Skånskan > Opinion

Friday, 21 September, 20:17

Skånskan - 16 sep 18 kl. 10:50

Stort intresse för skördefestenFLYINGE För andra året i rad arrangerades Flyinge skördefest och matmarknad på Flyingegården.
Intresset var stort och under hela eftermiddagen strömmade folk till.– Det ser bra ut, trots regnskurarna. Ifjol regnade det konstant, sa Sara Ericsson, ordförande i Flyinge Utveckling. Lokala odlare från Flyingebygden visade upp sitt sortiment, det vankades provsmakning och de yngre fick också att pyssla med:
Både hästridning och tombolahjul med priser till de bästa lockade.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
FLYINGE För, Flyinge, Flyingegården, Sara Ericsson, Flyinge Utveckling, Flyingebygden, Både, Alma Sylaj-Fleuron, Ericsson

Dela artikeln

87 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, intresseför , skördefesten
Nyan - 05 sep 16 kl. 07:33

Skördefesten kan bli skarvkalas

Niskas populära plåtbröd är kända för att innehålla annorlunda råvaror. Skarvkött är deras nyaste och kanske mest udda fyllningsalternativ, som dock ännu inte finns på menyn.
– Företagare är problemlösare.

Nyan - 15 mar 15 kl. 09:45

Rekorddeltagande i Skördefesten

Aldrig förr har deltagandet varit så stort, konstaterar arrangörerna bakom Skördefesten. I år deltar 20 öppna gårdar, 15 skördefestrestauranger och 16 plåpp åpp aktiviteter. Skördefesten kan nu presentera sitt program för höstens fest.

Nyan - 26 sep 13 kl. 13:31

Ökat intresse för Skördefesten

Fler och fler turister och ungdomar besöker Skördefesten ? som under helgen även uppnådde sitt mål om 200 nya medlemmar till den nystartade föreningen..

NSD - 26 aug 18 kl. 16:36

Intresse för lägenheter på marknad

Bodenbo fick en positiv respons för sina nya bostäder på Skördefesten..

Skånskan - 21 aug 16 kl. 06:00

Lång väntan på skördedag snart över

KÅGERÖD Vart tredje år arrangeras Skördedagen i Kågeröd. Från första början var tanken att visa var maten kom ifrån, men det har blivit minst lika aktuellt att göra i dag.Det är i år mer än 150 personer som är engagerade under Skördedagen som hålls på Åkesholm.

Kristianstadsbladet - 26 maj 13 kl. 17:07

"Att prata skit tycker alla om"

Foto: Bosse Nilsson
Det blev mycket skitsnack på Ballingstorp på söndagen när gårdens gamla utedass återinvigdes. Dasset byggdes åt gårdsfrun i början på 1900-talet och har nu renoverats samt skurats rent ordentligt.
Bakom återinvigningen står Skånes hembygdsförbund och temat för dagen lyder ?

Barometern - 23 sep 14 kl. 07:32

Fullpumpat inför festen

Med skördefesten startar även pumpans högtid. På snart varenda farstutrapp på Öland står nu prydnadspumpor. Och odlingen har exploderat sedan skördefestens start för 17 år sedan.

Nyan - 07 feb 17 kl. 18:38

Öppna gårdar redan nu i vår

I maj får skördefesten en syster. Då anordnas nämligen evenemanget Åland grönskar för första gången.
Bakom Åland grönskar ligger föreningen Skördefestens vänner.

Nyan - 13 sep 13 kl. 12:00

Skördefestens vänner raggar medlemmar

Den nybildade föreningen Skördefestens vänner jagar medlemmar som bäst. Under Skördefesten får alla besökare information om föreningen på programbladet och Skördefestpasset, och Liz Mattsson som är sekreterare i styrelsen hoppas att många ska välja att stödja föreningen.
?

YA - 04 aug 14 kl. 11:11

Årets skördefest - en het historia

Foto: Martina Eriksson

Länge var det oklart om Sven-Bertil Svenssons satsning på att grilla en hel oxe skulle lyckas. Det är mycket ovanligt att man ger sig på ett sådant projekt och det var inte alls säkert att det skulle lyckas.Den helstekta oxen började grillas redan tidigt på lördagskvällen och inte förrän på söndagsmorgonen kunde Sven-Bertil Svensson andas ut.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

IK Pantern slår ur underläge

ISHOCKEY Bara en seger på försäsongen och hårt nederlagstippat.
IK Pantern slår rejält ur underläge då Hockeyallsvenskan drar i gång på fredagen borta mot Vita Hästen.– Roligt.

