GT > Nyheter

Wednesday, 16 January, 02:54

GT - 16 sep 18 kl. 15:04

Stadsdelen där 59% inte gick och röstadePå håll verkar läget i Gårdsten i Göteborg vara bekymmersamt. Polisen har pekat ut stadsdelen som ett av 23 särskilt utsatta områden i Sverige, och i valdistriktet Gårdsten Norra röstade bara 41 procent i kommunalvalet – lägst i hela Göteborg.Men vid en närmare granskning växer en delvis annan bild fram: pilarna pekar uppåt.– Skillnaden mellan i dag och 1991, när jag flyttade hit, är som natt och dag, säger Salma Nazzal, projektledare på Gårdstensbostäder..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Gårdsten, Göteborg, Sverige, Gårdsten Norra, Salma Nazzal, Gårdstensbostäder

Dela artikeln

495 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsdelendär , 59%inte , gickoch , röstade
YLE - 09 apr 17 kl. 22:54

Fler Hangöbor hittade fram till vallokalen - färre röstade i Sjundeå

Hangö var den enda kommunen i Västnyland där kommunalvalet lyckades aktivera fler väljare än år 2012. I Lojo och Raseborg var valdeltagandet rätt samma medan det sjönk i både Sjundeå och Ingå. Hangöborna röstade flitigare i det här kommunalvalet än för fyra år sedan.

YLE - 12 apr 17 kl. 08:54

Här röstade bara 37 procent - Lawrence är en av dem som inte röstar

Valdeltagandet i huvudstadsregionen varierade stort i årets kommunalval. Flitigast att rösta var man i Svedängen i Helsingfors där valdeltagandet var 80 procent. Det lägsta valdeltagandet hittas i röstningsområdet Sockberget-Kirstibacken i Esbo där bara omkring 37 procent röstade.

TA - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten.Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.
Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

BT - 25 maj 14 kl. 23:55

Rekordmånga röstade i Sverige

Rekordmånga svenskar röstade i EU-valet, 48,8 procent, enligt Valmyndigheten. Det är drygt 3 procentenheter upp jämfört med 2009 och Sverige gick mot strömmen.Den preliminära siffran för valdeltagandet var enligt Valmyndigheten 48,8 procent när nästan alla distrikt var räknade.

Opinionen.se - 03 nov 13 kl. 20:37

Vattenfall kvar – för få röstade


Ett förslag om att Berlin ska köpa tillbaka elnätet från Vattenfall, med syfte att producera mer miljövänlig el, har fallit. För få Berlinbor röstade i dagens folkomröstning. 2,5 miljoner invånare i den tyska huvudstaden hade i dag möjlighet att påverka vem som ska äga elnätet där.

BT - 03 nov 13 kl. 20:31

Vattenfall kvar - för få röstade

Ett förslag om att Berlin ska köpa tillbaka elnätet från Vattenfall, med syfte att producera mer miljövänlig el, har fallit. För få Berlinbor röstade i dagens folkomröstning.2,5 miljoner invånare i den tyska huvudstaden hade i dag möjlighet att påverka vem som ska äga elnätet där.

Skånskan - 12 sep 18 kl. 17:25

Så röstade man i de olika valdistrikten

SJÖBO Räkningen av de sena rösterna i Sjöbovalet ändrade inte på mandatfördelningen.Därmed fastslås resultatet från valnatten, ett resultat utan någon tydlig majoritet i Sjöbopolitiken. Genomgången på onsdagen av 347 sent avgivna eller tveksamma röster ändrade ingenting.

YLE - 16 okt 14 kl. 08:11

20 år sen Finland röstade om EU

Det har gått 20 år sedan Finlands folk sade ja till medlemskap i Europeiska unionen. Den 16 oktober 1994 gav den finländska folkomröstningen en ja-majoritet på 56,9 %. I Finland ansågs EU-anslutningen vara den största enskilda politiska frågan sedan 1940-talets krig.

YLE - 16 okt 14 kl. 08:11

20 år sedan Finland röstade om EU - inget fullständigt äktenskap?

Det har gått 20 år sedan Finlands folk sade ja till medlemskap i Europeiska unionen. Den 16 oktober 1994 gav den finländska folkomröstningen en ja-majoritet på 56,9 %. I Finland ansågs EU-anslutningen vara den största enskilda politiska frågan sedan 1940-talets krig.

