Expressen > Nyheter

Tuesday, 13 November, 06:35

Expressen - 16 sep 18 kl. 15:03

Han är väljarnas favorit i Sydsverige – vann stortPartiledarna Jimmie Åkesson (SD) och Ebba Busch Thor (KD) dominerar med flest personröster i hela Sydsverige.Samtidigt halkar de lokala politikerna efter i personvalet till riksdagen.– Både Åkesson och Busch Thor har lyckats profilera sig väldigt starkt och bli kända, säger statsvetaren Jenny Madestam..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sydsverige, Jimmie Åkesson, Ebba Busch Thor, Åkesson, Busch Thor, Jenny Madestam

Dela artikeln

302 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han är väljarnas, favoriti , Sydsverigevann , stort
DN - 02 mar 16 kl. 05:51

”Utmaning för Republikanerna att hantera väljarnas favorit”


Analys. Donald Trump tycks gå mot en nominering. Det republikanska partiet står allt tydligare inför utmaningen att hantera väljarnas favorit.

DN - 02 mar 16 kl. 05:51

Sanna Torén Björling: Utmaning för Republikanerna att hantera väljarnas favorit


Analys. Donald Trump tycks gå mot en nominering. Det republikanska partiet står allt tydligare inför utmaningen att hantera väljarnas favorit.

YLE - 19 maj 14 kl. 06:19

Stubb favorit inför ordförandevalet

Europa- och utrikeshandelsminister Alexander Stubb är väljarnas favorit till ny ordförande för samlingspartiet. Stubb är favorit både bland folket och samlingspartiets egna väljare. I en enkät som fyra landsortstidningar har låtit göra, anser 37 procent av de tillfrågade att Stubb är den bäste efterträdaren till statsminister Jyrki Katainen.

Expressen - 30 aug 17 kl. 17:50

Carl Bildt väljarnas favorit till ny M-ledare

Fler moderater ställde sig bakom Carl Bildt som ny partiledare under onsdagen.  En ny mätning från DN/Ipsos visar att Bildt är storfavorit bland väljarna. 45 procent av M-sympatisörer svarar Carl Bildt som förstalternativ..

GöteborgsPosten - 08 sep 18 kl. 12:00

Så blev Jan Björklund väljarnas favorit

Svend Dahl: Den som vill försvara friheten måste även klara av att lösa faktiska samhällsproblem.

Sydsvenskan - 11 okt 13 kl. 06:30

Favorit med stort ansvar

Igår tilldelades Malala Yousafzai EU-parlamentets Sacharov-pris. Idag tippar många att hon får Nobels fredspris.
?

Sydsvenskan - 23 apr 15 kl. 16:20

Rubio favorit i ny mätning

Hillary Clinton och Marco Rubio är favoriter inför det amerikanska presidentvalet nästa år, enligt en ny opinionsundersökning från Quinnipiac University. Tidigare har den förre Floridaguvernören Jeb Bush pekats ut som favorit bland republikanerna. Marco Rubio, senator i Florida och son till kubanska invandrare, har ett stöd på 15 procent stöd bland republikanska väljare och går därmed om Jeb Bush som stöds av 13 procent.

Helsingborgs Dagblad - 23 apr 15 kl. 16:20

Rubio favorit i ny mätning

Hillary Clinton och Marco Rubio är favoriter inför det amerikanska presidentvalet nästa år, enligt en ny opinionsundersökning från Quinnipiac University. Tidigare har den förre Floridaguvernören Jeb Bush pekats ut som favorit bland republikanerna. Marco Rubio, senator i Florida och son till kubanska invandrare, har ett stöd på 15 procent stöd bland republikanska väljare och går därmed om Jeb Bush som stöds av 13 procent.

YLE - 19 mar 16 kl. 09:04

Väljarnas populistiska hämnd?

Populism behöver inte vara negativt, och det är inte enbart vänster- eller högerextremism. Men åtminstone internationalism, optimism och medmänsklighet är i motvind när de nya partierna får makten, om de vill ta den. Bengt Lindroths nya bok om populism och nationalism ger en viktig bakgrund till ett svårbegripligt fenomen.

