GöteborgsPosten > Lokalt

Friday, 21 September, 13:55

Liknande nyheter

Taggar: Här är göteborgarnasom , komin i , riksdagen
NT - 17 maj 13 kl. 11:13

Riksdagen äger frågan om vägtullar

Göteborgarna kan folkomrösta om trängselskatten i staden, men det är riksdagen som beslutar om den ska tas bort. Det klargjorde infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) i en interpellationsdebatt i riksdagen på fredagen..

Politologerna - 14 dec 15 kl. 13:30

Lucka #14: Göteborgarna och folkomröstningen om trängselskatt

Det här inlägget är samförfattat av Dennis Andersson & Henrik Oscarsson.   Alla dessa val är namnet på den forskarantologi #64 från SOM-institutet vid Göteborgs universitet som släpps idag. I boken genomför Dennis Andersson och jag en analys av hur göteborgarna röstade i den folkomröstning om trängselskatt som genomfördes samtidigt med de allmänna valen i september 2014.

BT - 28 nov 12 kl. 16:23

SD-ledamot gjorde grisljud mot vakt i riksdagen

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Lars Isovaara har polisanmäls misstänkt för att ha förolämpat en vakt i riksdagen natten till onsdagen. Enligt Isovaara ska han strax innan ha utsatts för ett rån utanför riksdagen av två män med utländskt utseende. Två poliser kom till platsen och följde honom med in i riksdagen, där en vakt skulle öppna en dörr för dem.

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 08:00

Karin Nilsson (C) vill tillbaka till riksdagen

Karin Nilsson lämna riksdagen då Alliansen förlorade regeringsmakten. Hon såg fram emot den kommande extra valrörelsen men då den har ställts in är hon åter sysslolös. – Jag är inte färdig i Stockholm än.

Expressen - 14 mar 17 kl. 06:00

Skrytboken har kostat göteborgarna miljoner

Nu har Göteborgs stad gett sig in i bokbranschen.Trafikkontorets bok om Götaälvbrons historia kostar skattebetalarna 1,4 miljoner.Och för varje såld bok till handeln har göteborgarna subventionerat priset med 1250 kronor.

GöteborgsPosten - 18 maj 17 kl. 17:10

Så firar Göteborgarna första sommardagen

Äntligen var det dags för göteborgarna att leta fram shortsen och bege sig mot första bästa park. Under torsdagen kom den första riktiga sommardagen och värmen är här för att stanna..

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 15:45

Kom till Heden och ställ dina frågor: ”Vi vill veta vad göteborgarna tycker”

PostNord har fått ta emot hård kritik det senaste året. Det handlar om bristande leveranser, trasiga försändelser och avgifter på Kinapaketen. Nu vill PostNord möta göteborgarna för att kunna svara direkt på folkets frågor..

Politologerna - 19 aug 14 kl. 11:24

Hur negativ är den svenska parlamentarismen? – överlevnadsstrategier i riksdagen efter 2014 års val

Detta är ett gästinlägg författat av Lars Davidsson, filosofie doktor som tidigare har arbetat som tjänsteman i riksdagen. *** ”Med en månad kvar till valet tyder mycket på att de tre rödgröna partierna blir större än alliansen, men att de inte får egen majoritet. I ett sådant läge tror LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att alliansen kommer att regera vidare med stöd av Sverigedemokraterna.

YLE - 10 feb 16 kl. 12:44

Småpartier i Finland – allt från yogaflygare till intimt i riksdagen

Inom den finländska politiken gäller djungelns lagar. Kan du inte anpassa dig och hitta din nisch så kan du vinka adjö. År 1969 fick Finland ett officiellt partiregister, sedan dess har 38 partier grundats.

YLE - 21 jun 16 kl. 16:29

Ung man går vidare - Carl Haglund lämnar riksdagen efter drygt ett år

Carl Haglund drar vidare innan man ens hinner säga quidditch. Och många, främst i det egna partiet känner lite besk eftersmak. Knappt har Carl Haglund avgått som partiordförande innan han lämnar riksdagen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Så skyddar du huset vid stormen

Ta ett varv runt huset, surra fast lösa saker och använd sunt förnuft när du laddar inför stormen, det är rådet från Villaägarna. För flyger trädgårdsmöblerna in till grannen riskerar du att bli skadeståndsskyldig..

GöteborgsPosten - 2 timmar sedan

Centralstationen utrymdes efter brandlarm

På grund av ett automatiskt brandlarm utrymdes Centralstationen i Göteborg under fredagsförmiddagen. Utrymningen hävdes dock bara några minuter senare..

GöteborgsPosten - 3 timmar sedan

Polisens teori efter mordet i Biskopsgården

Efter två skjutningar med svåra personskador i stadsdelen Biskopsgården, slutade den tredje i ett mord.
En ung man sköts med många skott och avled direkt.
– Det är klart att vi undersöker eventuella samband mellan de här händelserna, säger Thomas Fuxborg vid polisen..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

För långt gå 150 meter till tvättstuga

Att släpa tvätten 150 meter är alldeles för långt. Det har Svea Hovrätt slagit fast i en dom efter att en bostadsrättsförening i centrala Göteborg plötsligt rev gårdens tvättstuga..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Larm om masslakt av elefanter ifrågasätts

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Julia Engström femma – Nordqvist trögstartad

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Ullared och talangen vill göra det "omöjliga"

Ullareds damer i division 4 har stått för en mäkta imponerande säsong. Nu siktar laget med den 15-årige målsprutan Agnes Juraskovic på att vinna samtliga seriematcher..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Åtta nya "Veronica Mars"-avsnitt på gång

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Sista chansen till poäng för Alex

Än så länge står han på noll poäng. I helgens säsongsfinal kommer sista chansen för Alex Andersson, med en ny bil.
- Den är ett år nyare, även om de är ganska likvärdiga, säger Andersson..

GöteborgsPosten - 17 timmar sedan

Halländsk duo med finaldrömmar

När gokart-VM avgörs i Kristianstad finns West Speed Racings Charlie Andersén (Varberg) och Philip Victorsson (Frillesås) på startlinjen med klara målbilder: VM-final..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.