YLE > Finland

Saturday, 19 January, 23:42

Liknande nyheter

Taggar: Diakonibarometern, Ökad, ensamhetoch , fattigdombland , befolkningen, oroar, kyrkans, diakoniarbetare
Nyheter 24 - 19 feb 14 kl. 18:09

Ensamhet värre för hälsan än fetmaStudien

Det är inte speciellt bra för hälsan att vara överviktig. Men det finns annat som är värre. Det visar en ny studie från University of Chicago.

YLE - 25 dec 14 kl. 12:30

Ensamhet ett stort problem under julhelgen

Den främsta orsaken till att man ringer krislinjen under julen är att man känner sig ensam. Antalet samtal till krislinjen som upprätthålls av Föreningen för mental hälsa i Finland Mieli är ungefär lika stort som ifjol, berättar Eevaliisa Lindholm på föreningen. – Ensamhet är den absolut största orsaken till att folk ringer oss, säger Eevaliisa Lindholm som ansvarat för kristelefonen under julhelgen.

Ekonomistas - 04 apr 16 kl. 13:22

Fattigdom, välfärd och migration

LO:s chefsekonom 2000-2008, Dan Andersson, gav nyligen ut boken Tak för fattigdom. Den här boken är likt många andra texter av Andersson jag läst ett myller av ekonomisk-politiska idéer där inspiration hämtas från allt från Daron Acemoglus senaste forskning till statliga utredningar som alla utom Anderson själv glömt för längesen. Det är inte alltid helt lätt att följa vad det egentligen är Andersson vill ha sagt — boken är lite som ett smörgåsbord där nästan alla kan hitta sådant de gillar och sådant de avkyr.

BT - 11 apr 14 kl. 09:07

Fattigdom är aldrig relativ

Det våras ute, förvisso, men bilden från i vintras känns fortfarande aktuell. Utanför Akademibokhandeln på Österlånggatan låg bara en liten lapp kvar av den tiggare som suttit där under dagen. Textad med välvillig hand berättade den något om sådant vi normalt inte konfronteras med i Sverige – absolut fattigdom.

BT - 09 maj 14 kl. 09:55

Poetiskt om fattigdom i kolchoser

En samling nedgångna hyreshus på den estniska landsbygden. Sandiga fält, övergivna vakttorn och en bedagad herrgårdsbyggnad. Det är Birkas, en av tjugo byar på halvön Nuckö som har ingått i en numera nedlagd kolchos.

BT - 10 okt 13 kl. 09:00

Utbredd fattigdom i Europa

Miljoner människor har gått från välstånd till fattigdom i Europa som upplevt den värsta ekonomiska krisen på 60 år, skriver Röda Korset i en ny rapport. De humanitära konsekvenserna kommer att bli långvariga med social utslagning och stor oro för framtiden. Det ger grogrund för ökad främlingsfientlighet och extrema åsikter.

YLE - 29 jun 17 kl. 13:38

Tre former av ensamhet - därför söker rekordmånga unga hjälp

Allt fler unga tar kontakt med Helsingforsmissionens krisjour för unga. Stress och ensamhet är vanliga problem, men tröskeln för att söka hjälp har blivit lägre. Helsingforsmissionens krisjour för unga har upplevt en ökning av joursamtal med 58 procent under år 2017, i jämförelse med förra året.

Sydöstran - 18 sep 17 kl. 16:17

Så här ska äldre hjälpas ur ensamhet

Med ökad kunskap om IT och sociala medier vill omsorgen hjälpa äldre att hålla kontakt med sin familj för att minska upplevd ensamhet. Planen ingår i en satsning på mötesplatser..

YLE - 22 nov 14 kl. 04:16

Ensamhet sitter mellan öronen

Många äldre känner sig ensamma och det är inte nyttigt för hälsan att vara ensam, visar många studier. Men det är inte säkert att lösningen är att bunta ihop människor som känner sig ensamma med andra ensamma människor på till exempel ett äldreboende, säger Lars Andersson, som är professor i gerontologi, eller åldrande, vid Linköpings universitet. Lars Andersson professor Lars Andersson Bild: Linköpings Universitet -Jag är övertygad om att ensamhet påverkar hälsan, säger professor Lars Andersson vid Linköpings universitet i Sverige.

