YLE > Svenskfinland

Monday, 19 November, 19:39

Liknande nyheter

Taggar: Korsholmare, vandrade, 800, kilometer, ensam, längs, Pyrenéerna, åskovädrenvar , den största utmaningen
YLE - 16 sep 18 kl. 09:06

Vasabo vandrade 800 kilometer ensam längs Pyrenéerna – åskovädren var den största utmaningen

I torsdags kom Peter Jofs från Vasa fram till Medelhavet efter att ha gått från Atlanten längs med bergskedjan Pyrenéerna. Vandringen på mellan 800 och 900 kilometer var tidvis utmanande på grund av omväxlande väder..

Västerbottens Folkblad - 02 aug 18 kl. 20:00

[PLUS] Skellefteåparet i mål – efter 805 kilometer

31 dagar och över 800 kilometer paddling. Nu har Skellefteåparet tagit sig i mål. – Det har varit....

YLE - 08 mar 15 kl. 16:51

Korsholmare rapporterar från Vasaloppet

På söndagen åkte Jessica Strandholm från Karperö i Korsholm Vasaloppet för tredje gången. Hon hade hoppats på bättre före än i fjol - och snabbare tid. Så blev det inte.

YLE - 28 maj 17 kl. 11:02

Korsholmare var med om jordbävning i Nepal - nu bygger han upp drabbad by

För drygt två år sedan inträffade en jordbävning i Nepal, omkring 9 000 människor miste livet. Olle Rosenqvist från Kvevlax i Korsholm var på plats i huvudstaden Katmandu då det hela inträffade. Rosenqvist arbetar med missionsarbete och det var orsaken till att han befann sig i en liten kyrka utanför Katmandus centrum när marken började skaka.

YLE - 11 mar 13 kl. 09:44

Korsholmare får nytt liv med hjälp av Bukklubben

På tisdag startar Bukklubben i Korsholm. Bukklubben riktar sig till korsholmare, 40+, som är överviktiga och vill börja må bättre genom små livsstilsförändringar. Bukklubben är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsan och Korsholms kommun.

YLE - 29 okt 18 kl. 10:49

Korsholmare dömd för grovt djurskyddsbrott – misskötte djuren under längre tid

En korsholmare har dömts till tio månaders villkorligt fängelsestraff för grovt djurskyddsbrott. Enligt tingsrätten har han under en längre tid misskött de cirka 600 djur han har haft i sin ägo..

YLE - 22 maj 16 kl. 20:11

Med nästan 40 kilometer i timmen mot kvinnovåldet

Cykelentusiasterna i föreningen Finska Kompaniet har som målsättningen att trampa ihop 12 000 euro till Kvinnolinjens verksamhet. Idag deltog de i det stora cykelevenemanget Giro d´Espoo. Cyklisterna i Finska Kompaniet brinner för cyklandet.

Dagen - 24 aug 15 kl. 08:44

Kronprinsessor vandrade för klimatet

Kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit gick sex kilometer som en del i en stor klimatvandring som har Paris som mål..

SVT - 14 okt 13 kl. 06:03

800 000 i fortkörningsböter

En förmögen åländsk affärsman fick drygt 800.000 kronor i fortkörningsböter för att ha kört 77 kilometer i timmen på en 50-väg..

Nyheter 24 - 21 okt 13 kl. 13:42

Så mycket får Zlatan böta om han kör för fort ? enligt nytt lagförslagFick bot på 800 000 kronor

Sedan 2003 har riksdagsledarmöter från Socialdemokraterna motionerat för att införa inkomstbaserade trafikböter.Nu ställer sig Sverigedemokrater bakom förslaget, uppger Metro. Dagens böter är "avsevärt mindre kännbart för välbeställda än för mindre bemedlade?

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 timmar sedan

Församlingsvalet i Österbotten: Stor valseger för nya listan i Närpes – i Replot ökade valdeltagandet mest

Replotborna gick flitigt till valurnan i församlingsvalet. 26,9 procent röstade vilket är betydligt mer än 15,2 procent för fyra år sedan. Även i Närpes var man flitiga där en ny kandidatlista tog en stor seger.

YLE - Igår: 08:57

Beväringar i Nylands brigad: Visst skrattar vi lite åt dialekter, men ingen enskild grupp är utsatt

Det är viktigt att få uttrycka sig på sitt modersmål, det språk som är närmast hjärtat. Modersmål är i det här fallet dialekt, och i synnerhet på Nylands brigad i Ekenäs finns många dialekter..

YLE - 10 timmar sedan

"Österbottningar är driftiga men har kanske fastnat för mycket i det gamla"

Kan Österbotten vara en drivmotor för landets ekonomi i framtiden? Den frågan försökte Johnny Åkerholm, styrelseordförande för Vasa universitet, ge svar på i Jakobstad i lördags..

YLE - 11 timmar sedan

Novia startar utredning efter kritiken om nedbantad studieplanering: "Oerhört viktigt att vi har en fungerande och effektiv handledning"

När antalet studieplanerare vid Novia i Vasa gick ner från två till en, väcktes det en hel del kritik. Som svar på kritiken utreder Novia nu den totala resurseringen för studiehandledning..

YLE - 14 timmar sedan

En allvarligt skakad efter krock med hästar – hästarna stod mitt på vägen

En person skadades allvarligt och fyra hästar dog i en trafikolycka i Jokipää i Laihela på söndag kväll vid 19.30-tiden..

YLE - 14 timmar sedan

Långt över 300 sökte till den tvåspråkiga nödcentralsutbildningen i Vasa – Roger och Aarne är två av dem som kom in

16 personer antogs till den eftertraktade tvåspråkiga utbildningen för att bli nödcentralsoperatör i Vasa. Om ett drygt år är det kanske någon av dem som svarar i telefonen när österbottningarna ringer till nödcentralen..

YLE - Igår: 18:41

Åländska Jenny Fellmans panghelg i Kontiolahti: Dubbla segrar och plats i världscupen i skidskytte

Två gp-tävlingar i D22-klassen i Kontiolahti – lika många segrar. Nu är Jenny Fellman från IF Åland dessutom uttagen till världscupspremiären. Det känns superkul, säger skidskytten själv till Nya Åland..

YLE - Igår: 08:30

Ny forskning undersöker hur föräldrars skärmberoende påverkar barn: "Resultatet av experimentet ser vi först i nästa generation"

Föräldrar brukar ofta förarga sig över sina barns eviga stirrande på mobilskärmar – men hur bra är de vuxna själva på att begränsa skärmtiden? Internationell forskning visar att föräldrars ständiga stirrande på smarttelefonen påverkar småbarns utveckling negativt. Också finländska forskare intresserar sig nu för den här frågan.

YLE - Igår: 08:57

Svagt intresse för att bli lucia – föreningen Brage i Vasa: "Vi måste fiska efter kandidaterna"

I år ställde endast en kandidat upp för att bli Brages lucia. Eftersom det inte kan ordnas någon luciaomröstning blir det ingen vanlig insamling i år..

YLE - Igår: 09:00

Fredrik Westblom testade tolv religioner på ett år : "Satanismen gav mig bättre självförtroende"

Idag finns bara altaret och dagboken kvar av projektet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.