Sydsvenskan > Opinion

Tuesday, 13 November, 05:26

Sydsvenskan - 16 sep 18 kl. 07:40

Så olika röstar stad och land”Man tar inte glesbygdernas utmaningar på allvar.”.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: olika , röstarstad och , land
Nyan - 30 aug 17 kl. 08:00

Svensk Europa-parlamentariker gästar Åland

I dag, onsdag 30 augusti, besöker den svenska europaparlamentariker Linnéa Engström (MP) Åland tillsammans med sina assistenter. På agendan finns bland annat studiebesök på den landbaserade fiskodlingen Fifax i Eckerö, samt lunch med representanter för landskapsregeringen och planeringsmöte inför höstens arbete i EU-parlamentet. Alfons ”Affe” Röblom, skådespelare och tidigare journalist och reporter på Nya Åland och Ålands radio, är assistent och pressekreterare för Linnéa Engström i Bryssel sedan april i år.

Barometern - 21 maj 18 kl. 15:54

Syster Sol gästar Öland Roots förfest i Kalmar

Sveriges första reggaedam Syster Sol är klar för sommarens upplaga av Öland Roots. Men redan nu i helgen kommer hon till Kalmar och Öland Roots förfest..

Nyan - 12 dec 14 kl. 10:00

Haglund gästar Åland

På tisdag kommer Finlands försvarsminister Carl Haglund till Åland. På agendan står bland annat frågor om militärhandräckning och samarbetet mellan Finlands och Sveriges militär..

Nyan - 15 dec 14 kl. 12:42

Försvarsministern gästar Åland

På tisdag kommer Finlands försvarsminister Carl Haglund (SFP) till Åland..

Nyan - 01 jun 18 kl. 08:00

Kammarkör gästar Åland

Enskede Kammarkör från Stockholm ger två konserter på Åland i helgen. På repertoaren finns bland annat klassiska sommarsånger och nutida musik av Ted Gärdestad, Bengt Hallberg och Stefan Nilsson. – Dessutom kan vi ståta med ett uruppförande av körens egen Vivianne Wester, som har tonsatt Karl August Tavaststjernas dikt ”Långsamt som kvällsskyn”, skriver kören i ett pressmeddelande.

Nyan - 04 jul 13 kl. 16:00

Georg Stage gästar Åland

Det danska skolfartyget Georg Stage viker om några veckor in till Mariehamn i samband med Tall Ships Race-etappen från Helsingfors till Riga..

YLE - 17 feb 16 kl. 08:13

Flytvästar från Lesbos blir råvara för konsten

Ett mörkt och trångt rum fullt med övergivna flytvästar ska föra betraktaren närmare flyktingarnas erfarenheter. Timo Wright är en av många konstnärer just nu som tar upp flyktingkrisen i sin konst. Wright jobbar med idéer, som en producent, och vill ta ställning med sin konst.

Nyan - 25 jul 18 kl. 09:20

Åland Gallup om hettan

Nu är det dags att rösta i månadens Åland Gallup. Med tanke på sommarens hetta undersöks nu vad man är mest oroad över på grund av den.
Åland Gallup är en digital enkät som Nya Åland står bakom tillsammans med den samhällsintresserade dataanalytikern Mats Adamczak.

Nyan - 08 feb 17 kl. 18:48

Stor sändning Yemenvästar på väg

1 600 stickade plagg från Åland är på väg till behövande via Erikshjälpen i Stockholm.
– Den här gången blev det cirka 1 300 västar och 300 andra stickade plagg, rapporterar Sussi Nordberg i Vårdö.

– Nu har det skickats totalt över 5000 västar och 2000 andra plagg.

Nyan - 13 feb 17 kl. 16:30

Nyan Play: Minihästar på Strömsgården i Vårdö

Äldreboendet Strömsgården i Vårdö fick finbesök i går när de amerikanska minihästarna Roller och True förgyllde de boendes dag.

Men visst var det lite märkligt med hästar som spatserade omkring inomhus.
Ett tiotal boende och en handfull vårdare spanade nyfiket ut genom fönstret när hästtransporterna anlände.

Dagensanalys.se - 16 apr 17 kl. 18:10

Imagine och experience är två ord som används när man beskriver Star Wars Land

Disney Parks håller på och bygger ett av världens mest avancerade åkparker. När besökarna kliver in i Star Wars Land tar de ett steg in i framtiden. Här berättar experterna bakom Star Wars Land om satsningen..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 minuter sedan

Petra med familj flydde branden

Bränderna i Kalifornien fortsätter att rasa. Områden i delstatens norra delar har drabbats värst men även söderut har elden påverkat många. – Vi tog varsin bil fullastad med det vi tyckte var det viktigaste som vi kunde ta med, säger Petra Rask Anderson.

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Lundqvists Rangers segrade mot Vancouver

Med 25 räddningar ledde Henrik Lundqvist sitt New York Rangers till seger i NHL-ishockeyn mot gästande Vancouver. Jacob Markström i Vancouvermålet tvingades samtidigt att se sitt lag förlora, trots att även han stod för 25 räddningar. Matchen slutade 2–.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Guterres manar till återhållsamhet

FN:s generalsekreterare António Guterres uppmanar alla parter i Mellanöstern att utöva maximal återhållsamhet. Uttalandet kommer efter att raketer har skjutits från Gaza mot södra Israel under måndagen, och Israel svarade med omfattande flyganfall. "FN:.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Nio dödade i angrepp i Irak

Minst nio människor har dödats runt 1,6 mil nordost om staden al-Falluja i den irakiska provinsen Anbar, när beväpnade män angrep en milismans hem, uppger säkerhetskällor. Mannen och åtta andra dödades när huset stormades. Mannen var enligt källorna med.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

"MFF är en klubb som alltid ska spela i Europa"

Robin Olsen om MFF - sen hyllade han sin nya landslagskamrat från Malmö..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Mindre antibiotika till svenska hundar

Allt färre hundar i Sverige behandlas med antibiotika. Men i Danmark och i andra europeiska länder är det fortfarande vanligt med antibiotikabehandlingar för hundar som får vård hos en veterinär, något som skulle kunna få svåra konsekvenser även för män.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Diamantbollen till Fischer

Hon tog en plats i världslaget, plockade hem både tyska ligan och cupen med Wolfsburg och ledde landslaget till VM. Och när Nilla Fischer nästa år flyttar hem till Sverige gör hon det med Diamantbollen under armen. Fischer tilldelas svensk fotbolls fina.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Zlatan för trettonde gången

För trettonde gången utsågs Zlatan Ibrahimovic till årets forward i svensk fotboll. Och 37-åringen verkar inte nöjd med tretton upplagor. – Egentligen är det ett otursnummer så jag behöver nog en till, sade Ibrahimovic.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Misstänkt rånare finns registrerad under åtta olika identiteter

En fingeravtrycksträff i Marocko har höjt hans ålder från 17 till 24 år..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Volkswagens mål – 50 miljoner elbilar

Tyska Volkswagen har kapacitet att bygga 50 miljoner elbilar inom den närmaste framtiden enligt vd:n Herbert Diess. I en intervju med Automotive News, säger Diess att utifrån den plattform man har ska bolaget globalt kunna tillverka så många bilar. Volk.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.