GöteborgsPosten > Lokalt

Monday, 19 November, 18:54

Liknande nyheter

Taggar: Här är göteborgarnasom , komin i , riksdagen
NT - 17 maj 13 kl. 11:13

Riksdagen äger frågan om vägtullar

Göteborgarna kan folkomrösta om trängselskatten i staden, men det är riksdagen som beslutar om den ska tas bort. Det klargjorde infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) i en interpellationsdebatt i riksdagen på fredagen..

Politologerna - 14 dec 15 kl. 13:30

Lucka #14: Göteborgarna och folkomröstningen om trängselskatt

Det här inlägget är samförfattat av Dennis Andersson & Henrik Oscarsson.   Alla dessa val är namnet på den forskarantologi #64 från SOM-institutet vid Göteborgs universitet som släpps idag. I boken genomför Dennis Andersson och jag en analys av hur göteborgarna röstade i den folkomröstning om trängselskatt som genomfördes samtidigt med de allmänna valen i september 2014.

Barometern - 1 timme sedan

Motion: Riksdagen får förslag om ny Ölandsbro

Utred en ny Ölandsbro och utlys en tävling för att se till att den blir mer hållbar än den gamla. Det är förslaget som Liberalerna har skickat till riksdagen..

BT - 28 nov 12 kl. 16:23

SD-ledamot gjorde grisljud mot vakt i riksdagen

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Lars Isovaara har polisanmäls misstänkt för att ha förolämpat en vakt i riksdagen natten till onsdagen. Enligt Isovaara ska han strax innan ha utsatts för ett rån utanför riksdagen av två män med utländskt utseende. Två poliser kom till platsen och följde honom med in i riksdagen, där en vakt skulle öppna en dörr för dem.

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 08:00

Karin Nilsson (C) vill tillbaka till riksdagen

Karin Nilsson lämna riksdagen då Alliansen förlorade regeringsmakten. Hon såg fram emot den kommande extra valrörelsen men då den har ställts in är hon åter sysslolös. – Jag är inte färdig i Stockholm än.

Expressen - 14 mar 17 kl. 06:00

Skrytboken har kostat göteborgarna miljoner

Nu har Göteborgs stad gett sig in i bokbranschen.Trafikkontorets bok om Götaälvbrons historia kostar skattebetalarna 1,4 miljoner.Och för varje såld bok till handeln har göteborgarna subventionerat priset med 1250 kronor.

GöteborgsPosten - 18 maj 17 kl. 17:10

Så firar Göteborgarna första sommardagen

Äntligen var det dags för göteborgarna att leta fram shortsen och bege sig mot första bästa park. Under torsdagen kom den första riktiga sommardagen och värmen är här för att stanna..

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 15:45

Kom till Heden och ställ dina frågor: ”Vi vill veta vad göteborgarna tycker”

PostNord har fått ta emot hård kritik det senaste året. Det handlar om bristande leveranser, trasiga försändelser och avgifter på Kinapaketen. Nu vill PostNord möta göteborgarna för att kunna svara direkt på folkets frågor..

YLE - 10 feb 16 kl. 12:44

Småpartier i Finland – allt från yogaflygare till intimt i riksdagen

Inom den finländska politiken gäller djungelns lagar. Kan du inte anpassa dig och hitta din nisch så kan du vinka adjö. År 1969 fick Finland ett officiellt partiregister, sedan dess har 38 partier grundats.

Politologerna - 19 aug 14 kl. 11:24

Hur negativ är den svenska parlamentarismen? – överlevnadsstrategier i riksdagen efter 2014 års val

Detta är ett gästinlägg författat av Lars Davidsson, filosofie doktor som tidigare har arbetat som tjänsteman i riksdagen. *** ”Med en månad kvar till valet tyder mycket på att de tre rödgröna partierna blir större än alliansen, men att de inte får egen majoritet. I ett sådant läge tror LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att alliansen kommer att regera vidare med stöd av Sverigedemokraterna.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Väg stängdes av efter singelolycka

En personbil körde in i mitträcket på väg 40 och vägen stängdes av under räddningsarbetet.
– De har stängt av för att sopa av vägbanan, sa Mats Olsson vid Trafikledningscentralen..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Väg avstängd efter singelolycka

En personbil har kört in i mitträcket på väg 40. Vägen har stängts av under räddningsarbetet.
– De har stängt av för att sopa av vägbanan, säger Mats Olsson vid Trafikledningscentralen..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Man ryckte pengar från äldre kvinna

En äldre kvinna befann sig tidigare i dag med en väninna i Brunnsparken i centrala Göteborg. Där blev hon bestulen på en summa pengar som hon precis tagit ut när en man ryckte dem från henne..

GöteborgsPosten - 4 timmar sedan

Slakthusområdet ska bli Göteborgs matcentrum

Nu inleds arbetet med att förvandla Slakthusområdet till Göteborgs svar på Kødbyen i Köpenhamn..

GöteborgsPosten - 7 timmar sedan

Kvinnlig lärare hade sexuell relation med 16-åring

En lärare i 40-årsåldern på en skola i Göteborgsområdet hade en intim relation med sin 16-årige elev, som hon undervisade i sex- och samlevnad. Kvinnan har polisanmälts och nu vill Skolinspektionen dra in hennes lärarlegitimation..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Ansökning till förskoleklass igång – men lärarbristen är ett orosmoln

Ansökningsperioden till förskoleklass för nästa läsår är i gång. Tusentals barn ska placeras ut på på skolorna, samtidigt som staden kämpar med att locka till sig tillräckligt många utbildade lärare..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Förskoleklassen blev inte vad de hade väntat sig

Skolstarten blev inte vad familjen hade förväntat sig. Förskoleklassen som Bernard Metelius började i var stor, utemiljön stökig och vuxennärvaron för låg. Nu är föräldrarna besvikna på skolan..

GöteborgsPosten - 09 nov 18 kl. 11:42

"Svårt att säga vad som exakt har hänt"

I tisdags brann en villa på Vänersnäs ner till grunden. Polisen misstänker nu inte längre brott i samband med branden, som hade ett explosionsartat förlopp..

GöteborgsPosten - 09 nov 18 kl. 15:31

Öppna lågor under brand i Brålanda slakteri

Vid 15-tiden på fredagen kom ett larm från SOS om att det brann i slakteriet, i Brålanda..

GöteborgsPosten - 10 nov 18 kl. 09:54

Naken inblick i mödraskap och mycket därtill

En skrattfest med hög igenkänningsfaktor – i synnerhet för mammorna. Årets mama med Emma Knyckare lockade till många skratt, men mest roligt under föreställningens gång hade nog förmodligen mammorna i publiken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.