SVT > Utrikes

Tuesday, 13 November, 17:26

SVT - 15 sep 18 kl. 22:23

Syrien: Israelisk robotattack mot internationell flygplatsSyrisk statsmedia uppger att Israel har utfört en robotattack mot den internationella flygplatsen i Damaskus. Man uppger samtidigt att landets luftförsvar skjutit ner flera av robotarna, rapporterar AP..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Israel, Damaskus, AP

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Syrien, Israelisk, robotattackmot , internationell, flygplats
DN - 15 sep 18 kl. 22:36

Syrien: Israelisk missilattack mot Damaskus

Den syriska statliga nyhetsbyrån Sana skriver att landets militär avvärjt ett israeliskt missilangrepp mot Damaskus flygplats. Israels militär kommenterar inte uppgifterna, rapporterar Reuters..

Cornucopia - 08 sep 13 kl. 10:39

Hur kan Ryssland och ryska flottan försvara Syrien?

I svensk media, t ex Bonnier/DN, står det att den ryska flottan i Medelhavet, som håller på att förstärkas, ska "mota bort" eller på förstasidan rent av "attackera" de amerikanska robotjagare som förmodas skjuta kryssningsrobotar mot Syrien. Men i utländska media hittar åtminstone inte jag några sådana uttalanden, utan det handlar om ett antal amfibiefartyg avsedda för evakuering av ryssar i Syrien, samt eskort av dessa. Det hela verkar vara en överdriven svensk mediagroda i syfte att skrämma upp läsare.

BT - 04 maj 13 kl. 23:46

Israeliskt flyg anföll mål i Syrien

Israeliska stridsflygplan ska ha slagit ut av avancerade robotar i Syrien som kan ha varit på väg till ärkefienden Hizbollah. Experter ser ett utslag av genuin israelisk oro och en markering mot Iran.- Det här är en maktdemonstration: så här långt men inte längre, säger Jan Hallenberg säkerhetspolitisk analytiker på Försvarshögskolan, till TT.

UNT - 28 apr 13 kl. 10:32

Minst fyra döda i syrisk robotattack

Minst fyra personer har dödats i en robotattack i byn Tal Rifaat i norra Syrien i gryningen på söndagen, uppger oppositionella. Två av de döda ska ha varit barn.(TT).

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 07:51

Oklara följder av USA:s robotattack

Syriens opposition välkomnar USA:s robotattack mot syriska mål. Från regimens bundsförvanter Ryssland och Iran är kritiken skarp. USA avfyrade 59 kryssningsrobotar av typen Tomahawk mot Syrien på president Donald Trumps order.

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 10:22

Marknadsoro efter robotattack mot Syrien

En våg av oro har svept över marknaden och tryckt ned börser och räntor runt om i världen efter USA:s robotattack mot en syrisk flygbas. Men det är relativt begränsade reaktioner..

Sydsvenskan - 07 apr 17 kl. 10:21

Marknadsoro efter robotattack mot Syrien

En våg av oro har svept över marknaden och tryckt ned börser och räntor runt om i världen efter USA:s robotattack mot en syrisk flygbas. Men det är relativt begränsade reaktioner. I skuggan av den överlag negativa börs- och räntereaktionen har guld, olj.

BT - 07 apr 17 kl. 10:21

Marknadsoro efter robotattack mot Syrien

En våg av oro har svept över marknaden och tryckt ned börser och räntor runt om i världen efter USA:s robotattack mot en syrisk flygbas. Men det är relativt begränsade reaktioner.(TT).

Blekinge Läns tidning - 07 apr 17 kl. 10:21

Marknadsoro efter robotattack mot Syrien

En våg av oro har svept över marknaden och tryckt ned börser och räntor runt om i världen efter USA:s robotattack mot en syrisk flygbas. Men det är relativt begränsade reaktioner.(TT).

