Expressen > Kultur

Tuesday, 13 November, 16:43

Liknande nyheter

Taggar: Revolutionenmot Svenska , Akademinär i sin , slutfas
Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 00:05

"Låt revolutionen fortsätta"

Om inget görs kommer Egypten åter att få ett korrupt valsystem. Därför fortsätter den egyptiska revolutionen med nya demonstrationer idag, skriver Sameh Egyptson vid Scandinavian Culture Center i Kairo.
Idag återupptar egyptierna sin revolution.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:42

Sibelius-Akademin och världsberömda The Juillard School i gemensam turné: "Deras liv som musiker kommer att förändras av det här"

Nu känns det vara bra att vara finländare, viskar min bänkgranne, när de sista tonerna av Sibelius har tonat ur och applådåskorna börjar dåna i Lincoln-centrets sal. Sibelius-Akademins turnéprojekt är slut och Finlands 100-årsjubileum är firat i New York. Det är den stora symfoniorkestern med nittio musikstuderande som just har avslutat sin två veckor långa turné i Lincoln Center.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:42

Sibelius-Akademin och världsberömda The Juilliard School på gemensam turné: "Deras liv som musiker kommer att förändras av det här"

Nu känns det bra att vara finländare, viskar min bänkgranne, när de sista tonerna av Sibelius har tonat ur och applådåskorna börjar dåna i Lincoln-centrets sal. Sibelius-Akademins turnéprojekt är slut och Finlands 100-årsjubileum är firat i New York. Det är den stora symfoniorkestern med nittio musikstuderande som just har avslutat sin två veckor långa turné i Lincoln Center.

Sydsvenskan - 22 nov 11 kl. 06:30

Regeringen har begärt att få avgå "Revolutionen i januari var bara uppvärmning" Demonstrationer möts av brutalt våld

För tredje dygnet i rad var Tahrirtorget i Kairo förvandlat till ett slagfält som påminner om revolutionens dagar. Minst 22 människor har dödats och över 1?500 sårats sedan poliser gick till angrepp på demonstranter med tårgas och gummikulor i lördags.

Skånskan - 05 jul 18 kl. 14:00

MFF-akademin sparkar igång

SVALÖV Lagom till skolstarten i augusti drar Linåkerskolan igång samarbetet med allsvenska Malmö FF.
Klubbens akademi har kommit till Svalöv och totalt är 25 elever antagna.– Vi är mycket nöjda.

Cornucopia - 29 mar 17 kl. 13:33

Dålig stämning runt bordet när den marxistiska revolutionen anlände

När den marxistiska revolutionen anlände blev det genast dålig stämning runt bordet, när resurserna skulle demokratiseras och fördelas lika till alla. Att marxism alltid åtföljs av massavrättningar av (missnöjda) oliktänkande ter sig av erfarenheten från ett enkelt underhållningsspel rätt självklart.Den marxistiska revolutionen anlände runt bordet.

Regeringen - 20 nov 12 kl. 10:24

Förhandlingen om EU:s långtidsbudget in i slutfas

EU:s långtidsbudget för 2014-2020 stod i fokus när EU-ministrarna möttes i allmänna rådet i Bryssel den 20 november, där Birgitta Ohlsson representerade Sverige. Mötet förberedde de slutförhandlingar om långtidsbudgeten som stats- och regeringscheferna ska hålla i det extra-insatta Europeiska rådet mot slutet av veckan. Artikel: Förhandlingen om EU:s långtidsbudget in i slutfas Video: Birgitta Ohlsson uttalar sig innan mötet EU-representationen i Bryssel, 20 november 2012.

Affärsvärlden - 02 jul 14 kl. 08:30

Investerare inväntar kärnkraftsamtalens slutfas

Flera potentiella investeringar står på spel när de pågående kärnkraftssamtalen i Wien går in i dess slutfas denna vecka..

SvD - 29 jan 15 kl. 16:40

Kampen mot ebolaepidemin mot slutfas

Färre än 100 fall av ebola inrapporterades i Västafrika under den gångna veckan, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Kampen mot epidemin är inte över, men går nu in i en slutfas..

SVT - 29 jan 15 kl. 16:55

Kampen mot ebolaepidemin mot slutfas

Färre än 100 fall av ebola inrapporterades i Västafrika under den gångna veckan, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Kampen mot epidemin är inte över, men går nu in i en slutfas..

DI - 05 dec 17 kl. 09:09

Swedbank: Aktieuppgången i sin slutfas

Swedbank har fortsatt god tilltro till aktiemarknaden, framförallt i USA och Sverige. Samtidigt gör man bedömningen att aktieuppgången är inne i sin slutfas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 timmar sedan

Granska klanväldet – men utan ideologiska glasögon

En ny och omdiskuterad antologi granskar klantänkandet, från antiken till dagens Sverige.Hynek Pallas välkomnar ambitionen att förstå ett viktigt samhällsproblem men beklagar de många generaliseringarna..

Expressen - 10 timmar sedan

Det kommersiella modet står sig i längden

Artipelag visar en utställning om åren när Margiela gjorde damkollektioner åt Hermès.Philip Warkander tycker att det bärbara är mer fascinerande än det spektakulära..

Expressen - 23 timmar sedan

"Samhället behöver en stolt maskulinitet"

Annie Lööf, Margot Wallström och Fredrik Skavlan. Alla försökte sätta dit psykologiprofessorn Jordan B Peterson under hans Sverigebesök.– Genant, säger Paulina Neuding, chefredaktör för Kvartal, i Kultur-Expressen..

Expressen - Igår: 16:00

Offra inte demokratin för maktbegärets skull

På onsdag kan Ulf Kristersson bli statsminister med aktivt stöd från SD.Per Wirtén påminner om hur demokratin hotas av rädda vita människor..

Expressen - Igår: 10:33

Kulturelitens förakt för konsumtion är okunnigt

Dag Granath om varför kultursidorna är på väg att bli irrelevanta för unga. .

Expressen - Igår: 06:00

På jakt efter familjens giftiga vrede

Alex Schulman fortsätter att utforska familjens mörker i nya romanen "Bränn alla mina brev".Therese Eriksson läser en författare som blir bättre och bättre för varje bok. .

Expressen - Igår: 06:00

Näpna sjöjungfrur äter människor till lunch

Natalia Batistas serieroman hamnar rätt i målgruppen magkänsla.Sven Olov Karlsson stiftar bekantskap med några mysiga människoätare..

Expressen - I förrgår: 11:52

Exotiskt Norrland i koketterande debutroman

Karin Smirnoff är sensationellt Augustnominerad för sin debutroman "Jag for ner till bror".Ulf Olsson läser en roman om ett exotiskt Norrland där beskrivningen av arbetet i hemtjänsten är den stora behållningen..

Expressen - I förrgår: 06:20

Här tar första världskriget äntligen slut

Med "1918" avslutar Peter Englund sin bokserie "Stridens skönhet och sorg".Ulrika Knutson säger farväl till ett poetiskt storverk om första världskriget..

Expressen - I förrgår: 06:00

Jordan B. Peterson är den pappa många saknar

I "Skavlan" medverkade nyligen den kanadensiske psykologiprofessorn Jordan B. Peterson. Han berättade då att en av hans följare, en 17-åring i Oslo, hade drabbats av en svår förlust när hans far dog.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.