Skånskan > Opinion

Thursday, 17 January, 04:38

Skånskan - 15 sep 18 kl. 15:00

Fortsatta krav mot ägare trots rensningStora Harrie Trots att flertalet skrotbilar, efter många års strid, rensats bort står fortfarande bilar kvar inne på fastigheten i Stora Harrie.
Nu ger mark- och miljödomstolen Kävlinge kommuns rätt när den mot vite kräver att de nuvarande ägarna till fastigheten ska se till att resterande skrotbilar också flyttas.Efter mer än tio års strid forslade fastighetsägarna i somras plötsligt bort merparten av fordonen som stod uppställda på och utanför den fastighet han en gång ägt. Detta till grannarnas stora glädje. De nya ägarna till gården har under många år försökt förmå ägaren till bilarna att flytta fordonen, men utan framgång.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Harrie Trots, Stora Harrie, Kävlinge

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatta, kravmot , ägaretrots , rensning
Helsingborgs Dagblad - 21 feb 11 kl. 04:00

Fortsatta krav på krematoriet

Även Miljödomstolen kräver ny ugn för att krematoriet ska få fortsätta sin verksamhet. De nya reningskraven flyttas dock fram till 2014 och nu ska församlingen ta ställning till hur man vill gå vidare..

Jönköpingsnytt - 09 maj 12 kl. 06:48

Nordeas fortsatta krav på gamla kunder är tvivelaktiga

DalaDemokraten - 26 jan 16 kl. 05:50

Debatt: Fortsatta krav på högre ingångslöner tyder på dålig krisinsikt

Inflödet av vuxna människor med kort utbildning till den svenska arbetsmarknaden har varit stort. För att de ska få möjlighet till egen försörjning behövs många nya vardagsjobb. Men höga ingångslöner och hög arbetsgivaravgift gör att kostnaden för att anställa blir för hög..

Länstidningen i Jämtland - 18 mar 17 kl. 13:00

Fortsatta krav på brandskydd i hemmen

Brandskyddsföreningen noterar att Östersunds kommun ännu inte tar tag i det individuella brandskyddet i hemmen. Framför allt för de mest utsatta: Våra äldre..

UT - 18 aug 16 kl. 10:43

Överklagar beslut om rensning av skogsväg

Kommunens beslut att två fastighetsägare skall rensa två skogsvägar från lösliggande avfall har överklagats. Av en granne, som vill att fastighetsägaren skall åläggas en mer omfattande rensning..

YLE - 06 mar 17 kl. 04:32

Ny djurskyddslag kräver utbildning av djurägare

Från och med nästa år kan professionella djurägare tvingas visa upp vissa kompetenskrav, men det här oroar inte djurägare vi pratat med. I stället ställer de sig positiva till lagförslaget. Stallägaren Sirpa Leinola-Schöring från Vasa har haft stall i 15 år, men har ingen utbildning i djurskötsel.

Alliansfritt Sverige - 14 maj 13 kl. 13:29

Butiksägare stänger i protest mot misskötta gallerior

ELÄNDE. I helgen stängde butikerna i Högdalens centrum i protest mot höga hyror. Fram till 2007 ägdes de flesta stora gallerior i Stockholm med omnejd av kommunen, men efter en serie misslyckade affärer och ägare har hyrorna pressats upp för butiksägarna och services försämrats.

Dagen - 17 jun 11 kl. 03:00

Sudans kyrkor varnar för etnisk rensning

Amnesty International och Sudans kyrkor varnar för etnisk rensning i gränsområdena mellan norra och södra delarna av landet. Oron ökar inför den 9 juli, då Sydsudan officiellt blir självständigt.

Runt 140000 människor har flytt strider i Abyei och Södra Kordofan mellan Sudans armé, SAF, och syds SPLM-trupper.

Nyheter 24 - 31 maj 12 kl. 07:46

Efter Folksam - nu kan fler ägare fly Lundin


Flera storägare som ställde sig bakom kravet om en oberoende granskning kan komma att avveckla sitt ägande. SVERIGE. Efter att Folksam sålt sina andelar i det hårt kritiserade oljebolaget Lundin Petroleum kan nu fler följa efter.

