Sydsvenskan > IT

Friday, 21 September, 14:01

Sydsvenskan - 16 sep 18 kl. 07:07

Så blir du av med dina äpplenDen varma sommaren har varit gynnsam för äppelskörden i Sverige och många har inte tid att ta hand om frukten. Men det finns bättre alternativ än att låta äpplena ruttna bort. Frukten som faller till marken runt om i Sveriges trädgårdar kan användas på.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sverige, Sveriges

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: blir du av med dina , äpplen
Ekonomistas - 11 nov 13 kl. 07:46

Dags att tala klarspråk om äpplen och bostäder!

En vanlig uppfattning är att det råder bostadsbrist i Stockholm och andra storstäder och att det under en lång tid har byggts för lite. Men vad innebär det att det råder ”brist” och att det byggs ”för lite”? Nedanstående figur är hämtad från Stockholms landsting och visar tillskottet av nya bostäder i förhållande till befolkningstillväxten i Stockholms län.

BT - 19 okt 14 kl. 22:25

Välj ekologiska äpplen

Just nu är det skördetid för äpplen i Sverige, inte bara i äppelodlingar utan även i trädgårdar. Men svensken vill ha äpplen hela året om – cirka 80 procent av alla äpplen som säljs i Sverige är importerade. I butikerna händer det också saker.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 saker du inte visste om äpplen

1. Det finns över 7000 sorters äpplen Ananaskanel, Citronäpple och Bolera är bara tre av de 7500 sorters äpplen som finns i världen. Men de kommer du nog inte hitta i din lokala matbutik.

Supermiljöbloggen - 02 okt 16 kl. 13:18

Svenska äpplen glöms bort i trädgårdarna

De svenska äppelträden är fulla av frukt, men ändå importeras nästan alla äpplen vi äter. Hundratusentals ton ruttnar varje år, frukt som mycket väl skulle kunna tas tillvara.  Såhär års dignar de svenska äppelträden av frukt, ton efter ton med smaskiga, smarriga äpplen.

YLE - 25 sep 12 kl. 11:12

Anne-Maj Smedman i Solf ger bort äpplen

I stället för att låta äpplen ruttna bort ställer Anne-Maj Smedman sina äpplen vid vägkanten. Därifrån kan grannar och andra intresserade komma och ta för sig. Spela upp klipp I Sverige finns en kampanj för att rädda äpplen som ruttnar bort på gårdar runtom i landet.

YLE - 13 sep 17 kl. 05:30

Ont om äpplen i träden – äppelskörden förväntas bli mycket dålig i år

Den kalla sommaren och rekordskörden i fjol har satt sina spår. I år är det brist på inhemska äpplen. Pollineringen lyckades inte Timo och Jani Jokinen, odlare vid Tammiluoto Vingård i Pargas, har 8000 äppelträd på sin gård.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Syrier tvingas äta bröd, salt – och ruttna äpplen"Hjälper 5 000 familjer"

Heam Mustafa och hennes fyra barn tvingades under strider mellan islamistiska grupper och Assad-styrkor att lämna lägenheten i Adra, 25 kilometer från Syriens huvudstad Damaskus.Hennes man dog där, men hon ville rädda sina barn så hon har flyttat till Damaskus och en välgörenhetsorganisation ger henne 8000 lira per månad (cirka 360 kronor) för att leva, men det säkerställer inte deras levnadsstandard. Hon vill inte tigga på gatan för att samla pengar så hon funderade kring hur hon skulle få pengarna att räcka.

Helsingborgs Dagblad - 22 sep 15 kl. 15:17

Biologis mångfald bland äpplen

Söndag 20 september hade Landskronatraktens Natur sin utställning med olika äppelsorter för att visa den stora mångfald vi har av äpplen. Bland de sorter vi hade fått tag på fanns bland annat Landskronaäpplet vars ursprung är höljt i dunkel. Vidare hade vi Hanaskog, ett läckert medeltidigt gult äpple från Östra Göinge.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Äpplen för allergiker

På lördagen öppnade Botaniska trädgården i Göteborg sin fruktutställning, där många allergikervänliga äpplen visades upp, uppger SR Göteborg.Det finns protein i äpplen som är mycket likt det i björk som framkallar allergi hos vissa. Många pollenallergiker är därför allergiska även mot äpplen.

