Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 13 November, 17:53

Liknande nyheter

Taggar: Ljusshow, syns, vida, omkring
Västerbottens Folkblad - 16 feb 12 kl. 00:42

Uminova ska växa kraftigt

UMEÅ Ett landmärke som syns vida omkring ska byggas.Teknikparken Uminova har drabbats av växtverk. Nu vill ägarna bygga ut rejält och skapa ett stort landmärke ?

Alingsås tidning - 25 okt 17 kl. 05:30

Ljusshow på shoppingkväll

Evenemanget Light night shopping har funnits tillräckligt länge för att kunna kallas en tradition. På torsdag är det dags för den åttonde upplagan av arrangemanget.
Underhållning med lokala talanger på Kungsgatan i marschallernas sken och finfina erbjudanden
i centrumkärnans butiker – som har öppet extra länge – det är så upplägget ser ut för Light night shopping.

SmålandsPosten - 25 nov 14 kl. 06:12

Vida Papers konkurs stod Swedbank dyrt

Satsningen på Vida Paper blev en dyr affär för långivaren Swedbank och ägaren Vida AB.
De förlorade 78 miljoner kronor respektive minst 150 miljoner. Nästan två år efter konkursen för Vida Paper har advokat Bertil Stridh, Värnamo, lämnat ett förslag till utdelning.

Helsingborgs Dagblad - 27 feb 12 kl. 20:37

...och inte blev det svar på knutpriset

Carl Fredrik Reuterswärds konstverk Non CO2, alltså knuten på en av skorstenarna på det nya kraftvärmeverket, blev lyckad, är de flesta överens om. Den syns vida omkring, har fått stor uppmärksamhet och gett verket mycket PR.Men vad det kommunala energibolaget betalat konstnären fortsätter bolaget tiga om, den informationen har man slagit knut på..

Norrtelje Tidning - 21 dec 12 kl. 09:29

Vindkraft på plats

Det första vindkraftverket i Kullsta, Estuna, är på plats. Torn och vingar i kommunens hittills högsta vindsnurra syns vida omkring..

Dalarnas tidningar - 24 jan 15 kl. 12:54

Nybildad förening vill rädda Rösåsens utsiktstorn

Redan 1935 uppfördes utsiktstornet på Rösåsen i Milsbo. Berget mäter 291 meter över havet och syns vida omkring. Platsen har fungerat som en samlingspunkt för folket i byarna i närheten.

Helsingborgs Dagblad - 16 mar 17 kl. 09:48

Brand i plantskola vid ishallen i Ängelholm

Strax efter klockan 9.30 på torsdagsförmiddagen började det brinna i en plantskola i Ängelholm. Röken syns vida omkring..

Nyan - 25 jul 18 kl. 18:32

Brand i Jomala Grönbacka

Vid 19.10-tiden kom larm om en brand i Jomala Grönbacka. I skrivande stund är det oklart vad som brinner, men rökmolnet syns vida omkring.

SmålandsPosten - 25 feb 14 kl. 11:24

Kraftig resultatförbättring för Vida

Sågverkskoncernen Vida är tillbaka på vinstspåret. Ökad produktivitet och ökat sug efter sågade trävaror på några av marknaderna bidrog till att rörelseresultatet för 2013 förbättrades med 141 miljoner kronor. Vinsten före skatt blev 60 miljoner kronor.

YLE - 04 sep 17 kl. 06:40

Fler barn omhändertas när föräldrar mår dåligt - nu syns recessionen i barnskyddet

Barnskyddsanmälningarna ökar i huvudstadsregionen och i hela landet. Ofta är orsaken att föräldrarna har problem med mental hälsa, rusmedel eller våld. Trängd ekonomi ligger i bakgrunden.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Då får sista "Game of thrones" premiär

Den åttonde och sista säsongen av succéserien "Game of thrones" får premiär i april 2019, meddelar HBO i ett klipp på seriens officiella Twittersida. Skådespelaren Maisie Williams, som spelar Arya Stark i serien, gick redan i januari ut och sa att först.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Kritik mot Rumänien: Inget att hålla i handen

Kritiken är skarp från både vänster och höger mot rättsstatsläget i Rumänien. Även EU-kommissionen oroas över utvecklingen. Gång på gång under de senaste åren har det blåst snålt kring den socialdemokratiska regeringen i Bukarest.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fyra års fängelse för kränkning av hustru

En man som utsatt sin hustru för kränkande behandling och flera våldtäkter döms till fängelse i fyra och ett halvt år. Han ska också betala 330 000 kronor i skadestånd till kvinnan, enligt domen i Göteborgs tingsrätt. Mannen och den unga kvinnan träffad.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

INGRID RUNSTEN: ”Väljarna är förlorarna i det skånska skattedramat.”

Visste alliansen att skattehöjningen behövdes, men väntade till efter valet med att berätta det?.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Man gripen för mord i Farsta

En man har gripits misstänkt för ett mord i Farsta i södra Stockholm, uppger polisen. Mannen var anhållen i sin frånvaro. Det var på kvällen den 21 september som en man i 25-årsåldern hittades svårt skadad utomhus i Larsbodaområdet.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Malmöspelare blev årets futsalspelare

Futsal-veteranen Kristian Legiec från Malmö prisades lite i skymundan på måndagens fotbollsgala som årets futsalspelare..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Det uttrycksfulla förväxlades med råa accenter

Varför förväxla uttrycksfullhet med råa accenter? undrar Carlhåkan Larsén..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Fansen rasar mot luden Pikachu: "Grotesk"

Den kommande filmen "Pokémon: Detective Pikachu" har utlöst vrede och förstämning bland fans till de populära fantasifigurerna i Pokémons värld, rapporterar BBC. Orsaken? En bild där Pikachu har tjock gul päls.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Migrationsverket sågar asylutredning

Migrationsverket dömer ut den statliga utredningen om asylmottagande. I ett remissvar sågas såväl ansvarsfrågan som analysen av det kommande behovet. – Utredningen har så stora brister att den inte går att genomgöra, säger generaldirektör Mikael Ribbenv.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Brutalblodig version av "Jägarna"

Michael Tapper ser tv-serien som är en fortsättning på succéfilmerna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.