YLE > Finland

Friday, 21 September, 11:47

YLE - 15 sep 18 kl. 15:24

Diakonibarometern: Ökad ensamhet och fattigdom bland befolkningen oroar kyrkans diakoniarbetareBrister i den sociala tryggheten, en ökad fattigdom och ensamhet bland befolkningen ställer stora utmaningar på kyrkans diakoniarbetare, visar resultaten i Diakonibarometern som publicerades i dag, lördag..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Diakonibarometern

Dela artikeln

64 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Diakonibarometern, Ökad, ensamhetoch , fattigdombland , befolkningen, oroar, kyrkans, diakoniarbetare
Nyheter 24 - 19 feb 14 kl. 18:09

Ensamhet värre för hälsan än fetmaStudien

Det är inte speciellt bra för hälsan att vara överviktig. Men det finns annat som är värre. Det visar en ny studie från University of Chicago.

YLE - 25 dec 14 kl. 12:30

Ensamhet ett stort problem under julhelgen

Den främsta orsaken till att man ringer krislinjen under julen är att man känner sig ensam. Antalet samtal till krislinjen som upprätthålls av Föreningen för mental hälsa i Finland Mieli är ungefär lika stort som ifjol, berättar Eevaliisa Lindholm på föreningen. – Ensamhet är den absolut största orsaken till att folk ringer oss, säger Eevaliisa Lindholm som ansvarat för kristelefonen under julhelgen.

Ekonomistas - 04 apr 16 kl. 13:22

Fattigdom, välfärd och migration

LO:s chefsekonom 2000-2008, Dan Andersson, gav nyligen ut boken Tak för fattigdom. Den här boken är likt många andra texter av Andersson jag läst ett myller av ekonomisk-politiska idéer där inspiration hämtas från allt från Daron Acemoglus senaste forskning till statliga utredningar som alla utom Anderson själv glömt för längesen. Det är inte alltid helt lätt att följa vad det egentligen är Andersson vill ha sagt — boken är lite som ett smörgåsbord där nästan alla kan hitta sådant de gillar och sådant de avkyr.

BT - 11 apr 14 kl. 09:07

Fattigdom är aldrig relativ

Det våras ute, förvisso, men bilden från i vintras känns fortfarande aktuell. Utanför Akademibokhandeln på Österlånggatan låg bara en liten lapp kvar av den tiggare som suttit där under dagen. Textad med välvillig hand berättade den något om sådant vi normalt inte konfronteras med i Sverige – absolut fattigdom.

BT - 09 maj 14 kl. 09:55

Poetiskt om fattigdom i kolchoser

En samling nedgångna hyreshus på den estniska landsbygden. Sandiga fält, övergivna vakttorn och en bedagad herrgårdsbyggnad. Det är Birkas, en av tjugo byar på halvön Nuckö som har ingått i en numera nedlagd kolchos.

BT - 10 okt 13 kl. 09:00

Utbredd fattigdom i Europa

Miljoner människor har gått från välstånd till fattigdom i Europa som upplevt den värsta ekonomiska krisen på 60 år, skriver Röda Korset i en ny rapport. De humanitära konsekvenserna kommer att bli långvariga med social utslagning och stor oro för framtiden. Det ger grogrund för ökad främlingsfientlighet och extrema åsikter.

YLE - 29 jun 17 kl. 13:38

Tre former av ensamhet - därför söker rekordmånga unga hjälp

Allt fler unga tar kontakt med Helsingforsmissionens krisjour för unga. Stress och ensamhet är vanliga problem, men tröskeln för att söka hjälp har blivit lägre. Helsingforsmissionens krisjour för unga har upplevt en ökning av joursamtal med 58 procent under år 2017, i jämförelse med förra året.

Sydöstran - 18 sep 17 kl. 16:17

Så här ska äldre hjälpas ur ensamhet

Med ökad kunskap om IT och sociala medier vill omsorgen hjälpa äldre att hålla kontakt med sin familj för att minska upplevd ensamhet. Planen ingår i en satsning på mötesplatser..

