YLE > Svenskfinland

Tuesday, 13 November, 16:42

YLE - 16 sep 18 kl. 15:01

Att jobba frivilligt gör dig nöjdareAllt fler jobbar frivilligt inom någon organisation inom exempelvis vård eller skola. Men många tänker inte på att de också jobbar frivilligt genom att exempelvis sköta barnbarnen. De som jobbar frivilligt säger att det är meningsfullt och att man får mycket tillbaka. Det lönar sig också av hälsoskäl..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

392 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att jobba, frivilligt, gördig , nöjdare
Skånskan - 24 apr 18 kl. 14:00

Höjdare tillbaka i Skurups tätort igen

Skurup En 60 meter hög lyftkran är tillbaka i Skurup igen. Den här gången är det på norra industriområdet byggnationen sker – Swedish Agro Machinerys bygger centrallager.Senast en jättelik lyftkran besökte Skurups kommun var i samband med att betongväggarna till den nya skolan monterades.

Skånskan - 07 sep 17 kl. 21:25

En höjdare på Himalayas höjder

ADVENTURERACING Han har tävlat mitt i den brasilianska Amazonasdjungeln bland pirayor, giftiga ormar och en ociviliserad stambefolkning.
Han har uthärdat kyla och tuffast möjliga bergsterräng i Tierra Viva i Chile.
Efter 82 timmars nonstoptävlandet, med totalt bara tre och en halv timmes sömn, tog han tidigare i år sitt helsvenska lag till seger i Expedition Africa i Sydafrika.

YLE - 25 jan 18 kl. 09:19

Pargasföretagare allt nöjdare med staden - nu satsar man på ett näringslivsteam

Pargas stad anställer en företagsutvecklare som ska jobba mycket ute på fältet, med och för företagarna..

SmålandsPosten - 24 nov 14 kl. 09:56

Det våras för hemslöjden

Nästa år är det 100 år sedan Hemslöjden i Kronoberg bildades. För att fira bjuder man nu in slöjdare och hantverkare till något som ska bli utställningen Händer som skapar på Smålands museum. Hemslöjd är något som verkligen är på G.

Cornucopia - 02 jan 17 kl. 20:02

25% lägre arbetstid gav 6 promille mindre sjukskrivningar

Göteborg har nu avslutat sitt experiment med att sänka arbetstiden på ett äldreboende med 25%. Det gav endast sex promille mindre sjukskrivningar, dvs 0.6% och kostade samtidigt 10 miljoner kronor.

News55 - 16 jan 18 kl. 13:32

Åldersdiskriminering: “Det finns en ungdomskult i Sverige”

Så länge vi inte kommer till rätta med åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden blir det svårt att förverkliga kraven på höjd pensionsålder. Det skriver Sveriges Pensionärers Riksförbunds tidigare ordförande Jöran Rubensson i en debattartikel i Aftonbladet. Rubensson, som även är expert i utredningen om nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen, menar att det finns en rad områden där äldre diskrimineras.

BT - 27 sep 12 kl. 15:09

Polisen i Sjuhäradsbygden ska klara upp vardagsbrott snabbare

Nu ska polisen bli snabbare. En ny organisation har sjösatts av polisen i Sjuhärad, som innebär att man jobbar tvåskift tillsammans med en utredningsledare för att snabbare utreda och klara upp vardagsbrott. Fler brott som utreds snabbare ger nöjdare politiker och framför allt en nöjdare allmänhet.

YLE - 08 sep 14 kl. 08:12

Min bror och jag

Det var ingen höjdare att få en lillebror när man själv var 4 år gammal.
Det kändes rent ut sagt onödigt, och det har berättats att jag gick runt till grannarna och beklagade mig. - Di bryr int se om me na meir saan di fick lillbeibin...

