Aftonbladet > Nyheter

Monday, 18 February, 19:35

Liknande nyheter

Taggar: Hyrdeut , tomma, hvb-platserför , mångmiljonbelopp
SmålandsPosten - 10 jun 13 kl. 06:27

Behöver Växjö en ny konsthall?

Växjö konsthalls historik är inte så lång och enhetlig som man kanske tror. Man har varit på fyra olika platser i staden på 26 år och aldrig huserat i en byggnad som gjorts specifikt för dess verksamhet utan alltid övertagit eller hyrt in sig i befintliga lokaler.
Detta kan jämföras med till exempel Lunds, Malmö och Stockholms konsthallar där man sedan respektive start haft samma lokaler, vilket inte är märkligt då man i alla dessa städer utlyst tävlingar och fått en arkitek­tritad konsthall åt konsten i staden.

BT - 01 nov 12 kl. 11:47

Så kan kulturarv på kyrkogårdar räddas

kyrkogårdarna är både viktiga platser för anhöriga och bärare av ett kulturarv. Nu hotas kyrkogårdarna att tömmas på grund av att anhöriga inte har råd att betala för ommontering av äldre, osäkra, gravstenar. Därför bör ett Rot-avdrag för underhåll av gravstenar införas.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.