Sydsvenskan > Kultur

Wednesday, 16 January, 02:24

Sydsvenskan - 16 sep 18 kl. 04:00

Afrika är framtiden. Även för EU.Är det överhuvudtaget ekonomiskt försvarbart att låta bli?.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Afrikaär , framtiden, Ävenför EU
Helsingborgs Dagblad - 16 sep 18 kl. 04:00

Afrika är framtiden. Även för EU.

Är det överhuvudtaget ekonomiskt försvarbart att låta bli?.

Dagensanalys.se - 06 dec 16 kl. 17:37

I framtiden kommer vi arbeta åt AI-chefer och inte skilja verklighet från VR, enligt Microsofts forskare

Artificiella chefer, slut på sökrutan och en VR-skapad hallucinatorisk verklighet – det är några av de spådomar om framtiden som Microsofts bästa forskare lägger fram. Mjukvarujätten lät 17 av sina bästa forskare och ingenjörer spåna lite kring vart den teknologiska utvecklingen kommer ta oss i framtiden. Denna gång såg man dessutom till att bara intervjua kvinnor, för att ge även dessa röst i en värld som annars traditionellt består av män.

SR - 27 jan 15 kl. 13:40

Svenskt avfall på väg till Afrika fastnar hos tysk polis

Olaglig export av avfall från Europa ökar, och de stora hamnarna på kontinenten är knutpunkter i trafiken. I tyska Bremen gör polisen regelbundet beslag av skrot på väg till framför allt västra Afrika, och även svenska transporter med miljöfarligt avfall fastnar i kontrollerna, enligt Jürgen Braun på polisen i Bremen..

Sydsvenskan - 18 jun 15 kl. 04:00

Dra i spårvägsbromsen – jag har hittat framtiden

Nyligen tog jag bussen ut till Chalmers på Lindholmen i Göteborg, med busslinje 55. Tyst och smidigt tog vi oss ut på Hisingen. Plötsligt när jag satt där slog det mig att jag satt i svaret på Lunds framtida länk mellan centralstationen och rymdstationen vid vattentornet.

YA - 31 dec 13 kl. 18:30

Krönika: Sjöbo satte framtiden först

2014, 2037, 2016, 2020. Nej, jag har inte tagit ut framtiden i förskott. Sanningen är att diskussionerna under året som gått handlat mycket om saker som ska hända.

Skånskan - 06 aug 16 kl. 06:00

På sikt väntas även Öresundstågen kopplas in

MALMÖ På Malmö stad är förhoppningen att persontrafiken på Kontinentalbanan startar i december 2018.
Och att en ny stationen då också kan invigas på Rosengård.– Vi vet att det kan bli ytterligare förseningar.

YLE - 18 aug 14 kl. 04:36

Skolan ger en negativ bild av Afrika

När vi i skolorna talar om de afrikanska länderna så låter det ofta som att invånarna där inte kan göra något bra på egen hand och att de behöver vår hjälp. Det här är fel mot eleverna, eftersom de kan få en förvrängd bild av världen. Särskilt fel är det mot de elever, vars föräldrar har afrikansk bakgrund.

Sydsvenskan - 12 jul 13 kl. 06:30

Åter till Afrika

Den slentrianmässiga bilden av folkströmmarna mellan den afrikanska kontinenten och resten av världen är en karta där pilarna pekar utåt, bort från Afrika. Det är en bild som håller på att ritas om ordentligt. Förra året rapporterade Der Spiegel och Sveriges Radio om folkvandringen från Portugal till Angola.

Dagen - 26 jan 11 kl. 03:00

Afrika delas av diktatur och demokrati

Presidentvalet i Elfenbenskusten blev en demokratisk katastrof. Och en världsnyhet. I grannlandet Guinea var det tvärtom.

YLE - 14 jul 17 kl. 11:38

”Tänkte dra till Afrika för att slippa höra om hela skiten”

Finlands uteblivna EM-slutspelsplats tog hårt på damlandslagsspelarna Linda Sällström och Julia Tunturi. Hur ska Finland klara sig i fotbollskonkurrensen i framtiden? Vi behöver bättre och fler tränare, säger före detta spelaren Anne Mäkinen.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Frölunda klart för ny CHL-final

Fjärde nådda finalen av fem möjliga. Ingen klubb har varit lika framgångsrik i Champions Hockey League som Frölunda. Nu väntar antingen München eller Salzburg i årets final efter totalt 9–4 mot Plzen.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Facebook satsar miljarder på lokalnyheter

Facebook satsar 300 miljoner dollar, motsvarande nästan 2,7 miljarder kronor, på lokala nyheter, säger det amerikanska sociala mediebolaget i ett uttalande. Satsningen som både innefattar tid och pengar är en betydande utökning av en tidigare plan att h.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Brexit: Vad händer sedan?

Klockan tickar ned mot den 29 mars då Storbritannien enligt nuvarande plan ska lämna EU. Men utträdesavtalet ligger illa till i det brittiska parlamentet. Här är en rad möjliga scenarier i det politiska kaos som britterna befinner sig i.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Idlib i händerna på al-Qaidas anhängare

Jihadister med band till al-Qaida har kopplat greppet om Idlib i nordvästra Syrien. Extremisternas framgångar väcker farhågor om att ett lokalt fredsavtal mellan Turkiet och Ryssland hänger löst. – Folk är så rädda här, säger en invånare till TT från en.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Varning för total brexit-förvirring

Kvällens väntade nej om britternas utträdesavtal med EU skapar troligen mest förvirring och osäkerhet, enligt Anna Stillinger, generaldirektör på Kommerskollegium. – Då öppnas hela paletten av möjligheter, säger hon. – Om vi får ett nej då blir ju fakti.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Viktiga lagar mot terrorism på gång

Polisens kamp mot terrorism och andra brott försvåras av att viktiga lagar inte är på plats. Justitieminister Morgan Johansson (S) bedömer att tre av dem kan träda i kraft i höst. Det beskedet lämnade han på Folk och försvars konferens i Sälen.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

NBA-stjärna nobbar match – fruktar för sitt liv

Regimkritiske Enes Kanter följer inte med NY Knicks till London. Anledningen: Basketstjärnan är rädd för sitt liv. – Det kan finnas risker för individer som han, säger Turkietkännaren Paul Levin.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Misstänkt efter Borlängeskjutning släppt

En man som suttit anhållen efter dödsskjutningen i Borlänge i fredags kväll har släppts på fri fot, rapporterar lokala medier. Mannen satt anhållen misstänkt för mord och mordförsök. – Han är inte avskriven helt men han har hela tiden varit anhållen på.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Nya ubåtsnamnen klara

HMS Blekinge och HMS Skåne blir namnen på de två nya ubåtar av modellen A 26 som ska vara leveransklara 2024 och 2025, rapporterar Skånska Dagbladet. – Genom att ge ubåtar namn efter kustlandskap ges en folklig och lokal anknytning till landskapet som u.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Caroline Widmann övertygar i Dusapins städade repertoar

Staffan Storm är skeptisk till den franske kompositören..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.