YLE > Svenskfinland

Monday, 18 February, 20:42

YLE - 16 sep 18 kl. 09:06

Korsholmare vandrade 800 kilometer ensam längs Pyrenéerna – åskovädren var den största utmaningenI torsdags kom Peter Jofs från Korsholm fram till Medelhavet efter att ha gått från Atlanten längs med bergskedjan Pyrenéerna. Vandringen på mellan 800 och 900 kilometer var tidvis utmanande på grund av omväxlande väder..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Pyrenéerna, Peter Jofs, Korsholm, Medelhavet, Atlanten

Dela artikeln

390 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Korsholmare, vandrade, 800, kilometer, ensam, längs, Pyrenéerna, åskovädrenvar , den största utmaningen
YLE - 16 sep 18 kl. 09:06

Vasabo vandrade 800 kilometer ensam längs Pyrenéerna – åskovädren var den största utmaningen

I torsdags kom Peter Jofs från Vasa fram till Medelhavet efter att ha gått från Atlanten längs med bergskedjan Pyrenéerna. Vandringen på mellan 800 och 900 kilometer var tidvis utmanande på grund av omväxlande väder..

Västerbottens Folkblad - 02 aug 18 kl. 20:00

[PLUS] Skellefteåparet i mål – efter 805 kilometer

31 dagar och över 800 kilometer paddling. Nu har Skellefteåparet tagit sig i mål. – Det har varit....

YLE - 08 mar 15 kl. 16:51

Korsholmare rapporterar från Vasaloppet

På söndagen åkte Jessica Strandholm från Karperö i Korsholm Vasaloppet för tredje gången. Hon hade hoppats på bättre före än i fjol - och snabbare tid. Så blev det inte.

YLE - 28 maj 17 kl. 11:02

Korsholmare var med om jordbävning i Nepal - nu bygger han upp drabbad by

För drygt två år sedan inträffade en jordbävning i Nepal, omkring 9 000 människor miste livet. Olle Rosenqvist från Kvevlax i Korsholm var på plats i huvudstaden Katmandu då det hela inträffade. Rosenqvist arbetar med missionsarbete och det var orsaken till att han befann sig i en liten kyrka utanför Katmandus centrum när marken började skaka.

SVT - 9 timmar sedan

Dubbla världsrekord på fem kilometer

Holländska mästaren Sifan Hassan och schweizaren Julien Wanders har slagit varit världsrekord på fem kilometer. Det inom loppet av några minuter från varandra under ett lopp i Monaco på söndagen..

YLE - 11 mar 13 kl. 09:44

Korsholmare får nytt liv med hjälp av Bukklubben

På tisdag startar Bukklubben i Korsholm. Bukklubben riktar sig till korsholmare, 40+, som är överviktiga och vill börja må bättre genom små livsstilsförändringar. Bukklubben är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsan och Korsholms kommun.

YLE - 29 okt 18 kl. 10:49

Korsholmare dömd för grovt djurskyddsbrott – misskötte djuren under längre tid

En korsholmare har dömts till tio månaders villkorligt fängelsestraff för grovt djurskyddsbrott. Enligt tingsrätten har han under en längre tid misskött de cirka 600 djur han har haft i sin ägo..

YLE - 22 maj 16 kl. 20:11

Med nästan 40 kilometer i timmen mot kvinnovåldet

Cykelentusiasterna i föreningen Finska Kompaniet har som målsättningen att trampa ihop 12 000 euro till Kvinnolinjens verksamhet. Idag deltog de i det stora cykelevenemanget Giro d´Espoo. Cyklisterna i Finska Kompaniet brinner för cyklandet.

Dagen - 24 aug 15 kl. 08:44

Kronprinsessor vandrade för klimatet

Kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit gick sex kilometer som en del i en stor klimatvandring som har Paris som mål..

SVT - 14 okt 13 kl. 06:03

800 000 i fortkörningsböter

En förmögen åländsk affärsman fick drygt 800.000 kronor i fortkörningsböter för att ha kört 77 kilometer i timmen på en 50-väg..

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Stadsstyrelsen i Vasa vill undvika osthyvelsdiskussioner kring ekonomin

Det blev långa diskussioner i stadsstyrelsen i Vasa om stadens ansträngda ekonomi på måndagen. Sparbehoven är stora och kravet på nedskärningar består men uttrycks inte i procent i stadsstyrelsens beslut..

YLE - 4 timmar sedan

Stort underskott för Vasa sjukvårdsdistrikt – över sex miljoner minus

Inköpta läkartjänster blev dyrare än väntat och intäkterna blev mindre under 2018 för Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu kommer man bland annat se över prissättningen för patientbesök..

YLE - 9 timmar sedan

Dubbelt fler unga startade jordbruk i Österbotten 2018

Under fjolåret var det dubbelt fler unga som ansökte om startstöd för jordbruk än 2017. Antalet ekogårdar ökade också under 2018..

YLE - 15 timmar sedan

Brist på respekt och grovt språk – Gerby skola i Vasa vill skapa en bättre skolmiljö

Respekten för andra elever och lärarna har blivit sämre, språkbruket är tuffare och lekar leder till slagsmål. Gerby skola har skickat ut ett brev till alla hem där man ber föräldrarna diskutera med sina barn hur skoldagen ska fungera bättre..

YLE - Igår: 16:16

Jakobstad inför servicesedlar för dagverksamhet - Hötorgscentret får åter komma in ur kylan

Jakobstad inför servicesedlar för dagverksamheten. Det betyder att klienterna fritt får välja serviceproducent och nu är Hötorgscentret åter med i leken. - Vi är beredda, säger föreståndare Inger Gripenberg..

YLE - Igår: 16:08

ÖT: Dråpförsök på gågatan i Jakobstad - en person gripen av polisen

En person misshandlades svårt på gågatan i Jakobstad tidigt på lördag morgon. En person är gripen..

YLE - Igår: 13:01

Byt ut klimatångesten mot handling – omställningsrörelsen lär ut både yttre och inre hållbarhet

Istället för att känna ångest över klimat- och miljöfrågor kan man göra något, det ger hopp, säger Anna Övergaard. Nu har omställningsrörelsen kommit till Nykarleby..

YLE - Igår: 11:30

Bastu förstördes i brand i Karleby

En bastu brann i Öja i Karleby på söndagen. Ingen skadades i branden..

YLE - Igår: 09:30

Fallskärmshopp – jakten på adrenalin eller en vanlig hobby?

Susan Hammarström funderade i nästan 20 år innan hon för två år sedan bestämde sig för att prova på fallskärmshopp. Efter det första hoppet var hon fast och är numera medlem i en fallskärmsklubb i Vasa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.