DN > Utrikes

Sunday, 17 February, 13:34

Liknande nyheter

Taggar: Anklagelserom , övergreppkan , äventyra, chansernaför , Trumps, domare
BT - 18 jan 14 kl. 20:18

400 katolska präster avsatta efter anklagelser om övergrepp

Nästan 400 katolska präster avsattes under 2011 och 2012 efter anklagelser om övergrepp mot barn. En tidigare sluten värld har sakta börjat öppnas upp. Den nuvarande påven Franciscus har kallat de många sexuella övergreppen mot barn för den katolska kyrkans "stora skam".

BT - 18 jan 14 kl. 20:18

400 katolska präster avsatta efter anklagelser om övergrepp

Nästan 400 katolska präster avsattes under 2011 och 2012 efter anklagelser om övergrepp mot barn. En tidigare sluten värld har sakta börjat öppnas upp. Den nuvarande påven Franciscus har kallat de många sexuella övergreppen mot barn för den katolska kyrkans "stora skam".

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 05:41

Brittiska övergrepp i Irak utreds


Internationella brottmålsdomstolen (ICC) återupptar förundersökningen om övergrepp mot fångar i Irak som brittiska soldater anklagats för. Det gäller systematiska övergrepp som ska ha skett åren 2003-2008.Den Haagbaserade domstolen lade 2006 ner en utredning om liknande anklagelser, efter att ha kommit fram till att de påstådda övergreppen inte var tillräckligt allvarliga.

BT - 14 maj 14 kl. 05:41

Brittiska övergrepp i Irak utreds

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) återupptar förundersökningen om övergrepp mot fångar i Irak som brittiska soldater anklagats för. Det gäller systematiska övergrepp som ska ha skett åren 2003-2008. Den Haagbaserade domstolen lade 2006 ner en utredning om liknande anklagelser, efter att ha kommit fram till att de påstådda övergreppen inte var tillräckligt allvarliga.

Sydsvenskan - 16 apr 16 kl. 18:38

Nya sexövergrepp i Kongo-Kinshasa

Ytterligare nya anklagelser om sexövergrepp utförda av fredsbevarande soldater i Kongo-Kinshasa utreds nu av FN. I förra månaden klargjorde FN att elva fall av övergrepp mot fem kvinnor och sex flickor som utförts av FN-soldater från Tanzania utreds, men nu har ytterligare sju utredningar satts i gång.— Alla dessa fall antas ha lett till antingen graviditet eller barnafödande och åtta av offren är minderåriga, säger Maman Sidikou, chef för FN-styrkan i landet.

SVT - 24 nov 17 kl. 09:12

Anklagelser om övergrepp på barndaghem i Kina

Kina skakas av anklagelser om grova övergrepp på ett daghem i Peking. Barnen ska ha utsatts för sexuella övergrepp, stuckits med nålar och drogats med mystiska vita tabletter. – Jag darrar av ilska nu, säger en förälder..

Skånskan - 30 dec 16 kl. 06:00

Fosterpappa utsatte barn för tusentals övergrepp

MELLANSKÅNE Under flera år utsatte den 67-årige mannen två familjehemsplacerade pojkar för mängder av sexuella övergrepp och våldtäkter. Nu döms han till åtta års fängelse. ERWP.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 01:21

Woody Allen avfärdar anklagelser


Stjärnregissören Woody Allen förnekar de anklagelser om sexuella övergrepp som hans adoptivdotter Dylan Farrow fört fram i ett öppet brev i New York Times."Allen har läst artikeln och anser att den är osann och skamlig", säger hans presstalesperson Leslee Dart i ett uttalande.Anklagelserna har väckt nytt liv i den infekterade debatten om regissörens påstådda övergrepp mot Dylan Farrow i början av 1990-talet.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 14 kl. 01:23

Woody Allen avfärdar anklagelser

Stjärnregissören Woody Allen förnekar de anklagelser om sexuella övergrepp som hans adoptivdotter Dylan Farrow fört fram i ett öppet brev i New York Times. "Allen har läst artikeln och anser att den är osann och skamlig", säger hans presstalesperson Leslee Dart i ett uttalande. Anklagelserna har väckt nytt liv i den infekterade debatten om regissörens påstådda övergrepp mot Dylan Farrow i början av 1990-talet..

Expressen - 31 mar 16 kl. 08:09

Nya anklagelser om FN-styrkors övergrepp

En ny rapport avslöjar nya anklagelser om sexuella övergrepp som ska ha utförts av FN:s fredsbevarande styrka och fransk trupp i Centralafrikanska republiken. Händelserna beskrivs som "extremt allvarliga", skriver nyhetsbyrån AFP..

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Lika många utsatta EU-medborgare – trots insatser

Antalet utsatta EU-medborgare i Sverige är lika stort i dag som för tre år sedan, skriver SVT. Det handlar om 4 500 till 5 000 personer, visar nya siffror från den nationella samordnaren..

DN - 45 minuter sedan

Ny seger för Sandra Näslund i världscupen

Sandra Näslund har hittat formen igen efter en tung period som kulminerade i VM-besvikelsen. När världscupen startade om i Feldberg stod hon åter som segrare – båda dagarna..

DN - 1 timme sedan

USA-plan med nödhjälp till Venezuela landar nu vid gränsen

Amerikanska fraktplan landar nu i den colombianska gränsstaden Cúcuta med nödhjälp till Venezuela. Oppositionsledaren Juan Guaidó, erkänd av väst som tillfällig president, ger armén en vecka på sig att byta sida. Sedan börjar frivilliga bära in förnödenheterna i landet..

DN - 2 timmar sedan

Längdtalangen sjua i världscupdebuten

Frida Karlsson har presenterat sig på den stora skidscenen. I sin världscupdebut, på 10 kilometer klassiskt i italienska Cogne, blev det en sjundeplats för det 19-åriga framtidslöftet. – Det gav verkligen mersmak, säger Karlsson till SVT..

DN - 2 timmar sedan

Påkörd flicka på moped avled av sina skador

En flicka som på lördagskvällen blev påkörd av en bilist utanför Lund avled på söndagen av sina skador, enligt polisen..

DN - 3 timmar sedan

Flera bränder på kort tid i Emmaboda

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern..

DN - 3 timmar sedan

Premiären av ”Bond 25” skjuts fram

Den kommande 25:e Bondfilmen med Daniel Craig i huvudrollen försenas ytterligare. Premiären som var planerad till februari 2020 skjuts upp med två månader till den 8 april samma år, enligt Variety..

DN - 3 timmar sedan

DN Kultur väljer fem favoriter just nu

Utställning, novell, radiodokumentär och två böcker – DN:s kulturredaktion har plockat ut fem aktuella verk som är värda din tid. Veckans tips kommer från Kristofer Ahlström, Johan Hilton, Hugo Lindkvist, Birgitta Rubin och Maria Schottenius..

DN - 3 timmar sedan

Miljoner får deklarationen i digital brevlåda

Deklarationsperioden närmar sig. I år kommer fler svenskar än tidigare att få sin självdeklaration i en digital brevlåda.  Företaget Kivra har med omkring tre miljoner användare snabbt vuxit fram som den starkaste marknadsaktören.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.