YLE > Finland

Sunday, 20 January, 00:05

YLE - 16 sep 18 kl. 07:20

Hangöbon Stigu, 88, är på benen igen en månad efter att ha blivit påkörd av tåget: "Det här var min lottovinst"Den sista juli begav sig Stig "Stigu" Lindström som så många gånger förut ut på en tur med sin trehjuling på cykelvägen vid Västra hamnen i hemstaden. Den här gången blev ändå utfärden betydligt mer dramatisk än väntat..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Stigu, Stig, ;stigu, Västra

Dela artikeln

279 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hangöbon, Stigu88 är på , benen, igenen månad , efter att ha blivit påkörd av tåget Det här var min lottovinst
YLE - 07 okt 15 kl. 19:05

Hangös frihetsmonument aktuellt igen

Frågan om att rekonstruera minnesmärket väcks till liv igen. Frågan har varit eldfängd i Hangö. Det är Hangö museum och Hangö sommaruni som ordnar en allmän diskussion om minnesmärket.

YLE - 23 jul 12 kl. 14:54

Hangöstränderna rena igen

Nu går det bra att simma på alla stränder i Hangö igen. Det visar prover tagna i förra veckan. Resultaten från torsdagens (19.

HBL - 01 jun 13 kl. 06:47

Hangö gymnasium bäst igen

Hangö gymnasium tog första plats i FNB:s gymnasierankning där studentexamensbetygen jämförs med avgångsbetygen från grundskolan för de elever som började i gymnasiet 2010. Det är andra gången rankningen görs och andra gången Hangö gymnasium är bäst.? Det här är ett fint bevis på att inte bara stort är vackert.

YLE - 20 mar 16 kl. 11:57

Oro för nedsmutsad jord i vågbrytare - Hangö hamn anser allt är rent

En Hangöbo är orolig för att det transporteras nedsmutsat byggnadsavfall från Fabriksudden och Koverhar till Västra hamnen. Hangö hamn förnekar att det är så. Miljövårdschefen har inspekterat området och inte hittat smutsigt avfall där.

YLE - 20 aug 17 kl. 14:21

Bästa sommarsäsongen blev kort i Östra hamnen i Hangö

Den första sommaren i omorganiserade och ombyggda Östra hamnen i Hangö blev ungefär som de tidigare. De stora evenemangen lockade besökare men förutom de sista veckorna i juli så har det varit lugnt. Vädret kan ha varit en bidragande faktor.

YLE - 18 apr 16 kl. 18:18

Havsgatan i Hangö blir gågata trots allt

Havsgatan i Hangö ska bli gågata. Det framgår av samarbetsavtalet från december 2013 mellan Hangö stad och företaget Regatta Resorts. Havsgatan ligger invid Fabriksudden där det som bäst byggs spa och bostäder.

YLE - 11 jul 16 kl. 06:39

Sommarbussen tar dig till Hangös sevärdheter

Hangö har fått ett nytt tillskott i busstrafiken. Den nya sommarbussen verkar vid första anblick vara en turistmagnet men initiativtagarna hoppas att även Hangöborna själva ska börja använda den nya bussen. Den gamla engelska bussen är en så kallad ”hop-on hop-off”-buss.

YLE - 20 apr 15 kl. 20:08

SFP störst i Hangö tack vare ”Calle”

I Hangö gick SFP förbi SDP och är nu det populäraste partiet i staden. SDP-veteranen Ulf "Putte" Lindström i Hangö skyller valförlusten på Calle-effekten. Lindström medger att SFP gjorde ett gott val.

YLE - 09 dec 15 kl. 14:04

Hangöbor kan hitta sig själva på ny utställning

Det är många Hangöbor samlade på ett ställe just nu. Hangö museum ställer ut idrottsbilder av Raimo Kuittinen och där kan många hitta sig själva på bild. Fotografen Raimo Kuittinen (1937-2010) donerade för sex år sedan sitt fotoarkiv till Hangö museum.

YLE - 13 sep 13 kl. 04:27

Hangö är explosiv mark

Hangöborna är vana vid att krigstida minor och granater fortfarande kan påträffas i skog och mark. Att polisen hittat vapen och farlig ammunition i ett privat hus i centrala Hangö i måndags upprör dock ortsborna. En del av de minor som beslagstogs hade den misstänkte Hangöbon samlat in med hjälp av metalldetektor på Hangö udd.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 6 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 8 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 12 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 14 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 14 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 14 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - Igår: 18:53

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.