

YLE - 14 timmar sedan

Bybor och kommunledning överens om Österövägen – kräver bättre underhåll

Österöborna fasar inför den kommande vintern. Senast det rådde menförestider tvingades de åka traktor eller fyrhjuling för att ta sig fram längs byns väg. Tillsammans med Vörås kommunledning kräver man bättre underhåll framöver..

YLE - 16 timmar sedan

Skolor i Korsholm reagerar på varg – ber föräldrar och barn diskutera skolvägen

Två lågstadieskolor i Korsholm väljer att ta det säkra före det osäkra och har därför inlett en dialog med hemmen om de vargar som setts röra sig i området kring Tölby-Vikby..

YLE - 16 timmar sedan

KPV närmar sig ligaspel – Josimov och Multanen sänkte Haka

Serieledande KPV tog en planenlig seger över mittenlaget FC Haka på bortaplan i kväll. Milos Josimov och Kalle Multanen stod för fullträffarna som förde KPV ytterligare ett steg närmare det stora målet – spel i ligan..

YLE - 21 timmar sedan

De gröna oroade över fiskodling i Jakobstad – överväger besvär

De gröna i Jakobstad överväger att besvära sig mot NTM-centralens beslut att inte kräva en miljökonsekvensbedömning för den planerade fiskodlingen utanför Öuran i Jakobstad..

YLE - 21 timmar sedan

De gröna oroade över fiskodling i Jakobstad – funderar på besvär

De gröna i Jakobstad funderar på att besvära sig mot NTM-centralens beslut att inte kräva en miljökonsekvensbedömning för den planerade fiskodlingen utanför Öuran i Jakobstad..

YLE - 21 timmar sedan

Hundratals hushåll utan el i Österbotten – veckoslutet bjuder på storm

Höstens första storm har dragit in över Österbotten. Under torsdag eftermiddag var närmare 400 österbottniska hushåll utan el..

YLE - 22 timmar sedan

KAJ ny etta på Vegatoppen - rösta här!

Den här veckan tog sig KAJ från utmanarplats till toppen av den finlandssvenska hitlistan. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, LCMDF och Johnny Söderback?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.