Sydsvenskan - 20 okt 13 kl. 06:30

Sol och luft ger friska äpplen

Fråga: Stig har ett cirka femton år gammalt James Grieveträd. Det håller på att dö, inga vattenskott har bildats på två år, bladväxten och fruktsättning är dålig. Vid drivhusbygge kapades ett av trädets rötter av, kan det vara orsaken?

Kristianstadsbladet - 14 jan 14 kl. 07:13

Bruna äpplen ett minne blott?


När man delar ett äpple blir skivorna som bekant bruna efter ett tag. Men ett kanadensiskt företag har nu lyckats förändra äpplen genetiskt så detta inte sker, rapporterar SR Vetenskapsradion.Att äpplen blir bruna när de delas beror på att ett särskilt enzym i äpplet reagerar med syret i luften.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 minuter sedan

Flera döda i brutal attack i Moçambique

Tolv personer har dödats och 14 skadats i en attack mot byn Paqueue i norra Moçambique, uppger en källa i området. – Tio människor sköts ihjäl och två brändes till döds, säger källan, som också uppger att 55 hus i byn bränts ner och att gärningsmännen t.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Det finns ett utmärkt sätt att lagra koldioxid

Aren L Persson är skeptisk till att lagra flytande växthusgas nere i marken..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Friad man vill ha 25 miljoner från staten

Den man i 60-årsåldern som friades efter att ha suttit nära åtta år i fängelse för mord vill ha 25 miljoner kronor i skadestånd, skriver Aftonbladet. Han begär 4,5 miljoner kronor i förskott, enligt ansökan som lämnats in till Justitiekanslern. 2009 hit.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Lantbrukare hoppas på tredje höskörden

Läget är lite bättre för lantbrukarna efter den svåra sommartorkan – den tredje skörden av hö ser ut att bli ganska god. Men ändå kan många bönder tvingas minska sina djurbesättningar. Just nu går bönderna och hoppas att vädret ska hålla i sig, och att.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Fem skottskadade vid minnesstund

Fem personer har skadats i en skottlossning i staden Syracuse i den amerikanska delstaten New York på torsdagskvällen lokal tid. Bland de skadade finns en åttaårig flicka, uppger polisen vid en presskonferens. – Detta är en väldigt tragisk händelse, säg.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Britter kämpar för en ny röst om brexit

Med bara ett halvår kvar till skilsmässan tycks allt fler britter få kalla fötter. Trots att en majoritet röstade för brexit höjs nu allt fler röster för en ny folkomröstning. – Det är den mest demokratiska vägen framåt, säger Barney Pell Scholes från k.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

När Kina mullrar tiger svensken

När Kina kritiserar svensk polis för hur kinesiska turister behandlas i Stockholm möts det av svensk tystnad från regering, turistbransch och bedömare. – Censuren är mycket utbredd i Kina, men ännu mer effektiv är självcensuren. Den når ända till Sverig.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

AMF och SEB åker ut – 200 000 får välja om

AMF och SEB slängs ut. Därmed bör cirka 200 000 privatanställda tjänstemän välja ny förvaltare av tjänstepensionen. Pensionsbolaget Collectum har på nytt handlat upp de försäkringsbolag som ska få förvalta pensionspengar åt omkring två miljoner privatan.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Oscar Lewicki: ”Det är ett skickligt lag vi möter”

Hör och se MFF:s Oscar Lewicki efter bortaförlusten mot Genk..

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Genk gav lektion men för tidigt att räkna ut MFF

Måste nå sin absoluta toppnivå för att matcha lag i Europa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.