YLE > Finland

Friday, 21 September, 06:19

YLE - 16 sep 18 kl. 07:20

Hangöbon Stigu, 88, är på benen igen en månad efter att ha blivit påkörd av tåget: "Det här var min lottovinst"Den sista juli begav sig Stig "Stigu" Lindström som så många gånger förut ut på en tur med sin trehjuling på cykelvägen vid Västra hamnen i hemstaden. Den här gången blev ändå utfärden betydligt mer dramatisk än väntat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Stigu, Stig, ;stigu, Västra

Dela artikeln

278 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hangöbon, Stigu88 är på , benen, igenen månad , efter att ha blivit påkörd av tåget Det här var min lottovinst
YLE - 07 okt 15 kl. 19:05

Hangös frihetsmonument aktuellt igen

Frågan om att rekonstruera minnesmärket väcks till liv igen. Frågan har varit eldfängd i Hangö. Det är Hangö museum och Hangö sommaruni som ordnar en allmän diskussion om minnesmärket.

YLE - 23 jul 12 kl. 14:54

Hangöstränderna rena igen

Nu går det bra att simma på alla stränder i Hangö igen. Det visar prover tagna i förra veckan. Resultaten från torsdagens (19.

HBL - 01 jun 13 kl. 06:47

Hangö gymnasium bäst igen

Hangö gymnasium tog första plats i FNB:s gymnasierankning där studentexamensbetygen jämförs med avgångsbetygen från grundskolan för de elever som började i gymnasiet 2010. Det är andra gången rankningen görs och andra gången Hangö gymnasium är bäst.? Det här är ett fint bevis på att inte bara stort är vackert.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:57

Oro för nedsmutsad jord i vågbrytare - Hangö hamn anser allt är rent

En Hangöbo är orolig för att det transporteras nedsmutsat byggnadsavfall från Fabriksudden och Koverhar till Västra hamnen. Hangö hamn förnekar att det är så. Miljövårdschefen har inspekterat området och inte hittat smutsigt avfall där.

YLE - 20 aug 17 kl. 14:21

Bästa sommarsäsongen blev kort i Östra hamnen i Hangö

Den första sommaren i omorganiserade och ombyggda Östra hamnen i Hangö blev ungefär som de tidigare. De stora evenemangen lockade besökare men förutom de sista veckorna i juli så har det varit lugnt. Vädret kan ha varit en bidragande faktor.

YLE - 18 apr 16 kl. 18:18

Havsgatan i Hangö blir gågata trots allt

Havsgatan i Hangö ska bli gågata. Det framgår av samarbetsavtalet från december 2013 mellan Hangö stad och företaget Regatta Resorts. Havsgatan ligger invid Fabriksudden där det som bäst byggs spa och bostäder.

YLE - 11 jul 16 kl. 06:39

Sommarbussen tar dig till Hangös sevärdheter

Hangö har fått ett nytt tillskott i busstrafiken. Den nya sommarbussen verkar vid första anblick vara en turistmagnet men initiativtagarna hoppas att även Hangöborna själva ska börja använda den nya bussen. Den gamla engelska bussen är en så kallad ”hop-on hop-off”-buss.

YLE - 20 apr 15 kl. 20:08

SFP störst i Hangö tack vare ”Calle”

I Hangö gick SFP förbi SDP och är nu det populäraste partiet i staden. SDP-veteranen Ulf "Putte" Lindström i Hangö skyller valförlusten på Calle-effekten. Lindström medger att SFP gjorde ett gott val.

YLE - 09 dec 15 kl. 14:04

Hangöbor kan hitta sig själva på ny utställning

Det är många Hangöbor samlade på ett ställe just nu. Hangö museum ställer ut idrottsbilder av Raimo Kuittinen och där kan många hitta sig själva på bild. Fotografen Raimo Kuittinen (1937-2010) donerade för sex år sedan sitt fotoarkiv till Hangö museum.

YLE - 13 sep 13 kl. 04:27

Hangö är explosiv mark

Hangöborna är vana vid att krigstida minor och granater fortfarande kan påträffas i skog och mark. Att polisen hittat vapen och farlig ammunition i ett privat hus i centrala Hangö i måndags upprör dock ortsborna. En del av de minor som beslagstogs hade den misstänkte Hangöbon samlat in med hjälp av metalldetektor på Hangö udd.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Misstankar om arbetsplatsmobbning utreds vid polisen i sydvästra Finland – flera myndigheter är inkopplade

En högt uppsatt polischef kopplas ihop med misstankarna om mobbning. Både Regionförvaltningsverket och åklagarämbetet utreder ärendet..

YLE - 1 timme sedan

"Det verkar vara skrämmande få män som uppfattar hur utbrett problemet är" – Snart ett år sedan #metoo

I oktober i fjol började hashtaggen #metoo spridas över världen. Det är nu nästan ett är sedan dess, vartåt bär det? Bland sexologer har trakasserier diskuterats mycket redan långt innan #metoo..

YLE - 1 timme sedan

Helena Auvinen kan nu använda solenergi dygnet runt – är en av få som har skaffat ett stort laddningsbart batteri

Solpaneler har blivit mycket effektivare under senare år. På sistone har en del finländare också köpt ett kraftfullt batteri till sina solpaneler..

YLE - 1 timme sedan

Snart kanske också Finland börjar hålla koll på lobbyisterna – ”Kretsarna är så små att det alltid finns risk för vänskapskorruption”

En rapport om hur lobbningsregister används i olika länder överlämnas i dag till kommun- och reformminister Anu Vehviläinen. Journalisten Linus Lång tror att ett lobbningsregister skulle vara till nytta också i Finland - och ett så konkret register som möjligt..

YLE - 10 timmar sedan

Elarbeten i Böle ämbetscentral låg bakom onsdagens totalstopp i tågtrafiken

På tisdag och onsdag inträffade allvarliga störningar i huvudstadsregionens tågtrafik med avbrott och förseningar som följd. Problemen var omöjliga att komma runt säger Trafikverket..

YLE - 13 timmar sedan

Kennelklubben och Helsingfors universitet samarbetar för sundare hundavel - forskarna får tillgång till uppgifter om över 2 miljoner hundar

Finska Kennelklubben och Helsingfors universitet har slutit ett avtal för att göra hundaveln sundare. Kennelklubben har omfattande material om hundars hälsa och universitetet har forskarna, konstaterar de två..

YLE - 13 timmar sedan

Överraskning på hotade rörfabriken i Lappvik: SSAB kallar tillbaka till förhandlingsbordet

Många trodde att stålkoncernen SSAB den här veckan skulle berätta att fabriken i Lappvik i Hangö läggs ned. Men i stället vill bolaget nu återuppta samarbetsförhandlingarna..

YLE - 15 timmar sedan

Ingen gränskränkning - statsrådet backar uppgift om att ryskt skolskepp skulle ha kränkt finska gränsen i Skärgårdshavet

Det var inget dramatiskt, bara oskyldig genomfart. Det meddelar statsrådet nu efter dagens misstankar om att ett ryskt skolfartyg skulle ha kränkt den finska gränsen tidigt i morse..

YLE - 14 timmar sedan

Gamla bastun i Ekenäs kan bli bostadshus

Raseborgs stad försöker som bäst hitta en köpare till gamla bastun i Ekenäs. Detaljplanen ändras så att huset kan rymma bostäder, butik och kontor..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.