Skånskan > Opinion

Tuesday, 13 November, 16:48

Skånskan - 16 sep 18 kl. 10:40

Flera kuggar – förarutbildningen görs omInrikes Då allt flera misslyckas med teoriprovet och får göra flera omprov för att ta körkort. Därför ses nu den svenska körkortsutbildningen över av Trafikverket och Transportstyrelsen. – Det vi kan se nu är att statistiken för godkända prov faller med cirka en procentenhet per år, och nu är vi nere i väldigt låga andelar. Det innebär otroligt många omprov, säger Berit Johansson på Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, till Sveriges Radio. Trafikverket och Transportstyrelsen har i uppdrag att komma med ett förslag på ett nytt svenskt förarutbildningssystem.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
, Trafikverket, Transportstyrelsen,  Berit Johansson, Sveriges Trafikutbildares Riksförbund, Sveriges Radio, Karin Appelgren

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera kuggar, förarutbildningen, görsom
SR - 16 sep 18 kl. 06:29

För många kuggar – nu görs förarutbildningen om

I dag misslyckas många och måste göra flera omprov för att ta körkort. Därför pågår nu arbetet med att göra om den svenska körkortsutbildningen..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Alliansen vill höja skatten med 49 öre

Skåne I fyra år har de rödgröna i Region Skåne velat höja skatten, men alliansen har sagt nej. Nu vill alliansen höja den med 49 öre.– Jag delade inte beskrivningen råttbo tidigare, men nu gör jag det om den ekonomi som de rödgröna lämnat efter sig, regionrådet Annette Linander, C.

Skånskan - 15 minuter sedan

Stora behov som inte kan vänta

skåne Alliansen ser stora behov som inte kan skjutas på i Skåne.Återställningskrav, pensionsskulden och finansiering av investeringar kräver en miljard i överskott.
‑ Nya effektiva läkemedel kostar allt mer.

Skånskan - 15 minuter sedan

”Oppositionen var destruktiv”

Skåne ”Alliansen drev en destruktiv oppositionspolitik.”Det svaret lämnar Henrik Fritzon, S, på alliansens påstående om ansvarslös ekonomisk hushållning de gångna fyra åren.
– De har haft full insyn.

Skånskan - 30 minuter sedan

Hamnen saknas i treklöverns skuggbudget

Ystad Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna väljer nu att lägga fram en egen budget inför omröstningen på torsdag.
I huvudsak är den lik den som S och C har lagt, förutom att investeringen för hamnutbyggnaden skjuts framåt med två år.På tisdagen presenterade Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna en egen budget till omröstningen på torsdag den 15 november.

Skånskan - 45 minuter sedan

Ytterligare bostäder i Arenaparken

Lund HSB har fått godkänt bygglov för nya 80 bostadsrätter i Arenaparken. Lägenheterna som är fördelade i fyra hus kan nu börja säljas.I torsdags godkändes bygglovet för HSB:s bostadsrättsförening Nätet i Arenaparken.

Skånskan - 1 timme sedan

125 kvadratmeter stort hus i Abbekås sålt

Abbekås Jan Erlandsson, 53 år, från Ystad, har köpt huset på adressen Faxevägen 9 i Abbekås av säljaren Sune och Berit Marie-Louise Hejersson. Köpesumman blev 2 775 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i oktober 2018. I juli såldes en fastighet på samma gata, på Faxevägen 2.

Skånskan - 5 timmar sedan

Alliansen höjer skatten med 49 öre

Skåne Alliansen i Region Skåne föreslår en skattehöjning med 49 öre.Ärendet har behandlats av regionstyrelsen nu på förmiddagen och bekräftas av regionrådet Per Einarsson, KD.
Oppositionspartierna fick beskeder på sammanträdet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Tre gripna för stöldförsök

OSBYHOLM Tre personer greps efter ett misstänkt stöldförsök utanför Osbyholm, på en fastighet i Osby nära Ringsjöstrand, på måndagsmorgonen. Fastighetsägaren har ett övergivit bostadshus på sin mark och observerade vid 8.30-tiden att några personer befann sig i huset.

Skånskan - 7 timmar sedan

Smällandet fortsätter i Hörby

HÖRBY Det har kommit in ytterligare två polisanmälningar efter helgens smällande i Hörby. En 14-årig flicka fick smällare kastade efter sig när hon var vid Aktivitetshuset på fredagskvällen. Samma sak inträffade när hon gick förbi kyrkan i Hörby sent på lördagseftermiddagen.

Skånskan - 7 timmar sedan

Körde bil utan körkort

Skurup En ung man körde bil på Vinterstigen i måndags utan körkort. En polispatrull stoppade fordonet för en kontroll och upptäckte den körkortslöse föraren. Mannen är nu misstänkt för olovlig körning..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.