SVT > Utrikes

Sunday, 17 February, 12:50

SVT - 15 sep 18 kl. 21:16

App varnar vid flyganfall i SyrienFlygräder och bomber har varit en del av vardagen för många syrier i flera år. Byggnader har totalförstörts, människor har skadats och liv har skördats. För att någorlunda minska på förödelsen finns nu en app som varnar när stridsflygen är på väg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Syrien

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: App, varnarvid , flyganfalli , Syrien
Nyteknik - 19 feb 14 kl. 16:52

App varnar för spökförare

En skräckupplevelse på motorvägen - att möta en bil i fel körriktning. En ny app varnar innan olyckan är framme..

SvD - 27 okt 16 kl. 01:18

Minst 22 skolbarn dödade i flyganfall Syrien

Minst 22 barn och sex lärare har dödats i ett flyganfall mot en skola i byn Hass i IS-kontrollerade provinsen Idlib i Syrien på onsdagen, uppger Unicef. Ryska eller syriska stridsflygplan sägs ligga bakom attacken..

SVT - 21 okt 13 kl. 16:05

App varnar islänningar dejta släktingar

I ett land med få invånare där nästan alla är släkt med alla kan det vara svårt att hitta en partner. Risken finns att den man träffar är för nära. Nu finns lösningen: en app som visar rött ljus och varnar..

Expressen - 14 jun 16 kl. 11:06

Frankrikes nya app varnar för terrorattacker

En app som varnar för terroristattacker. Det är Frankrikes senaste säkerhetsåtgärd under fotbolls-EM..

IDG - 19 apr 13 kl. 11:14

Isländsk app varnar för incest

Sex med släkten är ingen bra idé - men det finns en app mot det..

BT - 15 nov 11 kl. 16:02

Turkiet hotar stoppa el till Syrien

Turkiet varnar nu Syrien för att eltillförseln kan stängas av om inte våldet stoppas. Nya rapporter om dödsoffer fortsätter att strömma in.
Turkiet, länge en av president al-Assads närmaste allierade och ett av Syriens grannländer, varnar för att de kan komma att stänga av sin eltillförsel till Syrien, rapporterar Reuters.

UNT - 15 nov 11 kl. 16:01

Turkiet hotar stoppa el till Syrien

Turkiet varnar nu Syrien för att eltillförseln kan stängas av om inte våldet stoppas. Nya rapporter om dödsoffer fortsätter att strömma in..

Nyhetskanalen - 06 jun 12 kl. 14:44

USA hotar Syrien med militärt våld

USA s finansminister Timothy Geithner varnar nu Syrien om att det internationella samfundet snart kan få till stånd en resolution med FN: s säkerhetsråd som skulle kunna innebära användning av våld.Geithner menar att man utövat "maximal ekonomisk press" genom sanktioner mot den syriska regeringen men att det inte gett resultat. Därför kan ?

Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

"Ghetto"-app varnar turister för farliga platser

Resenärer som undersöker nya platser till fots kan snart använda en telefonapplikation för att bli varnad om ett farligt område väntar..

SvD - 02 feb 12 kl. 17:58

?Ghetto-app? varnar för farliga platser

Kritik finns mot den nya turistappen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

UD ändrar sin version om Gui Minhai-mötet: ”Behöver förtydliga”

Utrikesminister Margot Wallström har varit tydlig med att utrikesdepartementet inte kände till det hemliga möte mellan Gui Minhais dotter och kinesiska affärsmän, som arrangerades av svenska Kina-ambassadören Anna Lindstedt. Men nu ändrar UD sin version. .

SVT - 5 timmar sedan

Trumps vädjan till Europa: Ta tillbaka 800 IS-krigare 

USA:s president Donald Trump uppmanar Storbritannien, Frankrike, Tyskland och andra europeiska allierade att ställa 800 IS-krigare inför rätta. Annars kan de komma att släppas, varnar presidenten. .

SVT - 9 timmar sedan

Sverige kallar hem ambassadör: ”Ska ses som en markering”

Sverige kallar hem sin ambassadör i Guatemala. I ett pressmeddelande, som publicerades under natten mot söndagen, skriver utrikesminister Margot Wallström att det ska ses som ”en markering mot Guatemala”..

SVT - 14 timmar sedan

En död efter att jordskred rammat villa i Norge

En person omkom när ett jordskred rammade ett bostadshus i Orkdal i Trøndelag i Norge på lördagseftermiddagen. Enligt polisen befann sig två personer i huset när skredet inträffade..

SVT - 16 timmar sedan

Karl Marx grav vandaliserad för andra gången på kort tid

”Hatets doktrin” och ”Folkmordsarkitekt”. De orden har sprejats på Karl Marx grav, som för andra gången inom en månad har vandaliserats..

SVT - 19 timmar sedan

Ungern markerar mot Strandhälls tweet

Ungerns utrikesdepartement har kallat upp Sveriges ambassadör efter att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) på Twitter riktat kritik mot Ungerns familjepolitik. UD bekräftar att ambassadören i Budapest kallades upp med anledningen av tweeten..

SVT - 19 timmar sedan

Stort ras på universitet i Sankt Petersburg

Flera våningar har rasat in i en byggnad på ett av Rysslands största universitet i Sankt Petersburg, enligt ryska medier. Så många som 20 personer befaras ha hamnat under rasmassorna, uppger källor för den ryska nyhetsbyrån Interfax..

SVT - Igår: 10:01

By i Afghanistan byggdes med missiler

Efter att Sovjetunionen lämnade Afghanistan 1989 var det många som inte hade råd med byggmaterial. Invånarna i byn Qezelabad i norra Afghanistan använde vad de kunde hitta, inklusive gamla sovjetiska missiler..

SVT - Igår: 07:36

Valet i Nigeria skjuts upp – partier kritiska

Nigerias presidentval, som var planerat till lördagen, skjuts upp en vecka och ska i stället hållas den 23 februari. Valkommissionens beslut döms ut av landets två ledande partier..

SVT - Igår: 04:28

Mueller yrkar på 24 års fängelse för Trumps tidigare kampanjchef

Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort bröt mot uppgörelsen om att vittna i Robert Muellers så kallade Rysslandsutredning. Det kan nu leda till att 69-årigen får tillbringa resten av livet i fängelset. Enligt Mueller bör han dömas till fängelse i upp till 24 år och 5 månader..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.