Expressen > Kultur

Saturday, 19 January, 23:25

Liknande nyheter

Taggar: Revolutionenmot Svenska , Akademinär i sin , slutfas
Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 00:05

"Låt revolutionen fortsätta"

Om inget görs kommer Egypten åter att få ett korrupt valsystem. Därför fortsätter den egyptiska revolutionen med nya demonstrationer idag, skriver Sameh Egyptson vid Scandinavian Culture Center i Kairo.
Idag återupptar egyptierna sin revolution.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:42

Sibelius-Akademin och världsberömda The Juillard School i gemensam turné: "Deras liv som musiker kommer att förändras av det här"

Nu känns det vara bra att vara finländare, viskar min bänkgranne, när de sista tonerna av Sibelius har tonat ur och applådåskorna börjar dåna i Lincoln-centrets sal. Sibelius-Akademins turnéprojekt är slut och Finlands 100-årsjubileum är firat i New York. Det är den stora symfoniorkestern med nittio musikstuderande som just har avslutat sin två veckor långa turné i Lincoln Center.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:42

Sibelius-Akademin och världsberömda The Juilliard School på gemensam turné: "Deras liv som musiker kommer att förändras av det här"

Nu känns det bra att vara finländare, viskar min bänkgranne, när de sista tonerna av Sibelius har tonat ur och applådåskorna börjar dåna i Lincoln-centrets sal. Sibelius-Akademins turnéprojekt är slut och Finlands 100-årsjubileum är firat i New York. Det är den stora symfoniorkestern med nittio musikstuderande som just har avslutat sin två veckor långa turné i Lincoln Center.

Sydsvenskan - 22 nov 11 kl. 06:30

Regeringen har begärt att få avgå "Revolutionen i januari var bara uppvärmning" Demonstrationer möts av brutalt våld

För tredje dygnet i rad var Tahrirtorget i Kairo förvandlat till ett slagfält som påminner om revolutionens dagar. Minst 22 människor har dödats och över 1?500 sårats sedan poliser gick till angrepp på demonstranter med tårgas och gummikulor i lördags.

Skånskan - 05 jul 18 kl. 14:00

MFF-akademin sparkar igång

SVALÖV Lagom till skolstarten i augusti drar Linåkerskolan igång samarbetet med allsvenska Malmö FF.
Klubbens akademi har kommit till Svalöv och totalt är 25 elever antagna.– Vi är mycket nöjda.

Cornucopia - 29 mar 17 kl. 13:33

Dålig stämning runt bordet när den marxistiska revolutionen anlände

När den marxistiska revolutionen anlände blev det genast dålig stämning runt bordet, när resurserna skulle demokratiseras och fördelas lika till alla. Att marxism alltid åtföljs av massavrättningar av (missnöjda) oliktänkande ter sig av erfarenheten från ett enkelt underhållningsspel rätt självklart.Den marxistiska revolutionen anlände runt bordet.

Regeringen - 20 nov 12 kl. 10:24

Förhandlingen om EU:s långtidsbudget in i slutfas

EU:s långtidsbudget för 2014-2020 stod i fokus när EU-ministrarna möttes i allmänna rådet i Bryssel den 20 november, där Birgitta Ohlsson representerade Sverige. Mötet förberedde de slutförhandlingar om långtidsbudgeten som stats- och regeringscheferna ska hålla i det extra-insatta Europeiska rådet mot slutet av veckan. Artikel: Förhandlingen om EU:s långtidsbudget in i slutfas Video: Birgitta Ohlsson uttalar sig innan mötet EU-representationen i Bryssel, 20 november 2012.

Affärsvärlden - 02 jul 14 kl. 08:30

Investerare inväntar kärnkraftsamtalens slutfas

Flera potentiella investeringar står på spel när de pågående kärnkraftssamtalen i Wien går in i dess slutfas denna vecka..

SvD - 29 jan 15 kl. 16:40

Kampen mot ebolaepidemin mot slutfas

Färre än 100 fall av ebola inrapporterades i Västafrika under den gångna veckan, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Kampen mot epidemin är inte över, men går nu in i en slutfas..

SVT - 29 jan 15 kl. 16:55

Kampen mot ebolaepidemin mot slutfas

Färre än 100 fall av ebola inrapporterades i Västafrika under den gångna veckan, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Kampen mot epidemin är inte över, men går nu in i en slutfas..

DI - 05 dec 17 kl. 09:09

Swedbank: Aktieuppgången i sin slutfas

Swedbank har fortsatt god tilltro till aktiemarknaden, framförallt i USA och Sverige. Samtidigt gör man bedömningen att aktieuppgången är inne i sin slutfas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Lugn, Eberhard – snart blir moralen en PR-kupp

En statligt anlitad inläsare saboterade David Eberhards talbok med egna kommentarer.Jens Liljestrand skriver om hur det snart kommer bli näringslivets sak att agera moralpoliser..

Expressen - 11 timmar sedan

Uttalad erotisk laddning när skogen blir en klubb

Skogen har blivit klubb i en uppdaterad version av "En fauns eftermiddag".Hanna Johansson ser en dansföreställning som aktiverar alla sinnen..

Expressen - 16 timmar sedan

Jag satt i mysdress när Fridolin ringde

Vilka blir ministrar? Fort in kan bli fort ut när poster tillsätts med bananskalsmetoden. Daniel Sjölin berättar om sina 16 dagar vid makten.

Expressen - Igår: 18:00

Två av våra skönaste och mäktigaste röster

Katarina Karnéus och Nina Stemme bjuder på en gripande afton.Lars Sjöberg hör och ser två enaktsoperor på Stockholms konserthus..

Expressen - Igår: 12:57

Krisen är inte över än, Akademien

Katarina Frostenson lämnar Svenska Akademien. Anna Hellgren får en bitter bismak av skamstraff..

Expressen - Igår: 11:30

Nästa kulturminister – ännu en chock?

Efter fyra år med Alice Bah Kuhnke är det dags för Stefan Löfven att se sig om efter en ny kulturminister.Jens Liljestrand listar några tänkbara – och mindre tänkbara – namn..

Expressen - Igår: 06:30

Jag hatar Stockholm för mina barns skull

Den nya mittenregeringen utlovar marknadshyror trots att den så kallade bostadsmarknaden redan är djupt orättvis. Dan Hallemar visar vägen till en annan slags stad..

Expressen - I förrgår: 11:00

"V har gett fan i 400 miljoner förtryckta"

Allt oftare talar liberaler om Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna som de två "ytterkantspartierna" som måste isoleras.Men går det att jämföra dem på det sättet?– Det är slappt och det är demagogi, säger Kajsa Ekis Ekman i säsongsstarten av Kultur-Expressen..

Expressen - I förrgår: 06:30

Ett icke-samlag med lösryckta dialogpartier

Cecilia Hansson har skrivit en auto-fiktiv fragmentroman baserad på ett konstprojekt.Amanda Svensson kväver först en gäspning, men blir så småningom förtjust i den lekfulla självdistansen..

Expressen - 16 jan 19 kl. 16:30

Låt gästerna vinkla i fred, Ekdal och Ekdal

SVT:s nya prestigesatsning "Ekdal och Ekdal" är en i grunden lyckad mix.Daniel Sjölin ser ett samhällsprogram som dock behöver slipa på sin etablissemangsretorik..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.