YLE > Svenskfinland

Friday, 21 September, 05:47

YLE - 16 sep 18 kl. 15:01

Att jobba frivilligt gör dig nöjdareAllt fler jobbar frivilligt inom någon organisation inom exempelvis vård eller skola. Men många tänker inte på att de också jobbar frivilligt genom att exempelvis sköta barnbarnen. De som jobbar frivilligt säger att det är meningsfullt och att man får mycket tillbaka. Det lönar sig också av hälsoskäl..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

344 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att jobba, frivilligt, gördig , nöjdare
Skånskan - 24 apr 18 kl. 14:00

Höjdare tillbaka i Skurups tätort igen

Skurup En 60 meter hög lyftkran är tillbaka i Skurup igen. Den här gången är det på norra industriområdet byggnationen sker – Swedish Agro Machinerys bygger centrallager.Senast en jättelik lyftkran besökte Skurups kommun var i samband med att betongväggarna till den nya skolan monterades.

Skånskan - 07 sep 17 kl. 21:25

En höjdare på Himalayas höjder

ADVENTURERACING Han har tävlat mitt i den brasilianska Amazonasdjungeln bland pirayor, giftiga ormar och en ociviliserad stambefolkning.
Han har uthärdat kyla och tuffast möjliga bergsterräng i Tierra Viva i Chile.
Efter 82 timmars nonstoptävlandet, med totalt bara tre och en halv timmes sömn, tog han tidigare i år sitt helsvenska lag till seger i Expedition Africa i Sydafrika.

YLE - 25 jan 18 kl. 09:19

Pargasföretagare allt nöjdare med staden - nu satsar man på ett näringslivsteam

Pargas stad anställer en företagsutvecklare som ska jobba mycket ute på fältet, med och för företagarna..

SmålandsPosten - 24 nov 14 kl. 09:56

Det våras för hemslöjden

Nästa år är det 100 år sedan Hemslöjden i Kronoberg bildades. För att fira bjuder man nu in slöjdare och hantverkare till något som ska bli utställningen Händer som skapar på Smålands museum. Hemslöjd är något som verkligen är på G.

Cornucopia - 02 jan 17 kl. 20:02

25% lägre arbetstid gav 6 promille mindre sjukskrivningar

Göteborg har nu avslutat sitt experiment med att sänka arbetstiden på ett äldreboende med 25%. Det gav endast sex promille mindre sjukskrivningar, dvs 0.6% och kostade samtidigt 10 miljoner kronor.

News55 - 16 jan 18 kl. 13:32

Åldersdiskriminering: “Det finns en ungdomskult i Sverige”

Så länge vi inte kommer till rätta med åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden blir det svårt att förverkliga kraven på höjd pensionsålder. Det skriver Sveriges Pensionärers Riksförbunds tidigare ordförande Jöran Rubensson i en debattartikel i Aftonbladet. Rubensson, som även är expert i utredningen om nationell kvalitetsplan för äldreomsorgen, menar att det finns en rad områden där äldre diskrimineras.

BT - 27 sep 12 kl. 15:09

Polisen i Sjuhäradsbygden ska klara upp vardagsbrott snabbare

Nu ska polisen bli snabbare. En ny organisation har sjösatts av polisen i Sjuhärad, som innebär att man jobbar tvåskift tillsammans med en utredningsledare för att snabbare utreda och klara upp vardagsbrott. Fler brott som utreds snabbare ger nöjdare politiker och framför allt en nöjdare allmänhet.

YLE - 08 sep 14 kl. 08:12

Min bror och jag

Det var ingen höjdare att få en lillebror när man själv var 4 år gammal.
Det kändes rent ut sagt onödigt, och det har berättats att jag gick runt till grannarna och beklagade mig. - Di bryr int se om me na meir saan di fick lillbeibin...

YLE - 15 sep 15 kl. 12:49

Ett år efter krisen siktar BK-46 åter på framgång

I juni 2014 chockades Karisborna av beskedet att deras BK-46, alla tiders mest framgångrika handbollsklubb i Finland, frivilligt tänkte gå ner till division 1. I september 2015 inleder BK åter ligasäsongen med slutspel i sikte. Spelarna var missnöjda med hur herrlaget behandlades inom klubben.

Kristianstadsbladet - 10 okt 13 kl. 10:30

Jättarnas holmgång

Foto: Bosse Nilsson
Det är tungviktsmatchen i tungviktsmatchen. 110 kilo Lars Möller Madsen mot 104 kilo Magnus Jernemyr. En krock som 5?

Fler nyheter från YLE

YLE - 1 timme sedan

Eleverna ska inte behöva gå hungriga på grund av en insamling – skolor ersätter Hungerdagsgröten med vanlig mat

Karleby brukar servera vatten, mannagrynsvälling och knäckebröd utan smör när det är Hungerdag. Det man sparar in på det brukar gå till insamlingen och räcka till mat åt 100 familjer i en månad i något katastrofområde. Men så blir det inte i år..

YLE - 8 timmar sedan

Bybor och kommunledning överens om Österövägen – kräver bättre underhåll

Österöborna fasar inför den kommande vintern. Senast det rådde menförestider tvingades de åka traktor eller fyrhjuling för att ta sig fram längs byns väg. Tillsammans med Vörås kommunledning kräver man bättre underhåll framöver..

YLE - 10 timmar sedan

Skolor i Korsholm reagerar på varg – ber föräldrar och barn diskutera skolvägen

Två lågstadieskolor i Korsholm väljer att ta det säkra före det osäkra och har därför inlett en dialog med hemmen om de vargar som setts röra sig i området kring Tölby-Vikby..

YLE - 10 timmar sedan

KPV närmar sig ligaspel – Josimov och Multanen sänkte Haka

Serieledande KPV tog en planenlig seger över mittenlaget FC Haka på bortaplan i kväll. Milos Josimov och Kalle Multanen stod för fullträffarna som förde KPV ytterligare ett steg närmare det stora målet – spel i ligan..

YLE - 15 timmar sedan

De gröna oroade över fiskodling i Jakobstad – överväger besvär

De gröna i Jakobstad överväger att besvära sig mot NTM-centralens beslut att inte kräva en miljökonsekvensbedömning för den planerade fiskodlingen utanför Öuran i Jakobstad..

YLE - 15 timmar sedan

De gröna oroade över fiskodling i Jakobstad – funderar på besvär

De gröna i Jakobstad funderar på att besvära sig mot NTM-centralens beslut att inte kräva en miljökonsekvensbedömning för den planerade fiskodlingen utanför Öuran i Jakobstad..

YLE - 15 timmar sedan

Hundratals hushåll utan el i Österbotten – veckoslutet bjuder på storm

Höstens första storm har dragit in över Österbotten. Under torsdag eftermiddag var närmare 400 österbottniska hushåll utan el..

YLE - 16 timmar sedan

KAJ ny etta på Vegatoppen - rösta här!

Den här veckan tog sig KAJ från utmanarplats till toppen av den finlandssvenska hitlistan. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, LCMDF och Johnny Söderback?.

YLE - 16 timmar sedan

Johnny Söderback satsar på dansbandscountry

Johnny Söderback är en bekant röst för Vegatoppens lyssnare. Hösten 2017 kunde vi höra Johnny i låten Låt en morgon vakna. Nu utmanar han med en ny låt..

YLE - 16 timmar sedan

Eleverna fick vänta i en timme innan studentprovet kom igång – tekniska problem med det digitala provet

Flera gymnasier hade problem med att starta igång det digitala provet i främmande språk på onsdagen och blev därför försenade i starten. I två skolor kom provet igång först efter en timmes väntan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.