DI > Ekonomi

Monday, 22 April, 20:17

DI - 16 sep 18 kl. 13:45

Kristersson: Löfven måste tala klartextStefan Löfven håller fast vid att blockpolitiken måste brytas. Men de borgerliga poängterar på söndagen fortsatt att alliansen består och att S måste nu måste samarbeta blocköverskridande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Löfven

Dela artikeln

490 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristersson, Löfvenmåste , tala, klartext
Expressen - 14 okt 17 kl. 10:01

Ulf Kristersson: Löfven håller tummarna – vi kavlar upp ärmarna

Moderaternas nye partiledare Ulf Kristersson har hållit sitt tal på partiets arbetsstämma i Örebro.Och han gick till hårt angrepp mot statsministern om den ekonomiska politiken. - Stefan Löfven håller tummarna, vi kavlar upp ärmarna.

DI - 09 okt 18 kl. 15:10

Ulf Kristersson: Löfven säger nej till en alliansregering

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven har sagt nej till att stödja en alliansregering, skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i en debattartikel hos DN Debatt. Ulf Kristersson går dock vidare med sonderingarna om stöd..

Västerbottens Folkblad - 27 mar 18 kl. 20:00

”Ulf Kristersson måste tala klarspråk”

När moderatledaren Ulf Kristersson i dagarna besöker Umeå förväntar jag mig att han ger ett tydligt besked om Norrbotniabanan, skriver näringsminister Mikael Damberg (S) som samtidigt som Kristersson besöker länet. Svensk ekonomi utvecklas starkt just nu. I år förväntas tillväxten bli runt 3 %, betydligt starkare än många av våra konkurrentländer.

Expressen - 09 okt 18 kl. 15:08

Ulf Kristersson: Löfven avvisar alliansregering

Ulf Kristersson skriver på DN Debatt att Löfven avvisar en alliansregering. Han skriver vidare att han går vidare med sonderingar. .

DI - 16 jan 19 kl. 11:08

Kristersson: Löfven har garanterat politiskt inflytande åt V

Ulf Kristersson kommenterar regeringsläget. Se direktsändningen här..

SR - 12 sep 18 kl. 13:01

Kristersson: Löfven måste avgå

Alliansens partiledare upprepade sina besked vid en presskonferens i dag. De har bjudit in Stefan Löfven till samtal om en framtida alliansregering..

Sydsvenskan - 08 okt 11 kl. 00:03

Sätt en gräns, Kristersson

Hur hög blir pensionen? Långt fler är de som undrar än de som får rimliga svar. Trots grälla kuvert och prognosredskap på nätet är det ofta svårt att göra en hygglig bedömning.

Skånskan - 19 nov 18 kl. 05:00

Löfven bloc­kerar alla andra

Ulf Kristersson körde hu­vudet hårt in i ka­klet i för­ra vec­kan med sin am­bi­ti­on att bilda en li­ten mi­no­ri­tets­re­ger­ing till­sam­mans med KD. Han gjorde det trots att han före valet i en in­ter­vju för­kla­rade att han inte alls pla­nerade för att bilda en M-rege­ring utan hela al­li­ansen – ”om inte him­len faller ner”.
Val­för­lusten kan väl knappast räknas som att him­len föll ner, inte hel­ler att Ste­fan Löfven vägrade ge en al­li­ans­re­ger­ing sitt stöd när Alliansen har ett man­dat mind­re än hans röd­gröna kon­stel­la­tion.

Cornucopia - 10 jan 19 kl. 13:54

Läsarna: Stefan Löfven blir statsminister - men vill helst se extraval

Läsarnas dom har fallit i gårdagens enkät. De övervägande icke-socialistiska läsarna tror inte att Ulf Kristersson (M) blir statsminister i innevarande talmansrundor, men vill se extraval eller Kristersson bildar regering.
Sankey-diagram över enkätsvaren.

Sydsvenskan - 31 aug 18 kl. 21:18

Löfven anklagar Kristersson för "övertramp"

Statsminister Stefan Löfven (S) anklagade i valduellen i SVT Moderatledaren för att tala dåligt om Sverige. – Det är helt häpnadsväckande, ansåg Ulf Kristersson (M). De två främsta rivalerna om statsministerposten möttes i SVT:s direktsända debattduell.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Kvartalshysterin döms ut - ”allvarlig situation”

En majoritet av börsbolagen vill sluta med kvartalsrapporteringen eftersom systemet hämmar bolagens ekonomiska tillväxt, visar en ny undersökning. Men ett förändrat system skulle missgynna småsparare..

DI - 30 minuter sedan

SAS-strejk allt närmare

SAS och piloter i Sverige, Norge och Danmark träffas för nya förhandlingar för att hitta en lösning på den låsta konflikten. Kommer man inte överens väntar strejk från och med fredag..

DI - 1 timme sedan

Slipp stressen med superstruktörens smarta jobbtips: ”Allt kan förenklas”

Många krånglar till jobbet alldeles i onödan. Det anser bokaktuella effektivitetsexperten David Stiernholm som säger sig ha lösningen på de frustrerande stresspuckarna. Med smarta strukturtips får man mer uträttat och blir en mästare på att prioritera.

DI - 2 timmar sedan

Stödet för arbetskraftsinvandring ökar

Stödet för arbetskraftsinvandringen har ökat i Sverige, visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Högutbildade och personer under 30 år är mest positiva, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.  I den övre medelåldern är man mer negativ..

DI - 2 timmar sedan

”Jag tyckte jag var ett geni när jag köpte aktier”

Med Petronella Panérus som vd har reklambyrån Åkestam Holst svingat sig upp till en global toppranking bland annat med en omtalad kupp mot Google Maps. Privatekonomin har däremot inte alltid varit samma succé: ”En gång tyckte jag att jag var ett geni när jag köpte aktier, men det var uppenbart tvärtom”, säger Petronella Panérus i en intervju med Di Weekend..

DI - 3 timmar sedan

M kräver fortsatt kärnkraft – och mer lönsam

Moderaterna har tagit strid för kärnkraften och nästa steg är att se över prissättningen och subventionerna på elmarknaden. Utgångspunkten inför de energisamtal som väntar nu i veckan är att kärnkraften måste göras mer lönsam att investera i..

DI - 3 timmar sedan

Halliburtons omsättning högre än väntat

Halliburton redovisar en omsättning som var högre än väntat under första kvartalet. Det justerade resultatet var något högre än väntat..

DI - 3 timmar sedan

“Moderaternas krav är väldigt oroväckande”

Moderaternas hot att lämna Energiöverenskommelsen har utlöst stor oro i energisektorn. En rad branschaktörer uppmanar nu politikerna att hålla fast vid den blocköverskridande energiöverenskommelsen och fokusera på att möta de växande utmaningarna med bland annat effektförsörjningen..

DI - 3 timmar sedan

Farligt vägval att riva upp överenskommelsen

DEBATT. Moderaterna har krävt mer kärnkraftsvänliga formuleringar i Energiöverenskommelsen för att hålla fast vid samarbetet. Men om uppgörelsen faller kan det leda till en betydande politisk osäkerhet i ett läge då energibranschen står inför stora investeringar, varnar Pernilla Winnhed, Energiföretagen..

DI - 4 timmar sedan

Bränder rasar på flera håll i landet

Varmt vårväder och torra marker gör att det just nu härjar flera bränder i landet. Bara i Småland har räddningstjänsten bekämpat minst fem bränder under måndagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.