YLE - 22 nov 14 kl. 04:16

Ensamhet sitter mellan öronen

Många äldre känner sig ensamma och det är inte nyttigt för hälsan att vara ensam, visar många studier. Men det är inte säkert att lösningen är att bunta ihop människor som känner sig ensamma med andra ensamma människor på till exempel ett äldreboende, säger Lars Andersson, som är professor i gerontologi, eller åldrande, vid Linköpings universitet. Lars Andersson professor Lars Andersson Bild: Linköpings Universitet -Jag är övertygad om att ensamhet påverkar hälsan, säger professor Lars Andersson vid Linköpings universitet i Sverige.

Supermiljöbloggen - 08 mar 17 kl. 07:38

”Ökad köttproduktion oförenlig med livsmedelsstrategins övergripande mål”

"Alla de nationella miljömålen påverkas negativt av djurhållningen och i flera fall är djurhållningen den stora orsaken till att målen inte uppnås.", skriver Per-Anders Jande och Jonas Norberg från Svensk mat- och miljöinformation idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen. Regeringens livsmedelsstrategi är en plattform, utifrån vilken livsmedelspolitiken ska bedrivas fram till 2030.

Fler nyheter från YLE

YLE - 10 minuter sedan

Grundlagsutskottet godkänner grundlagsändring gällande förtroliga meddelanden - nu kan spaningslagarna drivas igenom

Grundlagsutskottet godkänner att grundlagen ändras på punkten som gäller förtroliga meddelanden. Utskottet kräver i sitt betänkande ändå en del ändringar till regeringens förslag. Det här betyder att det är möjligt att de omtalade spaningslagarna drivs igenom ännu under den här riksdagsperioden..

YLE - 1 timme sedan

Utbildningsstyrelsen: Move-mätningarna är trygga och kan fortsätta

Skyttellöpning är ett tryggt mätinstrument i Move-helheten slår Utbildningsstyrelsen fast. Utbildningsstyrelsen har som en följd av det tragiska olycksfallet i Esbo utrett frågan tillsammans med sakkunniga som utarbetat systemet..

YLE - 1 timme sedan

Missnöje med färdtjänst i Raseborg: "Förr var chauffören förtrogen vän - nu vet man inte ens om bilen dyker upp"

DUV i Västnyland, Västnylands MS-klubb och Västra Nylands Reumaförening har vänt sig med ett brev till staden där de efterlyser förbättringar gällande hur färdtjänsten ordnas..

YLE - 5 timmar sedan

Misstankar om arbetsplatsmobbning utreds vid polisen i sydvästra Finland – flera myndigheter är inkopplade

En högt uppsatt polischef kopplas ihop med misstankarna om mobbning. Både Regionförvaltningsverket och åklagarämbetet utreder ärendet..

YLE - 6 timmar sedan

"Det verkar vara skrämmande få män som uppfattar hur utbrett problemet är" – Snart ett år sedan #metoo

I oktober i fjol började hashtaggen #metoo spridas över världen. Det är nu nästan ett är sedan dess, vartåt bär det? Bland sexologer har trakasserier diskuterats mycket redan långt innan #metoo..

YLE - 6 timmar sedan

Helena Auvinen kan nu använda solenergi dygnet runt – är en av få som har skaffat ett stort laddningsbart batteri

Solpaneler har blivit mycket effektivare under senare år. På sistone har en del finländare också köpt ett kraftfullt batteri till sina solpaneler..

YLE - 7 timmar sedan

Snart kanske också Finland börjar hålla koll på lobbyisterna – ”Kretsarna är så små att det alltid finns risk för vänskapskorruption”

En rapport om hur lobbningsregister används i olika länder överlämnas i dag till kommun- och reformminister Anu Vehviläinen. Journalisten Linus Lång tror att ett lobbningsregister skulle vara till nytta också i Finland - och ett så konkret register som möjligt..

YLE - 15 timmar sedan

Elarbeten i Böle ämbetscentral låg bakom onsdagens totalstopp i tågtrafiken

På tisdag och onsdag inträffade allvarliga störningar i huvudstadsregionens tågtrafik med avbrott och förseningar som följd. Problemen var omöjliga att komma runt säger Trafikverket..

YLE - 19 timmar sedan

Kennelklubben och Helsingfors universitet samarbetar för sundare hundavel - forskarna får tillgång till uppgifter om över 2 miljoner hundar

Finska Kennelklubben och Helsingfors universitet har slutit ett avtal för att göra hundaveln sundare. Kennelklubben har omfattande material om hundars hälsa och universitetet har forskarna, konstaterar de två..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.