Expressen > Nyheter

Wednesday, 16 January, 03:38

Expressen - 16 sep 18 kl. 15:03

Han är väljarnas favorit i Sydsverige – vann stortPartiledarna Jimmie Åkesson (SD) och Ebba Busch Thor (KD) dominerar med flest personröster i hela Sydsverige.Samtidigt halkar de lokala politikerna efter i personvalet till riksdagen.– Både Åkesson och Busch Thor har lyckats profilera sig väldigt starkt och bli kända, säger statsvetaren Jenny Madestam..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydsverige, Jimmie Åkesson, Ebba Busch Thor, Åkesson, Busch Thor, Jenny Madestam

Dela artikeln

302 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han är väljarnas, favoriti , Sydsverigevann , stort
DN - 02 mar 16 kl. 05:51

”Utmaning för Republikanerna att hantera väljarnas favorit”


Analys. Donald Trump tycks gå mot en nominering. Det republikanska partiet står allt tydligare inför utmaningen att hantera väljarnas favorit.

DN - 02 mar 16 kl. 05:51

Sanna Torén Björling: Utmaning för Republikanerna att hantera väljarnas favorit


Analys. Donald Trump tycks gå mot en nominering. Det republikanska partiet står allt tydligare inför utmaningen att hantera väljarnas favorit.

DI - 22 nov 18 kl. 18:48

Väljarnas sympatier i stort sett oförändrade – SD och C ökar

De utdragna försöken att bilda regering verkar inte ha påverkat väljarnas sympatier i någon större utsträckning. I Ipsos senaste opinionsmätning för Dagens Nyheter är förändringarna från förra mätningen i oktober små..

YLE - 19 maj 14 kl. 06:19

Stubb favorit inför ordförandevalet

Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb är väljarnas favorit till ny ordförande för samlingspartiet. Stubb är favorit både bland folket och samlingspartiets egna väljare. I en enkät som fyra landsortstidningar har låtit göra, anser 37 procent av de tillfrågade att Stubb är den bäste efterträdaren till statsminister Jyrki Katainen.

Expressen - 30 aug 17 kl. 17:50

Carl Bildt väljarnas favorit till ny M-ledare

Fler moderater ställde sig bakom Carl Bildt som ny partiledare under onsdagen.  En ny mätning från DN/Ipsos visar att Bildt är storfavorit bland väljarna. 45 procent av M-sympatisörer svarar Carl Bildt som förstalternativ..

GöteborgsPosten - 08 sep 18 kl. 12:00

Så blev Jan Björklund väljarnas favorit

Svend Dahl: Den som vill försvara friheten måste även klara av att lösa faktiska samhällsproblem.

Sydsvenskan - 11 okt 13 kl. 06:30

Favorit med stort ansvar

Igår tilldelades Malala Yousafzai EU-parlamentets Sacharov-pris. Idag tippar många att hon får Nobels fredspris.
?

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 16:20

Rubio favorit i ny mätning

Hillary Clinton och Marco Rubio är favoriter inför det amerikanska presidentvalet nästa år, enligt en ny opinionsundersökning från Quinnipiac University. Tidigare har den förre Floridaguvernören Jeb Bush pekats ut som favorit bland republikanerna. Marco Rubio, senator i Florida och son till kubanska invandrare, har ett stöd på 15 procent stöd bland republikanska väljare och går därmed om Jeb Bush som stöds av 13 procent.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 16:20

Rubio favorit i ny mätning

Hillary Clinton och Marco Rubio är favoriter inför det amerikanska presidentvalet nästa år, enligt en ny opinionsundersökning från Quinnipiac University. Tidigare har den förre Floridaguvernören Jeb Bush pekats ut som favorit bland republikanerna. Marco Rubio, senator i Florida och son till kubanska invandrare, har ett stöd på 15 procent stöd bland republikanska väljare och går därmed om Jeb Bush som stöds av 13 procent.

YLE - 19 mar 16 kl. 09:04

Väljarnas populistiska hämnd?

