DN > Utrikes

Friday, 21 September, 12:13

DN - 15 sep 18 kl. 19:20

Anklagelser om övergrepp kan äventyra chanserna för Trumps domareNya uppgifter om sexuella trakasserier kan äventyra framtiden för Trumps kandidat till Högsta domstolen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Trumps, Högsta

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anklagelserom , övergreppkan , äventyra, chansernaför , Trumps, domare
BT - 18 jan 14 kl. 20:18

400 katolska präster avsatta efter anklagelser om övergrepp

Nästan 400 katolska präster avsattes under 2011 och 2012 efter anklagelser om övergrepp mot barn. En tidigare sluten värld har sakta börjat öppnas upp. Den nuvarande påven Franciscus har kallat de många sexuella övergreppen mot barn för den katolska kyrkans "stora skam".

BT - 18 jan 14 kl. 20:18

400 katolska präster avsatta efter anklagelser om övergrepp

Nästan 400 katolska präster avsattes under 2011 och 2012 efter anklagelser om övergrepp mot barn. En tidigare sluten värld har sakta börjat öppnas upp. Den nuvarande påven Franciscus har kallat de många sexuella övergreppen mot barn för den katolska kyrkans "stora skam".

Kristianstadsbladet - 14 maj 14 kl. 05:41

Brittiska övergrepp i Irak utreds


Internationella brottmålsdomstolen (ICC) återupptar förundersökningen om övergrepp mot fångar i Irak som brittiska soldater anklagats för. Det gäller systematiska övergrepp som ska ha skett åren 2003-2008.Den Haagbaserade domstolen lade 2006 ner en utredning om liknande anklagelser, efter att ha kommit fram till att de påstådda övergreppen inte var tillräckligt allvarliga.

BT - 14 maj 14 kl. 05:41

Brittiska övergrepp i Irak utreds

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) återupptar förundersökningen om övergrepp mot fångar i Irak som brittiska soldater anklagats för. Det gäller systematiska övergrepp som ska ha skett åren 2003-2008. Den Haagbaserade domstolen lade 2006 ner en utredning om liknande anklagelser, efter att ha kommit fram till att de påstådda övergreppen inte var tillräckligt allvarliga.

Sydsvenskan - 16 apr 16 kl. 18:38

Nya sexövergrepp i Kongo-Kinshasa

Ytterligare nya anklagelser om sexövergrepp utförda av fredsbevarande soldater i Kongo-Kinshasa utreds nu av FN. I förra månaden klargjorde FN att elva fall av övergrepp mot fem kvinnor och sex flickor som utförts av FN-soldater från Tanzania utreds, men nu har ytterligare sju utredningar satts i gång.— Alla dessa fall antas ha lett till antingen graviditet eller barnafödande och åtta av offren är minderåriga, säger Maman Sidikou, chef för FN-styrkan i landet.

SVT - 24 nov 17 kl. 09:12

Anklagelser om övergrepp på barndaghem i Kina

Kina skakas av anklagelser om grova övergrepp på ett daghem i Peking. Barnen ska ha utsatts för sexuella övergrepp, stuckits med nålar och drogats med mystiska vita tabletter. – Jag darrar av ilska nu, säger en förälder..

Skånskan - 30 dec 16 kl. 06:00

Fosterpappa utsatte barn för tusentals övergrepp

MELLANSKÅNE Under flera år utsatte den 67-årige mannen två familjehemsplacerade pojkar för mängder av sexuella övergrepp och våldtäkter. Nu döms han till åtta års fängelse. ERWP.

BT - 18 jan 14 kl. 16:48

Ökad öppenhet kring kyrkövergrepp

Nästan 400 katolska präster avsattes under 2011 och 2012 efter anklagelser om övergrepp mot barn. Siffrorna förnekades inledningsvis, men bekräftas nu av Vatikanen. Antalet som avsattes - 260 under 2011 och 124 året därpå - innebär mer än en fördubbling, jämfört med de tidigare år som kyrkan lämnat ut uppgifter om: Under 2008 och 2009 avsattes sammanlagt 171 präster.

