YLE > Finland

Tuesday, 13 November, 17:00

Liknande nyheter

Taggar: Diakonibarometern, Ökad, ensamhetoch , fattigdombland , befolkningen, oroar, kyrkans, diakoniarbetare
Nyheter 24 - 19 feb 14 kl. 18:09

Ensamhet värre för hälsan än fetmaStudien

Det är inte speciellt bra för hälsan att vara överviktig. Men det finns annat som är värre. Det visar en ny studie från University of Chicago.

YLE - 25 dec 14 kl. 12:30

Ensamhet ett stort problem under julhelgen

Den främsta orsaken till att man ringer krislinjen under julen är att man känner sig ensam. Antalet samtal till krislinjen som upprätthålls av Föreningen för mental hälsa i Finland Mieli är ungefär lika stort som ifjol, berättar Eevaliisa Lindholm på föreningen. – Ensamhet är den absolut största orsaken till att folk ringer oss, säger Eevaliisa Lindholm som ansvarat för kristelefonen under julhelgen.

Ekonomistas - 04 apr 16 kl. 13:22

Fattigdom, välfärd och migration

LO:s chefsekonom 2000-2008, Dan Andersson, gav nyligen ut boken Tak för fattigdom. Den här boken är likt många andra texter av Andersson jag läst ett myller av ekonomisk-politiska idéer där inspiration hämtas från allt från Daron Acemoglus senaste forskning till statliga utredningar som alla utom Anderson själv glömt för längesen. Det är inte alltid helt lätt att följa vad det egentligen är Andersson vill ha sagt — boken är lite som ett smörgåsbord där nästan alla kan hitta sådant de gillar och sådant de avkyr.

BT - 11 apr 14 kl. 09:07

Fattigdom är aldrig relativ

Det våras ute, förvisso, men bilden från i vintras känns fortfarande aktuell. Utanför Akademibokhandeln på Österlånggatan låg bara en liten lapp kvar av den tiggare som suttit där under dagen. Textad med välvillig hand berättade den något om sådant vi normalt inte konfronteras med i Sverige – absolut fattigdom.

BT - 09 maj 14 kl. 09:55

Poetiskt om fattigdom i kolchoser

En samling nedgångna hyreshus på den estniska landsbygden. Sandiga fält, övergivna vakttorn och en bedagad herrgårdsbyggnad. Det är Birkas, en av tjugo byar på halvön Nuckö som har ingått i en numera nedlagd kolchos.

BT - 10 okt 13 kl. 09:00

Utbredd fattigdom i Europa

Miljoner människor har gått från välstånd till fattigdom i Europa som upplevt den värsta ekonomiska krisen på 60 år, skriver Röda Korset i en ny rapport. De humanitära konsekvenserna kommer att bli långvariga med social utslagning och stor oro för framtiden. Det ger grogrund för ökad främlingsfientlighet och extrema åsikter.

YLE - 29 jun 17 kl. 13:38

Tre former av ensamhet - därför söker rekordmånga unga hjälp

Allt fler unga tar kontakt med Helsingforsmissionens krisjour för unga. Stress och ensamhet är vanliga problem, men tröskeln för att söka hjälp har blivit lägre. Helsingforsmissionens krisjour för unga har upplevt en ökning av joursamtal med 58 procent under år 2017, i jämförelse med förra året.

Sydöstran - 18 sep 17 kl. 16:17

Så här ska äldre hjälpas ur ensamhet

Med ökad kunskap om IT och sociala medier vill omsorgen hjälpa äldre att hålla kontakt med sin familj för att minska upplevd ensamhet. Planen ingår i en satsning på mötesplatser..

YLE - 22 nov 14 kl. 04:16

Ensamhet sitter mellan öronen

Många äldre känner sig ensamma och det är inte nyttigt för hälsan att vara ensam, visar många studier. Men det är inte säkert att lösningen är att bunta ihop människor som känner sig ensamma med andra ensamma människor på till exempel ett äldreboende, säger Lars Andersson, som är professor i gerontologi, eller åldrande, vid Linköpings universitet. Lars Andersson professor Lars Andersson Bild: Linköpings Universitet -Jag är övertygad om att ensamhet påverkar hälsan, säger professor Lars Andersson vid Linköpings universitet i Sverige.