Populism behöver inte vara negativt, och det är inte enbart vänster- eller högerextremism. Men åtminstone internationalism, optimism och medmänsklighet är i motvind när de nya partierna får makten, om de vill ta den. Bengt Lindroths nya bok om populism och nationalism ger en viktig bakgrund till ett svårbegripligt fenomen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Sverige näst bäst i arbete mot övergrepp

Sverige kommer på andra plats när The Economist rankar 40 länders arbete mot sexuella övergrepp mot barn. På de tre översta platserna finns Storbritannien, Sverige och Kanada..

Expressen - 2 timmar sedan

Ekonomen: Mittenuppgörelsen äventyrar inte finanserna

De 73 punkterna i överenskommelsen mellan S, MP, C och L äventyrar troligen inte statens finanser om den genomförs, trots högre utgifter och lägre intäkter.Det bedömer Harry Flam, ordförande för Finanspolitiska rådet.– Jag ser inga stora orosmoln på horisonten på grund av det här programmet, säger han till Sveriges Radios ”Ekot”..

Expressen - 3 timmar sedan

Ledde metoo-uppropet – nu utmanar hon Trump

2017 låg hon bakom metoo-uppropet i amerikanska senaten. Nu utmanar Kirsten Gillibrand Donald Trump – och ställer upp i amerikanska presidentvalet 2020. Hon bekräftade sin kandidatur i populära talkshow-programmet “The Late Show with Stephen Colbert” på CBS.

Expressen - 3 timmar sedan

Så kan Löfven vinna Sjöstedts välsignelse

De stora nyhetsmediernas politiska kommentatorer lutar åt att Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet kommer låta sig blidkas av Stefan Löfven – och släppa fram honom som statsminister. "Det mesta talar för att S-ledaren, efter några dagars rött bullrande, väljs till statsminister", skriver Ewa Stenberg, politisk kommentator på Dagens Nyheter. .

Expressen - 4 timmar sedan

Bil körde ner i diket – en person till sjukhus

En bil körde ner i diket i en singelolycka på väg 136 strax söder om Borgholm på tisdagskvällen.Föraren har förts med ambulans till sjukhus.– Det är halt, säger Anders Palmgren, inre befäl vid räddningstjänsten på Öland..

Expressen - 4 timmar sedan

Brand i byggnad i Stockholm – en person tagen till förhör

Det har brunnit i träbyggnad mellan Gärdet och Frihamnen i Stockholm.Branden påverkade trafiken i området och SL fick leda om bussarna.En person har tagits in till förhör och polisen misstänker mordbrand.

Expressen - 5 timmar sedan

Prinsessans stöd efter barnets skräckhistoria

Berättelsen om hur den femåriga flickan såldes till en äldre man gjorde starkt intryck på kronprinsessan Mary.Nu donerar hon via sin egen fond närmare en halv miljon kronor till ett kriscenter för kvinnor i Afghanistan.”Kvinnors rättigheter i Afghanistan är under hård press”, kommenterar Mary donationen..

Expressen - 5 timmar sedan

Mattias Fyrenius lämnar Nobel Media efter sex år

Mattias Fyrenius lämnar Nobel Media AB. Efter sex år som vd har parterna gemensamt beslutat att gå skilda vägar. – Det jag är mest stolt över är att Nobel och Nobel Media blivit en egen röst i världen på riktigt under de här åren, säger Mattias Fyrenius.

Expressen - 6 timmar sedan

Svensk kvinna i 20-årsåldern död i Schweiz

En svensk kvinna i 20-årsåldern har dött i Schweiz, det bekräftar UD. Enligt schweiziska medier har hon dött i en lavinolycka..

Expressen - 6 timmar sedan

Amadeus, 2, riskerade att kastas ut från förskolan

När förskolan i Filipstad inte höll måttet så placerade Carolina Brosius, 42, sin son i en annan kommuns förskola. Men under ett helt år vägrade Filipstad kommun betala för tvååriga Amadeus förskoleplats – vilket gjorde att tvååringen riskerade att kastas ut.– Amadeus fick sin plats uppsagd, säger Carolina.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.