YLE > Finland

Tuesday, 13 November, 17:21

Liknande nyheter

Taggar: Hangöbon, Stigu88 är på , benen, igenen månad , efter att ha blivit påkörd av tåget Det här var min lottovinst
YLE - 07 okt 15 kl. 19:05

Hangös frihetsmonument aktuellt igen

Frågan om att rekonstruera minnesmärket väcks till liv igen. Frågan har varit eldfängd i Hangö. Det är Hangö museum och Hangö sommaruni som ordnar en allmän diskussion om minnesmärket.

YLE - 23 jul 12 kl. 14:54

Hangöstränderna rena igen

Nu går det bra att simma på alla stränder i Hangö igen. Det visar prover tagna i förra veckan. Resultaten från torsdagens (19.

HBL - 01 jun 13 kl. 06:47

Hangö gymnasium bäst igen

Hangö gymnasium tog första plats i FNB:s gymnasierankning där studentexamensbetygen jämförs med avgångsbetygen från grundskolan för de elever som började i gymnasiet 2010. Det är andra gången rankningen görs och andra gången Hangö gymnasium är bäst.? Det här är ett fint bevis på att inte bara stort är vackert.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:57

Oro för nedsmutsad jord i vågbrytare - Hangö hamn anser allt är rent

En Hangöbo är orolig för att det transporteras nedsmutsat byggnadsavfall från Fabriksudden och Koverhar till Västra hamnen. Hangö hamn förnekar att det är så. Miljövårdschefen har inspekterat området och inte hittat smutsigt avfall där.

YLE - 20 aug 17 kl. 14:21

Bästa sommarsäsongen blev kort i Östra hamnen i Hangö

Den första sommaren i omorganiserade och ombyggda Östra hamnen i Hangö blev ungefär som de tidigare. De stora evenemangen lockade besökare men förutom de sista veckorna i juli så har det varit lugnt. Vädret kan ha varit en bidragande faktor.

YLE - 18 apr 16 kl. 18:18

Havsgatan i Hangö blir gågata trots allt

Havsgatan i Hangö ska bli gågata. Det framgår av samarbetsavtalet från december 2013 mellan Hangö stad och företaget Regatta Resorts. Havsgatan ligger invid Fabriksudden där det som bäst byggs spa och bostäder.

YLE - 11 jul 16 kl. 06:39

Sommarbussen tar dig till Hangös sevärdheter

Hangö har fått ett nytt tillskott i busstrafiken. Den nya sommarbussen verkar vid första anblick vara en turistmagnet men initiativtagarna hoppas att även Hangöborna själva ska börja använda den nya bussen. Den gamla engelska bussen är en så kallad ”hop-on hop-off”-buss.

YLE - 20 apr 15 kl. 20:08

SFP störst i Hangö tack vare ”Calle”

I Hangö gick SFP förbi SDP och är nu det populäraste partiet i staden. SDP-veteranen Ulf "Putte" Lindström i Hangö skyller valförlusten på Calle-effekten. Lindström medger att SFP gjorde ett gott val.

YLE - 09 dec 15 kl. 14:04

Hangöbor kan hitta sig själva på ny utställning

Det är många Hangöbor samlade på ett ställe just nu. Hangö museum ställer ut idrottsbilder av Raimo Kuittinen och där kan många hitta sig själva på bild. Fotografen Raimo Kuittinen (1937-2010) donerade för sex år sedan sitt fotoarkiv till Hangö museum.

YLE - 13 sep 13 kl. 04:27

Hangö är explosiv mark

Hangöborna är vana vid att krigstida minor och granater fortfarande kan påträffas i skog och mark. Att polisen hittat vapen och farlig ammunition i ett privat hus i centrala Hangö i måndags upprör dock ortsborna. En del av de minor som beslagstogs hade den misstänkte Hangöbon samlat in med hjälp av metalldetektor på Hangö udd.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Oförändrade skatter i Sjundeå, Ingå och Raseborg - också Hangö föreslås ha samma skatt

Skattesatserna i Sjundeå, Ingå och Raseborg är de samma i nästa år. Det samma ser ut att gälla även Hangö..

YLE - 45 minuter sedan

Airiston Helmi-misstänkt kräver att polisen ger tillbaka beslaget på 3,5 miljoner euro

Personen som varit föremål för utredningen kring Airiston Helmi kräver att polisen returnerar hans egendom..

YLE - 1 timme sedan

Lovisa kör på för fullt för att bevara den viktiga busstrafiken

Bekymrade Lovisapendlare uppvaktar beslutsfattarna med en namninsamling samtidigt som stadens ledningsgrupp sätter in en högre växel för att trygga kollektivtrafiken..

YLE - 3 timmar sedan

Döda lodjuret i Ingå skärgård hade skjutits

En död lo som hittades på en holme i Ingå skärgård den 21 oktober hade skjutits, meddelar polisen. Polisen utreder fallet som i första hand misstänkt grovt jaktbrott..

YLE - 4 timmar sedan

Analys: Vem kommer till undsättning? Finlands Natopartnerskap handlar stundvis om uniformsdetaljer och felsägningar

Finlands försvarsmakt deltar i internationella övningar då det är motiverat med tanke på att stärka den egna försvarsförmågan. Det låter i allt högre grad som en schablonmässig officiell motivering, skriver Svenska Yles politiska reporter Thomas von Boguslawski..

YLE - 6 timmar sedan

Helt ny prostata- och testikelcancerbehandling med ultraljud används redan på ÅUCS - drabbade slipper inkontinens och erektionsproblem

Prostatacancer behöver inte längre betyda att det är slut med sexlivet eller att du får leva resten av ditt liv med inkontinens. En ny sorts metod med ultraljud gör behandlingen mer lokal. Urologerna på ÅUCS är de enda i Norden som ger ultraljudsbehandlingar av prostata- och testikelcancer..

YLE - 4 timmar sedan

Allt fler studerande från EU-länder kommer till Finland men färre studerande från länder utanför EU och ETA

Universitet och yrkeshögskolor har krävt utländska studerande på terminsavgifter sedan augusti 2017. Avgifterna gäller för dem som bor utanför EU:s och ETA:s ekonomiska område..

YLE - 5 timmar sedan

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio donerade 150 par babysockor

I måndags anlände sockleveransen till Satakunta centralsjukhus i Björneborg. Aaro hann inte använda alla presentsockor..

YLE - 6 timmar sedan

Högsta domstolen ger finländsk man rätt att vägra utföra civiltjänst

Högsta domstolen beviljar inte besvärsrätt i det omstridda fallet då en civiltjänstgörare befriades från civiltjänst. Det betyder att den friande domen från Helsingfors hovrätt förblir i kraft - det vill säga mannen behöver inte göra civiltjänst och han döms inte heller för sin vägran..

YLE - 6 timmar sedan

Samarbetsförhandlingarna i Mikaelskolan är över: "Nu är det tyngsta arbetet gjort och vi ser ljus i ändan av tunneln"

Strukturella förändringar som leder till besparingar på 152 000 euro över två år blev slutresultatet av samarbetsförhandlingarna. Med de besparingarna kan man garantera att Ekenässkolan får bli kvar, säger styrelseordförande Filip Graeffe..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.