SVT > Utrikes

Monday, 18 February, 19:36

SVT - 16 sep 18 kl. 04:18

Londons borgmästare pressar på för ny brexit-omröstningLondons borgmästare Sadiq Khan driver på för att försöka få till en andra omröstning om brexit. Han är rädd att Storbritannien hamnar i en situation där de får lämna EU med en dålig överenskommelse eller i ett ”no-deal”-scenario, skriver han i ett nytt utspel..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sadiq Khan, Storbritannien, EU

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Londons, borgmästare, pressarpå för ny , brexit-omröstning
DI - 26 sep 17 kl. 13:57

Londons borgmästare vill ha ny brexit-omröstning

Londons borgmästare Sadiq Khan vill att det brittiska folket ska godkänna en eventuell brexit i ytterligare en folkomröstning. Det rapporterar brittiska medier..

DI - 16 sep 18 kl. 13:09

Londons borgmästare vill ha ny brexit-omröstning

Londons borgmästare Sadiq Khan vill se en ny folkomröstning om brexit eftersom Theresa Mays hantering av förhandlingarna strandat i "förvirring och dödläge". Han sällar sig därmed till den växande skaran politiker, företagsledare och fackföreningsledare som anser att folket bör få säga sitt en andra gång..

SvD - 11 feb 15 kl. 05:49

Storbrit: londons borgmÄstare vill tidigarelÄgga eu-omrÖstning

Londons borgmästare, Boris Johnson, stöder tanken på att tidigarelägga den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet till 2016 i stället för 2017..

SvD - 11 feb 15 kl. 05:49

Londons borgmästare vill tidigarelägga EU-omröstning

Londons borgmästare, Boris Johnson, stöder tanken på att tidigarelägga den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet till 2016 i stället för 2017..

Expressen - 20 okt 18 kl. 16:08

Hundratusentals britter kräver ny Brexit-omröstning

De vill ha en ny folkomröstning om Brexit.Nu demonstrerar över 100 000 människor i centrala London mot regeringens förhandlingar om att lämna EU.– Det enda förslaget på bordet i nuläget är en dålig överenskommelse om Brexit eller ingen överenskommelse alls, säger Sadiq Khan, borgmästare i London, till BBC..

DN - 23 jun 18 kl. 15:05

Tiotusentals demonstrerar för ny Brexit-omröstning

Tiotusentals britter fyller Londons gator i hopp om att få till stånd en ny folkomröstning om britternas uttåg ur EU. Samtidigt visar en ny rapport att Brexit redan är en minusaffär för Storbritannien..

YLE - 08 maj 17 kl. 19:25

SDP:s Nasima Razmyar föreslås bli biträdande borgmästare i Helsingfors

Nasima Razmyar ser ut att bli biträdande borgmästare i Helsingfors, med ansvar för kultur och fritid. Nasima Razmyar vann sin motkandidat Johanna Laisaari på SDP:s kretsmöte på måndag kväll. Det krävdes ingen egentlig omröstning, eftersom Razmyars seger var klar redan efter en provomröstning.

Sydsvenskan - 10 sep 13 kl. 06:30

Bra läge för demokratisk borgmästare

Han är mannen som ville förbjuda New York-borna att dricka läsk ur stora glas. Och som införde den kontroversiella visiteringslagen ?Stop and frisk?

Sydsvenskan - 20 nov 13 kl. 06:30

Bara fängelse kan stoppa beryktad borgmästare

Det är inte ofta en borgmästare i en kanadensisk stad blir en världsnyhet. Men borgmästaren Rob Ford i Toronto har lyckats med besked. Och kanske inte på det sätt han själv önskat.

BT - 18 mar 13 kl. 08:16

Lima-borgmästare klarade omröstning

Den första kvinnliga borgmästaren i Perus huvudstad och ekonomiska nav Lima verkar ha klarat sig med liten marginal i en folkomröstning om hennes politiska framtid. Enligt vallokalsundersökningar har 52 procent av de cirka sex miljoner väljarna gett Susana Villarán sitt stöd, vilket innebär att hon får arbeta vidare, skriver BBC. Vänsterpolitikern och människorättsaktivisten Villarán blev borgmästare för tre år sedan.

Fler nyheter från SVT

SVT - 6 timmar sedan

Kinakännare om mötet: ”Olycklig hantering”

Kinakännaren Torbjörn Lodén deltog i det omtalade mötet med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, Sveriges Kinaambassadör och dottern till den fängslade förläggaren Gui Minhai. – Den svenska ambassadören Anna Lindstedt hoppades att affärsmannen skulle kunna medverka till Gui Minhais frigivning, säger Torbjörn Lodén..

SVT - 6 timmar sedan

Förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet

Stora utflöden av förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet utanför Australiens nordöstra kust. Massiva skyfall har drabbat delstaten Queensland vilket lett till att regionens floder svämmat över och nu för enorma mängder slam ut i havet..

SVT - 7 timmar sedan

Brexit och antisemitism splittrar Labour

Mitt i ett allt osäkrare brexitläge skakas oppositionspartiet Labour av ett jätteavhopp. Sju ledamöter går sin egen väg efter kritik mot partiets hantering av brexit och antisemitism..

SVT - 17 timmar sedan

Norsk helikopter saknad

En helikopter med en kvinna och en man ombord har anmälts saknad i Norge..

SVT - 23 timmar sedan

Kinesisk affärsman bekräftar: Hade möte med Gui Minhais dotter

En av de kinesiska affärsmän som ska ha varit med på mötet om Gui Minhai som Sveriges Kinaambassadör anordnade bekräftar nu för Ekot att han har träffat den fängslade förläggarens dotter, Angela Gui. Han är dock förtegen om vad som hände på mötet..

SVT - Igår: 18:24

Följ med SVT:s team under deras första dag i Nordkorea

SVT:s team, reporter Ulrika Bergsten och fotograf Nicolai Zelmani, är på plats i Nordkorea, ett land som vanligtvis är stängt för journalister. Under besöket får de följa ett uppgjort schema och de har hela tiden sällskap av en guide..

SVT - Igår: 17:21

Nyckelvittne åtalas för Catalán-mord

Ett tidigare nyckelvittne har åtalats för mordet på den svenska FN-medarbetaren Zaida Catalán vid en militärdomstol i Kongo-Kinshasa. En utredning tyder på att den före detta milisledaren var betydligt mer inblandad i mordet än vad han tidigare uppgett..

SVT - Igår: 10:14

UD ändrar sin version om Gui Minhai-mötet: ”Behöver förtydliga”

Utrikesminister Margot Wallström har varit tydlig med att utrikesdepartementet inte kände till det hemliga möte mellan Gui Minhais dotter och kinesiska affärsmän, som arrangerades av svenska Kina-ambassadören Anna Lindstedt. Men nu ändrar UD sin version. .

SVT - Igår: 07:07

Trumps vädjan till Europa: Ta tillbaka 800 IS-krigare 

USA:s president Donald Trump uppmanar Storbritannien, Frankrike, Tyskland och andra europeiska allierade att ställa 800 IS-krigare inför rätta. Annars kan de komma att släppas, varnar presidenten. .

SVT - Igår: 03:16

Sverige kallar hem ambassadör: ”Ska ses som en markering”

Sverige kallar hem sin ambassadör i Guatemala. I ett pressmeddelande, som publicerades under natten mot söndagen, skriver utrikesminister Margot Wallström att det ska ses som ”en markering mot Guatemala”..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.