Skånskan > Opinion

Friday, 26 April, 00:46

Skånskan - 16 sep 18 kl. 15:06

Garaget firade sina tio årMALMÖ Garaget är en fantastisk plats och kärnan i verksamheten kommer att finnas kvar om ytterligare tio år.Det sade stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson, en av talarna och gratulanterna när Garaget på Sofielund, känt som ditt extra vardagsrum, firade tioårsjubileum i helgen. Han erinrade om hur Garaget bildades 2008.
– Verksamheten växte fram i en omfattande dialog mellan boende, tjänstemän och verksamma i området.
– En mängd önskemål listades och bland dessa prioriterade man sen ut det som blev kärnverksamheten.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ Garaget, Torbjörn Nilsson, Garaget, Sofielund, Garagets, Mats Johansson, Ali Sabah Trio, Yalla Sofielund, Birgitta, Kjell Olofsson, Birgitta Olofsson

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Garaget, firadesina , tio, år
Nya Wermlands Tidningen - 31 okt 12 kl. 16:51

Familjecentral firade tio år

Familjecentralen Källan i Kristinehamn jubilerade. Man firade tioårsdagen med bland annat tårta och ansiktsmålning..

Nya Wermlands Tidningen - 19 okt 14 kl. 20:33

Publikrekord när NGK-Masters firade tio år

Sedan starten 2004 har NGK-Masters varit en av de stora värmländska höjdpunkterna inom motorsport under året. När tävlingen i helgen firade tioårsjubileum var det extra allt som gällde..

Barometern - 28 mar 18 kl. 15:59

Second handbutik firade tio år: ”Ligger rätt i tiden”

Det bjöds på tårta och billiga loppisfynd när Kalmar Stadsmissions second handbutik firade tio år. Trots det något kyliga vädret var det många som kommit dit för att fira och det var en glad stämning bland de som var på plats. .

BT - 07 okt 13 kl. 18:29

Familjecentralen firade tio år

Clowner, lek och bandklippning för nya lokaler. Under måndagen firade Familjecentralen i Ulricehamn tioårsjubileum. ?

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 12 kl. 20:04

Hårda slag när sportgymnasium firade tio år

På lördagskvällen firade Helsingborgs Sportgymnasium tio år..

Vimmerby Tidning - 12 mar 13 kl. 08:49

Fredrik Lindgren firade tio år

Fredrik Lindgren har kört för Wolverhampton i tio år. Det firade han med en testimonial i söndags.
– Det var jättesvårt att fokusera på körningen eftersom det var mycket som hände runtomkring, säger Fredrik Lindgren..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Anrika firade tio år

Tio år har gått sedan Ulrika Ribbing Johansson och Annikki Ollikainen startade företaget Anrika energi tillsammans.I lördags firade de jubileet genom att bjuda in till öppet hus..

Barometern - 16 okt 15 kl. 16:37

Lekfull reklambyrå firade tio år med barnkalas

Reklambyrån Wilson Creative började som ett prisat UF-företag på Lars Kagg-skolan 2004. Nu fyller uppstickaren tio år – och firade därför med barnkalas..

Skånskan - 06 maj 16 kl. 21:50

Populär naturförskola i S Sandby firade tio år

Södra Sandby Maskerad och tårta fanns på programmet när naturförskolan Hallonbacken i Södra Sandby i veckan firade sitt tioårsjubileum och alla föräldrar var inbjudna.Förskolan arbetar med naturen som pedagogiskt verktyg, något som underlättas av närheten till grönområde, bäck och skog, liksom till Skrylle, Fågelsångsdalen och ”Lejonskogen”. – Vi är ute så mycket som möjligt, säger förskolechef Marie-Louise Enocksson.

