YLE > Finland

Monday, 19 November, 10:02

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Räcker kunderna till för alla köpcentra som byggs? Vi har granskat nya Redi i Fiskehamnen

Ett köpcentrum som saknar kunder - så beskriver en del av företagarna det nyöppnade köpcentret Redi i Fiskehamnen i Helsingfors..

YLE - 2 timmar sedan

Kyrkoherde tvingades bo i giftbyggnad och ska enligt initiativ ersättas för det, men ärendet har fastnat och förklarats hemligt: "Det har fått en helt tokig vändning"

Tidigare kyrkoherden i Kyrkslätt tvingades lämna allt han ägde i prästgården, vars inomhusluft är giftig. Ett initiativ till samfälligheten anser att kyrkoherden borde få en ersättning på 30 000 euro för förlorad egendom. På över ett år har ärendet inte gått framåt.

YLE - 3 timmar sedan

Har du allt i ordning? Raseborg börjar granska fasader och gårdsplaner igen

Raseborg inför gårdssyn efter att ha slopat den för ett år sedan. Politiker och tjänstemän har fått flera anmälningar om ställen som borde granskas..

YLE - 4 timmar sedan

Finnsementti och Nordkalk skapar stora mängder koldioxid: "En utmaning att minska på utsläppen"

Tittar man på Energimyndighetens sammanställning över bolag i Finland med de största koldioxidutsläppen år 2017 hittar man flera bolag som verkar i Åboland. Finnsementti, Nordkalk och Åbonejdens Energiproduktion finns alla med högt upp på listan..

YLE - 4 timmar sedan

Valdeltagandet i församlingsvalet 14,4 procent

8300 personer valdes till 384 församlingsråd. Ungefär hälften av dem är nya invalda..

YLE - 5 timmar sedan

Har vi något hav att simma i om 30 år? "Vi kan inte identifiera alla eventuella hot mot Östersjön"

Den gemensamma viljan bland Östersjöstaterna att arbeta för havet är så pass hög att vi torde gå mot rätt håll i fråga om övergödningen. Men det finns också andra hotbilder..

YLE - 5 timmar sedan

”Nudging” ska göra det lättare för oss att välja vegetariskt – men man måste inte säga nej till allt kött för att äta klimatsmart

Vi måste sluta överraskas av vegetarisk mat, menar forskare. Ett av sätten är så kallad nudging – åtgärder som underlättar individers val. Om det är lätt att välja bort ens en biff eller en hamburgare, tar vi redan ett steg mot en hållbarare samhälle..

YLE - 8 timmar sedan

Kartläggning: Bara två riksdagspartier vill införa flygskatt för att motverka klimatförändringen

Det blir knappast aktuellt med någon flygskatt under nästa regeringsperiod. Den slutsatsen kan man dra av den kartläggning som nyhetsbyrån STT har gjort bland riksdagsgrupperna..

YLE - 11 timmar sedan

Prisbelönta Astra får ny chefredaktör - både politik och kultur i Vilhelmina Öhmans feministiska tidskrift

Modiga politiska ställningstaganden, långlivat kulturinnehåll och fler läsare i Sverige. Bland annat det tänker den feministiska tidskriften Astras nya chefredaktör Vilhelmina Öhman jobba för..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.