Nyan > Svenskfinland

Friday, 21 September, 11:34

Nyan - 16 sep 18 kl. 10:42

Han blir ny sångare i RewindsNu är det klart vem som tar över mikrofonen i coverbandet Rewinds. Det blir den lokala profilen Kristian Metsälä. Calle Holm gjorde sin sista spelning med bandet på Park den 7 september. Nu har Bengt Roberts (trummor), Leif Roberts (gitarr) och Örjan Sjöström (bas) hittat hans efterträdare. – Kristian Metsälä är en väldigt duktig sångare som vi börjat repa med nu, säger Bengt Roberts.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Rewinds, Kristian Metsälä, Holm, Park, Bengt Roberts, Roberts, Örjan Sjöström, Metsälä, Sverige, Kristian, Hurriganes, Led Zeppelin, Facebook, Nylund, Nyan

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han blir ny sångarei , Rewinds
Nyan - 18 apr 15 kl. 15:10

Rewinds firar sitt första år

De är så heta att de tvingades tacka nej till en spelning på Tomatfestivalen i Närpes. Gubbrock blir aldrig trendigt men någonting hände på den åländska bandscenen häromåret. Plötsligt fanns det en massa medelålders män som samlades i replokaler för att dricka termoskaffe, dra dåliga vitsar, skriva låtlistor och kanske spela inför publik.

Skånskan - 27 jan 16 kl. 16:00

1000 skånska sångare möts i gospelkonsert

musik 1 000 skånska sångare möts på Malmö Live på lördag 30 januari till två stora gospelkonserter.
Initiativtagare och en av körledarna är Jonas Engström.
-När vi gick ut med inbjudan hade jag aldrig väntat en sådan respons, säger han.

YLE - 12 jul 12 kl. 12:04

Yle-mätning: SFP-anhängare mest eurovänliga

Svenska folkpartierns anhängare är klart mer positiva till att Finland tar mer finansiellt ansvar i eurokrisen än andra partiers anhängare, visar en enkät som Yles nyheter låtit göra. Överlag vill bara drygt 20 procent av finländarna att Finland går in med mer stöd för att få stabilitet i euro-området. Bland SFP-anhängarna är andelen över 40 procent.

Barometern - 09 jul 14 kl. 06:45

Önskan om ökad satsning på fotgängare i Kalmar

Som cyklist eller fotgängare är man i Kalmar underprioriterad i trafiken. Det menar två missnöjda fotgängare som lämnat in ett medborgarförslag om hur man kan öka säkerheten. Cykelvägar som plötsligt tar slut och bilförares bristande kunskaper om cyklisters företrädesrätt är ett stort problem i Kalmar, anser de.

Barometern - 09 jul 14 kl. 06:45

Satsa mer på fotgängare i Kalmar

Som cyklist eller fotgängare är man i Kalmar underprioriterad i trafiken. Det menar två missnöjda fotgängare som lämnat in ett medborgarförslag om hur man kan öka säkerheten. Cykelvägar som plötsligt tar slut och bilförares bristande kunskaper om cyklisters företrädesrätt är ett stort problem i Kalmar, anser de.

BT - 13 aug 13 kl. 23:34

En Mursianhängare dödad

En Mursianhängare sköts till döds på tisdagskvällen, uppger säkerhetskällor för Reuters. Dödsskjutningen ska ha skett då anhängare till Mursi drabbade samman med hans motståndare. Egyptisk polis satte in tårgas för att skingra folkmassor efter att anhängare till den avsatte presidenten Muhammad Mursi rök ihop med boende i centrala Kairo.

YLE - 23 apr 15 kl. 16:12

Hotfull stämning bland HIFK-anhängare

- Stick härifrån! Det var budskapet från HIFK-anhängarna när Yle Huvudstadsregionen ville ställa frågor om bland annat kopplingen till FC Köpenhamn. HIFK:s anhängare samlades under torsdagseftermiddagen i en krog i närheten av fotbollsstadion i Tölö i Helsingfors för att ladda upp inför matchen mot lokalkonkurrenten HJK.

Nyan - 31 aug 17 kl. 13:02

Fler fotgängare i centrum

Fler fotgängare har rört sig i Mariehamns centrum hittills i år jämfört med 2016.
Det här är andra året som City Mariehamn mäter fotgängartrafiken med scanners på tre ställen längs Torggatan, från Nygatan till Torget. City Mariehamns verksamhetsledare Alexandra Walk-Liljeroos har sett på siffrorna från årsskiftet fram till slutet av augusti.

Skånskan - 15 mar 18 kl. 11:00

Leder både proffssångare och ungdomar

ERWP.fif(1)n Musikern och dirigenten Alexander Einarsson, Malmö, leder både proffskör och ungdomskör. Den 15 mars fyller han 40 år.

