DN > Utrikes

Monday, 19 November, 19:11

Liknande nyheter

Taggar: Anklagelserom , övergreppkan , äventyra, chansernaför , Trumps, domare
SR - 13 timmar sedan

Otydliga polisanteckningar kan äventyra rättssäkerheten

Anteckningar från polisförhör är ibland så otydliga att de kan äventyra rättsäkerheten. Det visar en ny studie som har analyserat förundersökningar om våld i nära relationer..

BT - 18 jan 14 kl. 20:18

400 katolska präster avsatta efter anklagelser om övergrepp

Nästan 400 katolska präster avsattes under 2011 och 2012 efter anklagelser om övergrepp mot barn. En tidigare sluten värld har sakta börjat öppnas upp. Den nuvarande påven Franciscus har kallat de många sexuella övergreppen mot barn för den katolska kyrkans "stora skam".

BT - 18 jan 14 kl. 20:18

400 katolska präster avsatta efter anklagelser om övergrepp

Nästan 400 katolska präster avsattes under 2011 och 2012 efter anklagelser om övergrepp mot barn. En tidigare sluten värld har sakta börjat öppnas upp. Den nuvarande påven Franciscus har kallat de många sexuella övergreppen mot barn för den katolska kyrkans "stora skam".

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 05:41

Brittiska övergrepp i Irak utreds


Internationella brottmålsdomstolen (ICC) återupptar förundersökningen om övergrepp mot fångar i Irak som brittiska soldater anklagats för. Det gäller systematiska övergrepp som ska ha skett åren 2003-2008.Den Haagbaserade domstolen lade 2006 ner en utredning om liknande anklagelser, efter att ha kommit fram till att de påstådda övergreppen inte var tillräckligt allvarliga.

BT - 14 maj 14 kl. 05:41

Brittiska övergrepp i Irak utreds

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) återupptar förundersökningen om övergrepp mot fångar i Irak som brittiska soldater anklagats för. Det gäller systematiska övergrepp som ska ha skett åren 2003-2008. Den Haagbaserade domstolen lade 2006 ner en utredning om liknande anklagelser, efter att ha kommit fram till att de påstådda övergreppen inte var tillräckligt allvarliga.

Sydsvenskan - 16 apr 16 kl. 18:38

Nya sexövergrepp i Kongo-Kinshasa

Ytterligare nya anklagelser om sexövergrepp utförda av fredsbevarande soldater i Kongo-Kinshasa utreds nu av FN. I förra månaden klargjorde FN att elva fall av övergrepp mot fem kvinnor och sex flickor som utförts av FN-soldater från Tanzania utreds, men nu har ytterligare sju utredningar satts i gång.— Alla dessa fall antas ha lett till antingen graviditet eller barnafödande och åtta av offren är minderåriga, säger Maman Sidikou, chef för FN-styrkan i landet.

SVT - 24 nov 17 kl. 09:12

Anklagelser om övergrepp på barndaghem i Kina

Kina skakas av anklagelser om grova övergrepp på ett daghem i Peking. Barnen ska ha utsatts för sexuella övergrepp, stuckits med nålar och drogats med mystiska vita tabletter. – Jag darrar av ilska nu, säger en förälder..

Skånskan - 30 dec 16 kl. 06:00

Fosterpappa utsatte barn för tusentals övergrepp

MELLANSKÅNE Under flera år utsatte den 67-årige mannen två familjehemsplacerade pojkar för mängder av sexuella övergrepp och våldtäkter. Nu döms han till åtta års fängelse. ERWP.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 01:21

Woody Allen avfärdar anklagelser


Stjärnregissören Woody Allen förnekar de anklagelser om sexuella övergrepp som hans adoptivdotter Dylan Farrow fört fram i ett öppet brev i New York Times."Allen har läst artikeln och anser att den är osann och skamlig", säger hans presstalesperson Leslee Dart i ett uttalande.Anklagelserna har väckt nytt liv i den infekterade debatten om regissörens påstådda övergrepp mot Dylan Farrow i början av 1990-talet.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 14 kl. 01:23

Woody Allen avfärdar anklagelser

Stjärnregissören Woody Allen förnekar de anklagelser om sexuella övergrepp som hans adoptivdotter Dylan Farrow fört fram i ett öppet brev i New York Times. "Allen har läst artikeln och anser att den är osann och skamlig", säger hans presstalesperson Leslee Dart i ett uttalande. Anklagelserna har väckt nytt liv i den infekterade debatten om regissörens påstådda övergrepp mot Dylan Farrow i början av 1990-talet..

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Soldaten som flydde berättar om livet i Nordkorea

Den nordkoreanska soldat som under förra året flydde över den demilitariserade zonen till Sydkorea har för första gången intervjuats av medier. Under flykten sköts mannen av sina tidigare kollegor, något som han nu kommenterar.  – Jag hade gjort samma sak, säger han till japanska tidningen Sankei.

DN - 1 timme sedan

Erik Ohlsson: Trycket ökar men saudiske kungen fortsätter att tiga om mordet

Saudiarabiens kung Salman framträdde på måndagen offentligt för första gången sedan mordet på den kritiske saudiske journalisten Jamal Khashoggi. Kungen sade dock inte ett ord om Khashoggis död. Samtidigt inför ledande EU-länder sanktioner mot saudiska medborgare, och i USA är trycket hårt på president Donald Trump att agera mot Saudiarabiens kungahus..

DN - 3 timmar sedan

Rättegång i Hongkong sätter yttrandefriheten på prov

Hur demokratiskt är egentligen Hongkong? En rättegång som inleddes på måndagen ställer frågan på sin spets. Åtalade är ledarna för ”paraplyrevolutionen” som för fyra år sedan krävde ökade rättigheter.

DN - 20 timmar sedan

Huthierna redo för en ”bredare vapenvila” i Jemen

Huthirebellerna stoppar nu drönar- och missilattacker mot den saudiledda militärkoalitionen, rapporterar Reuters. .

DN - 19 timmar sedan

Polis i Myanmar stormade rohingyaläger

Fyra personer ur den muslimska minoritetsgruppen rohingya skottskadades när polisen stormade ett flyktingläger nära Sittwe i delstaten Rakhine..

DN - 20 timmar sedan

Houthierna redo för en ”bredare vapenvila” i Jemen

Houthi-rebellerna stoppar nu drönar- och missilattacker mot den saudiledda militärkoalitionen, rapporterar Reuters. .

DN - 23 timmar sedan

Transaktivister attackerade av högerextremister i Kiev

Transaktivister i Kiev blev attackerade av högerextremister med pepparsprej och rökbomber under en manifestation , enligt The Guardian. .

DN - Igår: 18:53

Bränderna ändrar inte Trumps syn på klimatkrisen

Donald Trumps besök till Kaliforniens skogsbränder har inte förändrat hans syn på klimatkrisen. Vid besöket påpekade han än en gång att han tror att bränderna beror på skogsförvaltningens misskötsel, inte klimatförändringar..

DN - Igår: 18:54

Regnet nytt hot för de drabbade i Kalifornien

Efter att den stora Campbranden skapat förödelse och tvingat tusentals människor från sina hem väntas en kraftig storm göra situationen än värre för de drabbade. .

DN - Igår: 17:48

Trump vägrar lyssna på ljudinspelning från mordet på Khashoggi

Donald Trump vägrar att lyssna på ljudinspelningen från mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi. – Det finns ingen anledning för mig att lyssna på den, säger den amerikanske presidenten i en intervju med nyhetskanalen Fox News på söndagen.    .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.