Skånskan > Opinion

Tuesday, 13 November, 17:15

Skånskan - 16 sep 18 kl. 07:00

Kävlingebo friats från hets mot folkgruppKävlinge En 50-årig Kävlingebo frias efter att ha åtalats för hets mot folkgrupp.I Facebookgruppen ”Stå upp för Sverige” skrev mannen ”bortskämda jävla kackerlackor se till att dra åt helvete. Skulle varit glad om jag fått en lägenhet. Fy fan” intill ett inlägg i form av en tidningsartikel med rubriken ”Nyanlända missnöjda med boende. ”
50-åringens kommentar polisanmäldes, och Kävlingebon åtalades.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Kävlingebo, Facebookgruppen Stå, Sverige, Nyanlända, Kävlingebon, Lunds

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kävlingebo, friatsfrån , hetsmot , folkgrupp
Sydsvenskan - 15 sep 18 kl. 08:00

Kävlingebo kallade nyanlända för kackerlackor – frias från hets mot folkgrupp

Oenig tingsrätt slår fast att det inte handlar om hets mot folkgrupp..

Cornucopia - 03 jul 14 kl. 04:51

Åsa Romson (mp) bör anmälas för hets mot folkgrupp

Någonstans måste det vara nog och den vite heterosexuelle mannen måste säga ifrån. Det har gått för långt nu. Åsa Romsons tal i Almedalen igår kväll verkar vara ett solklart fall av hets mot folkgrupp, och Miljöpartiets kvinnliga språkrör bör anmälas.

Nyheter 24 - 12 nov 13 kl. 07:38

Ansvarig för nazistsajt kan åtalas för hets mot folkgrupp och uppviglingAnmäls för "döda de röda"

"Rasfrämlingarna lär sig inte att vara 'solidariska' mot andra raser; de kän- ner inte samhörighet med oss vita, utan de kommer slakta oss om de får chansen till det!"Så står det i en redaktionell text som publicerats i februari 2007 på Nordfront – nazistiska Svenska motståndsrörelsens (SMR) sajt. Nu vill Justitiekanslern (JK) åtala den ansvarige utgivaren för hets mot folkgrupp och uppvigling.

YLE - 30 sep 15 kl. 06:09

Polisen löser få fall av hets mot folkgrupp

Brottsanmälningar om hets mot folkgrupp leder sällan någon vart. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan. Utredningen kring de rasistiska lapparna vid flyktingförläggningen i Forsby i Helsingfors stampar också på stället.

YLE - 13 sep 13 kl. 13:41

Karlebypolitiker åtalad för hets mot folkgrupp

Rättegången mot Karlebybon Jussi Siitarinen inleds på tisdag i Mellersta Österbottens tingsrätt. Siitarinen står åtalad för hets mot folkgrupp efter ett blogginlägg där han beskyller judarna för bland annat terrorism och han går till attack mot deras karaktär. - Det är nu helt otroligt om det blir en sådan här soppa bara för att jag berättar sanningen, kommenterade Siitarinen blogginlägget i våras.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 16:00

Dan Park fängslas för hets mot folkgrupp

Malmö Gatukonstnären Dan Park döms till fängelse för hets mot folkgrupp och förtal sedan har spridit nedsättande bilder via mikrobloggen Twitter och sin blogg.Tingsrätten tar hänsyn till sju olika åtalspunkter som handlar om Dan Parks inlägg på mikrobloggen Twitter och hans inlägg på sin blogg.
Dan Park menar själv att det inte är han som har gjort inläggen på Twitter.

Sydsvenskan - 27 okt 11 kl. 10:09

Åtal för hets mot folkgrupp efter rasistiska affischer

"Vår negerslav är bortsprungen" stod det på affischerna som klistrades upp i Lund i april i år. Nu åtalas konstnären Dan Park för förtal och hets mot folkgrupp. Samtidigt läggs förundersökningen om "slavauktionen" på Halland nation ner.

SVT Debatt - 27 jun 13 kl. 14:02

Har Ekeroth främjat hets mot folkgrupp är han straffskyldig

SVERIGEDEMOKRATERNA Enligt Aftonbladets uppgifter idag har  riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) styrt Avpixlat från kulisserna. Den så kallade BBS-lagen säger att den som kontrollerar en webbplats är skyldig att ta bort inlägg som utgör hets mot folkgrupp. Men för att Kent Ekeroth ska kunna straffas måste hans åtgärder kopplas till ett specifikt yttrande.