Supermiljöbloggen - 08 mar 17 kl. 07:38

”Ökad köttproduktion oförenlig med livsmedelsstrategins övergripande mål”

"Alla de nationella miljömålen påverkas negativt av djurhållningen och i flera fall är djurhållningen den stora orsaken till att målen inte uppnås.", skriver Per-Anders Jande och Jonas Norberg från Svensk mat- och miljöinformation idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Regeringens livsmedelsstrategi är en plattform, utifrån vilken livsmedelspolitiken ska bedrivas fram till 2030.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Oförändrade skatter i Sjundeå, Ingå och Raseborg - också Hangö föreslås ha samma skatt

Skattesatserna i Sjundeå, Ingå och Raseborg är de samma i nästa år. Det samma ser ut att gälla även Hangö..

YLE - 15 minuter sedan

Airiston Helmi-misstänkt kräver att polisen ger tillbaka beslaget på 3,5 miljoner euro

Personen som varit föremål för utredningen kring Airiston Helmi kräver att polisen returnerar hans egendom..

YLE - 1 timme sedan

Lovisa kör på för fullt för att bevara den viktiga busstrafiken

Bekymrade Lovisapendlare uppvaktar beslutsfattarna med en namninsamling samtidigt som stadens ledningsgrupp sätter in en högre växel för att trygga kollektivtrafiken..

YLE - 3 timmar sedan

Döda lodjuret i Ingå skärgård hade skjutits

En död lo som hittades på en holme i Ingå skärgård den 21 oktober hade skjutits, meddelar polisen. Polisen utreder fallet som i första hand misstänkt grovt jaktbrott..

YLE - 4 timmar sedan

Analys: Vem kommer till undsättning? Finlands Natopartnerskap handlar stundvis om uniformsdetaljer och felsägningar

Finlands försvarsmakt deltar i internationella övningar då det är motiverat med tanke på att stärka den egna försvarsförmågan. Det låter i allt högre grad som en schablonmässig officiell motivering, skriver Svenska Yles politiska reporter Thomas von Boguslawski..

YLE - 5 timmar sedan

Helt ny prostata- och testikelcancerbehandling med ultraljud används redan på ÅUCS - drabbade slipper inkontinens och erektionsproblem

Prostatacancer behöver inte längre betyda att det är slut med sexlivet eller att du får leva resten av ditt liv med inkontinens. En ny sorts metod med ultraljud gör behandlingen mer lokal. Urologerna på ÅUCS är de enda i Norden som ger ultraljudsbehandlingar av prostata- och testikelcancer..

YLE - 4 timmar sedan

Allt fler studerande från EU-länder kommer till Finland men färre studerande från länder utanför EU och ETA

Universitet och yrkeshögskolor har krävt utländska studerande på terminsavgifter sedan augusti 2017. Avgifterna gäller för dem som bor utanför EU:s och ETA:s ekonomiska område..

YLE - 4 timmar sedan

President Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio donerade 150 par babysockor

I måndags anlände sockleveransen till Satakunta centralsjukhus i Björneborg. Aaro hann inte använda alla presentsockor..

YLE - 6 timmar sedan

Högsta domstolen ger finländsk man rätt att vägra utföra civiltjänst

Högsta domstolen beviljar inte besvärsrätt i det omstridda fallet då en civiltjänstgörare befriades från civiltjänst. Det betyder att den friande domen från Helsingfors hovrätt förblir i kraft - det vill säga mannen behöver inte göra civiltjänst och han döms inte heller för sin vägran..

YLE - 6 timmar sedan

Samarbetsförhandlingarna i Mikaelskolan är över: "Nu är det tyngsta arbetet gjort och vi ser ljus i ändan av tunneln"

Strukturella förändringar som leder till besparingar på 152 000 euro över två år blev slutresultatet av samarbetsförhandlingarna. Med de besparingarna kan man garantera att Ekenässkolan får bli kvar, säger styrelseordförande Filip Graeffe..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.