Expressen > Kultur

Tuesday, 13 November, 16:51

Expressen - 16 sep 18 kl. 06:00

Jag ligger där, liten, tunn, skrynklig och blodigI dagarna utkommer Jonas Gardells episka släktkrönika "Till minne av en villkorslös kärlek".Expressen publicerar ett exklusivt utdrag ur romanen, som berättar om hur allting började..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Jonas Gardells, Till

Dela artikeln

13 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag liggerdär , liten, tunn, skrynkligoch , blodig
Blekinge Läns tidning - 03 mar 16 kl. 20:00

Elin Thornberg: Det ligger mycket i att bara våga prata

Det ligger en gammal skrynklig lapp i en låda hemma i lägenheten. Det står nästan ingenting på den, men den kan ändå berätta hur mycket som helst. Framförallt står den för en väldigt viktig sak - att aldrig någonsin vara tyst ens i mörka stunder..

Nya Wermlands Tidningen - 23 apr 13 kl. 13:30

Sanna ? liten och tunn men den tuffaste i laget

Sanna Carlsson är ett av många yngre framtidshopp i Rävåsens division 3-lag. Utåt sett en doldis men mycket värdefull för laget. ?

Cornucopia - 20 jul 18 kl. 18:56

Fredagsmys: En liten tur på betesmarkerna

Så var det dags för lite härligt fredagsmys igen. Och vad kan vara härligare än en liten trevlig promenad i den strålande sommarsolen, som enligt prognosen ska vara kvar här utan regn i ytterligare minst tio dagar på raken. Artrik betesmark klassad som särskilda värden, tillika fornlämning från stenåldern.

Sydsvenskan - 11 jan 13 kl. 06:30

Snygg skräck på tunn story

1984 fick regilöftet Tim Burton sparken från Disney. Anledningen var den kostsamma kortfilmen ?Frankenweenie?

Nyteknik - 13 okt 14 kl. 07:44

Energilager av skrynklig grafen

Skrynklig grafen kan ge billiga energilager i böjbara elektronikprylar. Det visar forskare vid MIT..

YA - 04 jun 14 kl. 06:30

Liten växt ska svara på frågor

Foto: Anette Sjöstrand
I vanliga fall forskar de på universitet runtom i världen, inom ämnen som växtmolekylärbiologi och genetik. Men under tre dagar har ett internationellt forskarteam samlats på Drakamöllan – för en konferens där den oansenliga växten backtrav står i centrum.
Är man inte så växtintresserad är backtrav en liten ogräsväxt som man knappt ens ser – tunn, spretig och oansenlig jämfört med mer kända släktingar som kål och raps.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 12 kl. 09:36

Stoppas från tävlande ? är för tunn

Norska skidstjärnan Kristin Störmer Steira får inte köra helgens världscuptävlingar i ryska Rybinsk. Skälet: Hon är för tunn. Landslagets medicinska team har följt IOK:s hälsoråd och enligt dessa ligger Störmer Steira under gränsen.

YLE - 25 mar 16 kl. 12:45

Inför fotbollsligan 2016: KuPS – akrobaten balanserar på en tunn lina

Yle Sporten presenterar ett fotbollsligalag per dag – från botten till toppen – inför seriestarten den andra april. Redaktionen rankar KuPS på åttonde plats. De mest positiva med KuPS säsong ifjol var de unga spelarnas frammarsch med Urho Nissilä i spetsen.

BT - 03 dec 14 kl. 10:30

Liten risk för investeringsflykt

Trots det oklara politiska läget är risken liten för att utländska investerare ska välja bort Sverige. Den bedömningen gör John Hassler, ordförande i kontrollmyndigheten Finanspolitiska rådet. - Svensk ekonomi är i god ordning, både den offentliga och den privata.

Supermiljöbloggen - 01 dec 16 kl. 17:10

Låg flygskatt ger liten klimatvinst

Igår presenterades en statlig utredning som föreslår att det införs en flygskatt från och med den 1 januari 2018. Skatten gäller på resor från flygplatser i Sverige, är per passagerare och ska betalas av flygbolaget. Flygskatten som föreslås ser ut så här: 80 kronor för flyg till länder som ligger helt inom Europa,  280 kronor för flyg till länder som ligger helt eller delvis i en annan världsdel än Europa med ett avstånd om högst 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda,  430 kronor för flyg till länder som ligger i en annan världsdel än Europa med ett avstånd längre än 6 000 kilometer från flygplatsen Stockholm/Arlanda.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Granska klanväldet – men utan ideologiska glasögon

En ny och omdiskuterad antologi granskar klantänkandet, från antiken till dagens Sverige.Hynek Pallas välkomnar ambitionen att förstå ett viktigt samhällsproblem men beklagar de många generaliseringarna..

Expressen - 10 timmar sedan

Det kommersiella modet står sig i längden

Artipelag visar en utställning om åren när Margiela gjorde damkollektioner åt Hermès.Philip Warkander tycker att det bärbara är mer fascinerande än det spektakulära..

Expressen - Igår: 16:43

"Samhället behöver en stolt maskulinitet"

Annie Lööf, Margot Wallström och Fredrik Skavlan. Alla försökte sätta dit psykologiprofessorn Jordan B Peterson under hans Sverigebesök.– Genant, säger Paulina Neuding, chefredaktör för Kvartal, i Kultur-Expressen..

Expressen - Igår: 16:00

Offra inte demokratin för maktbegärets skull

På onsdag kan Ulf Kristersson bli statsminister med aktivt stöd från SD.Per Wirtén påminner om hur demokratin hotas av rädda vita människor..

Expressen - Igår: 10:33

Kulturelitens förakt för konsumtion är okunnigt

Dag Granath om varför kultursidorna är på väg att bli irrelevanta för unga. .

Expressen - Igår: 06:00

På jakt efter familjens giftiga vrede

Alex Schulman fortsätter att utforska familjens mörker i nya romanen "Bränn alla mina brev".Therese Eriksson läser en författare som blir bättre och bättre för varje bok. .

Expressen - Igår: 06:00

Näpna sjöjungfrur äter människor till lunch

Natalia Batistas serieroman hamnar rätt i målgruppen magkänsla.Sven Olov Karlsson stiftar bekantskap med några mysiga människoätare..

Expressen - I förrgår: 11:52

Exotiskt Norrland i koketterande debutroman

Karin Smirnoff är sensationellt Augustnominerad för sin debutroman "Jag for ner till bror".Ulf Olsson läser en roman om ett exotiskt Norrland där beskrivningen av arbetet i hemtjänsten är den stora behållningen..

Expressen - I förrgår: 06:20

Här tar första världskriget äntligen slut

Med "1918" avslutar Peter Englund sin bokserie "Stridens skönhet och sorg".Ulrika Knutson säger farväl till ett poetiskt storverk om första världskriget..

Expressen - I förrgår: 06:00

Jordan B. Peterson är den pappa många saknar

I "Skavlan" medverkade nyligen den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B. Peterson. Han berättade då att en av hans följare, en 17-åring i Oslo, hade drabbats av en svår förlust när hans far dog.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.