YLE > Svenskfinland

Sunday, 17 February, 13:06

YLE - 16 sep 18 kl. 15:28

Lena Holmlund från Vasa väljer att hoppa av ekorrhjulet – ska starta B&B i FrankrikeEtt pittoreskt B&B i en fransk by i stället för kontorsjobb 8-16 varje vardag, hur låter det? Det är i varje fall vad Vasabon Lena Holmlund går och drömmer om. Och nu håller drömmen på att bli sann. Hon ska bara ta hand om sin 102-åriga moster först före hon kan flytta..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Holmlund, Vasa, Frankrike, Vasabon Lena Holmlund

Dela artikeln

426 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lena, Holmlundfrån , Vasa, väljeratt , hoppaav , ekorrhjulet, ska starta B&B i Frankrike
YLE - 07 nov 16 kl. 15:39

Vasa väljer ungdomsfullmäktige

I Vasa är det val till ungdomsfullmäktige på tisdag och onsdag. Unga i åldern 13-20 har rösträtt i valet till ungdomsfullmäktige. 22 ledamöter ska väljas till ungdomsfullmäktige, vars syfte är att föra fram ungas röst i beslutsfattandet.

Posh24 - 14 dec 15 kl. 13:01

Lena Philipssons ex säljer ut bild på henne!

Pierre Leander säljer en bild av exet, Lena Philipsson, på Tradera
.

Dalarnas tidningar - 29 jul 13 kl. 05:55

Gustav Vasa säljer slut

Han är eftertraktad, landsfadern. Nyskrivna sommarspelet Gustav Vasa i Svärdsjö har några dagar efter premiären flera utsålda föreställningar..

Expressen - 17 aug 13 kl. 16:58

Lena Sundström följer styckarna på Scan

Christian Sturesson, 36, är styckare på Scan i Kristianstad. Han är nöjd med lönen och gemenskapen, men konstaterar att "kroppen är sleten". Lena Sundström besöker företaget som en gång i tiden gav hennes morfar en guldklocka och hennes mormor en guldlänk.

VBL - 11 nov 12 kl. 23:25

Låtskrivare från Vasa säljer bäst i världen

Det japanska pojkbandet Arashi säljer mest i världen. Deras nya skiva ?Popcorn?

YLE - 11 sep 16 kl. 15:00

Från producent direkt till konsument på skördemarknaden i Vasa

Under söndagen ordnades Brages årliga skördemarknad vid friluftsmuséet i Sandviken i Vasa. Till tonerna av traditionell dragspelsmusik så kunde besökarna fynda allt från nypotatis till glaskonst, direkt från producenterna. Trots att vädret var mulet till en början så kom en strid ström med besökare för att ta del av de produkter som erbjöds på årets skördemarknad.

YLE - 13 okt 14 kl. 22:05

Vasa säger varken Åbo eller Tammerfors

Vasas utlåtande om social- och hälsovårdsreformen debatterades i ett par timmar på måndag kväll. Resultatet? Vasa väljer inte vårdområde före man har mer information.

YLE - 08 dec 14 kl. 14:46

Teijo Seppelin lämnar Vasa hamn

Hamndirektören Teijo Seppelin i Vasa följer inte med till den nya organisationen Kvarken Ports som tar över hamnarna i Vasa och Umeå från årsskiftet. Från den första januari tar nybildade Kvarkenhamnar (Kvarken Ports AB) över verksamheten i Vasa hamn. Affärsverket Vasa hamn avvecklas, de anställda tas över av svenskregistrerade Kvarken Ports och i Finland kommer det enbart att finnas en filial kvar.

Västerbottens Folkblad - 15 mar 13 kl. 07:45

Niclas Holmlund: Vi väljer inte musiken ? musiken väljer oss

Jag låg däckad med influensa för ett par veckor sedan. Med feber och ont i kroppen var till och med tv-tittande för ansträngande. Det var [...

SVT - 12 dec 18 kl. 16:41

Lena Söderholm inspireras av Danius: ”Hon är modig”

Lena Söderblom väljer att klä sig i knallrosa och brandorange, och Sven Melanders senaste projekt involverar satiriska revyvisor om bland annat Horace Engdahl. Svenska Akademien inspirerar – kanske mer än någonsin förr..

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Bastu förstördes i brand i Karleby

En bastu brann i Öja i Karleby på söndagen. Ingen skadades i branden..

YLE - 3 timmar sedan

Fallskärmshopp – jakten på adrenalin eller en vanlig hobby?

Susan Hammarström funderade i nästan 20 år innan hon för två år sedan bestämde sig för att prova på fallskärmshopp. Efter det första hoppet var hon fast och är numera medlem i en fallskärmsklubb i Vasa..

YLE - 3 timmar sedan

Rävgarn - ett nytt och mångsidigt hantverksmaterial

Sockor, vantar eller rentav en tröja av rävgarn - hur låter det? På Loftet i Vasa visas som bäst produkter gjorda av den här hittills oanvänd råvaran..

YLE - Igår: 10:37

Svenska liganykomlingen fortsätter värva finländskt – Linda Nyman gör Jenny Danielsson sällskap i Kungsbacka DFF

Linda Nyman är klar för en flytt till Sverige och Damallsvenskan. Liganykomlingen Kungsbacka DFF meddelar på sin webbplats att den Karlebybördiga mittfältaren skrivit på för klubben. En bra möjlighet, summerar Nyman själv..

YLE - Igår: 20:43

Slutspelsjagande Sport föll tungt – släppte in sju mål borta mot SaiPa

Med nio matcher kvar att spela är Vasa Sport fortsättningsvis under slutspelsstrecket. Lagets jakt på tiondeplatsen fick sig en rejäl törn i kväll då laget föll med stora siffror mot SaiPa..

YLE - Igår: 16:20

Knivman får tolv års fängelse för dråp

En 27-årig man dömdes på fredagen till 12 år och två månaders fängelse för dråp och misshandel. Han betecknas som extremt farlig för sin omgivning..

YLE - Igår: 15:28

Ingen vill bli kyrkoherde i Solf - noll sökande till tjänsten

Solf församling står fortfarande utan kyrkoherde. Ingen har söktden lediganslagna tjänsten som kyrkoherde i Solf..

YLE - Igår: 15:07

En miljon ton stenkol kan fraktas via Karleby hamn - från Ryssland ut i världen

Hamnen i Karleby vill hantera mer stenkol framöver. I dag transporteras stenkol sporadiskt via hamnen, men nu söker hamnbolaget tillstånd för en miljon ton..

YLE - Igår: 14:32

Vasa gick tio miljoner euro back - det ackumulerade underskottet växer till 34 miljoner euro

Statens skatteprognoser slog fullständigt fel för fjolåret. Inkomsterna blev nästan 20 miljoner euro lägre än beräknat för Vasa, det betyder att det ackumulerade underskottet växer till 34 miljoner euro..

YLE - I förrgår: 12:07

Stort vattenläckage i Ristikarifastigheten i Jakobstad - vatten står på golvet i flera våningar

Ristikari skolfastighet i Jakobstad har drabbats av ett stort vattenläckage och staden har satt in pumpar för att pumpa bort vattnet. Skolan står för tillfället tom på grund av inneluftsproblem..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.