Skånskan > Opinion

Friday, 26 April, 00:43

Skånskan - 15 sep 18 kl. 15:00

Fortsatta krav mot ägare trots rensningStora Harrie Trots att flertalet skrotbilar, efter många års strid, rensats bort står fortfarande bilar kvar inne på fastigheten i Stora Harrie.
Nu ger mark- och miljödomstolen Kävlinge kommuns rätt när den mot vite kräver att de nuvarande ägarna till fastigheten ska se till att resterande skrotbilar också flyttas.Efter mer än tio års strid forslade fastighetsägarna i somras plötsligt bort merparten av fordonen som stod uppställda på och utanför den fastighet han en gång ägt. Detta till grannarnas stora glädje. De nya ägarna till gården har under många år försökt förmå ägaren till bilarna att flytta fordonen, men utan framgång.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Harrie Trots, Stora Harrie, Kävlinge

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, kravmot , ägaretrots , rensning
Helsingborgs Dagblad - 21 feb 11 kl. 04:00

Fortsatta krav på krematoriet

Även Miljödomstolen kräver ny ugn för att krematoriet ska få fortsätta sin verksamhet. De nya reningskraven flyttas dock fram till 2014 och nu ska församlingen ta ställning till hur man vill gå vidare..

Jönköpingsnytt - 09 maj 12 kl. 06:48

Nordeas fortsatta krav på gamla kunder är tvivelaktiga

DalaDemokraten - 26 jan 16 kl. 05:50

Debatt: Fortsatta krav på högre ingångslöner tyder på dålig krisinsikt

Inflödet av vuxna människor med kort utbildning till den svenska arbetsmarknaden har varit stort. För att de ska få möjlighet till egen försörjning behövs många nya vardagsjobb. Men höga ingångslöner och hög arbetsgivaravgift gör att kostnaden för att anställa blir för hög..

Länstidningen i Jämtland - 18 mar 17 kl. 13:00

Fortsatta krav på brandskydd i hemmen

Brandskyddsföreningen noterar att Östersunds kommun ännu inte tar tag i det individuella brandskyddet i hemmen. Framför allt för de mest utsatta: Våra äldre..

UNT - 12 apr 19 kl. 15:16

Fortsatta krav på civil regering i Sudan

Sudans nya ledning lovar fredlig dialog med demonstranterna och att en ny civil regering ska tillsättas..

UT - 18 aug 16 kl. 10:43

Överklagar beslut om rensning av skogsväg

Kommunens beslut att två fastighetsägare skall rensa två skogsvägar från lösliggande avfall har överklagats. Av en granne, som vill att fastighetsägaren skall åläggas en mer omfattande rensning..

YLE - 06 mar 17 kl. 04:32

Ny djurskyddslag kräver utbildning av djurägare

Från och med nästa år kan professionella djurägare tvingas visa upp vissa kompetenskrav, men det här oroar inte djurägare vi pratat med. I stället ställer de sig positiva till lagförslaget. Stallägaren Sirpa Leinola-Schöring från Vasa har haft stall i 15 år, men har ingen utbildning i djurskötsel.

Alliansfritt Sverige - 14 maj 13 kl. 13:29

Butiksägare stänger i protest mot misskötta gallerior

ELÄNDE. I helgen stängde butikerna i Högdalens centrum i protest mot höga hyror. Fram till 2007 ägdes de flesta stora gallerior i Stockholm med omnejd av kommunen, men efter en serie misslyckade affärer och ägare har hyrorna pressats upp för butiksägarna och services försämrats.

Dagen - 17 jun 11 kl. 03:00

Sudans kyrkor varnar för etnisk rensning

Amnesty International och Sudans kyrkor varnar för etnisk rensning i gränsområdena mellan norra och södra delarna av landet. Oron ökar inför den 9 juli, då Sydsudan officiellt blir självständigt.

Runt 140000 människor har flytt strider i Abyei och Södra Kordofan mellan Sudans armé, SAF, och syds SPLM-trupper.