Skånskan - 2 timmar sedan

Höga förväntningar på Sverigedemokraterna

SvedALA När mandaten i kommunfullmäktige under torsdagen blev klara så blev det också startskottet för samtal i Svedala kommun.–Nu när vi vet hur stora partierna blir som kommer tillbaka måste vi prata igenom resultatet. Vi från alliansen välkomnar förstås att Kristdemokraterna kommer tillbaka in i Svedalapolitiken igen.

Skånskan - 2 timmar sedan

A-laget startar i rosa

SVEDALA Runt om i landet bidrar olika organisatio Svedala IF kommer inte att se ut som de brukar när de börjar sin match kl 14 den 22 september på Svedalagårdens IP. Under höstsäsongen kommer nämligen laguppställningen att bära rosa matchtröjor framtagna för att uppmärksamma just bröstcancerfonden.
De kommer att bära dem så länge serien och slutspelet pågår.

Skånskan - 4 timmar sedan

Bråk mellan blocken om talmansposten

Sverige På fredagen presenterade Alliansen sin kandidat till posten som talman i riksdagen, ett drag som fick Socialdemokraterna att se rött.Det var vid lunchtid som Alliansen vid en presskonferens berättade att de nominerat Andreas Norlén (M) till posten som talman inför valet på måndag. Andreas Norlén sitter idag som ordförande i konstitutionsutskottet och har varit riksdagsledamot i tolv år.

Skånskan - 5 timmar sedan

Grov våldtäktsman åkte fast efter tre år

MALMÖ Våren 2015 utsattes en kvinnlig thai-massör i Malmö för en grov våldtäkt. Polisen säkrade DNA-spår efter gärningsmannen, men hittade ingen misstänkt.
I augusti i år försökte en 26-årig man från Afghanistan att lämna landet genom att smyga sig ombord på en färja.

Skånskan - 7 timmar sedan

Toabesök kan ge böter

MALMÖ En lägenhetsinnehavare på Sallerupsvägen misstänks för allmänfarlig vårdslöshet efter en brand och riskera att få böter.Mannen lämnade en kastrull eller en stekpanna med olja på spisen och gick på toaletten. Besöket på bekvämlighetsinrättningen varade så pass länge att oljan tog eld och orsakade en brand som spred sig till fläkten.

Skånskan - 8 timmar sedan

”Vi hade väntat på det”

OXIE Natten till fredagen brann det åter bilar i Oxie, denna gång på Hammarbäcksvägen.
– Här har alltid varit lugnt, men det känns väntat att bilbränderna har spridit sig, säger Catharina Göransson, som är uppvuxen i området.1976 var Catharina Göransson elva år och hennes familj flyttade till det nybyggda Byåkersbacken, där adressen är Hammarbäcksvägen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skulle gena över spåren – pojke dog

Sverige En tonårspojke dog när han skulle gena över järnvägsspåren i Västmanländska Köping samtidigt tåget kom. Den tragiska händelsen kom inträffade vid sju-tiden på fredagsmorgonen. Polisen berättar på sin hemsida att vittnen sett flera personer gena över spåren när tåget kom.

Skånskan - 9 timmar sedan

Molly Sandén till Malmö

Efter att ha varit ute på sommarturné ger sig nu Molly Sandén ut på höstturné. Sångerskan släppte i våras albumet Större som nu har sålt guld. 2017 var hon tillsammans med Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström programledare för Musikhjälpen som sändes från Umeå.

Skånskan - 11 timmar sedan

70 kvadratmeter stort hus i Kågeröd sålt till nya ägare

Kågeröd Försäljningen av fastigheten på Skipadrätten 3318 i Kågeröd är nu klar. Nya ägare är Jimmy Håkan Joakim och Anna Dahlberg, 30 och 26 år, och säljare är Michelle och Larry Garphorn. Huset är 70 kvadratmeter stort och byggdes 1920.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.