YLE > Svenskfinland

Monday, 19 November, 18:45

Liknande nyheter

Taggar: Vasabo, vandrade, 800, kilometer, ensam, längs, Pyrenéerna, åskovädrenvar , den största utmaningen
YLE - 16 sep 18 kl. 09:06

Korsholmare vandrade 800 kilometer ensam längs Pyrenéerna – åskovädren var den största utmaningen

I torsdags kom Peter Jofs från Korsholm fram till Medelhavet efter att ha gått från Atlanten längs med bergskedjan Pyrenéerna. Vandringen på mellan 800 och 900 kilometer var tidvis utmanande på grund av omväxlande väder..

Västerbottens Folkblad - 02 aug 18 kl. 20:00

[PLUS] Skellefteåparet i mål – efter 805 kilometer

31 dagar och över 800 kilometer paddling. Nu har Skellefteåparet tagit sig i mål. – Det har varit....

YLE - 02 jul 13 kl. 15:39

Vasabo försökte krocka med polisen under biljakt

En 34-årig Vasabo orsakade flertalet farliga situationer när han flydde undan polisen efter ett inbrott i en kiosk i Ilmajoki. Inbrottet gjordes efter klockan fyra på tisdag morgon. Vasabon och en annan man flydde från platsen i en blå Honda Accord.

YLE - 30 okt 16 kl. 17:19

Födde barn för 1,5 år sedan – nu är Vasabo Finlandsfyra i maraton

Det har inte ens gått två år sedan Jannica Granbacka födde sin son. Efter en rekordkross i Frankfurt är hon nu en av Finlands bästa maratonlöpare. Jag är imponerad av vad kroppen klarar av, säger hon.

VBL - 20 aug 12 kl. 12:36

Vasabo fick 13 rätt på Stryktipset

En Vasabo lyckades pricka alla rätt när Stryktipset återgick till den engelska fotbollen. Vasabon var ensam om att ha 13 rätt, och vann nästan 134.000 euro..

VBL - 23 apr 13 kl. 16:10

Vasabo misstänks för stöld

En affär vid övre torget utsattes för stöld på måndagskvällen. Den misstänkte gärningsmannen är en 29-årig Vasabo..

YLE - 05 aug 13 kl. 15:33

Vasabo lurad vid husbilsköp

En Vasabo verkar ha blivit lurad då han köpte en husbil på internet. Mannen hittade husbilen på en finländsk internetsida och betalade in en handpenning på ca 2000 euro på firmans konto. Försäljaren hade lovat att bilen anländer till köparen från utlandet.

YLE - 30 okt 13 kl. 10:18

Vasabo dömd till livstid för mord

En kvinna född 1972 har dömts till livstids fängelse för mordet på sin ex-sambo. Kvinnans nuvarande man, en Vasabo född 1974, har dömts till åtta och ett halvt års fängelse för dråp. Det skriver tidningarna Vasabladet och Pohjalainen i dag.

YLE - 14 dec 14 kl. 15:56

Vasabo vann storpott

I lördagens lottodragning drog en Vasabo hem storvinsten. Personen delar vinstsumman på 2,7 miljoner euro med fyra andra bosatta i huvudstadsregionen och Siikalatva. Det var fullpott på raden som Vasabon hade lämnat in.

YLE - 30 jul 15 kl. 10:35

Vasabo vann 150 000 på nätskraplott

En Vasabo vann 150 000 euro på Veikkaus nätskraplott Flaxi i tisdags.Vasabon satsade fem euro på sitt lottande. Österbottningar har haft tur med skraplotter det senaste året.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

Församlingsvalet i Österbotten: Stor valseger för nya listan i Närpes – i Replot ökade valdeltagandet mest

Replotborna gick flitigt till valurnan i församlingsvalet. 26,9 procent röstade vilket är betydligt mer än 15,2 procent för fyra år sedan. Även i Närpes var man flitiga där en ny kandidatlista tog en stor seger.

YLE - Igår: 08:57

Beväringar i Nylands brigad: Visst skrattar vi lite åt dialekter, men ingen enskild grupp är utsatt

Det är viktigt att få uttrycka sig på sitt modersmål, det språk som är närmast hjärtat. Modersmål är i det här fallet dialekt, och i synnerhet på Nylands brigad i Ekenäs finns många dialekter..

YLE - 9 timmar sedan

"Österbottningar är driftiga men har kanske fastnat för mycket i det gamla"

Kan Österbotten vara en drivmotor för landets ekonomi i framtiden? Den frågan försökte Johnny Åkerholm, styrelseordförande för Vasa universitet, ge svar på i Jakobstad i lördags..

YLE - 11 timmar sedan

Novia startar utredning efter kritiken om nedbantad studieplanering: "Oerhört viktigt att vi har en fungerande och effektiv handledning"

När antalet studieplanerare vid Novia i Vasa gick ner från två till en, väcktes det en hel del kritik. Som svar på kritiken utreder Novia nu den totala resurseringen för studiehandledning..

YLE - 13 timmar sedan

En allvarligt skakad efter krock med hästar – hästarna stod mitt på vägen

En person skadades allvarligt och fyra hästar dog i en trafikolycka i Jokipää i Laihela på söndag kväll vid 19.30-tiden..

YLE - 13 timmar sedan

Långt över 300 sökte till den tvåspråkiga nödcentralsutbildningen i Vasa – Roger och Aarne är två av dem som kom in

16 personer antogs till den eftertraktade tvåspråkiga utbildningen för att bli nödcentralsoperatör i Vasa. Om ett drygt år är det kanske någon av dem som svarar i telefonen när österbottningarna ringer till nödcentralen..

YLE - Igår: 18:41

Åländska Jenny Fellmans panghelg i Kontiolahti: Dubbla segrar och plats i världscupen i skidskytte

Två gp-tävlingar i D22-klassen i Kontiolahti – lika många segrar. Nu är Jenny Fellman från IF Åland dessutom uttagen till världscupspremiären. Det känns superkul, säger skidskytten själv till Nya Åland..

YLE - Igår: 08:30

Ny forskning undersöker hur föräldrars skärmberoende påverkar barn: "Resultatet av experimentet ser vi först i nästa generation"

Föräldrar brukar ofta förarga sig över sina barns eviga stirrande på mobilskärmar – men hur bra är de vuxna själva på att begränsa skärmtiden? Internationell forskning visar att föräldrars ständiga stirrande på smarttelefonen påverkar småbarns utveckling negativt. Också finländska forskare intresserar sig nu för den här frågan.

YLE - Igår: 08:57

Svagt intresse för att bli lucia – föreningen Brage i Vasa: "Vi måste fiska efter kandidaterna"

I år ställde endast en kandidat upp för att bli Brages lucia. Eftersom det inte kan ordnas någon luciaomröstning blir det ingen vanlig insamling i år..

YLE - Igår: 09:00

Fredrik Westblom testade tolv religioner på ett år : "Satanismen gav mig bättre självförtroende"

Idag finns bara altaret och dagboken kvar av projektet. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.