SVT > Utrikes

Monday, 19 November, 18:38

SVT - 15 sep 18 kl. 21:16

App varnar vid flyganfall i SyrienFlygräder och bomber har varit en del av vardagen för många syrier i flera år. Byggnader har totalförstörts, människor har skadats och liv har skördats. För att någorlunda minska på förödelsen finns nu en app som varnar när stridsflygen är på väg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Syrien

Dela artikeln

37 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: App, varnarvid , flyganfalli , Syrien
Nyteknik - 19 feb 14 kl. 16:52

App varnar för spökförare

En skräckupplevelse på motorvägen - att möta en bil i fel körriktning. En ny app varnar innan olyckan är framme..

SvD - 27 okt 16 kl. 01:18

Minst 22 skolbarn dödade i flyganfall Syrien

Minst 22 barn och sex lärare har dödats i ett flyganfall mot en skola i byn Hass i IS-kontrollerade provinsen Idlib i Syrien på onsdagen, uppger Unicef. Ryska eller syriska stridsflygplan sägs ligga bakom attacken..

SVT - 21 okt 13 kl. 16:05

App varnar islänningar dejta släktingar

I ett land med få invånare där nästan alla är släkt med alla kan det vara svårt att hitta en partner. Risken finns att den man träffar är för nära. Nu finns lösningen: en app som visar rött ljus och varnar..

Expressen - 14 jun 16 kl. 11:06

Frankrikes nya app varnar för terrorattacker

En app som varnar för terroristattacker. Det är Frankrikes senaste säkerhetsåtgärd under fotbolls-EM..

IDG - 19 apr 13 kl. 11:14

Isländsk app varnar för incest

Sex med släkten är ingen bra idé - men det finns en app mot det..

BT - 15 nov 11 kl. 16:02

Turkiet hotar stoppa el till Syrien

Turkiet varnar nu Syrien för att eltillförseln kan stängas av om inte våldet stoppas. Nya rapporter om dödsoffer fortsätter att strömma in.
Turkiet, länge en av president al-Assads närmaste allierade och ett av Syriens grannländer, varnar för att de kan komma att stänga av sin eltillförsel till Syrien, rapporterar Reuters.

UNT - 15 nov 11 kl. 16:01

Turkiet hotar stoppa el till Syrien

Turkiet varnar nu Syrien för att eltillförseln kan stängas av om inte våldet stoppas. Nya rapporter om dödsoffer fortsätter att strömma in..

Nyhetskanalen - 06 jun 12 kl. 14:44

USA hotar Syrien med militärt våld

USA s finansminister Timothy Geithner varnar nu Syrien om att det internationella samfundet snart kan få till stånd en resolution med FN: s säkerhetsråd som skulle kunna innebära användning av våld.Geithner menar att man utövat "maximal ekonomisk press" genom sanktioner mot den syriska regeringen men att det inte gett resultat. Därför kan ?

Vagabond - 30 nov 99 kl. 00:00

"Ghetto"-app varnar turister för farliga platser

Resenärer som undersöker nya platser till fots kan snart använda en telefonapplikation för att bli varnad om ett farligt område väntar..

SvD - 02 feb 12 kl. 17:58

?Ghetto-app? varnar för farliga platser

Kritik finns mot den nya turistappen..

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Streetdance och hiphop allt mer populärt i Kina

Streetdance och hiphop har gjort sitt intåg i Kina. Flera program på onlineplattformar med fokus på streetkulturen lockar miljoner. Men myndigheterna svarar med förbud mot tatueringar och omoralisk makeup..

SVT - 9 timmar sedan

”Kriminella organisationer kontrollerar hela stadsdelar”

Tigran Feiler, SVT:s korrespondent, befinner sig vid den mexikanska gränsen i staden Tijuana. Hit kommer stora grupper från centralamerika i hopp om att få asyl. De flyr fattigdom men också från gängkriminalitet.

SVT - 14 timmar sedan

Trump: Vi har ljudbandet från när Khashoggi mördas – men jag vill inte höra på det

USA:s president Donald Trump bekräftar nu att man har tagit del av den ljudinspelning som sägs finnas från tillfället då journalisten Jamal Khashoggi mördas inne på Saudiarabiens konsulat i Istanbul. Trump vill dock inte lyssna på bandet själv: – Det finns ingen anledning, säger han i en intervju med Fox News..

SVT - 20 timmar sedan

De flyr fattigdom och gängvåld

Den stora grupp centralamerikaner som är på väg mot USA – har nu nått fram till den mexikanska gränsstaden Tijuana. SVT:s utsända har träffat några av alla de människor som hoppas på en bättre framtid. – Resan har tagit över 30 dagar, säger småbarnspappan Bayron Salinas..

SVT - 21 timmar sedan

Spanska regeringens dilemma: hitta en ny grav åt diktatorn

Francos kvarlevor ska och grävas upp och flyttas enligt ett spanskt regeringsbeslut. Men det har visat sig vara problematiskt och flytten riskerar att riva upp gamla sår..

SVT - 22 timmar sedan

Professor: Därför bygger Iran upp militär kapacitet i Syrien och Libanon

Under en resa till Iran träffade SVT:s mellanösternkorrespondent, Stina Blomgren, Foad Izadi, professor i politisk kommunikation. – Iran har stöttat libanesiska styrkor som sparkade ut Israel ur Libanon, säger Izadi..

SVT - 22 timmar sedan

Israelisk oro över Irans militära närvaro i Syrien

Förra veckan införde USA sanktioner mot Iran bland annat på grund av att Iran flyttar fram sina positioner i flera länder i Mellanöstern. När Iran stärker sin militära kapacitet i Libanon och Syrien väcker det oro i Israel. Agenda har träffat israeler som bor i Golanhöjderna nära gränsen till Syrien..

SVT - 22 timmar sedan

Migrantbåt sjönk utanför Marocko – 22 saknas

Över 20 migranter saknas sedan deras båt kapsejsat utanför Marockos kust. Tre marockanska medborgare lyckades simma i land och larma myndigheterna, rapporterar den statliga nyhetsbyrån MAP..

SVT - 23 timmar sedan

Netanyahu tar över som försvarsminister

Israels premiärminister Benjamin Netanyahus koalitionsregering lever, åtminstone tillfälligt. Själv tar han även över posten som försvarsminister. Det beskedet gav Netanyahu i ett tv-sänt tal på söndagkvällen..

SVT - Igår: 18:30

May: Brexit blir inte lättare utan mig

Den pressade brittiska premiärministern Theresa May avfärdar kritikerna i det egna partiet som vill att hon avgår. – Det kommer inte att göra förhandlingarna enklare, säger hon i en intervju med Sky News på söndagen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.