YLE - 25 aug 17 kl. 16:04

Halla-aho: Hets mot folkgrupp är ett flummigt begrepp

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho säger att det inte finns någon anledning att vidta några åtgärder mot riksdagsman Juha Eerola, som misstänks för hets mot folkgrupp. Polisen förhörde Eerola tidigare på fredagen med anledning av ett inlägg som han gjort på Facebook. I det polisanmälda inlägget säger Eerola bland annat att han spottat då han gått förbi romska tiggare.

Nyheter 24 - 17 okt 13 kl. 17:02

Nazist la upp tröja på Twitter ? utreds för hets mot folkgruppJustitiekanslern

En så kallad "nästechef" inom den nazistiska organisationen Svenska Motståndsrörelse har anmälts till Justitiekanslern efter att ha lagt upp en bild på Twitter där han har på sig en antisemitisk t-shirt. Bakom anmälan ligger Föreningen Juridikfronten.Hets mot folkgrupp
Det hela tas nu upp av JK då det kan handla om tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Bildt erbjuds att träffa Sjöbobor

SJÖBO Skåningar är inte alls konstiga.
Sådana påståenden grundar sig ofta på okunskap och rädsla för det okända.Det skriver kommunalrådet Magnus Weberg.

Skånskan - 15 minuter sedan

Robyn till Malmö Live i februari

Den 8 februari gör Robyn sin första konsert i Sverige i år på Malmö Live. Biljetter släpps på fredag.I mars stiger Robyn upp på Madison Square Garden i New York.

Skånskan - 45 minuter sedan

Alliansen vill höja skatten med 49 öre

Skåne I fyra år har de rödgröna i Region Skåne velat höja skatten, men alliansen har sagt nej. Nu vill alliansen höja den med 49 öre.– Jag delade inte beskrivningen råttbo tidigare, men nu gör jag det om den ekonomi som de rödgröna lämnat efter sig, regionrådet Annette Linander, C.

Skånskan - 45 minuter sedan

Stora behov som inte kan vänta

skåne Alliansen ser stora behov som inte kan skjutas på i Skåne.Återställningskrav, pensionsskulden och finansiering av investeringar kräver en miljard i överskott.
‑ Nya effektiva läkemedel kostar allt mer.

Skånskan - 45 minuter sedan

”Oppositionen var destruktiv”

Skåne ”Alliansen drev en destruktiv oppositionspolitik.”Det svaret lämnar Henrik Fritzon, S, på alliansens påstående om ansvarslös ekonomisk hushållning de gångna fyra åren.
– De har haft full insyn.

Skånskan - 1 timme sedan

Hamnen saknas i treklöverns skuggbudget

Ystad Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna väljer nu att lägga fram en egen budget inför omröstningen på torsdag.
I huvudsak är den lik den som S och C har lagt, förutom att investeringen för hamnutbyggnaden skjuts framåt med två år.På tisdagen presenterade Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna en egen budget till omröstningen på torsdag den 15 november.

Skånskan - 1 timme sedan

Ytterligare bostäder i Arenaparken

Lund HSB har fått godkänt bygglov för nya 80 bostadsrätter i Arenaparken. Lägenheterna som är fördelade i fyra hus kan nu börja säljas.I torsdags godkändes bygglovet för HSB:s bostadsrättsförening Nätet i Arenaparken.

Skånskan - 1 timme sedan

125 kvadratmeter stort hus i Abbekås sålt

Abbekås Jan Erlandsson, 53 år, från Ystad, har köpt huset på adressen Faxevägen 9 i Abbekås av säljaren Sune och Berit Marie-Louise Hejersson. Köpesumman blev 2 775 000 kronor och den nya ägaren tog över huset i oktober 2018. I juli såldes en fastighet på samma gata, på Faxevägen 2.

Skånskan - 5 timmar sedan

Alliansen höjer skatten med 49 öre

Skåne Alliansen i Region Skåne föreslår en skattehöjning med 49 öre.Ärendet har behandlats av regionstyrelsen nu på förmiddagen och bekräftas av regionrådet Per Einarsson, KD.
Oppositionspartierna fick beskeder på sammanträdet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Tre gripna för stöldförsök

OSBYHOLM Tre personer greps efter ett misstänkt stöldförsök utanför Osbyholm, på en fastighet i Osby nära Ringsjöstrand, på måndagsmorgonen. Fastighetsägaren har ett övergivit bostadshus på sin mark och observerade vid 8.30-tiden att några personer befann sig i huset.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.