Expressen > Kultur

Friday, 21 September, 13:37

Expressen - 16 sep 18 kl. 06:00

Jag ligger där, liten, tunn, skrynklig och blodigI dagarna utkommer Jonas Gardells episka släktkrönika "Till minne av en villkorslös kärlek".Expressen publicerar ett exklusivt utdrag ur romanen, som berättar om hur allting började..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jonas Gardells, Till

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag liggerdär , liten, tunn, skrynkligoch , blodig
Blekinge Läns tidning - 03 mar 16 kl. 20:00

Elin Thornberg: Det ligger mycket i att bara våga prata

Det ligger en gammal skrynklig lapp i en låda hemma i lägenheten. Det står nästan ingenting på den, men den kan ändå berätta hur mycket som helst. Framförallt står den för en väldigt viktig sak - att aldrig någonsin vara tyst ens i mörka stunder..

Nya Wermlands Tidningen - 23 apr 13 kl. 13:30

Sanna ? liten och tunn men den tuffaste i laget

Sanna Carlsson är ett av många yngre framtidshopp i Rävåsens division 3-lag. Utåt sett en doldis men mycket värdefull för laget. ?

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 18:56

Fredagsmys: En liten tur på betesmarkerna

Så var det dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara härligare än en liten trevlig promenad i den strålande sommarsolen, som enligt prognosen ska vara kvar här utan regn i ytterligare minst tio dagar på raken. Artrik betesmark klassad som särskilda värden, tillika fornlämning från stenåldern.

Nyteknik - 13 okt 14 kl. 07:44

Energilager av skrynklig grafen

Skrynklig grafen kan ge billiga energilager i böjbara elektronikprylar. Det visar forskare vid MIT..

Sydsvenskan - 11 jan 13 kl. 06:30

Snygg skräck på tunn story

1984 fick regilöftet Tim Burton sparken från Disney. Anledningen var den kostsamma kortfilmen ?Frankenweenie?

YA - 04 jun 14 kl. 06:30

Liten växt ska svara på frågor

Foto: Anette Sjöstrand
I vanliga fall forskar de på universitet runtom i världen, inom ämnen som växtmolekylärbiologi och genetik. Men under tre dagar har ett internationellt forskarteam samlats på Drakamöllan – för en konferens där den oansenliga växten backtrav står i centrum.
Är man inte så växtintresserad är backtrav en liten ogräsväxt som man knappt ens ser – tunn, spretig och oansenlig jämfört med mer kända släktingar som kål och raps.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 12 kl. 09:36

Stoppas från tävlande ? är för tunn

Norska skidstjärnan Kristin Störmer Steira får inte köra helgens världscuptävlingar i ryska Rybinsk. Skälet: Hon är för tunn. Landslagets medicinska team har följt IOK:s hälsoråd och enligt dessa ligger Störmer Steira under gränsen.

YLE - 25 mar 16 kl. 12:45

Inför fotbollsligan 2016: KuPS – akrobaten balanserar på en tunn lina

Yle Sporten presenterar ett fotbollsligalag per dag – från botten till toppen – inför seriestarten den andra april. Redaktionen rankar KuPS på åttonde plats. De mest positiva med KuPS säsong ifjol var de unga spelarnas frammarsch med Urho Nissilä i spetsen.

BT - 03 dec 14 kl. 10:30

Liten risk för investeringsflykt

Trots det oklara politiska läget är risken liten för att utländska investerare ska välja bort Sverige. Den bedömningen gör John Hassler, ordförande i kontrollmyndigheten Finanspolitiska rådet. - Svensk ekonomi är i god ordning, både den offentliga och den privata.

Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 17:10

Låg flygskatt ger liten klimatvinst

Igår presenterades en statlig utredning som föreslår att det införs en flygskatt från och med den 1 januari 2018. Skatten gäller på resor från flygplatser i Sverige, är per passagerare och ska betalas av flygbolaget. Flygskatten som föreslås ser ut så här: 80 kronor för flyg till länder som ligger helt inom Europa,  280 kronor för flyg till länder som ligger helt eller delvis i en annan världsdel än Europa med ett avstånd om högst 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda,  430 kronor för flyg till länder som ligger i en annan världsdel än Europa med ett avstånd längre än 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Barnprogrammet Professor Balthazar har blivit konst

Behzad Khosravi Noori har blivit inspirerad av en tjeckisk tecknad serie.Valerie Kyeyune Backström ser en utställning som passar alla åldrar..

Expressen - 7 timmar sedan

En transvestits fall och uppgång

I romanen "Q" skildrar Fredrik Ekelund hur det är att vid 60 inse att man är transvestit.Sven Olov Karlsson grips av en berättelse om att ramla i botten och, äntligen, bli hel..

Expressen - 19 timmar sedan

Metoo-männen borde inte tystas

Karin Olsson skriver om metoo-männen och en modig publicist..

Expressen - Igår: 10:46

De Nio prisar Expressens Jens Liljestrand

Samfundet De Nio har beslutat tilldela Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand John Landquist-priset för hans Mobergbiografi "Mannen i skogen". Prissumman är på 200 000 kronor..

Expressen - Igår: 06:42

Arnstad duckar för allt som är farligt

Henrik Arnstads "Hatade demokrati" öppnar med en stridsfanfar, men blir snabbt märkligt oinspirerande. Per Wirtén blir uttråkad..

Expressen - Igår: 06:00

Det här är den sanna sagan om papperslösa

Med sin nya roman närmar sig Sami Said storheten hos P O Enquist och Mare Kandre.Martina Montelius läser en lysande språkexplosion om vår tid..

Expressen - Igår: 18:06

"Jag skäms över vår roll som intellektuella"

Vad var det för ett märkligt val vi upplevde? Kultur-Expressen bjöd in dramatikern Stina Oscarson och författaren Hynek Pallas till studion.
– Vår roll som intellektuella är något som jag skäms väldigt mycket över, sa Hynek Pallas i programmet..

Expressen - I förrgår: 11:44

Arnault minns inte mycket - nästan inget

Karin Olsson om den första rättegångsdagen mot Jean-Claude Arnault..

Expressen - I förrgår: 06:00

Män som jagar Mona i 1970-talets Göteborg

Marianne Lindberg De Geer släpper sin andra roman om Mona, som nu är 26 år och nybliven mamma.
Jenny Högström läser en berättelse som frammanar 1970-talets tidsanda och ett kvinnoliv..

Expressen - I förrgår: 20:00

Ömsint och gripande om kärleken till Gösta Ekman

Marie-Louise Ekman har fört dagbok över Gösta Ekmans sjukhusvistelse.Gunilla Brodrej läser en ömsint skildring av nöd och lust..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.