Expressen > Kultur

Friday, 21 September, 05:47

Expressen - 16 sep 18 kl. 06:00

Revolutionen mot Svenska Akademin är i sin slutfasJean-Claude Arnault dansar naken, sånär som på stövlar och frackkrage, på bordet under kristallkronan. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Svenska, Claude Arnault

Dela artikeln

58 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Revolutionenmot Svenska , Akademinär i sin , slutfas
Sydsvenskan - 08 jul 11 kl. 00:05

"Låt revolutionen fortsätta"

Om inget görs kommer Egypten åter att få ett korrupt valsystem. Därför fortsätter den egyptiska revolutionen med nya demonstrationer idag, skriver Sameh Egyptson vid Scandinavian Culture Center i Kairo.
Idag återupptar egyptierna sin revolution.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:42

Sibelius-Akademin och världsberömda The Juillard School i gemensam turné: "Deras liv som musiker kommer att förändras av det här"

Nu känns det vara bra att vara finländare, viskar min bänkgranne, när de sista tonerna av Sibelius har tonat ur och applådåskorna börjar dåna i Lincoln-centrets sal. Sibelius-Akademins turnéprojekt är slut och Finlands 100-årsjubileum är firat i New York. Det är den stora symfoniorkestern med nittio musikstuderande som just har avslutat sin två veckor långa turné i Lincoln Center.

YLE - 07 sep 17 kl. 16:42

Sibelius-Akademin och världsberömda The Juilliard School på gemensam turné: "Deras liv som musiker kommer att förändras av det här"

Nu känns det bra att vara finländare, viskar min bänkgranne, när de sista tonerna av Sibelius har tonat ur och applådåskorna börjar dåna i Lincoln-centrets sal. Sibelius-Akademins turnéprojekt är slut och Finlands 100-årsjubileum är firat i New York. Det är den stora symfoniorkestern med nittio musikstuderande som just har avslutat sin två veckor långa turné i Lincoln Center.

Sydsvenskan - 22 nov 11 kl. 06:30

Regeringen har begärt att få avgå "Revolutionen i januari var bara uppvärmning" Demonstrationer möts av brutalt våld

För tredje dygnet i rad var Tahrirtorget i Kairo förvandlat till ett slagfält som påminner om revolutionens dagar. Minst 22 människor har dödats och över 1?500 sårats sedan poliser gick till angrepp på demonstranter med tårgas och gummikulor i lördags.

Skånskan - 05 jul 18 kl. 14:00

MFF-akademin sparkar igång

SVALÖV Lagom till skolstarten i augusti drar Linåkerskolan igång samarbetet med allsvenska Malmö FF.
Klubbens akademi har kommit till Svalöv och totalt är 25 elever antagna.– Vi är mycket nöjda.

Regeringen - 20 nov 12 kl. 10:24

Förhandlingen om EU:s långtidsbudget in i slutfas

EU:s långtidsbudget för 2014-2020 stod i fokus när EU-ministrarna möttes i allmänna rådet i Bryssel den 20 november, där Birgitta Ohlsson representerade Sverige. Mötet förberedde de slutförhandlingar om långtidsbudgeten som stats- och regeringscheferna ska hålla i det extra-insatta Europeiska rådet mot slutet av veckan. Artikel: Förhandlingen om EU:s långtidsbudget in i slutfas Video: Birgitta Ohlsson uttalar sig innan mötet EU-representationen i Bryssel, 20 november 2012.

Affärsvärlden - 02 jul 14 kl. 08:30

Investerare inväntar kärnkraftsamtalens slutfas

Flera potentiella investeringar står på spel när de pågående kärnkraftssamtalen i Wien går in i dess slutfas denna vecka..

SvD - 29 jan 15 kl. 16:40

Kampen mot ebolaepidemin mot slutfas

Färre än 100 fall av ebola inrapporterades i Västafrika under den gångna veckan, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Kampen mot epidemin är inte över, men går nu in i en slutfas..

SVT - 29 jan 15 kl. 16:55

Kampen mot ebolaepidemin mot slutfas

Färre än 100 fall av ebola inrapporterades i Västafrika under den gångna veckan, enligt Världshälsoorganisationen (WHO). Kampen mot epidemin är inte över, men går nu in i en slutfas..

Cornucopia - 29 mar 17 kl. 13:33

Dålig stämning runt bordet när den marxistiska revolutionen anlände

När den marxistiska revolutionen anlände blev det genast dålig stämning runt bordet, när resurserna skulle demokratiseras och fördelas lika till alla. Att marxism alltid åtföljs av massavrättningar av (missnöjda) oliktänkande ter sig av erfarenheten från ett enkelt underhållningsspel rätt självklart.Den marxistiska revolutionen anlände runt bordet.

DI - 05 dec 17 kl. 09:09

Swedbank: Aktieuppgången i sin slutfas

Swedbank har fortsatt god tilltro till aktiemarknaden, framförallt i USA och Sverige. Samtidigt gör man bedömningen att aktieuppgången är inne i sin slutfas..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Metoo-männen borde inte tystas

Karin Olsson skriver om metoo-männen och en modig publicist..

Expressen - 19 timmar sedan

De Nio prisar Expressens Jens Liljestrand

Samfundet De Nio har beslutat tilldela Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand John Landquist-priset för hans Mobergbiografi "Mannen i skogen". Prissumman är på 200 000 kronor..

Expressen - 23 timmar sedan

Arnstad duckar för allt som är farligt

Henrik Arnstads "Hatade demokrati" öppnar med en stridsfanfar, men blir snabbt märkligt oinspirerande. Per Wirtén blir uttråkad..

Expressen - 23 timmar sedan

Det här är den sanna sagan om papperslösa

Med sin nya roman närmar sig Sami Said storheten hos P O Enquist och Mare Kandre.Martina Montelius läser en lysande språkexplosion om vår tid..

Expressen - Igår: 18:06

"Jag skäms över vår roll som intellektuella"

Vad var det för ett märkligt val vi upplevde? Kultur-Expressen bjöd in dramatikern Stina Oscarson och författaren Hynek Pallas till studion.
– Vår roll som intellektuella är något som jag skäms väldigt mycket över, sa Hynek Pallas i programmet..

Expressen - Igår: 11:44

Arnault minns inte mycket - nästan inget

Karin Olsson om den första rättegångsdagen mot Jean-Claude Arnault..

Expressen - Igår: 06:00

Män som jagar Mona i 1970-talets Göteborg

Marianne Lindberg De Geer släpper sin andra roman om Mona, som nu är 26 år och nybliven mamma.
Jenny Högström läser en berättelse som frammanar 1970-talets tidsanda och ett kvinnoliv..

Expressen - I förrgår: 20:00

Ömsint och gripande om kärleken till Gösta Ekman

Marie-Louise Ekman har fört dagbok över Gösta Ekmans sjukhusvistelse.Gunilla Brodrej läser en ömsint skildring av nöd och lust..

Expressen - I förrgår: 06:00

Enastående samtidsroman om sex, sossar och skam

Efter succén med "Berättelse om ett äktenskap" är norrmannen Geir Gulliksen tillbaka med en hyllad relationsroman.Jens Liljestrand läser en författare som inte väjer för det outhärdligt pinsamma..

Expressen - I förrgår: 06:00

Vet politikerna att det är tid för försoning?

Natalie Lantz om förlåtelse i en turbulent tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.