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Solfångare befrias från bygglov

Smedjebackens kommun befriar sina fastighetsägare från bygglovsplikten vid installation av solfångare. Det är innebörden av ett förslag till ny policy för solfångare.
?

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 4 minuter sedan

Tusentals talkotimmar bakom nybygge

Ett fattigmansbygge. Så beskrivs nybygget på Nybonds. I praktiken innebär det att hantverket är precist och att varje brädbit tas tillvara.

Nyan - 1 timme sedan

Fem procent färre hotellgästnätter

I augusti var totala antalet övernattningar på hotellen 33 307, vilket är en minskning på 5,1 procent jämfört med augusti 2017, enligt Åsubs färska statistik. – De finländska övernattningarna ökade med närmare två procent medan de svenska minskade med drygt elva procent jämfört med samma period i fjol. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade även de i augusti, den minskningen var tre procent, skriver Åsub.

Nyan - 2 timmar sedan

”Fredlund kan själv begära befrielse”

– Det är viktigt att komma ihåg att det inte finns någon giltig dom eftersom den inte vunnit laga kraft. Det säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm i en kommentar strax efter tingsrättens dom i går, då lagtingsledamoten Fredrik Fredlund fälldes för två fall av misshandel.
– Lagtinget har dokument som reglerar lagtingsledamöternas arbete där det sägs att om någon dömts till fängelse för ett uppsåtligt brott och domen är verkställbar så kan minst 20 ledamöter i lagtinget skilja den dömda ledamoten helt eller delvis från uppdraget.

Nyan - 3 timmar sedan

USA:s ambassadör besöker Åland

USA:s ambassadör i Finland Robert Pence besöker Åland i dag. Pence ska bland annat visas runt i Självstyrelsegården och besöka Bomarsund. På kvällen äter ambassadören middag tillsammans med lagtingets talman Gun-Mari Lindholm.

Nyan - 5 timmar sedan

Mariebad bordlagt i stadsstyrelsen

Vid gårdagens stadsstyrelsemöte bordlades ärendet om renovering av Mariebad. Beslutet beräknas fattas på nästkommande möte den 4 oktober. – Vi behöver diskutera ytterligare och lägga till en del finjusteringar i beslutsunderlaget, säger stadsstyrelsens ordförande Tage Silander.

Nyan - 14 timmar sedan

Loa Falkman i åländsk jury

Svenska operastjärnan och hovsångaren Loa Falkman är ny medlem i juryn för sångtävlingen Havets röst, som arrangeras i Alandica den 29 september. Han ersätter Gabriel Suovanen som fick förhinder. Övriga i juryn är följande: Katarina Dalayman, operasångerska, hovsångerska, sopran, Stockholm.

Nyan - 15 timmar sedan

Stort engagemang vid ungdomsmöte

Det var ett stort engagemang när Finströms kommun, fältarna och polisen bjudit in till stormöte i kväll torsdag om den senaste tidens stök bland ungdomarna i Godby. Ett 60-tal personer slöt upp för att lyssna och diskutera fram tänkbara åtgärder för att återställa lugnet och få ungdomarna att träffas på ungdomsgården i stället för ute i Godby. – Vi hade ett mycket bra möte.

Nyan - 16 timmar sedan

Mycket varmare än normalt

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
På söndagsdygnet kom det efterlängtade regnet som vid den officiella mätpunkten i Jomala by gav 11 millimeter. De lokala variationerna var dock stora med mängder från 5 mm till 17 mm.

Nyan - 17 timmar sedan

Öppna kranar i Knutsboda

Mikrobryggeriet Open Water Brewery i Lemland Knutsboda satsar på framtiden, och håller öppet på skördefesten 2018.
Open Water Brewery medverkar för första gången i skördefesten, och passar då på att lansera en helåländsk ölsort samtidigt. Det berättar Jonas Jakobsson, en av delägarna till mikrobryggeriet, som grundades 2016.

Nyan - 17 timmar sedan

Föreslår skyldighet anmäla viltolycka

Lagtingsledamoten Stephan Toivonen (ÅLD) vill att lagtinget uppmanar landskapsregeringen att utreda möjligheten att införa anmälningsplikt i samband med viltolyckor. – På Åland sker förhållandevis många viltolyckor, men det finns ingen lagstiftning, som anger vilka åtgärder man måste vidta i samband med en olycka, exempelvis för att minska ett djurs lidande efter en olycka, skriver han i motionen och framhåller att ”enligt jaktlagen i Sverige är man skyldig att göra en polisanmälan om en sammanstötning skett med vissa djur, även om djuret inte är synbart skadat.” – Att inte anmäla en viltolycka är straffbart och kan ge böter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.