SVT > Utrikes

Friday, 21 September, 05:59

SVT - 16 sep 18 kl. 04:18

Londons borgmästare pressar på för ny brexit-omröstningLondons borgmästare Sadiq Khan driver på för att försöka få till en andra omröstning om brexit. Han är rädd att Storbritannien hamnar i en situation där de får lämna EU med en dålig överenskommelse eller i ett ”no-deal”-scenario, skriver han i ett nytt utspel..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sadiq Khan, Storbritannien, EU

Dela artikeln

26 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Londons, borgmästare, pressarpå för ny , brexit-omröstning
DI - 26 sep 17 kl. 13:57

Londons borgmästare vill ha ny brexit-omröstning

Londons borgmästare Sadiq Khan vill att det brittiska folket ska godkänna en eventuell brexit i ytterligare en folkomröstning. Det rapporterar brittiska medier..

DI - 16 sep 18 kl. 13:09

Londons borgmästare vill ha ny brexit-omröstning

Londons borgmästare Sadiq Khan vill se en ny folkomröstning om brexit eftersom Theresa Mays hantering av förhandlingarna strandat i "förvirring och dödläge". Han sällar sig därmed till den växande skaran politiker, företagsledare och fackföreningsledare som anser att folket bör få säga sitt en andra gång..

SvD - 11 feb 15 kl. 05:49

Storbrit: londons borgmÄstare vill tidigarelÄgga eu-omrÖstning

Londons borgmästare, Boris Johnson, stöder tanken på att tidigarelägga den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet till 2016 i stället för 2017..

SvD - 11 feb 15 kl. 05:49

Londons borgmästare vill tidigarelägga EU-omröstning

Londons borgmästare, Boris Johnson, stöder tanken på att tidigarelägga den brittiska folkomröstningen om EU-medlemskapet till 2016 i stället för 2017..

DN - 23 jun 18 kl. 15:05

Tiotusentals demonstrerar för ny Brexit-omröstning

Tiotusentals britter fyller Londons gator i hopp om att få till stånd en ny folkomröstning om britternas uttåg ur EU. Samtidigt visar en ny rapport att Brexit redan är en minusaffär för Storbritannien..

YLE - 08 maj 17 kl. 19:25

SDP:s Nasima Razmyar föreslås bli biträdande borgmästare i Helsingfors

Nasima Razmyar ser ut att bli biträdande borgmästare i Helsingfors, med ansvar för kultur och fritid. Nasima Razmyar vann sin motkandidat Johanna Laisaari på SDP:s kretsmöte på måndag kväll. Det krävdes ingen egentlig omröstning, eftersom Razmyars seger var klar redan efter en provomröstning.

Sydsvenskan - 10 sep 13 kl. 06:30

Bra läge för demokratisk borgmästare

Han är mannen som ville förbjuda New York-borna att dricka läsk ur stora glas. Och som införde den kontroversiella visiteringslagen ?Stop and frisk?

Sydsvenskan - 20 nov 13 kl. 06:30

Bara fängelse kan stoppa beryktad borgmästare

Det är inte ofta en borgmästare i en kanadensisk stad blir en världsnyhet. Men borgmästaren Rob Ford i Toronto har lyckats med besked. Och kanske inte på det sätt han själv önskat.

BT - 18 mar 13 kl. 08:16

Lima-borgmästare klarade omröstning

Den första kvinnliga borgmästaren i Perus huvudstad och ekonomiska nav Lima verkar ha klarat sig med liten marginal i en folkomröstning om hennes politiska framtid. Enligt vallokalsundersökningar har 52 procent av de cirka sex miljoner väljarna gett Susana Villarán sitt stöd, vilket innebär att hon får arbeta vidare, skriver BBC. Vänsterpolitikern och människorättsaktivisten Villarán blev borgmästare för tre år sedan.

GöteborgsPosten - 16 sep 17 kl. 13:19

Hundratals borgmästare i katalansk protest

Ingen av parterna backar i konflikten om Kataloniens framtid. Flera hundra katalanska borgmästare har samlats i Barcelona till stöd för den planerade omröstningen om katalansk självständighet – samtidigt som den spanska regeringen upprepar att det inte blir någon omröstning..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Skottlossning i New York – flera personer skadade

Åtminstone fem personer har skjutits i Syracuse i New York, enligt Reuters. Enligt de första uppgifterna ska även ett barn finnas bland de skjutna..

SVT - 7 timmar sedan

Här dras vattenslangen in i ”eldtornadon”

Brandmän i British Columbia i Kanada tappade kontrollen över sin slang när de försökte släcka en brand..

SVT - 8 timmar sedan

EU inte nöjt med brittiskt brexitförslag

EU är inte tillfreds med Storbritanniens senaste förslag till avtal för sitt utträde ur unionen. Men tiden börjar rinna ut. – Vi förväntar oss maximalt möjliga framsteg till oktober, säger EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk om det ordinarie toppmöte som ska hållas då, med brexit som huvudnummer..

SVT - 9 timmar sedan

FOI:s expert Jerker Hellström om mötet mellan Syd- och Nordkorea

Mötet mellan de två koreanska ledarna i Nordkoreas huvudstad Pyongyang har nu avslutats med ett gemensamt uttalande om nedrustning av kärnvapen. Men vad har de egentligen bestämt? SVT Nyheter frågar Jerker Hellström, säkerhetspolitisk analytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI..

SVT - 10 timmar sedan

USA straffar Ryssland och Kina med sanktioner

USA för upp ytterligare 33 individer med koppling till Rysslands försvar och underrättelsetjänst på sin sanktionslista. Samtidigt införs sanktioner mot flera kinesiska försvarsenheter, som svar på Kinas köp av ryska stridsflyg och luftvärnssystem. USA anser att Kina har brutit mot USA:s sanktioner mot Ryssland..

SVT - 10 timmar sedan

Hundratals befaras saknade efter färjeolycka i Tanzania

Flera hundra människor befaras vara saknade sedan en färja kapsejsat i Victoriasjön i norra Tanzania. Fem människor har bekräftats döda och 102 har räddats, men det finns uppgifter om att färjan kan ha haft över 400 passagerare, rapporterar BBC..

SVT - 12 timmar sedan

Vittnet Coleen Henriksen: Jag hörde skott, det var kaotiskt

Coleen Henriksen var på väg till busshållplatsen, när hon blev varnad av en granne. Det var en skottlossning med flera döda som pågick söder om Aberdeen i Maryland i nordöstra USA. Det bekräftar den lokala polisen på Twitter..

SVT - 12 timmar sedan

Löfven efter toppmötet: Överens om samarbete med länder utanför EU

Efter dagens EU-toppmöte i Salzburg i Österrike säger landets förbundskansler Sebastian Kurz att man är överens om ett djupare samarbete med Egypten om migration. Statsminister Stefan Löfven säger att det är bra om samarbetet med länder utanför EU byggs ut. – Då är det färre människor som kommer att dö på Medelhavet..

SVT - 13 timmar sedan

Flera skjutna i Maryland i USA

En skottlossning med flera skjutna har inträffat söder om Aberdeen i Maryland i östra USA, bekräftar den lokala polisen i Harford County på Twitter..

SVT - 16 timmar sedan

Brexit och migration på dagordningen under EU-toppmötet i Salzburg

När EU:s stats- och regeringschefer möts i Österrike för ett EU-toppmöte står migration och brexit på dagordningen. Under onsdagen sa Storbritanniens premiärminister Theresa May bland annat att tidsgränsen för landets utträde ur EU står kvar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.