Expressen > Nyheter

Friday, 21 September, 20:17

Expressen - 16 sep 18 kl. 15:03

Han är väljarnas favorit i Sydsverige – vann stortPartiledarna Jimmie Åkesson (SD) och Ebba Busch Thor (KD) dominerar med flest personröster i hela Sydsverige.Samtidigt halkar de lokala politikerna efter i personvalet till riksdagen.– Både Åkesson och Busch Thor har lyckats profilera sig väldigt starkt och bli kända, säger statsvetaren Jenny Madestam..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydsverige, Jimmie Åkesson, Ebba Busch Thor, Åkesson, Busch Thor, Jenny Madestam

Dela artikeln

298 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han är väljarnas, favoriti , Sydsverigevann , stort
DN - 02 mar 16 kl. 05:51

”Utmaning för Republikanerna att hantera väljarnas favorit”


Analys. Donald Trump tycks gå mot en nominering. Det republikanska partiet står allt tydligare inför utmaningen att hantera väljarnas favorit.

DN - 02 mar 16 kl. 05:51

Sanna Torén Björling: Utmaning för Republikanerna att hantera väljarnas favorit


Analys. Donald Trump tycks gå mot en nominering. Det republikanska partiet står allt tydligare inför utmaningen att hantera väljarnas favorit.

YLE - 19 maj 14 kl. 06:19

Stubb favorit inför ordförandevalet

Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb är väljarnas favorit till ny ordförande för samlingspartiet. Stubb är favorit både bland folket och samlingspartiets egna väljare. I en enkät som fyra landsortstidningar har låtit göra, anser 37 procent av de tillfrågade att Stubb är den bäste efterträdaren till statsminister Jyrki Katainen.

Expressen - 30 aug 17 kl. 17:50

Carl Bildt väljarnas favorit till ny M-ledare

Fler moderater ställde sig bakom Carl Bildt som ny partiledare under onsdagen.  En ny mätning från DN/Ipsos visar att Bildt är storfavorit bland väljarna. 45 procent av M-sympatisörer svarar Carl Bildt som förstalternativ..

GöteborgsPosten - 08 sep 18 kl. 12:00

Så blev Jan Björklund väljarnas favorit

Svend Dahl: Den som vill försvara friheten måste även klara av att lösa faktiska samhällsproblem.

Sydsvenskan - 11 okt 13 kl. 06:30

Favorit med stort ansvar

Igår tilldelades Malala Yousafzai EU-parlamentets Sacharov-pris. Idag tippar många att hon får Nobels fredspris.
?

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 16:20

Rubio favorit i ny mätning

Hillary Clinton och Marco Rubio är favoriter inför det amerikanska presidentvalet nästa år, enligt en ny opinionsundersökning från Quinnipiac University. Tidigare har den förre Floridaguvernören Jeb Bush pekats ut som favorit bland republikanerna. Marco Rubio, senator i Florida och son till kubanska invandrare, har ett stöd på 15 procent stöd bland republikanska väljare och går därmed om Jeb Bush som stöds av 13 procent.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 16:20

Rubio favorit i ny mätning

Hillary Clinton och Marco Rubio är favoriter inför det amerikanska presidentvalet nästa år, enligt en ny opinionsundersökning från Quinnipiac University. Tidigare har den förre Floridaguvernören Jeb Bush pekats ut som favorit bland republikanerna. Marco Rubio, senator i Florida och son till kubanska invandrare, har ett stöd på 15 procent stöd bland republikanska väljare och går därmed om Jeb Bush som stöds av 13 procent.

YLE - 19 mar 16 kl. 09:04

Väljarnas populistiska hämnd?

Populism behöver inte vara negativt, och det är inte enbart vänster- eller högerextremism. Men åtminstone internationalism, optimism och medmänsklighet är i motvind när de nya partierna får makten, om de vill ta den. Bengt Lindroths nya bok om populism och nationalism ger en viktig bakgrund till ett svårbegripligt fenomen.

