Skånskan > Opinion

Monday, 18 February, 20:34

Skånskan - 16 sep 18 kl. 10:50

Stort intresse för skördefestenFLYINGE För andra året i rad arrangerades Flyinge skördefest och matmarknad på Flyingegården.
Intresset var stort och under hela eftermiddagen strömmade folk till.– Det ser bra ut, trots regnskurarna. Ifjol regnade det konstant, sa Sara Ericsson, ordförande i Flyinge Utveckling. Lokala odlare från Flyingebygden visade upp sitt sortiment, det vankades provsmakning och de yngre fick också att pyssla med:
Både hästridning och tombolahjul med priser till de bästa lockade.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
FLYINGE För, Flyinge, Flyingegården, Sara Ericsson, Flyinge Utveckling, Flyingebygden, Både, Alma Sylaj-Fleuron, Ericsson

Dela artikeln

93 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, intresseför , skördefesten
Nyan - 05 sep 16 kl. 07:33

Skördefesten kan bli skarvkalas

Niskas populära plåtbröd är kända för att innehålla annorlunda råvaror. Skarvkött är deras nyaste och kanske mest udda fyllningsalternativ, som dock ännu inte finns på menyn.
– Företagare är problemlösare.

Nyan - 15 mar 15 kl. 09:45

Rekorddeltagande i Skördefesten

Aldrig förr har deltagandet varit så stort, konstaterar arrangörerna bakom Skördefesten. I år deltar 20 öppna gårdar, 15 skördefestrestauranger och 16 plåpp åpp aktiviteter. Skördefesten kan nu presentera sitt program för höstens fest.

Skånskan - 23 sep 18 kl. 18:32

Skördefesten växer för varje år

Lund 2011 anordnades den första skördefesten i Stadsparken. Ett evenemang som har växt till en både omtyckt och populär helg för lundaborna som går man ur huse för att fynda höstens goda.Ett av höstens måsten är förstås grönsakerna och trots att sommaren har varit svår så blev det ändå grönsaker som under helgen såldes på Skördefesten.

Nyan - 26 sep 13 kl. 13:31

Ökat intresse för Skördefesten

Fler och fler turister och ungdomar besöker Skördefesten ? som under helgen även uppnådde sitt mål om 200 nya medlemmar till den nystartade föreningen..

NSD - 26 aug 18 kl. 16:36

Intresse för lägenheter på marknad

Bodenbo fick en positiv respons för sina nya bostäder på Skördefesten..

Skånskan - 21 aug 16 kl. 06:00

Lång väntan på skördedag snart över

KÅGERÖD Vart tredje år arrangeras Skördedagen i Kågeröd. Från första början var tanken att visa var maten kom ifrån, men det har blivit minst lika aktuellt att göra i dag.Det är i år mer än 150 personer som är engagerade under Skördedagen som hålls på Åkesholm.

Sydöstran - 29 sep 18 kl. 15:10

Ronneby glöder i höst

Premiären för Höstglöd visade på stort intresse. Lokala producenter sålde både närproducerade matvaror och visade upp konst till Blekingebornas stora förtjusning. – Tänk om vi kan börja konkurrera med Skördefesten på Öland, säger Äggabodens Peter Fransson..

Kristianstadsbladet - 26 maj 13 kl. 17:07

"Att prata skit tycker alla om"

Foto: Bosse Nilsson
Det blev mycket skitsnack på Ballingstorp på söndagen när gårdens gamla utedass återinvigdes. Dasset byggdes åt gårdsfrun i början på 1900-talet och har nu renoverats samt skurats rent ordentligt.
Bakom återinvigningen står Skånes hembygdsförbund och temat för dagen lyder ?

Barometern - 23 sep 14 kl. 07:32

Fullpumpat inför festen

Med skördefesten startar även pumpans högtid. På snart varenda farstutrapp på Öland står nu prydnadspumpor. Och odlingen har exploderat sedan skördefestens start för 17 år sedan.

Nyan - 07 feb 17 kl. 18:38

Öppna gårdar redan nu i vår

I maj får skördefesten en syster. Då anordnas nämligen evenemanget Åland grönskar för första gången.
Bakom Åland grönskar ligger föreningen Skördefestens vänner.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Hade bildelar för 262 000 hemma i huset

Staffanstorp/Malmö En 47-åring får villkorlig dom och 25 000 i dagböter för häleri. Mannen hade reservdelar till BMW till ett värde av 262 000 kronor i sin bostad. Exakt samma delar var försvunna från ett lager i Staffanstorp.