Skånskan - 24 mar 17 kl. 06:00

Sydsverige enigt om fyrspår på stambanan

Skåne Två nya spår Lund-Hässleholm för att öka kapaciteten och möjliggöra höghastighetståg står överst på de sydsvenska regionernas priolista över nödvändiga infrastrukturinsatser. ERWP.fif(2)Det tidigare positionspappret har nu konkretiserats i ”Sydsvenska prioriteringar” av Regionsamverkan Sydsverige som utgörs av Landstinget i Kalmar län, regionförbundet Kalmar län, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, Region Skåne, Kommunförbundet Skåne, region Kronoberg, Region Halland och Region Jönköpings län.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Skaffa dig fler uppdrag, prinsessan Madeleine!

Vilken besvikelse! Prinsessan Madeleine lämnar walk-over och kommer inte till Nobelfesten detta år heller!I tider när ”Sveriges finaste fest” redan tappat lite av sin glans, skulle vi verkligen behöva dig, Madeleine!.

Expressen - 30 minuter sedan

Misstänkte våldtäktsmannens försvar: Gav henne massage

En elev står åtalad misstänkt för att ha våldtagit en lärare i ett klassrum på en gymnasieskola.Kvinnan fick flera blåmärken i samband med övergreppet. Elevens förklaring:– Jag hade masserat henne..

Expressen - 30 minuter sedan

Läkarens besked till Gunhild: Ett par år kvar

Gunhild Stordalen lider av diffus kutan systemisk skleros.Sjukdomen attackerar de inre organen och har ett snabbt förlopp.I ett känslosamt inlägg på Instagram, berättar Gunhild Stordalen om när hon fick mardrömsbeskedet från läkaren: I värsta fall hade hon bara ett par år kvar att leva..

Expressen - 45 minuter sedan

Ingen Nobelfest för Svenska Akademien: ”Tillbakadragna”

Svenska Akademiens närvaro på årets Nobelfestligheter är högst osäker. Akademiens ledamöter och deras anhöriga är bjudna, men enligt dess ständige sekreterare kommer Akademien att hålla en låg profil. Sveriges tredje största parti, däremot, är – som vanligt – inte ens bjudna..

Expressen - 1 timme sedan

Catherine, 31, levde med kriminella i en värld av våld

Nya siffror visar att fler kvinnor än man tidigare trott figurerar i kriminella gäng.Catherine Gardell, 31, har själv varit där.– Jag har vid två tillfällen blivit skuren i halsen, berättar hon..

Expressen - 1 timme sedan

Donald Trump petar ministern Kirstjen Nielsen

Donald Trump förbereder sig inför att sparka ministern för inrikes säkerhet, Kirstjen Nielsen, uppger Washington Post. Trump har meddelat sina rådgivare att han kommer att peta henne de närmaste veckorna, enligt källor inom Vita huset..

Expressen - 1 timme sedan

Tandvården får hjälp att upptäcka misshandel

Nationellt centrum för kvinnofrid har tillsammans med Socialstyrelsen tagit fram en webbplats som ska hjälpa tandvården att upptäcka om patienter utsatts för våld i en nära relation, rapporterar P4 Kronoberg. .

Expressen - 2 timmar sedan

44 personer döda i bränderna i Kalifornien

Dödssiffran i samband med bränderna i Kalifornien stiger: 44 människor har mist sina liv i bränderna, rapporterar ABC News. Samtidigt fortsätter räddningspersonalen att kämpa – bara 30 procent av jättebranden ”Camp Fire” är under kontroll på måndagen.Donald Trump har nu utlyst katastroftillstånd för Kalifornien.

Expressen - 3 timmar sedan

Inspelning kan koppla prinsen till mordet: ”Berätta för din chef”

Strax efter att journalisten Jamal Khashoggi dödades ska en medlem av den saudiska dödspatrullen ha gett instruktioner till en överordnad via telefon:”Berätta för din chef”.”Chefen” tros syfta på kronprins Mohammed bin Salman, vilket är en av de starkaste kopplingarna mellan honom och mordet, skriver New York Times. .

Expressen - 7 timmar sedan

"Hon är en blandning av Salander och Blomkvist"

Journalisten Carole Cadwalladr mottog på måndagskvällen årets Stieg Larsson-pris för sitt världsscoop om Cambridge Analytica-skandalen.– Hon är en perfekt blandning Mikael Blomkvist och Lisbeth Salander, säger ”Millennium”-författarens vän Kurdo Baksi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.