YLE - 23 maj 16 kl. 05:03

Höga krav stressar unga i Österbotten

Omkring trettio procent av ungdomarna i Finland mår psykiskt dåligt. De vanligaste problemen är ångest, stress och depression. Barnavårdsföreningen vill ge unga rätt redskap i tid och för att hantera negativa tankar och undvika stress.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

Theresa May klarade omröstningen

Trots det svidande nederlaget i brexitomröstningen under tisdagen klarade Storbritanniens premiärminister Theresa May misstroendeomröstningen i det brittiska parlamentet på onsdagskvällen. 325 ledamöter röstade för henne och 306 emot. Därmed slutade omröstningen precis som många hade förutspått.

Skånskan - 8 timmar sedan

Musikaliteten tog honom till Mello

Skurup En dröm har gått i uppfyllelse för Icahandlare Mikael Karlsson.
Och det har inte med livsmedel att göra utan handlar om musik.
I årets Melodifestival framför Arvingarna hans bidrag.

Skånskan - 8 timmar sedan

Pris mot våld byter namn

Kävlinge Pris för ökad trygghet och tolerans. Så heter den utmärkelse som tidigare hette Pris mot våld, rasism och nazism som instiftades för ett antal år sedan.
Skälet till att priset byter namn, är enligt det förslag till beslut som kommunstyrelsen ska behandla i nästa vecka, att det nuvarande namnet anses allt för begränsande.

Skånskan - 9 timmar sedan

Vann kamp mot kommunen

ESLÖV Barnomsorgsföretaget Christella går vinnande ur sin segdragna kamp med kommunen. I en tidigare dust har kommunen dragit in tillståndet för företaget.
Nu har Christella fått rätt i domstolen men kan vänta sig en ny strid kring pengakrav från kommunen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Klagar på mystisk lukt

Gamla boo En boende i Gamla Boo har lämnat in en störningsanmälan till Höörs kommun angående en stark lukt som både han och hans grannar finner störande.
– Det är en stark lukt av jag vet inte vad. Jag har inga problem med att man gödslar åkrarna då det försvinner fort och inte är lika inträngande som lukten ovan, skriver anmälaren och fortsätter:
– Vi är också vana vid lukten från Örtofta sockerbruk som inte heller är något problem.

Skånskan - 9 timmar sedan

Lyxfordon i biljakt i centrum

På onsdagseftermiddagen greps en 28-årig man efter en vild biljakt i centrala Malmö, rapporterar Sydsvenskan.Allt började vid 14.00-tiden då mannen vägrade att stanna sin dyra sportbil för en polispatrull på Regementsgatan.

Skånskan - 12 timmar sedan

Dödsdansen spelas på äldreboende

Kävlinge På torsdagskvällen är det premiär för en ny scen i Kävlinge riksteaterförenings regi.
Då spelas August Strindbergs Dödsdansen på Billingshälls lilla scen.– Det är vår tredje scen i Kävlinge.

Skånskan - 12 timmar sedan

171 kvadratmeter stort hus i Abbekås sålt till nya ägare

Abbekås Fastigheten på adressen Fredrika Wallis Väg 9 i Abbekås har fått nya ägare. Köpare är Nicole Areskoug, 30, och Sebastian Johansson, 29, och säljare är Britt Gunnel Lindell och Hans Göran Sigvard Lindell. Köpet blev klart i december 2018 och priset blev 2 700 000 kronor.

Skånskan - 13 timmar sedan

Vansinnesfärd leder till åtal

STAFFANSTORP När den 27-årige mannen försökte köra ifrån polisen framförde han bilen så fort att han så fort att han var nära att köra över en fotgängare.
Nu åtalas mannen vid Luynds tingsrätt för grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning.Det var den 7 juni i fjol som den dramatiska biljakten utspelade sig i Staffanstorp.

Skånskan - 14 timmar sedan

Nya ägare till hus i Eslöv

Eslöv Nu är det klart vem som köpt huset på Röstångavägen 14 i Eslöv av Gert Inge Erik Eriksson och Ingrid Nilsson. Nya ägare är Dan Marcus Knutson, 28, och Amanda Lantz, 27. Priset blev 2 340 000 kronor och de nya ägarna tog över huset i december 2018.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.