Kristianstadsbladet - 07 apr 17 kl. 10:21

Marknadsoro efter robotattack mot Syrien

En våg av oro har svept över marknaden och tryckt ned börser och räntor runt om i världen efter USA:s robotattack mot en syrisk flygbas. Men det är relativt begränsade reaktioner.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Vad händer i Gaza och Israel? SVT-korrespondent Stina Blomgren ger svar

Israeliska flygangrepp mot Gaza och raketattacker från Hamas mot Israel har skördat dödsoffer på båda sidor. Våldet har trappats upp på kort tid trots de diplomatiska ansträngningarna att lugna situationen. SVT Nyheters Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren förklarar det politiska läget i området..

SVT - 4 timmar sedan

De vaknar upp bland ruinerna: ”Vart ska vi ta vägen?”

I nattens mörker skickade Gaza raketattacker mot Israel och Israel svarade med flyganfall. I dagsljuset syns nu förödelsen efter nattens händelser då tre palestinier och en israel dödades..

SVT - 6 timmar sedan

Norska fregatten sjunker

Det norska örlogsfartyget Helge Ingstad sjunker, rapporterar NRK. Enligt uppgifterna har vajrar som skulle säkra fartyget gått av. Förra veckan kolliderade örlogsfartyget med ett oljetankfartyg..

SVT - 12 timmar sedan

SVT på plats i brandhärjade Kalifornien: ”Som en apokalyptisk film”

Kalifornien-bränderna är redan de dödligaste i delstatens historia. Nu bävar hela USA för vad tisdagens väder kan leda till, förklarar SVT Nyheters Carina Bergfeldt, på plats norr om Los Angeles. – Det känns som apokalyptisk film, säger hon..

SVT - 13 timmar sedan

Bränderna i Kalifornien nu de dödligaste i delstatens historia

Bränderna som rasar i Kalifornien är nu de dödligaste någonsin i delstatens historia. Detta efter att nya dödsoffer konstaterats, natten mot tisdag. Minst 44 personer har dödats i de olika bränder som härjar..

SVT - 16 timmar sedan

Hundratals raketattacker från Gaza mot Israel – bombsvar mot Hamas tv-station

Mängder av raketer regnar från Gazaremsan – och Israel svarar med omfattande flyganfall. Tre palestinier har dödats i flyganfallen och en israel skadades svårt när en projektil från Gaza slog ned i en buss. Dessutom har israelisk militär bombat Hamas egen tv-station..

SVT - 16 timmar sedan

Ann Linde (S): ”Vi kan få ett brexit-avtal redan i veckan”

Förhandlingarna om brexit är inne i ett avgörande läge – enligt EU-minister Ann Linde (S) kan ett avtal vara på plats så tidigt som den här veckan. – Det är verkligen på sluttampen..

SVT - 17 timmar sedan

Kändisar flyr från branden

På Twitter, Instagram och Facebook delar flera kändisar om hur de tvingast fly från branden. April Love Geary, fotomodell, har förlorat sitt hem och Lady Gaga, artist, tvingades att lämna kvar sina kycklingar. På Orlando Bloom gata kunde man se branden inte alls långt borta.

SVT - 20 timmar sedan

Spindelmannens pappa är död – sörjs av superskådisarna

Flera kändisar hyllar nu Marvel-grundaren Stan Lee i sociala medier. Tobey Maguire som spelar spindelmannen skriver på Instagram ”legender dör aldrig”. Även Scarlett Johansson, känd som Marvel-hjälten Black Widow, hyllar Stan Lee och kallar honom för en legendar..

SVT - 20 timmar sedan

Forskare tonar ner faran med ris: Bara farligt från vissa länder

Forskare tonar ner faran med ekologiskt ris i Sverige. I de flesta länder i Asien finns ingen eller lite arsenik i berggrunden. – Generellt sett skulle jag inte oroa mig för att äta ris då och då, säger Anke Herrmann, som forskar i markvetenskap..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.