GöteborgsPosten > Lokalt

Sunday, 17 February, 13:10

GöteborgsPosten - 16 sep 18 kl. 11:48

Här är göteborgarna som kom in i riksdagenEn del välkända namn, men också en riktig doldis. Rösträkningen är klar, och nu står det klart vilka som valts in i riksdagen från Göteborgs kommun..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Göteborgs

Dela artikeln

503 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är göteborgarnasom , komin i , riksdagen
NT - 17 maj 13 kl. 11:13

Riksdagen äger frågan om vägtullar

Göteborgarna kan folkomrösta om trängselskatten i staden, men det är riksdagen som beslutar om den ska tas bort. Det klargjorde infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) i en interpellationsdebatt i riksdagen på fredagen..

Politologerna - 14 dec 15 kl. 13:30

Lucka #14: Göteborgarna och folkomröstningen om trängselskatt

Det här inlägget är samförfattat av Dennis Andersson & Henrik Oscarsson.   Alla dessa val är namnet på den forskarantologi #64 från SOM-institutet vid Göteborgs universitet som släpps idag. I boken genomför Dennis Andersson och jag en analys av hur göteborgarna röstade i den folkomröstning om trängselskatt som genomfördes samtidigt med de allmänna valen i september 2014.

BT - 28 nov 12 kl. 16:23

SD-ledamot gjorde grisljud mot vakt i riksdagen

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Lars Isovaara har polisanmäls misstänkt för att ha förolämpat en vakt i riksdagen natten till onsdagen. Enligt Isovaara ska han strax innan ha utsatts för ett rån utanför riksdagen av två män med utländskt utseende. Två poliser kom till platsen och följde honom med in i riksdagen, där en vakt skulle öppna en dörr för dem.

SmålandsPosten - 05 jan 15 kl. 08:00

Karin Nilsson (C) vill tillbaka till riksdagen

Karin Nilsson lämna riksdagen då Alliansen förlorade regeringsmakten. Hon såg fram emot den kommande extra valrörelsen men då den har ställts in är hon åter sysslolös. – Jag är inte färdig i Stockholm än.

Expressen - 14 mar 17 kl. 06:00

Skrytboken har kostat göteborgarna miljoner

Nu har Göteborgs stad gett sig in i bokbranschen.Trafikkontorets bok om Götaälvbrons historia kostar skattebetalarna 1,4 miljoner.Och för varje såld bok till handeln har göteborgarna subventionerat priset med 1250 kronor.

GöteborgsPosten - 18 maj 17 kl. 17:10

Så firar Göteborgarna första sommardagen

Äntligen var det dags för göteborgarna att leta fram shortsen och bege sig mot första bästa park. Under torsdagen kom den första riktiga sommardagen och värmen är här för att stanna..

GöteborgsPosten - 24 maj 18 kl. 15:45

Kom till Heden och ställ dina frågor: ”Vi vill veta vad göteborgarna tycker”

PostNord har fått ta emot hård kritik det senaste året. Det handlar om bristande leveranser, trasiga försändelser och avgifter på Kinapaketen. Nu vill PostNord möta göteborgarna för att kunna svara direkt på folkets frågor..

YLE - 10 feb 16 kl. 12:44

Småpartier i Finland – allt från yogaflygare till intimt i riksdagen

Inom den finländska politiken gäller djungelns lagar. Kan du inte anpassa dig och hitta din nisch så kan du vinka adjö. År 1969 fick Finland ett officiellt partiregister, sedan dess har 38 partier grundats.

Politologerna - 19 aug 14 kl. 11:24

Hur negativ är den svenska parlamentarismen? – överlevnadsstrategier i riksdagen efter 2014 års val

Detta är ett gästinlägg författat av Lars Davidsson, filosofie doktor som tidigare har arbetat som tjänsteman i riksdagen. *** ”Med en månad kvar till valet tyder mycket på att de tre rödgröna partierna blir större än alliansen, men att de inte får egen majoritet. I ett sådant läge tror LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson att alliansen kommer att regera vidare med stöd av Sverigedemokraterna.

YLE - 21 jun 16 kl. 16:29

Ung man går vidare - Carl Haglund lämnar riksdagen efter drygt ett år

Carl Haglund drar vidare innan man ens hinner säga quidditch. Och många, främst i det egna partiet känner lite besk eftersmak. Knappt har Carl Haglund avgått som partiordförande innan han lämnar riksdagen.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 12 timmar sedan

Frontalkrock i centrala Göteborg

Två personbilar har kolliderat i de centrala delarna av Göteborg. Ambulans och räddningstjänst är på plats.
– Patrullen håller på att utreda händelsen, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl region Väst..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Dödsbudskap på polisbil – hotade upprepa Arklövs dåd

Tre män i 20-årsåldern, två med viss koppling till NMR, klistrade dekaler med ett dödsbudskap på polisbilen i centrala Göteborg.
Hotet och hatet illustrerades genom en bild på polismördaren Jackie Arklöv och med bokstäverna ACAB..

GöteborgsPosten - 20 timmar sedan

Hedens isbana stänger – kan ge plats åt dansbana

I mars stänger isanläggningen på Heden, men det finns redan framtidsplaner för området. Det har kommit in ett förslag från en medborgare om att bygga en dansbana under tak – något som nu kan bli verklighet..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Fler och fler kvinnor föder barn efter 45

Det blir allt vanligare med äldre mammor. De senaste 20 åren har antalet kvinnor i Göteborg som föder barn efter att de fyllt 45 år ökat fyrdubbelt, något som också förenat med risker.
– Det blir en ökad risk för missfall – äggen blir sämre ju äldre man blir, säger Lena Otterlind, sektionschef på förlossningsvården på Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - 22 timmar sedan

Hon blev mamma vid 43 – så ser det ut i din stadsdel

Med 40-årsdagen i nära antågande hade Annika Andersson börjat förlika sig med tanken på ett liv utan barn. Tre år senare blev hon mamma till dottern Moa.
– Det var jättekonstigt och gick jättefort.

GöteborgsPosten - Igår: 08:40

Cigarettfimp kan ha startat brand

Det brann i en lägenhet på Mandolingatan i Västra Frölunda sent på fredagskvällen. Den troliga orsaken: en kvarglömd cigarett på balkongen..

GöteborgsPosten - Igår: 22:33

Flera skadade efter skottdrama i USA

Ett skottdrama har utspelat sig under fredagen utanför staden Chicago i USA. Fyra poliser och flera personer ska vara skadade..

GöteborgsPosten - Igår: 22:02

Nedräkningen till våren har börjat

Nästa fredag kan det officiellt vara vår i Göteborg. Under helgen och följande vecka bjuds staden på både sol och plusgrader, vilket kan innebära att vintern är över redan nästa vecka..

GöteborgsPosten - Igår: 20:46

Ungdomar kastade sten i Trädgårdsföreningen

Ordningsvakter har larmat polisen efter att mellan femton och tjugo ungdomar har kastat sten inne i Trädgårdsföreningen. Polisen har säkrat sex av ungdomarna..

GöteborgsPosten - Igår: 19:08

400 år gammalt solur utgrävt vid Västlänken

Ett unikt, över 400 år gammalt solur har hittats i Göteborg i samband med utgrävningarna inför Västlänken.
– Jag har aldrig sett något liknande, säger Arkeologernas projektledare Carina Bramstång Plura..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.