Kristianstadsbladet - 03 feb 14 kl. 01:21

Woody Allen avfärdar anklagelser


Stjärnregissören Woody Allen förnekar de anklagelser om sexuella övergrepp som hans adoptivdotter Dylan Farrow fört fram i ett öppet brev i New York Times."Allen har läst artikeln och anser att den är osann och skamlig", säger hans presstalesperson Leslee Dart i ett uttalande.Anklagelserna har väckt nytt liv i den infekterade debatten om regissörens påstådda övergrepp mot Dylan Farrow i början av 1990-talet.

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 14 kl. 01:23

Woody Allen avfärdar anklagelser

Stjärnregissören Woody Allen förnekar de anklagelser om sexuella övergrepp som hans adoptivdotter Dylan Farrow fört fram i ett öppet brev i New York Times. "Allen har läst artikeln och anser att den är osann och skamlig", säger hans presstalesperson Leslee Dart i ett uttalande. Anklagelserna har väckt nytt liv i den infekterade debatten om regissörens påstådda övergrepp mot Dylan Farrow i början av 1990-talet..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Över 20 döda i jordskred i Filippinerna

Antalet människor som bekräftats döda steg till 22 under det första dygnet efter torsdagens jordskred i Filippinerna..

DN - 4 timmar sedan

Vietnams president avliden efter sjukdom

Vietnams president Tran Dai Quang har avlidit vid 61 års ålder i en allvarlig sjukdom, rapporterar statliga vietnamesiska medier..

DN - 12 timmar sedan

Myndigheter griper migranter som vill ta emot papperslösa barn

Amerikanska myndigheter griper migranter som vill ta in papperslösa barn som befinner sig i regeringens förvar.  En majoritet av gripandena handlar om att de befinner sig i landet illegalt – inte något annat brott. .

DN - 14 timmar sedan

Polen är redo att betala miljarder för ”Fort Trump”

Är det värt att kräla i stoftet för världens mäktigaste man om man kan få en militärbas i utbyte? Den frågan ställer många i Polen efter ett pinsamt foto på landets president Andrzej Duda i Vita huset i Washington..

DN - 15 timmar sedan

FN-chefen till Myanmars regering: Släpp Reuters-journalisterna

FN:s generalsektreterare António Guterres uppmanade Myanmar att fria de två fängslade Reutersjournalisterna så snart som möjligt, rapporterar Reuters.  – Det är oacceptablet, säger Guterres till journalister vid FN som svar på Myanmars ledare Aung San Suu Kyis senaste uttalanden om fallet..

DN - 16 timmar sedan

Flera hundra saknas när färja sjönk på Victoriasjön

En överlastad färja kapsejsade och sjönk när den på torsdagen var på väg över Victoriasjön i Tanzania. Flera hundra personer saknas..

DN - 18 timmar sedan

Vita huset tar kampen för sin domare till sociala medier

Nomineringen av Brett Kavanaugh till ny domare i Högsta domstolen i USA har tagit steget ut från de politiska finrummen till sociala medier. Vita huset bedriver nu en intensiv kampanj för att få Donald Trumps förslag godkänt så snabbt som möjligt..

DN - Igår: 10:04

Fyra barn dödades i tågkollision

Fyra förskolebarn dödades på torsdagen i en stad i Nederländerna i en kollision mellan ett tåg och en slags eldriven vagn..

DN - 21 timmar sedan

Ugandisk oppositionspolitiker landade – fördes bort direkt

Ugandas mest uppmärksammade oppositionspolitiker och numera även en av Afrikas frihetssymboler, Bobi Wine, har efter en kort vistelse utomlands åter förts i väg av ugandisk polis, skriver The Guardian..

DN - Igår: 09:03

Hundratals lik i lastbil – åklagare sparkas

Den högste åklagaren i den mexikanska delstaten Jalisco har fått sparken, den andre topptjänstemannen som mister jobbet efter avslöjandet att myndigheterna förvarar hundratals oidentifierade kroppar i en lastbil..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.