Skånskan - 1 timme sedan

20 aktiviteter kunde testas på Superdag

Lund Många hängde på låset och redan efter en timme hade 300 besökare räknats in på Superdagen på Bollhuset.Här erbjöd kommunen och föreningslivet åldersgruppen 6-15 år möjlighet att helt gratis testa närmare 20 olika aktiviteter.
Det handlade bland annat om boll- och kampsporter av diverse slag, men också om serieteckning, teater och nycirkus.

Skånskan - 2 timmar sedan

Knarkpåverkad bar hammare

ESLÖV När polisen kontrollerade några ungdomar som vistades på Storgatan på fredagen visade det sig att en av dem bar omkring på en hammare. Den 18-årige ynglingen uppvisade dessutom tecken på att vara narkotikapåverkad. Han är nu misstänkt för brott mot knivlagen – som innefattar även andra föremål än knivar – och ringa narkotikabrott..

Skånskan - 2 timmar sedan

Klart för ny återvinningscentral

YSTAD En ny återvinningsstation ställs ut mellan fastigheterna på Herrestadsgatan 20 och 22 i närheten av Willys och korsningen Herrestadsgatan och Dragongatan.
Den nya återvinningsstationen ska vara på plats vecka 9.
Återvinningsstationen tar emot tidningar, pappersförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar, och färgade och ofärgade glasförpackningar.

Skånskan - 3 timmar sedan

Första steget för bostäder längs kanalen

HÖLLVIKEN
70 nya bostäder och ett torg vid brofästet finns med i den första markanvisning för Falsterbokanalen som nu är avgjord.
JR Kvartersfastigheter och arkitektfirman Wingårdhs tog hem uppraget för den första etappen. – Det är i ett ovanligt tidigt skede som vi nu har en markanvisning.

Skånskan - 3 timmar sedan

Misshandel gav fyra månader

Södra Sandby En 29-årig man som vid tre tillfällen misshandlat sin tidigare flickvän i och i anslutning till hennes lägenhet i Södra Sandby har dömts till fyra månaders fängelse.Han ska även betala skadestånd på sammanlagt drygt 61 000 kronor.
Den första misshandeln skedde i bostaden den 4 april 2017 då 29-åringen bet kvinnan hårt i näsan, något han erkänt.

Skånskan - 3 timmar sedan

Tre konstnärer skissar på torgkonst

Eslöv Maria Miesenberger, Alicja Kwade och Liva Isakson Lundin – det är namnen på de tre konstnärer som fått i uppdrag att skissa på ett nytt konstverk till Stora torg.För ett år sedan blev det känt att Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn donerat fem miljoner kronor till Eslövs kommun. Pengarna ska gå till ett nytt konstverk på Stora torg, som ska byggas om med start i höst.

Skånskan - 3 timmar sedan

Spelsugna nattugglor

STAFFANSTORP/HJÄRUP De bänkade sig redan vid lunchdags på måndagen, redo att sitta vid sina datorer och spela spel med och mot varandra natten lång in på nästa förmiddag.
Lan är utan tvivel ett av de mest populära inslagen på sportlovet.Det fixas och ordnas med kablar och datorer i Hjärupslundsskolans matsal där Ung i Staffanstorp har bjudit in till årets sportlovs-lan.

Skånskan - 5 timmar sedan

Ljussignaler förstördes

Sövde Någon gjort sig besväret att flytta de tunga ljusen som reglerar trafiken förbi reparationen av kyrkomuren cirka 200 meter, till parkeringen vid kyrkogården.
Här har förövarna brutit upp det ena teknikskåpet och förstört inkråmet – kablar och säkringar..

Skånskan - 5 timmar sedan

Lööf vänder blad

Centerpartiet gjorde sitt bästa val på trettio år. I partiets eftervalsanalys konstateras att det sannolikt gått ännu bättre om inte regeringsfrågan skapat osäkerhet. Analyser gör gällande att väljarförlusten i valrörelsens slutskede, i jämförelse med hur man legat i opinionen tidigare i valrörelsen, berodde på regeringsbildningsfrågan.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.