Skånskan - 24 mar 17 kl. 06:00

Sydsverige enigt om fyrspår på stambanan

Skåne Två nya spår Lund-Hässleholm för att öka kapaciteten och möjliggöra höghastighetståg står överst på de sydsvenska regionernas priolista över nödvändiga infrastrukturinsatser. ERWP.fif(2)Det tidigare positionspappret har nu konkretiserats i ”Sydsvenska prioriteringar” av Regionsamverkan Sydsverige som utgörs av Landstinget i Kalmar län, regionförbundet Kalmar län, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, Region Skåne, Kommunförbundet Skåne, region Kronoberg, Region Halland och Region Jönköpings län.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Efter Kvällspostens avslöjande: Polisens anteckningar om Rosengårdsbor kan vara lagbrott

Malmöpolisen kan ha brutit mot brottsdatalagen, anser jurister som tidigare granskat myndighetens registreringar.Enligt polisen är listan som Kvällsposten avslöjat "internt arbetsmaterial".Samtidigt meddelar åklagaren som utredde polisens lista att hon "inte kommer ihåg ärendet".

Expressen - 45 minuter sedan

Stormen Knud har slagit till – nu riktar den in sig österut

Knud har fällt träd, orsakat strömavbrott och stört tågtrafiken i de västra delarna av Sverige.Nu drar stormen vidare österut – och det blir rejält blåsigt i Sörmland, Östergötland och på Öland och Gotland.– En kallfront drar fram och det blir vindar på upp till 25 meter per sekund, säger Lasse Rydqvist, meteorolog vid vädertjänsten Storm..

Expressen - 45 minuter sedan

Lööf och Björklund fick sin vilja igenom

Jan Björklund (L) och Annie Lööf (C) är fredagens vinnare. De fick sin vilja igenom i den för alliansen känsliga frågan om SD ska få presidieposter i riksdagens utskott eller inte – efter förhandlingar med S står det klart att det inte blir så. – Det innebär att det också är ett öppet race om vem som ska bli statsminister, alliansen kan inte alls vara säker på att det är Ulf Kristersson, säger Björn Söder (SD).

Expressen - 1 timme sedan

Kronprinsens glädjebesked – frisk efter ryggoperationen

Smärtan är över för det danska kungahusets friskus nummer ett. Kronprins Frederiks ryggoperation gick bra och nu har han kunnat återvända till sina officiella uppdrag. .

Expressen - 1 timme sedan

Gunhild Stordalen: Jag gav Petter chansen att lämna mig

När Gunhild Stordalen, 39, blev sjuk ville hon inte vara en belastning.Därför ställde hon maken Petter Stordalen inför ett avgörande beslut: Hon gav honom möjligheten att skilja sig.– Jag ville ge honom en chans att lämna mig innan det var för sent, säger hon i SVT:s ”Skavlan”..

Expressen - 1 timme sedan

Nytt ebolafall vid gränsen mellan Kongo och Uganda

Kongolesiska myndigheter har bekräftat ett nytt ebolafall.Blödarsjukan påträffades vid gränsen till Uganda – där sjukdomen inte hittats tidigare, rapporterar Reuters..

Expressen - 2 timmar sedan

Angela, 29, fick en ovanlig diagnos – rakade bort håret

Angela Nakitende, 29, märkte tidigt hur hon tappade mer och mer hår.Till slut rakade hon av sig allt – och berättar nu öppet om diagnosen som förändrade hennes liv.– Oftast när man pratar om håravfall tänker man på äldre män, man tänker inte på att unga tjejer kan tappa hår, säger hon..

Expressen - 2 timmar sedan

Kritiken efter debatten: ”Handlar inte om klaner”

MP-politikerns väljare anklagas för klanröstning. I Rinkeby röstar 80 procent på samma parti.Kommunalrådet slog 2010 rekord i personkryss – och blev fyra år senare S-minister.

Expressen - 2 timmar sedan

Löfvens slugna maktspel – väntade med beskedet

Vem vinner och vem försvinner i spelet om makten – och vem sitter nu med trumf på handen: Stefan Löfven eller Ulf Kristersson?Inför talmansvalet på måndag har statsministern gjort upp med Jonas Sjöstedt. Redan nu ser det ut som Löfven har ledningen..

Expressen - 2 timmar sedan

Anita, 72, blev änka – nekas utökad assistans

Anita Myyryläinen, 72, har en cp-skada och behöver stöd dygnet runt.Hennes make gick bort förra året – och plötsligt är hon hemma utan assistenter nästan åtta timmar om dagen.Försäkringskassan följer reglerna och beviljar inte utökad assistans till någon som fyllt 65 år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.