YLE > Svenskfinland

Wednesday, 16 January, 03:05

YLE - 16 sep 18 kl. 14:25

Norrman vann FM-guld i orientering – stora juniorframgångar för Pargas IF, Solf IK tog historisk medaljAnna Närhi och Olav Lundanes vann FM-guld i sprintorientering i Uleåborg i dag. Pargas IF har under helgen håvat in flera FM-guld på juniorsidan, medan Solf IK:s flickor knep föreningens första pallplats..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
FM, Pargas IF, IK, Närhi, Olav Lundanes, Uleåborg, IF, Solf IK

Dela artikeln

19 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norrmanvann , FM-guldi , orienteringstora , juniorframgångarför , Pargas, IF Solf IK tog historisk medalj

Fler nyheter från YLE

YLE - 11 timmar sedan

Vidjeskog klar för KPV – tränaren nöjd med nyförvärvet: ”Passionerad, hungrig och dessutom en lokal produkt”

PS Kemi åkte ur fotbollsligan, men det blir trots allt ligaspel för Jarofostrade Adam Vidjeskog också säsongen 2019. Liganykomlingen från Karleby, KPV, meddelar nämligen att Videskog skrivit på för klubben..

YLE - 14 timmar sedan

Första sprängningen på Blåbaerfjellet gick enligt plan – tidigast onsdag går manskap upp på fjället

Under tisdagen inledde polisen i Tromsö tillsammans med försvaret sprängarbetet på Blåbaerfjellet. När risken för nya laviner minskat skickas räddningspersonal upp för att gräva fram tre österbottniska män och en svensk kvinna som omkom i en lavinolycka den 2 januari..

YLE - 14 timmar sedan

Första sprängningen på Blåbaersfjellet gick enligt plan – tidigast onsdag går manskap upp på fjället

Under tisdagen inledde polisen i Tromsö tillsammans med försvaret sprängarbetet på Blåbaersfjellet. När risken för nya laviner minskat skickas räddningspersonal upp för att gräva fram tre österbottninska män och en svensk kvinna som omkom i en lavinolycka den 2 januari..

YLE - 14 timmar sedan

De finskspråkiga politikerna i Korsholm känner sig förbisedda: "Vi finns inte"

Jane Trygg-Kaipiainen (MSK) vill se mer jämlikhet mellan finsk- och svenskspråkiga i bildningsfrågor i Korsholm. I en motion kräver hon bland annat att det skulle finnas mer än en finskspråkig representant i bildningsnämnden..

YLE - 21 timmar sedan

Den nya taxilagen ger långa väntetider – Jakobstadsbo väntade på taxi som aldrig kom

Synskadade Gunhild Hagen i Jakobstad är rent förbannad på utvecklingen som skett efter att den nya taxilagen trädde i kraft i somras. Förra veckan fick hon vänta närmare två timmar på apoteket på en taxi som aldrig kom..

YLE - 22 timmar sedan

After Eight i Jakobstad är ett kafé där man vet hur ungdomsarbete kombineras med en välbesökt liveklubb – och det funkar

Hur ser den finlandssvenska musikscenen i Jakobstad och Musikcafé After Eight ut genom ögonen på en helfinsk savolaxare? "Jag hade aldrig hört talas om After Eight, men det är helt tydligt en väldigt meningsfull plats för jakobstadsborna – och ett lyckat koncept", skriver Egenlands regissör Tuula Viitaniemi..

YLE - 21 timmar sedan

Den nya taxilagen ger långa väntetider

Den nya taxilagen är ett halvt år gammal och det har kommit bortåt femtusen ansökningar om nya taxitillstånd i landet. I Österbotten är antalet bara cirka 60 stycken..

YLE - 22 timmar sedan

Vad är magin med After Eight? I Jakobstad finns ett kafé där framgångsrikt ungdomsarbete kombineras med en välbesökt liveklubb

Hur ser den finlandssvenska musikscenen i Jakobstad och Musikcafé After Eight ut genom ögonen på en helfinsk savolaxare? "Jag hade aldrig hört talas om After Eight, men det är helt tydligt en väldigt meningsfull plats för jakobstadsborna – och ett lyckat koncept", skriver Egenlands regissör Tuula Viitaniemi..

YLE - Igår: 18:53

Korsholmarna går till folkomröstning i mars – burop och skratt i fullmäktige

Under måndagskvällen slogs det fast att en rådgivande folkomröstning i Korsholm om en fusion mellan Vasa och Korsholm hålls den 17 mars. Kvällens fullmäktigemöte gick dock inte som en dans, under en ledamots anförande hördes både burop och skratt från ledamöterna..

YLE - Igår: 12:49

Polisen spränger snömassor i lavinområdet i Tamokdalen på tisdag

Under måndagen gjorde polisen förberedelser för att kunna spränga ovanför lavinområdet i Tamokdalen i Nordnorge. Till sin hjälp har man norska försvaret. På grund av snöbyar tvingades man avslutade tidigare än tänkt under måndagen och man kommer att spränga först på tisdag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.