YA - 04 sep 17 kl. 22:00

Quinnorna firade tioårsjubileum

Hattarna hade fått lämna sina askar och flaggan var i topp när bubblet hälldes upp i Snårestad på måndagskvällen. Quinna 55+ firade sitt tioårsjubileum i oklanderlig stil..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Planer för breddad E22 och ny pågatågsstation klubbade

Lund Med stor majoritet röstade politikerna i kommunfullmäktige igenom detaljplanen för en sexfilig motorväg genom Lund, och en ny avfart vid Scheelegatan.– Det gör det lite enklare att ta sig av från motorvägen, framhåll Jan Annerstedt (FNL) om avfarten, som också lyfte fram att avfarten skulle öka säkerheten för trafikanterna.
Flera partier gick upp i talarstolen för att redogöra för sina farhågor med vad breddningen av E22 mellan Gastelyckan och Lund Norra och en ny avfart innebär.

Skånskan - 5 timmar sedan

Polisen jagar maskerad rånare

Malmö Uppringare till polisen berättar om en maskerad person som härjar på Hermodsdal.Polis skickas till Novisgatan för närmare kontroll. När polisen anländer inkommer uppgift om att den maskerade personen ska ha burit på något som liknade ett vapen och snart står det klart att en person har blivit utsatt för ett rånförsök.

Skånskan - 7 timmar sedan

De sa ja till varandra i rådhusets vigselrum

Lund Ideella föreningar är en viktig motor i det civila samhället.
På torsdagen befästes detta när Lunds kommun och paraplyorganisationerna för idrottsklubbarna respektive socialt arbete undertecknade ett gemensamt samarbetsavtal.– Det är inte så att det inte förekommit samarbete tidigare.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ebba Busch Thor valturnerar om EU

MALMÖ Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor besökte tillsammans med partiets toppkandidat till Europaparlamentet, Sara Skyttedal, Malmö på torsdagen.– Äntligen är vi igång, vi turnerar hela landet runt, sade Ebba Busch Thor när hon en dryg halvtimme sen landade hos judiska församlingen i Malmö för ett snabbt studiebesök.
Där togs hon emot med kaffe och kakor bakade på osyrat mjöl.

Skånskan - 7 timmar sedan

Döms för mordbrand

LUND En man i 30-årsåldern döms för misshandel och mordbrand till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.Mannen hade krossat rutan och kastat in bensin och en antänd trasa i en bil.
Hade branden inte upptäckts och släckts i ett tidigt skede kunde den spridit sig och hotat närliggande hus som bebos av närstående till mannen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Inrikesministern besökte brandområdet

– Det är en helt ny situation efter förra sommarens bränder, förklarar inrikesminister Mikael Damberg när han besökte brandområdet strax utanför Hästveda under torsdagen.
Han konstaterar att klimatförändringar och nya väderfenomen måste innebära en större beredskap. Speciellt efter både förra sommarens och årets tidiga bränder.

Skånskan - 8 timmar sedan

Vattenläcka på boende

HÖÖR Sent på onsdagskvällen drabbades LVM-hemmet Karlsvik i Höör av en vattenläcka.
Det var en koppling till pannrummet i kontorsbyggnaden som spruckit och som ledde till att vattnet började forsa ut. Räddningstjänsten larmades till platsen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bidragsnej för läkarbesök

HÖÖR Ett par bosatt i Höör vände sig till socialtjänsten och ansökte om försörjningsstöd när de menade att föräldrapenningen inte räckte till. Men socialtjänsten sade nej med hänvisning till att de ska kunna klara sin försörjning med föräldrapenningen.
Det visade sig också, vid en kontroll med Försäkringskassan, att paret inte tagit ut så mycket föräldrapenning som de hade rätt till.

Skånskan - 8 timmar sedan

Dags att plocka skräp

HÖÖR Lördagen den 27 april ordnas det en skräpplockardag i Höör. Alla som vill hjälpas åt att plocka skräp samlas på Nya torg klockan tio och får där handskar och plastpåsar. Arrangörer är Höörs föreningsallians, Höörs försköningsförening och Höörs kommun..

Skånskan - 8 timmar sedan

Beviljas sprittillstånd

ESLÖV Restaurangen Linnéa & Basilika uppe vid Flygstadenområdet har fått ja på sin ansökan om stadigvarande serveringstillstånd. Det är vård- och omsorgsnämnden som fattat beslutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.