YLE - 23 maj 16 kl. 05:03

Höga krav stressar unga i Österbotten

Omkring trettio procent av ungdomarna i Finland mår psykiskt dåligt. De vanligaste problemen är ångest, stress och depression. Barnavårdsföreningen vill ge unga rätt redskap i tid och för att hantera negativa tankar och undvika stress.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Planer för breddad E22 och ny pågatågsstation klubbade

Lund Med stor majoritet röstade politikerna i kommunfullmäktige igenom detaljplanen för en sexfilig motorväg genom Lund, och en ny avfart vid Scheelegatan.– Det gör det lite enklare att ta sig av från motorvägen, framhåll Jan Annerstedt (FNL) om avfarten, som också lyfte fram att avfarten skulle öka säkerheten för trafikanterna.
Flera partier gick upp i talarstolen för att redogöra för sina farhågor med vad breddningen av E22 mellan Gastelyckan och Lund Norra och en ny avfart innebär.

Skånskan - 5 timmar sedan

Polisen jagar maskerad rånare

Malmö Uppringare till polisen berättar om en maskerad person som härjar på Hermodsdal.Polis skickas till Novisgatan för närmare kontroll. När polisen anländer inkommer uppgift om att den maskerade personen ska ha burit på något som liknade ett vapen och snart står det klart att en person har blivit utsatt för ett rånförsök.

Skånskan - 6 timmar sedan

De sa ja till varandra i rådhusets vigselrum

Lund Ideella föreningar är en viktig motor i det civila samhället.
På torsdagen befästes detta när Lunds kommun och paraplyorganisationerna för idrottsklubbarna respektive socialt arbete undertecknade ett gemensamt samarbetsavtal.– Det är inte så att det inte förekommit samarbete tidigare.

Skånskan - 7 timmar sedan

Ebba Busch Thor valturnerar om EU

MALMÖ Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor besökte tillsammans med partiets toppkandidat till Europaparlamentet, Sara Skyttedal, Malmö på torsdagen.– Äntligen är vi igång, vi turnerar hela landet runt, sade Ebba Busch Thor när hon en dryg halvtimme sen landade hos judiska församlingen i Malmö för ett snabbt studiebesök.
Där togs hon emot med kaffe och kakor bakade på osyrat mjöl.

Skånskan - 7 timmar sedan

Döms för mordbrand

LUND En man i 30-årsåldern döms för misshandel och mordbrand till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.Mannen hade krossat rutan och kastat in bensin och en antänd trasa i en bil.
Hade branden inte upptäckts och släckts i ett tidigt skede kunde den spridit sig och hotat närliggande hus som bebos av närstående till mannen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Inrikesministern besökte brandområdet

– Det är en helt ny situation efter förra sommarens bränder, förklarar inrikesminister Mikael Damberg när han besökte brandområdet strax utanför Hästveda under torsdagen.
Han konstaterar att klimatförändringar och nya väderfenomen måste innebära en större beredskap. Speciellt efter både förra sommarens och årets tidiga bränder.

Skånskan - 8 timmar sedan

Vattenläcka på boende

HÖÖR Sent på onsdagskvällen drabbades LVM-hemmet Karlsvik i Höör av en vattenläcka.
Det var en koppling till pannrummet i kontorsbyggnaden som spruckit och som ledde till att vattnet började forsa ut. Räddningstjänsten larmades till platsen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bidragsnej för läkarbesök

HÖÖR Ett par bosatt i Höör vände sig till socialtjänsten och ansökte om försörjningsstöd när de menade att föräldrapenningen inte räckte till. Men socialtjänsten sade nej med hänvisning till att de ska kunna klara sin försörjning med föräldrapenningen.
Det visade sig också, vid en kontroll med Försäkringskassan, att paret inte tagit ut så mycket föräldrapenning som de hade rätt till.

Skånskan - 8 timmar sedan

Dags att plocka skräp

HÖÖR Lördagen den 27 april ordnas det en skräpplockardag i Höör. Alla som vill hjälpas åt att plocka skräp samlas på Nya torg klockan tio och får där handskar och plastpåsar. Arrangörer är Höörs föreningsallians, Höörs försköningsförening och Höörs kommun..

Skånskan - 8 timmar sedan

Beviljas sprittillstånd

ESLÖV Restaurangen Linnéa & Basilika uppe vid Flygstadenområdet har fått ja på sin ansökan om stadigvarande serveringstillstånd. Det är vård- och omsorgsnämnden som fattat beslutet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.