SVT > Utrikes

Friday, 21 September, 05:54

SVT - 15 sep 18 kl. 21:16

App varnar vid flyganfall i SyrienFlygräder och bomber har varit en del av vardagen för många syrier i flera år. Byggnader har totalförstörts, människor har skadats och liv har skördats. För att någorlunda minska på förödelsen finns nu en app som varnar när stridsflygen är på väg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Syrien

Dela artikeln

28 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: App, varnarvid , flyganfalli , Syrien
Nyteknik - 19 feb 14 kl. 16:52

App varnar för spökförare

En skräckupplevelse på motorvägen - att möta en bil i fel körriktning. En ny app varnar innan olyckan är framme..

SvD - 27 okt 16 kl. 01:18

Minst 22 skolbarn dödade i flyganfall Syrien

Minst 22 barn och sex lärare har dödats i ett flyganfall mot en skola i byn Hass i IS-kontrollerade provinsen Idlib i Syrien på onsdagen, uppger Unicef. Ryska eller syriska stridsflygplan sägs ligga bakom attacken..

SVT - 21 okt 13 kl. 16:05

App varnar islänningar dejta släktingar

I ett land med få invånare där nästan alla är släkt med alla kan det vara svårt att hitta en partner. Risken finns att den man träffar är för nära. Nu finns lösningen: en app som visar rött ljus och varnar..

Expressen - 14 jun 16 kl. 11:06

Frankrikes nya app varnar för terrorattacker

En app som varnar för terroristattacker. Det är Frankrikes senaste säkerhetsåtgärd under fotbolls-EM..

IDG - 19 apr 13 kl. 11:14

Isländsk app varnar för incest

Sex med släkten är ingen bra idé - men det finns en app mot det..

BT - 15 nov 11 kl. 16:02

Turkiet hotar stoppa el till Syrien

Turkiet varnar nu Syrien för att eltillförseln kan stängas av om inte våldet stoppas. Nya rapporter om dödsoffer fortsätter att strömma in.
Turkiet, länge en av president al-Assads närmaste allierade och ett av Syriens grannländer, varnar för att de kan komma att stänga av sin eltillförsel till Syrien, rapporterar Reuters.

UNT - 15 nov 11 kl. 16:01

Turkiet hotar stoppa el till Syrien

Turkiet varnar nu Syrien för att eltillförseln kan stängas av om inte våldet stoppas. Nya rapporter om dödsoffer fortsätter att strömma in..

Nyhetskanalen - 06 jun 12 kl. 14:44

USA hotar Syrien med militärt våld

USA s finansminister Timothy Geithner varnar nu Syrien om att det internationella samfundet snart kan få till stånd en resolution med FN: s säkerhetsråd som skulle kunna innebära användning av våld.Geithner menar att man utövat "maximal ekonomisk press" genom sanktioner mot den syriska regeringen men att det inte gett resultat. Därför kan ?

Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

"Ghetto"-app varnar turister för farliga platser

Resenärer som undersöker nya platser till fots kan snart använda en telefonapplikation för att bli varnad om ett farligt område väntar..

SvD - 02 feb 12 kl. 17:58

?Ghetto-app? varnar för farliga platser

Kritik finns mot den nya turistappen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Skottlossning i New York – flera personer skadade

Åtminstone fem personer har skjutits i Syracuse i New York, enligt Reuters. Enligt de första uppgifterna ska även ett barn finnas bland de skjutna..

SVT - 7 timmar sedan

Här dras vattenslangen in i ”eldtornadon”

Brandmän i British Columbia i Kanada tappade kontrollen över sin slang när de försökte släcka en brand..

SVT - 8 timmar sedan

EU inte nöjt med brittiskt brexitförslag

EU är inte tillfreds med Storbritanniens senaste förslag till avtal för sitt utträde ur unionen. Men tiden börjar rinna ut. – Vi förväntar oss maximalt möjliga framsteg till oktober, säger EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk om det ordinarie toppmöte som ska hållas då, med brexit som huvudnummer..

SVT - 9 timmar sedan

FOI:s expert Jerker Hellström om mötet mellan Syd- och Nordkorea

Mötet mellan de två koreanska ledarna i Nordkoreas huvudstad Pyongyang har nu avslutats med ett gemensamt uttalande om nedrustning av kärnvapen. Men vad har de egentligen bestämt? SVT Nyheter frågar Jerker Hellström, säkerhetspolitisk analytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI..

SVT - 10 timmar sedan

USA straffar Ryssland och Kina med sanktioner

USA för upp ytterligare 33 individer med koppling till Rysslands försvar och underrättelsetjänst på sin sanktionslista. Samtidigt införs sanktioner mot flera kinesiska försvarsenheter, som svar på Kinas köp av ryska stridsflyg och luftvärnssystem. USA anser att Kina har brutit mot USA:s sanktioner mot Ryssland..

SVT - 10 timmar sedan

Hundratals befaras saknade efter färjeolycka i Tanzania

Flera hundra människor befaras vara saknade sedan en färja kapsejsat i Victoriasjön i norra Tanzania. Fem människor har bekräftats döda och 102 har räddats, men det finns uppgifter om att färjan kan ha haft över 400 passagerare, rapporterar BBC..

SVT - 12 timmar sedan

Vittnet Coleen Henriksen: Jag hörde skott, det var kaotiskt

Coleen Henriksen var på väg till busshållplatsen, när hon blev varnad av en granne. Det var en skottlossning med flera döda som pågick söder om Aberdeen i Maryland i nordöstra USA. Det bekräftar den lokala polisen på Twitter..

SVT - 12 timmar sedan

Löfven efter toppmötet: Överens om samarbete med länder utanför EU

Efter dagens EU-toppmöte i Salzburg i Österrike säger landets förbundskansler Sebastian Kurz att man är överens om ett djupare samarbete med Egypten om migration. Statsminister Stefan Löfven säger att det är bra om samarbetet med länder utanför EU byggs ut. – Då är det färre människor som kommer att dö på Medelhavet..

SVT - 13 timmar sedan

Flera skjutna i Maryland i USA

En skottlossning med flera skjutna har inträffat söder om Aberdeen i Maryland i östra USA, bekräftar den lokala polisen i Harford County på Twitter..

SVT - 16 timmar sedan

Brexit och migration på dagordningen under EU-toppmötet i Salzburg

När EU:s stats- och regeringschefer möts i Österrike för ett EU-toppmöte står migration och brexit på dagordningen. Under onsdagen sa Storbritanniens premiärminister Theresa May bland annat att tidsgränsen för landets utträde ur EU står kvar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.