Skånskan - 23 okt 18 kl. 16:00

Kritikerna: ”Vet inte vem som blankröstade”

ESLÖV För några veckor sedan gick Göran Granberg och Andréa Wramfelt ut och kritiserade förhållandena inom Sverigedemokraterna Eslöv.
När gruppledaren Fredrik Ottesen i kommunfullmäktige på måndagskvällen inte fick stöd av samtliga 13 Sverigedemokrater vid en sluten votering satte en del detta i samband med utspelet. Men de båda kritikerna förnekar att de avvikit från partilinjen.

Fler nyheter från GT

GT - 5 timmar sedan

Petter Stordalens fina hyllning till Gunhild

Gunhild Stordalen har fyllt år!"Jag trodde aldrig att fylla 40 år skulle vara så här sagolikt”, skriver filantropen och miljökämpen på sin Instagram.Nu strömmar hyllningarna från fansen och maken Petter in..

GT - 7 timmar sedan

51 nya kvinnor topsas – i jakten på mördaren

Marie Johansson mördades på sin arbetsplats i centrala Göteborg för mer än 13 år sedan.Mördaren går fortfarande fri – men tack vare ny teknologi gick polisen i oktober i fjol ut med en ny fantombild.Och efteråt ramlade tipsen in.

GT - 7 timmar sedan

Frölunda klart för final – utklassade Pilsen

Frölunda är klart för ny final i CHL.Detta efter att man utklassat tjeckiska Pilsen med 9–4 i semifinalen. FÅ BÄST KOLL!

GT - 8 timmar sedan

”Det är skandal – är ett systemfel”

Ryan Lasch är inte nominerad till CHL:s mest värdefulle spelare.Något som får SVT-experten Jonas Andersson att reagera starkt.– Jag tror att han tänker att det är skandal, för det är det, säger han i SVT:s sändning..

GT - 9 timmar sedan

Bodil, 76, varnar för nya Coop-bluffen

Hundratals Coop-kunder drabbades av en bedrägerivåg i höstas – nu varnar företaget för en ny våg.Det handlar om bluff-sms och mejl.– Jag fick ett bluff-sms alldeles nyligen.

GT - 13 timmar sedan

Klart: Göteborg FC har värvat landslagsspelare

Göteborg FC har presenterat sitt andra nyförvärv. Landslagsspelaren Natalia Kuikka, 23, kommer närmast från Florida State Seminoles i USA. – Jag är jätteglad att vi är framme vid ett påskrivet kontrakt nu, säger tränaren Marcus Lantz.

GT - 20 timmar sedan

Lindas huvud har suttit löst i 15 år

Linda Ringblom från Lidköping har lidit av brutala nacksmärtor i femton år efter en bilolycka. Den svenska sjukvården har sagt att hon är frisk och att smärtorna bara är inbillning – men när Linda åkte till en specialistklinik i London fick hon sitt verkliga tillstånd bekräftat. – Huvudet sitter löst, ligamenten som sitter runt kotorna är i stort sett helt av och jag måste steloperera mig, säger Linda.

GT - Igår: 22:54

Två bilar i lågor – misstänkt anlagda bränder

Två bilar har brunnit på en parkering i Biskopsgården under måndagskvällen.– Om två bilar brinner är chansen stor att någon anlagt branden, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region Väst..

GT - Igår: 20:00

”Vi ska vinna – jag känner inte till något annat sätt”

Frölunda vann första semifinalen mot Pilsen med 6–3 – och har skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen i Tjeckien.Men att man ska backa hem och försvara ledningen är det inte tal om.– Vi ska vinna – jag känner inte till något annat sätt att coacha, säger Roger Rönnberg..

GT - Igår: 17:57

Så ska spanska modellen ta Blåvitt tillbaka till toppen

Ferran Sibila, 30, är på plats och IFK Göteborg har tecknat ett treårsavtal med Soccer Services. Bolagets utvecklingsmodell har hyllats av allt från Gif Sundsvall till Cesc Fábregas. – Hela poängen är utveckling av spelare och spelidé, säger klubbdirektören Max Markusson.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.