Sydsvenskan > IT

Tuesday, 13 November, 17:14

Sydsvenskan - 16 sep 18 kl. 07:07

Så blir du av med dina äpplenDen varma sommaren har varit gynnsam för äppelskörden i Sverige och många har inte tid att ta hand om frukten. Men det finns bättre alternativ än att låta äpplena ruttna bort. Frukten som faller till marken runt om i Sveriges trädgårdar kan användas på.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Sverige, Sveriges

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: blir du av med dina , äpplen
Ekonomistas - 11 nov 13 kl. 07:46

Dags att tala klarspråk om äpplen och bostäder!

En vanlig uppfattning är att det råder bostadsbrist i Stockholm och andra storstäder och att det under en lång tid har byggts för lite. Men vad innebär det att det råder ”brist” och att det byggs ”för lite”? Nedanstående figur är hämtad från Stockholms landsting och visar tillskottet av nya bostäder i förhållande till befolkningstillväxten i Stockholms län.

BT - 19 okt 14 kl. 22:25

Välj ekologiska äpplen

Just nu är det skördetid för äpplen i Sverige, inte bara i äppelodlingar utan även i trädgårdar. Men svensken vill ha äpplen hela året om – cirka 80 procent av alla äpplen som säljs i Sverige är importerade. I butikerna händer det också saker.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

5 saker du inte visste om äpplen

1. Det finns över 7000 sorters äpplen Ananaskanel, Citronäpple och Bolera är bara tre av de 7500 sorters äpplen som finns i världen. Men de kommer du nog inte hitta i din lokala matbutik.

Supermiljöbloggen - 02 okt 16 kl. 13:18

Svenska äpplen glöms bort i trädgårdarna

De svenska äppelträden är fulla av frukt, men ändå importeras nästan alla äpplen vi äter. Hundratusentals ton ruttnar varje år, frukt som mycket väl skulle kunna tas tillvara.  Såhär års dignar de svenska äppelträden av frukt, ton efter ton med smaskiga, smarriga äpplen.

YLE - 25 sep 12 kl. 11:12

Anne-Maj Smedman i Solf ger bort äpplen

I stället för att låta äpplen ruttna bort ställer Anne-Maj Smedman sina äpplen vid vägkanten. Därifrån kan grannar och andra intresserade komma och ta för sig. Spela upp klipp I Sverige finns en kampanj för att rädda äpplen som ruttnar bort på gårdar runtom i landet.

YLE - 13 sep 17 kl. 05:30

Ont om äpplen i träden – äppelskörden förväntas bli mycket dålig i år

Den kalla sommaren och rekordskörden i fjol har satt sina spår. I år är det brist på inhemska äpplen. Pollineringen lyckades inte Timo och Jani Jokinen, odlare vid Tammiluoto Vingård i Pargas, har 8000 äppelträd på sin gård.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Syrier tvingas äta bröd, salt – och ruttna äpplen"Hjälper 5 000 familjer"

Heam Mustafa och hennes fyra barn tvingades under strider mellan islamistiska grupper och Assad-styrkor att lämna lägenheten i Adra, 25 kilometer från Syriens huvudstad Damaskus.Hennes man dog där, men hon ville rädda sina barn så hon har flyttat till Damaskus och en välgörenhetsorganisation ger henne 8000 lira per månad (cirka 360 kronor) för att leva, men det säkerställer inte deras levnadsstandard. Hon vill inte tigga på gatan för att samla pengar så hon funderade kring hur hon skulle få pengarna att räcka.

Helsingborgs Dagblad - 22 sep 15 kl. 15:17

Biologis mångfald bland äpplen

Söndag 20 september hade Landskronatraktens Natur sin utställning med olika äppelsorter för att visa den stora mångfald vi har av äpplen. Bland de sorter vi hade fått tag på fanns bland annat Landskronaäpplet vars ursprung är höljt i dunkel. Vidare hade vi Hanaskog, ett läckert medeltidigt gult äpple från Östra Göinge.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Äpplen för allergiker

På lördagen öppnade Botaniska trädgården i Göteborg sin fruktutställning, där många allergikervänliga äpplen visades upp, uppger SR Göteborg.Det finns protein i äpplen som är mycket likt det i björk som framkallar allergi hos vissa. Många pollenallergiker är därför allergiska även mot äpplen.

Sydsvenskan - 20 okt 13 kl. 06:30

Sol och luft ger friska äpplen

Fråga: Stig har ett cirka femton år gammalt James Grieveträd. Det håller på att dö, inga vattenskott har bildats på två år, bladväxten och fruktsättning är dålig. Vid drivhusbygge kapades ett av trädets rötter av, kan det vara orsaken?

Kristianstadsbladet - 14 jan 14 kl. 07:13

Bruna äpplen ett minne blott?


När man delar ett äpple blir skivorna som bekant bruna efter ett tag. Men ett kanadensiskt företag har nu lyckats förändra äpplen genetiskt så detta inte sker, rapporterar SR Vetenskapsradion.Att äpplen blir bruna när de delas beror på att ett särskilt enzym i äpplet reagerar med syret i luften.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Padelveckan växer – damerna intar Båstad i sommar

Succétävlingen flyttar in på centercourten och får nytt speldatum..

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Axel Gyllenkrok vann i hovrätten – tandläkaren tvingas lämna huset

Tandläkaren tvingas flytta ut: "Jag vet inte vart jag ska ta vägen.".

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Flygproblem försenar Rögle–Färjestad

Kvällens SHL-ishockey mellan Rögle och Färjestad blir försenad, uppger P4 Kristianstad. Karlstadlaget har drabbats av flygförseningar och hinner inte till Ängelholm i tid. Matchen, som skulle ha börjat klockan 19, har därför preliminärt skjutits fram ti.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Seger i debuten för "Svennis"

Sven-Göran Eriksson fick en utmärkt start på sitt nya jobb som förbundskapten för Filippinernas fotbollslandslag. Filippinerna besegrade Singapore med 1–0 i Sydostasiatiska mästerskapets inledande gruppspelsomgång, "Svennis" första match vid rodret. Fil.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

I år behöver du inget tillstånd för att julpynta

Lunds kommun låter handlare julpynta utanför sin lokal utan att söka tillstånd..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Sista talet för Merkel i Strasbourg?

"Här inne slår demokratins hjärta", säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel när hon talar i EU-parlamentet i Strasbourg. Talet kan bli hennes sista inför EU:s folkvalda församling. Merkels tal på tisdagen var inbokat redan innan hon i oktober medd.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Utan politiska beslut kommer det inte att sluta brinna i Kalifornien

Utan politiska beslut kommer det inte att sluta brinna, skriver Henrik Thorén..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Därför får kvinnan inte väcka uppseende på krogen

Restaurangen är ett manligt kodat rum..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Britter får visumfrihet i EU efter brexit

Även om Storbritannien skulle lämna EU utan ett färdigt utträdelseavtal föreslås nu landets medborgare få åka visumfritt till unionen, även efter utträdet den 29 mars 2019. Förslaget ingår i de löpande åtgärder som EU-kommissionen förbereder utifall att.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Publiken är utlämnad till den eviga natten

Inte särskilt, skriver Boel Gerell, men publikens sinnen skärps..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.