Expressen > Kultur

Saturday, 19 January, 21:31

Expressen - 16 sep 18 kl. 06:00

Jag ligger där, liten, tunn, skrynklig och blodigI dagarna utkommer Jonas Gardells episka släktkrönika "Till minne av en villkorslös kärlek".Expressen publicerar ett exklusivt utdrag ur romanen, som berättar om hur allting började..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jonas Gardells, Till

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag liggerdär , liten, tunn, skrynkligoch , blodig
Blekinge Läns tidning - 03 mar 16 kl. 20:00

Elin Thornberg: Det ligger mycket i att bara våga prata

Det ligger en gammal skrynklig lapp i en låda hemma i lägenheten. Det står nästan ingenting på den, men den kan ändå berätta hur mycket som helst. Framförallt står den för en väldigt viktig sak - att aldrig någonsin vara tyst ens i mörka stunder..

Nya Wermlands Tidningen - 23 apr 13 kl. 13:30

Sanna ? liten och tunn men den tuffaste i laget

Sanna Carlsson är ett av många yngre framtidshopp i Rävåsens division 3-lag. Utåt sett en doldis men mycket värdefull för laget. ?

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 18:56

Fredagsmys: En liten tur på betesmarkerna

Så var det dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara härligare än en liten trevlig promenad i den strålande sommarsolen, som enligt prognosen ska vara kvar här utan regn i ytterligare minst tio dagar på raken. Artrik betesmark klassad som särskilda värden, tillika fornlämning från stenåldern.

Sydsvenskan - 11 jan 13 kl. 06:30

Snygg skräck på tunn story

1984 fick regilöftet Tim Burton sparken från Disney. Anledningen var den kostsamma kortfilmen ?Frankenweenie?

Nyteknik - 13 okt 14 kl. 07:44

Energilager av skrynklig grafen

Skrynklig grafen kan ge billiga energilager i böjbara elektronikprylar. Det visar forskare vid MIT..

YA - 04 jun 14 kl. 06:30

Liten växt ska svara på frågor

Foto: Anette Sjöstrand
I vanliga fall forskar de på universitet runtom i världen, inom ämnen som växtmolekylärbiologi och genetik. Men under tre dagar har ett internationellt forskarteam samlats på Drakamöllan – för en konferens där den oansenliga växten backtrav står i centrum.
Är man inte så växtintresserad är backtrav en liten ogräsväxt som man knappt ens ser – tunn, spretig och oansenlig jämfört med mer kända släktingar som kål och raps.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 12 kl. 09:36

Stoppas från tävlande ? är för tunn

Norska skidstjärnan Kristin Störmer Steira får inte köra helgens världscuptävlingar i ryska Rybinsk. Skälet: Hon är för tunn. Landslagets medicinska team har följt IOK:s hälsoråd och enligt dessa ligger Störmer Steira under gränsen.

YLE - 25 mar 16 kl. 12:45

Inför fotbollsligan 2016: KuPS – akrobaten balanserar på en tunn lina

Yle Sporten presenterar ett fotbollsligalag per dag – från botten till toppen – inför seriestarten den andra april. Redaktionen rankar KuPS på åttonde plats. De mest positiva med KuPS säsong ifjol var de unga spelarnas frammarsch med Urho Nissilä i spetsen.

BT - 03 dec 14 kl. 10:30

Liten risk för investeringsflykt

Trots det oklara politiska läget är risken liten för att utländska investerare ska välja bort Sverige. Den bedömningen gör John Hassler, ordförande i kontrollmyndigheten Finanspolitiska rådet. - Svensk ekonomi är i god ordning, både den offentliga och den privata.

Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 17:10

Låg flygskatt ger liten klimatvinst

Igår presenterades en statlig utredning som föreslår att det införs en flygskatt från och med den 1 januari 2018. Skatten gäller på resor från flygplatser i Sverige, är per passagerare och ska betalas av flygbolaget. Flygskatten som föreslås ser ut så här: 80 kronor för flyg till länder som ligger helt inom Europa,  280 kronor för flyg till länder som ligger helt eller delvis i en annan världsdel än Europa med ett avstånd om högst 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda,  430 kronor för flyg till länder som ligger i en annan världsdel än Europa med ett avstånd längre än 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Lugn, Eberhard – snart blir moralen en PR-kupp

En statligt anlitad inläsare saboterade David Eberhards talbok med egna kommentarer.Jens Liljestrand skriver om hur det snart kommer bli näringslivets sak att agera moralpoliser..

Expressen - 10 timmar sedan

Uttalad erotisk laddning när skogen blir en klubb

Skogen har blivit klubb i en uppdaterad version av "En fauns eftermiddag".Hanna Johansson ser en dansföreställning som aktiverar alla sinnen..

Expressen - 15 timmar sedan

Jag satt i mysdress när Fridolin ringde

Vilka blir ministrar? Fort in kan bli fort ut när poster tillsätts med bananskalsmetoden. Daniel Sjölin berättar om sina 16 dagar vid makten.

Expressen - Igår: 18:00

Två av våra skönaste och mäktigaste röster

Katarina Karnéus och Nina Stemme bjuder på en gripande afton.Lars Sjöberg hör och ser två enaktsoperor på Stockholms konserthus..

Expressen - Igår: 12:57

Krisen är inte över än, Akademien

Katarina Frostenson lämnar Svenska Akademien. Anna Hellgren får en bitter bismak av skamstraff..

Expressen - Igår: 11:30

Nästa kulturminister – ännu en chock?

Efter fyra år med Alice Bah Kuhnke är det dags för Stefan Löfven att se sig om efter en ny kulturminister.Jens Liljestrand listar några tänkbara – och mindre tänkbara – namn..

Expressen - Igår: 06:30

Jag hatar Stockholm för mina barns skull

Den nya mittenregeringen utlovar marknadshyror trots att den så kallade bostadsmarknaden redan är djupt orättvis. Dan Hallemar visar vägen till en annan slags stad..

Expressen - I förrgår: 11:00

"V har gett fan i 400 miljoner förtryckta"

Allt oftare talar liberaler om Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som de två "ytterkantspartierna" som måste isoleras.Men går det att jämföra dem på det sättet?– Det är slappt och det är demagogi, säger Kajsa Ekis Ekman i säsongsstarten av Kultur-Expressen..

Expressen - I förrgår: 06:30

Ett icke-samlag med lösryckta dialogpartier

Cecilia Hansson har skrivit en auto-fiktiv fragmentroman baserad på ett konstprojekt.Amanda Svensson kväver först en gäspning, men blir så småningom förtjust i den lekfulla självdistansen..

Expressen - 16 jan 19 kl. 16:30

Låt gästerna vinkla i fred, Ekdal och Ekdal

SVT:s nya prestigesatsning "Ekdal och Ekdal" är en i grunden lyckad mix.Daniel Sjölin ser ett samhällsprogram som dock behöver slipa på sin etablissemangsretorik..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.