GT > Nyheter

Saturday, 20 April, 00:45

GT - 16 sep 18 kl. 15:04

Stadsdelen där 59% inte gick och röstadePå håll verkar läget i Gårdsten i Göteborg vara bekymmersamt. Polisen har pekat ut stadsdelen som ett av 23 särskilt utsatta områden i Sverige, och i valdistriktet Gårdsten Norra röstade bara 41 procent i kommunalvalet – lägst i hela Göteborg.Men vid en närmare granskning växer en delvis annan bild fram: pilarna pekar uppåt.– Skillnaden mellan i dag och 1991, när jag flyttade hit, är som natt och dag, säger Salma Nazzal, projektledare på Gårdstensbostäder..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Gårdsten, Göteborg, Sverige, Gårdsten Norra, Salma Nazzal, Gårdstensbostäder

Dela artikeln

495 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsdelendär , 59%inte , gickoch , röstade
YLE - 09 apr 17 kl. 22:54

Fler Hangöbor hittade fram till vallokalen - färre röstade i Sjundeå

Hangö var den enda kommunen i Västnyland där kommunalvalet lyckades aktivera fler väljare än år 2012. I Lojo och Raseborg var valdeltagandet rätt samma medan det sjönk i både Sjundeå och Ingå. Hangöborna röstade flitigare i det här kommunalvalet än för fyra år sedan.

YLE - 12 apr 17 kl. 08:54

Här röstade bara 37 procent - Lawrence är en av dem som inte röstar

Valdeltagandet i huvudstadsregionen varierade stort i årets kommunalval. Flitigast att rösta var man i Svedängen i Helsingfors där valdeltagandet var 80 procent. Det lägsta valdeltagandet hittas i röstningsområdet Sockberget-Kirstibacken i Esbo där bara omkring 37 procent röstade.

TA - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten.Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.
Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

BT - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten. Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

Skånskan - 12 sep 18 kl. 17:25

Så röstade man i de olika valdistrikten

SJÖBO Räkningen av de sena rösterna i Sjöbovalet ändrade inte på mandatfördelningen.Därmed fastslås resultatet från valnatten, ett resultat utan någon tydlig majoritet i Sjöbopolitiken. Genomgången på onsdagen av 347 sent avgivna eller tveksamma röster ändrade ingenting.

Opinionen.se - 03 nov 13 kl. 20:37

Vattenfall kvar – för få röstade


Ett förslag om att Berlin ska köpa tillbaka elnätet från Vattenfall, med syfte att producera mer miljövänlig el, har fallit. För få Berlinbor röstade i dagens folkomröstning. 2,5 miljoner invånare i den tyska huvudstaden hade i dag möjlighet att påverka vem som ska äga elnätet där.

BT - 03 nov 13 kl. 20:31

Vattenfall kvar - för få röstade

Ett förslag om att Berlin ska köpa tillbaka elnätet från Vattenfall, med syfte att producera mer miljövänlig el, har fallit. För få Berlinbor röstade i dagens folkomröstning.2,5 miljoner invånare i den tyska huvudstaden hade i dag möjlighet att påverka vem som ska äga elnätet där.

YLE - 16 okt 14 kl. 08:11

20 år sen Finland röstade om EU

Det har gått 20 år sedan Finlands folk sade ja till medlemskap i Europeiska unionen. Den 16 oktober 1994 gav den finländska folkomröstningen en ja-majoritet på 56,9 %. I Finland ansågs EU-anslutningen vara den största enskilda politiska frågan sedan 1940-talets krig.

YLE - 16 okt 14 kl. 08:11

20 år sedan Finland röstade om EU - inget fullständigt äktenskap?

Det har gått 20 år sedan Finlands folk sade ja till medlemskap i Europeiska unionen. Den 16 oktober 1994 gav den finländska folkomröstningen en ja-majoritet på 56,9 %. I Finland ansågs EU-anslutningen vara den största enskilda politiska frågan sedan 1940-talets krig.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 16:00

Kritikerna: ”Vet inte vem som blankröstade”

ESLÖV För några veckor sedan gick Göran Granberg och Andréa Wramfelt ut och kritiserade förhållandena inom Sverigedemokraterna Eslöv.
När gruppledaren Fredrik Ottesen i kommunfullmäktige på måndagskvällen inte fick stöd av samtliga 13 Sverigedemokrater vid en sluten votering satte en del detta i samband med utspelet. Men de båda kritikerna förnekar att de avvikit från partilinjen.

Fler nyheter från GT

GT - 2 timmar sedan

Rönnberg om sms:en: ”Gav inga ledtrådar”

GÖTEBORG. Senast Frölunda vann SM-guld så var de kolleger.Nu kommer coacherna Roger Rönnberg, 47, och Robert Ohlsson, 45, att ställas mot varandra i SM-finalen.

GT - 3 timmar sedan

JUST NU: Våldsam brand i villa – stor spridningsrisk

En våldsam brand har utbrutit i en villa utanför Alingsås.– En villa och ett garage är helt övertänt enligt räddningstjänsten, säger Ola Nilsson, teamledare på SOS Alarm.Räddningstjänsten jobbar för att branden inte ska sprida sig..

GT - 5 timmar sedan

Målrik match när Falkenberg föll

En som heter Larsson gjorde två mål men drog också på sig på ett rött kort.En som heter Larsen gjorde självmål, var allmänt darrig i försvaret men skickade in segermålet på tilläggstid.Jordan Larsson och Kasper Larsen höll sig i händelsernas centrum när IFK Norrköping tog årets första seger med 4–3 mot Falkenberg..

GT - 6 timmar sedan

Målvakten utvisad – då föll Gais med 0-3

GÖTEBORG. Brage ledde med 1–0.Då protesterade Gais-målvakten Marko Johansson mot en hörna – och blev utvisad.

GT - 7 timmar sedan

Splittring i partiet efter Ferms Twitterskandal

Moderaten Lena Ferm uppmanas att lämna sina uppdrag efter Twitterskandalen.Men en majoritet i lokalstyrelsen i Torslandaföreningen har fortsatt stöd för Ferm.Dock en oenig sådan.

GT - 7 timmar sedan

Stig och Margita flydde lågorna: ”Var nära ögat”

Det tog mindre än tio minuter från det att Margita Stenblom, 61, upptäckt brandröken tills dess att våldsamma lågor slog genom hustaket.Maken Stig Stenblom, 62, fick ge upp försöket att rädda sin barndomsgård och i stället fokusera på att rädda sitt eget liv.– Jag blev tvungen att rusa ut, säger han.

GT - 8 timmar sedan

Frölundabacken visar upp sin Dif-tatuering

GÖTEBORG. Han är uppvuxen som en stor supporter och har en Dif-tatuering på armen.Men nu ställs Frölundas back Gustav Lindström, 20, mot laget han vuxit upp med.

GT - 8 timmar sedan

Stora ilskan – 25 gravar skändade på kyrkogård

Omkring 25 gravstenar har välts omkull på skogskyrkogården i Kungsbacka natten till långfredagen.Dessutom saknar flera gravstenar efter den omfattande skadegörelsen.– Det är gräsligt.

GT - 9 timmar sedan

Stor brand i Göteborg – bostadshus i fara

Det brinner i ett område i terrängen vid  Länsmansgården i Göteborg. – Räddningstjänsten är orliga för spridning till bostadshus och har bett om vår hjälp med avspärrningar, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst..

GT - 10 timmar sedan

Brand på Blåkulla – räddningstjänsten tog båt

Det brinner på Blåkulla under långfredagen.– Det handlar om en brand i terrängen, säger Bosse Johansson , larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Stor-Göteborg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.