Supermiljöbloggen - 08 mar 17 kl. 07:38

”Ökad köttproduktion oförenlig med livsmedelsstrategins övergripande mål”

"Alla de nationella miljömålen påverkas negativt av djurhållningen och i flera fall är djurhållningen den stora orsaken till att målen inte uppnås.", skriver Per-Anders Jande och Jonas Norberg från Svensk mat- och miljöinformation idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Regeringens livsmedelsstrategi är en plattform, utifrån vilken livsmedelspolitiken ska bedrivas fram till 2030.

Fler nyheter från YLE

YLE - 5 timmar sedan

Rättslärda: Regeringens utspel är valpropaganda, men problematiskt

Det finns inget sätt att kringgå principen om förbud mot tillbakasändning, säger rättslärda. [link:https://svenska.yle.

YLE - 6 timmar sedan

Tillbudet på Helsingfors-Vanda på fredagen - flygplan landade trots flera order om det motsatta

Olycksutredningscentralen har fortsatt att utreda fredagens olyckstillbud på Helsingfors-Vanda flygplats. Ett passagerarplan landade trots att flygledningen flera gånger hade gett piloten order om att landningen skulle avbrytas..

YLE - 8 timmar sedan

Tidigare överläkaren Ralf Backman vill se en satsning på den offentliga vården - jobbet på en hälsocentral är inte attraktivt

Skapa tusen nya jobb på hälsocentralerna så är framtiden tryggad, säger läkaren Ralf Backman. I dag orkar få unga läkare jobba på hälsocentral..

YLE - 11 timmar sedan

Försvarsminister Niinistö: Ansvarslöst att tumma på antalet jaktplan

Försvarsminister Jussi Niinistö (Blå) anser att Finland inte kan pruta på antalet jaktplan som ska ersätta de nuvarande stridsflygplanen..

YLE - 14 timmar sedan

Yles enkät om försvars- och säkerhetspolitik: Flera oppositionspartier är redo att minska på antalet jaktplan

Socialdemokraterna, Vänsterförbundet, De gröna och Sannfinländarna kan tänka sig att skaffa färre jaktplan än antalet 64 som finns i offertförfrågan. Det här framgår ur Yles färska säkerhetspolitiska enkät..

YLE - 14 timmar sedan

Skyddshemsföreståndare: I Finland finns många invandrarkvinnor för vilka sexuellt våld är en del av familjelivet

Invandrarkvinnor i Finland utsätts 2-3 gånger oftare för våld än finländska kvinnor. Enligt skyddshemsföreståndare tror en del invandrarkvinnor att de inte har några som helst rättigheter i parförhållandet..

YLE - 14 timmar sedan

Det gäller att hänga med i svängarna i bilbranschen: "Jag tror inte robotbilar ligger långt i framtiden"

Viivi Montonen, servicerådgivare vid en bilfirma BN Bilservice i Horsbäck i Ekenäs, tror att det bara är en tidsfråga innan elbilarna hittar till Ekenäs och robotbilarna ut på vägarna..

YLE - Igår: 19:26

Farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats - passagerarplan landade på reserverad landningsbana

Olycksutredningscentralen upplyser på Twitter om en farosituation på Helsingfors-Vanda flygplats där två flygplan landade på samma landningsbana..

YLE - Igår: 18:53

Rekordmånga bilar skrotades ifjol – skrotningspremien stod bara för en liten andel

Ifjol skrotades rekordmånga bilar i Finland, närmare bestämt 88 362 stycken. Det är en ordentlig ökning från tidigare år. Att allt fler bilar återvinns beror på bättre information om återvinningen av bilar menar Suomen autokierrätys..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.