Skånskan > Opinion

Wednesday, 14 November, 19:22

Skånskan - 15 sep 18 kl. 15:00

Fortsatta krav mot ägare trots rensningStora Harrie Trots att flertalet skrotbilar, efter många års strid, rensats bort står fortfarande bilar kvar inne på fastigheten i Stora Harrie.
Nu ger mark- och miljödomstolen Kävlinge kommuns rätt när den mot vite kräver att de nuvarande ägarna till fastigheten ska se till att resterande skrotbilar också flyttas.Efter mer än tio års strid forslade fastighetsägarna i somras plötsligt bort merparten av fordonen som stod uppställda på och utanför den fastighet han en gång ägt. Detta till grannarnas stora glädje. De nya ägarna till gården har under många år försökt förmå ägaren till bilarna att flytta fordonen, men utan framgång.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Harrie Trots, Stora Harrie, Kävlinge

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, kravmot , ägaretrots , rensning
Helsingborgs Dagblad - 21 feb 11 kl. 04:00

Fortsatta krav på krematoriet

Även Miljödomstolen kräver ny ugn för att krematoriet ska få fortsätta sin verksamhet. De nya reningskraven flyttas dock fram till 2014 och nu ska församlingen ta ställning till hur man vill gå vidare..

Jönköpingsnytt - 09 maj 12 kl. 06:48

Nordeas fortsatta krav på gamla kunder är tvivelaktiga

DalaDemokraten - 26 jan 16 kl. 05:50

Debatt: Fortsatta krav på högre ingångslöner tyder på dålig krisinsikt

Inflödet av vuxna människor med kort utbildning till den svenska arbetsmarknaden har varit stort. För att de ska få möjlighet till egen försörjning behövs många nya vardagsjobb. Men höga ingångslöner och hög arbetsgivaravgift gör att kostnaden för att anställa blir för hög..

Länstidningen i Jämtland - 18 mar 17 kl. 13:00

Fortsatta krav på brandskydd i hemmen

Brandskyddsföreningen noterar att Östersunds kommun ännu inte tar tag i det individuella brandskyddet i hemmen. Framför allt för de mest utsatta: Våra äldre..

UT - 18 aug 16 kl. 10:43

Överklagar beslut om rensning av skogsväg

Kommunens beslut att två fastighetsägare skall rensa två skogsvägar från lösliggande avfall har överklagats. Av en granne, som vill att fastighetsägaren skall åläggas en mer omfattande rensning..

Expressen - 3 timmar sedan

Zlatans krav för att lämma USA

Zlatan Ibrahimovic närmar sig Milan.Enligt flera italienska medier har ägaren nu gett grönt ljus till att värva svensken i januari.Samtidigt har Ibrahimovic ett specifikt krav på Milan, skriver Football-Italia.

YLE - 06 mar 17 kl. 04:32

Ny djurskyddslag kräver utbildning av djurägare

Från och med nästa år kan professionella djurägare tvingas visa upp vissa kompetenskrav, men det här oroar inte djurägare vi pratat med. I stället ställer de sig positiva till lagförslaget. Stallägaren Sirpa Leinola-Schöring från Vasa har haft stall i 15 år, men har ingen utbildning i djurskötsel.

Alliansfritt Sverige - 14 maj 13 kl. 13:29

Butiksägare stänger i protest mot misskötta gallerior

ELÄNDE. I helgen stängde butikerna i Högdalens centrum i protest mot höga hyror. Fram till 2007 ägdes de flesta stora gallerior i Stockholm med omnejd av kommunen, men efter en serie misslyckade affärer och ägare har hyrorna pressats upp för butiksägarna och services försämrats.

Dagen - 17 jun 11 kl. 03:00

Sudans kyrkor varnar för etnisk rensning

Amnesty International och Sudans kyrkor varnar för etnisk rensning i gränsområdena mellan norra och södra delarna av landet. Oron ökar inför den 9 juli, då Sydsudan officiellt blir självständigt.

Runt 140000 människor har flytt strider i Abyei och Södra Kordofan mellan Sudans armé, SAF, och syds SPLM-trupper.