YLE - 15 sep 15 kl. 12:49

Ett år efter krisen siktar BK-46 åter på framgång

I juni 2014 chockades Karisborna av beskedet att deras BK-46, alla tiders mest framgångrika handbollsklubb i Finland, frivilligt tänkte gå ner till division 1. I september 2015 inleder BK åter ligasäsongen med slutspel i sikte. Spelarna var missnöjda med hur herrlaget behandlades inom klubben.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 10:30

Jättarnas holmgång

Foto: Bosse Nilsson
Det är tungviktsmatchen i tungviktsmatchen. 110 kilo Lars Möller Madsen mot 104 kilo Magnus Jernemyr. En krock som 5?

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Stort rondellbygge stänger av ena sidan av motorvägen i Vasa – arbetsledare: Kör försiktigt

Det stora rondellbygget vid ändan av motorvägen i Sandviken inleddes förra veckan. Trots tydliga trafikarrangemang har farliga situationer redan uppstått då bilister kört alldeles för fort, berättar arbetsledaren..

YLE - 3 timmar sedan

Stopp för anskaffningar i Karleby – staden går mot 20 miljoner sämre resultat än väntat

Karleby stad inför anskaffningsstopp för resten av året och dessutom ska nya rekryteringar övervägas noga. Det plus på 15 miljoner som staden räknade med i somras ser ut att förvandlas till ett minus på 4 miljoner..

YLE - 4 timmar sedan

Österbottnisk snabbmat i Iran: "Målet är att bygga upp en franchisekedja i landet"

Det var meningen att far och son Vähäkangas, Martti och Daniel från Jakobstad, skulle starta en snabbmatskedja i Kina – istället blev det Iran. Trots att det förändrade politiska läget ställer till problem har företaget inga planer på att lämna landet..

YLE - 6 timmar sedan

Samarbetsförhandlingarna vid Ekorosk är avslutade – fem tjänster försvinner

Två personer sägs upp vid avfallshanteringsbolaget Ekorosk och tre tjänster försvinner genom pensionsarrangemang. Efter omorganiseringen kommer bolaget ha 32 anställda..

YLE - 7 timmar sedan

Efterlysningen 13.11

Snöslunga, LP-skivor och Harry Potter-bok, bland annat detta efterlystes den här veckan. Här hittar du alla kontaktuppgifter..

YLE - 12 timmar sedan

En oktobernatt slog tjuvarna till i Carl-Eriks sommarstuga – stal till och med bild på sonen

Stuginbrotten har minskat i antal i Österbotten, men det kan ändå vara skäl att skydda sin sommarstuga mot tjuvar. Carl-Erik Ellfolk har drabbats av två stuginbrott och idag har han kameraövervakning på området..

YLE - 20 timmar sedan

Alla skolor i Larsmo får hjärtstartare - har funnits lägen då de skulle ha behövts

Alla skolor i Larsmo får en hjärtstartare. Kommunen ska också ge utbildning i hur defibrillatorerna ska användas..

YLE - Igår: 16:06

Elbilsägare oroar sig inte över vintern – "Man klarar sig nog bra trots kylan"

En smällkall vinter kan ställa till med problem för bilens batteri. Men elbilsägaren Simon Sandvik oroar sig inte inför den kommande vintern. Han säger att man klarar sig bra med elbil, även i kyla..

YLE - Igår: 11:14

Rött ljus av Sparv inför matcherna mot Grekland och Ungern – förbundskapten Kanerva tänker inte komplettera truppen

Fotbollslandslagets kapten och innermittfältare Tim Sparv har inte återhämtat sig efter sin vadskada för snart två veckor sedan och tvingas tacka nej till landslagsspel då gruppsegraren ska vaskas fram i Nations League. Finland möter Grekland på onsdag då grekerna är piskade att vinna med minst två mål..

YLE - Igår: 10:31

Vasafullmäktige röstade för höjd kommunalskatt

Från och med nästa år betalar vasaborna 20,50 procent i kommunalskatt. Fullmäktige har röstat igenom förslaget om skattehöjning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.