Sydsvenskan > IT

Tuesday, 13 November, 16:43

Liknande nyheter

Taggar: , ökadeSD i , S-toppens, Oxie
Ekonomistas - 25 jun 13 kl. 07:00

Den översta procenten i (delvis) nytt ljus

Den ökade inkomstojämlikheten i västvärlden har fått mycket uppmärksamhet under senare tid. Bland de mest diskuterade måtten på denna ökade ojämlikhet är den ökade andelen av alla inkomster som den översta procenten i inkomstfördelningen tjänar. Nu har några nya studier kommit som vill nyansera bilden av topprocentens andel.

Skånskan - 21 mar 16 kl. 10:00

En bil brakade rakt in i huset

Oxie – Det är ju papper och papper – det tar ju aldrig slut.
Ingrid Perssons tillvaro har störts ordentligt sedan en bilförare för ett par veckor sedan råkade köra rakt in i 1800-talshuset på Oxie bygata, där hon bor med sin man.Ingrid Persson tar bort ett provisoriskt skydd på fasaden för att visa var bilen träffade huset, precis under ett fönster.

Skånskan - 23 maj 16 kl. 12:01

Hyrestvist ledde till mordförsök

MALMÖ En tvist om en lägenhet som hyrdes i andra hand ledde till storbråk och mordförsök.
Allt slutade med att den 23-årige hyresgästen hamnade på akuten med ett blödande knivsår på benet.Många var inblandade i bråket som inleddes i Fosie och avslutades i Oxie.

Skånskan - 09 nov 18 kl. 16:55

Malmö på rätt håll i senaste trygghetsundersökningen

Malmö
I den senaste trygghetsmätningen i Malmö noteras att allt färre medborgare utsätts för brott, att fler känner sig trygga och att förtroendet för polisen ökar.
– Det känns förstås bra att det går åt rätt håll, sa Stefan Sinteus, polisområdeschef i Malmö, på en presskonferens på fredagen.
Samtidigt ökar oron bland kvinnor att bli ofredade.

Ekonomistas - 18 feb 14 kl. 05:28

Toppinkomsternas andel oförändrad, men kapitalets betydelse ökar

I veckan släppte SCB nya data över taxeringsutfallet 2013 och nedan presenteras de svenska toppinkomsternas andel och sammansättning i fram till och med 2012. Sedan 2011 har toppinkomstandelarna inte ändrat sig nämnvärt: den rikaste procenten (individer med årsinkomst över ca 1,2 milj inkl. alla kapitalinkomster) tjänar idag nio procent av alla inkomster.

Ekonomistas - 01 mar 14 kl. 04:55

Vad inkomstskillnadsdebatten borde handla mer om

I senaste numret av Journal of Economic Perspectives publiceras en vass och läsvärd brevväxling mellan Robert Solow och Greg Mankiw på temat ”Hur ska vi se på den kraftiga ökningen av inkomstkoncentration de senaste decennierna?”. Utöver underhållningsvärdet kan denna tjäna som en bra guide till vilka viktiga frågor som bör ställas i diskussionen om utvecklingen är problematisk eller inte, och vad vi bör, eller inte bör, göra åt den.

Ekonomistas - 30 apr 15 kl. 09:34

Toppinkomsterna 2013: kapitalinkomsterna fortsätter att öka

Toppinkomsternas andel av alla inkomster är numera en av de centrala indikatorerna på hela inkomstfördelningens utveckling. Nyligen släpptes inkomststatistik för inkomståret 2013 och uppdaterade toppinkomstserier finns att ladda ned på denna hemsida. Resultatet visar på att trenden med en ökande betydelse av förmögenhetsavkastning, alltså kapitalränta och aktieutdelningar, inom toppinkomsterna.

Ekonomistas - 13 sep 17 kl. 06:15

Kvinnor i toppen av inkomstfördelningen

De senaste åren har mycket skrivits om toppinkomsttagare och deras ökade andel av alla inkomster. Det har skrivits om toppinkomsternas komposition och det har spekulerats kring vad toppens ökade inkomstandel beror på. En aspekt som dock, förvånansvärt nog, inte utforskats är hur det ser ut med könsbalansen i toppen av fördelningen.

Skånskan - 10 mar 17 kl. 05:00

Misstänks för hot och misshandel av barn

HÖRBY Anställda ska ha hotat och misshandlat en av ungdomarna på Strandpärlans HVB-boende. Det var orsaken till att kommunen hävde avtalet för fyra veckor sedan.
Men ungdomarna är missnöjda med beslutet.

Ekonomistas - 23 dec 16 kl. 07:00

Hur fördelas BNP-tillväxten bland hushållen?

Ett av de största problemen med de senaste decenniernas inkomstfördelningsanalyser är att de inte täckt in alla inkomster i ekonomin. Exempelvis tillfaller en stor del av arbetsgivaravgiften faktiskt löntagaren i form av försäkringsinkomster vid sjukdom, arbetslöshet eller ålderdom. Merparten av företagens vinster återinvesteras och syns aldrig i ägarnas inkomstdeklarationer.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Flygproblem försenar Rögle–Färjestad

Kvällens SHL-ishockey mellan Rögle och Färjestad blir försenad, uppger P4 Kristianstad. Karlstadlaget har drabbats av flygförseningar och hinner inte till Ängelholm i tid. Matchen, som skulle ha börjat klockan 19, har därför preliminärt skjutits fram ti.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Seger i debuten för "Svennis"

Sven-Göran Eriksson fick en utmärkt start på sitt nya jobb som förbundskapten för Filippinernas fotbollslandslag. Filippinerna besegrade Singapore med 1–0 i Sydostasiatiska mästerskapets inledande gruppspelsomgång, "Svennis" första match vid rodret. Fil.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

I år behöver du inget tillstånd för att julpynta

Lunds kommun låter handlare julpynta utanför sin lokal utan att söka tillstånd..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Sista talet för Merkel i Strasbourg?

"Här inne slår demokratins hjärta", säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel när hon talar i EU-parlamentet i Strasbourg. Talet kan bli hennes sista inför EU:s folkvalda församling. Merkels tal på tisdagen var inbokat redan innan hon i oktober medd.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Utan politiska beslut kommer det inte att sluta brinna i Kalifornien

Utan politiska beslut kommer det inte att sluta brinna, skriver Henrik Thorén..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Därför får kvinnan inte väcka uppseende på krogen

Restaurangen är ett manligt kodat rum..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Britter får visumfrihet i EU efter brexit

Även om Storbritannien skulle lämna EU utan ett färdigt utträdelseavtal föreslås nu landets medborgare få åka visumfritt till unionen, även efter utträdet den 29 mars 2019. Förslaget ingår i de löpande åtgärder som EU-kommissionen förbereder utifall att.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Publiken är utlämnad till den eviga natten

Inte särskilt, skriver Boel Gerell, men publikens sinnen skärps..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ja till köp av gårdshotell för 16,5 miljoner

SD enda parti som röstade nej..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Wallin får boxas om Europatiteln i tungvikt

Efter Ingemar Johansson och Anders "Lillen" Eklund – nu får Otto Wallin chansen att boxas om Europatiteln i tungvikt. Wallin ställs mot regerande mästaren Agit Kabayel från Tyskland, 32 år efter att Eklund blev senaste svensk att vinna tungviktstiteln..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.