Sydsvenskan > IT

Friday, 21 September, 05:47

Sydsvenskan - 16 sep 18 kl. 10:00

Så ökade SD i S-toppens OxieBilderna av ett Oxie i kaos och lågor tycks ha gynnat SD i valspurten. Men hur sann är den?.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
SD, Oxie

Dela artikeln

82 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , ökadeSD i , S-toppens, Oxie
Ekonomistas - 25 jun 13 kl. 07:00

Den översta procenten i (delvis) nytt ljus

Den ökade inkomstojämlikheten i västvärlden har fått mycket uppmärksamhet under senare tid. Bland de mest diskuterade måtten på denna ökade ojämlikhet är den ökade andelen av alla inkomster som den översta procenten i inkomstfördelningen tjänar. Nu har några nya studier kommit som vill nyansera bilden av topprocentens andel.

Skånskan - 21 mar 16 kl. 10:00

En bil brakade rakt in i huset

Oxie – Det är ju papper och papper – det tar ju aldrig slut.
Ingrid Perssons tillvaro har störts ordentligt sedan en bilförare för ett par veckor sedan råkade köra rakt in i 1800-talshuset på Oxie bygata, där hon bor med sin man.Ingrid Persson tar bort ett provisoriskt skydd på fasaden för att visa var bilen träffade huset, precis under ett fönster.

Skånskan - 23 maj 16 kl. 12:01

Hyrestvist ledde till mordförsök

MALMÖ En tvist om en lägenhet som hyrdes i andra hand ledde till storbråk och mordförsök.
Allt slutade med att den 23-årige hyresgästen hamnade på akuten med ett blödande knivsår på benet.Många var inblandade i bråket som inleddes i Fosie och avslutades i Oxie.

Ekonomistas - 18 feb 14 kl. 05:28

Toppinkomsternas andel oförändrad, men kapitalets betydelse ökar

I veckan släppte SCB nya data över taxeringsutfallet 2013 och nedan presenteras de svenska toppinkomsternas andel och sammansättning i fram till och med 2012. Sedan 2011 har toppinkomstandelarna inte ändrat sig nämnvärt: den rikaste procenten (individer med årsinkomst över ca 1,2 milj inkl. alla kapitalinkomster) tjänar idag nio procent av alla inkomster.

Ekonomistas - 01 mar 14 kl. 04:55

Vad inkomstskillnadsdebatten borde handla mer om

I senaste numret av Journal of Economic Perspectives publiceras en vass och läsvärd brevväxling mellan Robert Solow och Greg Mankiw på temat ”Hur ska vi se på den kraftiga ökningen av inkomstkoncentration de senaste decennierna?”. Utöver underhållningsvärdet kan denna tjäna som en bra guide till vilka viktiga frågor som bör ställas i diskussionen om utvecklingen är problematisk eller inte, och vad vi bör, eller inte bör, göra åt den.

Ekonomistas - 30 apr 15 kl. 09:34

Toppinkomsterna 2013: kapitalinkomsterna fortsätter att öka

Toppinkomsternas andel av alla inkomster är numera en av de centrala indikatorerna på hela inkomstfördelningens utveckling. Nyligen släpptes inkomststatistik för inkomståret 2013 och uppdaterade toppinkomstserier finns att ladda ned på denna hemsida. Resultatet visar på att trenden med en ökande betydelse av förmögenhetsavkastning, alltså kapitalränta och aktieutdelningar, inom toppinkomsterna.

Ekonomistas - 13 sep 17 kl. 06:15

Kvinnor i toppen av inkomstfördelningen

De senaste åren har mycket skrivits om toppinkomsttagare och deras ökade andel av alla inkomster. Det har skrivits om toppinkomsternas komposition och det har spekulerats kring vad toppens ökade inkomstandel beror på. En aspekt som dock, förvånansvärt nog, inte utforskats är hur det ser ut med könsbalansen i toppen av fördelningen.

Skånskan - 10 mar 17 kl. 05:00

Misstänks för hot och misshandel av barn

HÖRBY Anställda ska ha hotat och misshandlat en av ungdomarna på Strandpärlans HVB-boende. Det var orsaken till att kommunen hävde avtalet för fyra veckor sedan.
Men ungdomarna är missnöjda med beslutet.

Ekonomistas - 23 dec 16 kl. 07:00

Hur fördelas BNP-tillväxten bland hushållen?

Ett av de största problemen med de senaste decenniernas inkomstfördelningsanalyser är att de inte täckt in alla inkomster i ekonomin. Exempelvis tillfaller en stor del av arbetsgivaravgiften faktiskt löntagaren i form av försäkringsinkomster vid sjukdom, arbetslöshet eller ålderdom. Merparten av företagens vinster återinvesteras och syns aldrig i ägarnas inkomstdeklarationer.

Sydsvenskan - 01 mar 13 kl. 06:30

Bibliotekarie med breda kunskaper

Göran Källqvist, 77 år, Malmö, har avlidit. Hans närmaste är syskon och syskonbarn.Göran Källqvist har varit verksam som bibliotekarie vid Malmö stadsbibliotek under hela sitt yrkesliv och blev därför ett känt ansikte för många Malmöbor.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Oscar Lewicki: ”Det är ett skickligt lag vi möter”

Hör och se MFF:s Oscar Lewicki efter bortaförlusten mot Genk..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Genk gav lektion men för tidigt att räkna ut MFF

Måste nå sin absoluta toppnivå för att matcha lag i Europa..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Tv: Se målen i matchen mellan Genk och MFF här

Belgiska Genk blev en för tuff nöt att knäcka för MFF..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Gåtan om "kattuppskäraren" i London löst

Historierna om den ökände kattmördaren har länge satt skräck i den brittiska huvudstaden. Men efter att ha gäckat myndigheterna i åratal kan polisen äntligen avslöja den så kallade kattuppskäraren i stadsdelen Croydon. Bland de hundratals djur som pekat.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Röslers mäktiga MFF-svit sprack i EL-premiären

Förlust mot belgiska Genk som var lite bättre i allt mot MFF som vägde lätt..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Stora Hammar fick triss i priser på White Guide Junior-galan

Juryn har sagt sitt – Mikael Andersson är en av landets bästa skolkockar..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

"Avhopparna kan inte längre ställa till det"

Torsdag innebär sammanträde för Svenska Akademien. Kultursverige väntar med spänning på de inval som troligtvis ska göras framöver. Men enligt Göran Malmqvist, Akademiens nuvarande direktör, kommer svaren på frågan om inval att dröja till i morgon freda.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Nya träd påverkar trafiken runt Davidshallstorg

Nu är det klart. De sjuka näverlönnarna på Davidshallstorg ska ersättas med pagodträd..

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

Grubblande romantiker med popspänst

Håkan Engström fängslas av Viktor Olssons vemodiga nya album..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Fängelsekritiska Älska Svedala blev femte största partiet

Starkast stöd på landsbygden i öster och norr..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.