GT > Nyheter

Tuesday, 13 November, 05:56

GT - 16 sep 18 kl. 15:04

Stadsdelen där 59% inte gick och röstadePå håll verkar läget i Gårdsten i Göteborg vara bekymmersamt. Polisen har pekat ut stadsdelen som ett av 23 särskilt utsatta områden i Sverige, och i valdistriktet Gårdsten Norra röstade bara 41 procent i kommunalvalet – lägst i hela Göteborg.Men vid en närmare granskning växer en delvis annan bild fram: pilarna pekar uppåt.– Skillnaden mellan i dag och 1991, när jag flyttade hit, är som natt och dag, säger Salma Nazzal, projektledare på Gårdstensbostäder..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Gårdsten, Göteborg, Sverige, Gårdsten Norra, Salma Nazzal, Gårdstensbostäder

Dela artikeln

495 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsdelendär , 59%inte , gickoch , röstade
YLE - 09 apr 17 kl. 22:54

Fler Hangöbor hittade fram till vallokalen - färre röstade i Sjundeå

Hangö var den enda kommunen i Västnyland där kommunalvalet lyckades aktivera fler väljare än år 2012. I Lojo och Raseborg var valdeltagandet rätt samma medan det sjönk i både Sjundeå och Ingå. Hangöborna röstade flitigare i det här kommunalvalet än för fyra år sedan.

YLE - 12 apr 17 kl. 08:54

Här röstade bara 37 procent - Lawrence är en av dem som inte röstar

Valdeltagandet i huvudstadsregionen varierade stort i årets kommunalval. Flitigast att rösta var man i Svedängen i Helsingfors där valdeltagandet var 80 procent. Det lägsta valdeltagandet hittas i röstningsområdet Sockberget-Kirstibacken i Esbo där bara omkring 37 procent röstade.

TA - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten.Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.
Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

BT - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten. Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

Opinionen.se - 03 nov 13 kl. 20:37

Vattenfall kvar – för få röstade


Ett förslag om att Berlin ska köpa tillbaka elnätet från Vattenfall, med syfte att producera mer miljövänlig el, har fallit. För få Berlinbor röstade i dagens folkomröstning. 2,5 miljoner invånare i den tyska huvudstaden hade i dag möjlighet att påverka vem som ska äga elnätet där.

BT - 03 nov 13 kl. 20:31

Vattenfall kvar - för få röstade

Ett förslag om att Berlin ska köpa tillbaka elnätet från Vattenfall, med syfte att producera mer miljövänlig el, har fallit. För få Berlinbor röstade i dagens folkomröstning.2,5 miljoner invånare i den tyska huvudstaden hade i dag möjlighet att påverka vem som ska äga elnätet där.

Skånskan - 12 sep 18 kl. 17:25

Så röstade man i de olika valdistrikten

SJÖBO Räkningen av de sena rösterna i Sjöbovalet ändrade inte på mandatfördelningen.Därmed fastslås resultatet från valnatten, ett resultat utan någon tydlig majoritet i Sjöbopolitiken. Genomgången på onsdagen av 347 sent avgivna eller tveksamma röster ändrade ingenting.

YLE - 16 okt 14 kl. 08:11

20 år sen Finland röstade om EU

Det har gått 20 år sedan Finlands folk sade ja till medlemskap i Europeiska unionen. Den 16 oktober 1994 gav den finländska folkomröstningen en ja-majoritet på 56,9 %. I Finland ansågs EU-anslutningen vara den största enskilda politiska frågan sedan 1940-talets krig.

YLE - 16 okt 14 kl. 08:11

20 år sedan Finland röstade om EU - inget fullständigt äktenskap?

Det har gått 20 år sedan Finlands folk sade ja till medlemskap i Europeiska unionen. Den 16 oktober 1994 gav den finländska folkomröstningen en ja-majoritet på 56,9 %. I Finland ansågs EU-anslutningen vara den största enskilda politiska frågan sedan 1940-talets krig.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 16:00

Kritikerna: ”Vet inte vem som blankröstade”

ESLÖV För några veckor sedan gick Göran Granberg och Andréa Wramfelt ut och kritiserade förhållandena inom Sverigedemokraterna Eslöv.
När gruppledaren Fredrik Ottesen i kommunfullmäktige på måndagskvällen inte fick stöd av samtliga 13 Sverigedemokrater vid en sluten votering satte en del detta i samband med utspelet. Men de båda kritikerna förnekar att de avvikit från partilinjen.

Fler nyheter från GT

GT - 30 minuter sedan

Göteborg-Falkenberg behöver fler spår

Kristdemokraternas transportpolitik utgår från att människor ska kunna bo, arbeta och leva i hela landet. Det inkluderar även Halland. Regeringen bör tillsätta en åtgärdsvalsstudie för sträckan mellan Göteborg och Falkenberg, skriver riksdagsledamoten Larry Söder (KD)..

GT - 8 timmar sedan

Tvillingarnas graviditetslycka – med bara veckors mellanrum

Enäggstvillingarna Nathalie och Evelina Almart, 23, gör i stort sett allt tillsammans. Systrarna från Borås väntar nu barn med endast tio veckors mellanrum. – Man skulle nästan kunna tro att det var planerat, säger de.

GT - 9 timmar sedan

Bussterminal avspärrad – stor polisinsats, uppger GP

Polisen har spärrat av Bussterminalen vid Åkareplatsen i centrala Göteborg. Det uppger ett vittne för GP.Det är ännu oklart vad det rör sig om, skriver tidningen..

GT - 9 timmar sedan

Helena Hysén: Glenn var min drömman – lämnades

Helena och Glenn Hysén gick skilda vägar efter Glenns otrohet.Men nu berättar Helena att hon fortfarande ser Glenn som sin idealman.– Han var min drömman.

GT - 10 timmar sedan

Bostadsförening skyddar sig mot grannarna – med taggtråd

En bostadsrättsförening i Kviberg har satt upp ett taggtrådsstaket för att skydda sina ägodelar från allmänheten och grannarna.  Föreningen menar att taggtrådsstängslet var problemets enda lösning.– De är gangsters som förstör våra saker, säger Erik Westerberg, ordförande i bostadsrättsföreningen.

GT - 12 timmar sedan

Lastbilstrailer övertänd – totalstopp på E4

En lastbilstrailer har börjat brinna på E4 vid Jönköping.Trafiken är helt stoppad, uppger polisen..

GT - 14 timmar sedan

Polisen: Inget brott bakom Dantes död

I tre dygn höll Sverige andan. Tolvårige Dante var försvunnen, och en massiv sökinsats pågick. Dante hittades, men den lille pojken var inte längre vid liv.

GT - 15 timmar sedan

Nefertiti firar 40: ”Institution för jazzälskare”

Legendariska jazzklubben Nefertiti i Göteborg firar 40-årsjubileum i år.Under hösten är flera nyheter på gång, som ”Standup and Jazz” och en särskild satsning på kvinnliga dj:s på klubbkvällar.– Nef är en institution för jazzälskare inte bara i Göteborg utan i hela landet.

GT - 17 timmar sedan

Tillbaka efter skadan: ”Man känner sig nykär”

GÖTEBORG. I över en månad har han varit borta från spel efter sviterna från hjärnskakning. Men den här veckan kan det bli comeback för Joel Mustonen, 26, i Frölunda.

GT - 17 timmar sedan

Néa fångade den dråpliga Postnord-missen på film

Lastbilschauffören Néa Larsson skulle bara passera genom rondellen.Då upptäckte hon ett 30-tal paket utspridda över vägen.– Det är inget som man brukar se på vägarna direkt, konstaterar hon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.