Nyheter 24 - 31 maj 12 kl. 07:46

Efter Folksam - nu kan fler ägare fly Lundin


Flera storägare som ställde sig bakom kravet om en oberoende granskning kan komma att avveckla sitt ägande. SVERIGE. Efter att Folksam sålt sina andelar i det hårt kritiserade oljebolaget Lundin Petroleum kan nu fler följa efter.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Man knivhuggen – två gripna

Kristianstad En man i 30-årsåldern knivhöggs i Kristianstad på onsdagseftermiddagen.
Polisen rubricerar ärendet som mordförsök.Larmet om händelsen kom in 16.

Skånskan - 15 minuter sedan

Trafikhinder på Fäladsvägen

Löddeköpinge På måndag inledes ett vägarbete på Fäladsvägen där kommunen manar trafikanter att visa hänsyn till de som jobbar med vägarbetet, som görs för att vägen ska bli säkrare.
Under tre veckor ska ett farthinder byggas på Fäladsvägen, där farterna ofta är högre än de tillåtna..

Skånskan - 45 minuter sedan

”Avskedandet beror på en felrekrytering”

SKANÖR-FALSTERBO Nu svarar kyrkorådets ordförande Lars Lindmark på kritiken mot församlingen och pekar på att orsaken till avskedandet av kyrkoherden är en felrekrytering.– Vår grundinställning är att det har gjorts en felrekrytering och att vi har grund för beslutet om avskedande. För övrigt kan jag inte kommentera de pågående förhandlingarna mellan arbetsgivarorganisationen och akademikerförbundet av samma grund som för kyrkoherden och hans ombud, skriver kyrkorådets ordförande Lars Lindmark i Vår kyrka i ett mejl till Skånskan.

Skånskan - 1 timme sedan

Aktivitetsparken får godkänt

SJÖBO På lördag ska den invigas, Sjöbos nya aktivitetspark.
På onsdagseftermiddagen fick några av de som hjälpt till att utforma de olika delarna testa dem för första gången.Tim Lindahl, 14 fick för första gången testa sin bräda fullt ut i parkens skejtdelar.

Skånskan - 2 timmar sedan

Slog personalen för kycklinglåren

MALMÖ Den 28-årige mannen ilsknade till när det blev fel på beställningen på McDonalds. Han gav sig på en anställd med knytnävarna och uttalade även allvarliga hot.28-åringen sitter nu anhållen för misshandel och olaga hot.

Skånskan - 2 timmar sedan

Kort körning var vårdslös

MALMÖ En 45-årig man misstänks för vårdslöshet i trafik efter en ovanligt kort bilkörning på tisdagsförmiddagen.
Mannen hade hyrt en bil på Circle K vid Midhem och skulle direkt efter det köpa något att äta på närliggande McDonalds.
Det ville sig inte bättre än att bilen körde in i ett tak på restaurangens drive in-del, vilket både ledde till skador på taket och bilen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Entreprenör från Staffanstorp prisad

STAFFANSTORP Christian Jansson, grundaren av Godsinlösen Nordic AB i Staffanstorp, blev årets manliga stjärnskott i tävlingen Entrepreneur of the Year Sydsverige.Finalen hölls på måndagskvällen på Malmö Opera med ett hundratal näringslivsprofiler närvarande.
Under sina 25 år som entreprenör har Christian Jansson startat flera företag i olika branscher.

Skånskan - 4 timmar sedan

Makt till varje pris

Som förväntat blir inte Ulf Kristersson statsminister i en M+KD-regering med stöd av SD. Han var sannolikt väl medveten om att det inte skulle gå vägen. Det är historiskt: det är första gången sedan enkammarriksdagen som talmannens förslag faller.

Skånskan - 4 timmar sedan

Den privata Michelle Obama

Politik får man inte prata med Michelle Obama, då avslutas intervjun. Det lite överraskande beskedet får Dagens Nyheters Katrine Marçal när hon ska tala med USA:s före detta första dam om hennes självbiografi. Michelle Obama tycker verkligen inte om politik, vilket är intressant med tanke inte bara på livet hon levt, utan också på vilket politiskt inflytande hon haft på sin samtid.

Skånskan - 4 timmar sedan

C: M:s förslag har stora brister

STAFFANSTORP Centerpartiet gick till val på fortsatt allians.– Vi har tyckt det fungerat bra under de senaste åren. Men Moderaterna valde en annan väg, säger Yvonne Nilsson (C).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.