Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 19 November, 18:32

Liknande nyheter

Taggar: De städar, strandenoch får , snacka, loss, kuppen
ÖstersundsPosten - 05 apr 16 kl. 09:09

De lär sig snacka loss för att kunna hjälpa unga flyktingar

– Ju mer man får lära sig desto mer har man att använda sig av, sa vid lunchtid på måndagen Maja Öst..

YA - 03 apr 17 kl. 00:01

Frivilliga städar stranden

På lördag är det dags för den årliga strandstädningen..

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 12 kl. 07:00

Kommunen städar om stranden

I år fungerar strandrensningen i Trelleborg som tidigare eftersom kommunen är uppbunden av ett kontrakt. Men från och med nästa säsong ska det bli nya tag.
?

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 05:45

Unga städar bort tonvis med skräp

Svenska stränder täcks varje år med tusentals ton skräp, från plast till kylskåp. I helgen börjar årets städsatsning där idrottsungdomar hjälper till att rensa kusterna från 70 ton sopor.
Vanligast är cigaretter.

BT - 11 apr 14 kl. 05:45

Unga städar bort tonvis med skräp

Svenska stränder täcks varje år med tusentals ton skräp, från plast till kylskåp. I helgen börjar årets städsatsning där idrottsungdomar hjälper till att rensa kusterna från 70 ton sopor. Vanligast är cigaretter.

SmålandsPosten - 19 jun 14 kl. 07:30

Mysterium med för många trådar

Hur många döda fladdermöss ska man behöva lägga i kylskåpet under en sommar? Vad gör man på en blåsig ö när ens enda kvarvarande förälder bara mumlar i ett mikroskop? Och kan man surfa rakt in i en kyss?

SR - 13 okt 14 kl. 18:54

Den sene Turner kom loss vid 60

60 är ju det nya 30, och så var det det redan i mitten av 1800-talet, i alla fall för britternas store målare William Turner, töcknens och dimmornas mästare, som nu ägnas en stor utställning på Tate Britain i London. ”Late Turner – Painting set free” tar sin förjan 1835, när Turner fyllde 60, normalt en aktningsvärd ålder då de flesta konstnärer brukar ha sin intressantaste tid bakom sig, men inte William Turner som snarare släppte loss på gamla dar och bara blev mer och mer intressant under de 15 åren fram till sin sista utställning på Royal Academy 1850, året innan han dog. Karsten Thurfjell har sett utställningen ”Late Turner” som visas på Tate Britain i London till den 25 januari 2015..

YLE - 03 jun 16 kl. 04:41

Skolavslutningen blir en festa loss-dag

Sommarlovet hägrar för Ida Tuominen, Carolina Malmström och Niklas Fyrqvist i Virkby gymnasium. På lördag ska de fira att första året i gymnasiet är undan, sedan börjar de sommarjobba. Malmström önskar att arbetsgivarna skulle vara artigare mot dem som söker jobb och även ta unga i beaktande.

YLE - 12 dec 16 kl. 08:55

Finländarna shoppar loss inför jul - köper mer än ifjol

Julhandeln är på topp just nu och har varit aktivare än i fjol. Det är ett lovande tecken med tanke på det kommande året. Veckorna innan jul är affärernas viktigaste säsong.

Kristianstadsbladet - 20 jul 11 kl. 06:30

Snacka om skolade lirare...

Foto: Bosse Nilsson
IFK Tumbas P98:or är en av de långväga gäster som spenderar nätterna på Sånnaskolan under Åhus Beachhandboll Festival. "Vi hade flyt som fick en skolsal", säger Tumbaledaren Tommi Rönnholm.
Det faktum att Sånnaskolan hålls öppen för boende under sommaren är nytt för i år då kommunen godkänt de säkerhetsmässiga aspekterna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Inbrott i flera firmabilar – tjuvar stal verktyg för 50 000 kronor

Bilarna stod parkerade på olika adresser i Vellinge tätort..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

TFF bekräftar intresset för Eskils skyttekung

Klubbdirektören: "Vi har bjudit in honom till träning"..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Läsarbrev: "Ynkligt av ett parti som stått för demokratiska värderingar under nästan hundra år."

Birgitta Hernestam om SSU Skåne, Bengt Persson om rasism, Benny Haugshøj om M och skatterna samt Bengt Silverstrand om ny klasskamp..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fler kvinnor uppger sig utsatta för sexbrott

För tredje året i rad ökar andelen kvinnor som uppger att de har blivit utsatta för sexualbrott. Orsaken är okänd, men en omfattande studie genomförs nu som ska presenteras nästa år. – Vi ser en tydlig ökning, säger Maria Söderström, utredare på Brottsf.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Danska rockdrottningens liv blir musikal

Den danska rocksångerskan Sanne Salomonsens liv blir musikal, skriver Kulturnytt i P4. Föreställningen utgår från 2006 när Sanne Salomonsen fick en blodpropp i hjärnan och tvingades ställa in sina konserter, och återberättar hennes liv och karriär. Den.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kriminolog: Fuckgirl-dom sänder tydlig signal

Ingen sade stopp innan "årets fuckgirl" utsågs inför eleverna på skolbalen. Kriminologen Nina Rung säger att domen mot den 19-årige man som nu dömts för grovt förtal kan leda till att fler reagerar i tid mot sexuella kränkningar. Under en skolbal i Skån.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Trafikolycka vid Norra Ringen i Lund

En trafikolycka har inträffat vid Norra Ringen vid norra avfarten i Lund under måndagseftermiddagen..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Katarina Gunnarsson får Per Wendel-priset

Katarina Gunnarsson, reporter på Sveriges Radios program Studio Ett, får Per Wendels pris för årets nyhetsjournalist, det skriver Expressen i ett pressmeddelande. Hon tilldelas priset för sin "pejlande journalistik", där hon ofta reser runt i Sverige oc.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Ryske stjärnan aktuell för spel

Den ryske anfallsstjärnan Artiom Dziuba är aktuell för spel i Nations League-mötet med Sverige i morgon, på Friends arena, efter sin skada. – Han tränade med resten av laget i dag och det har inte varit några klagomål från hans sida, säger förbundskapte.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Fischer: "Fultolka inte mitt budskap"

Nilla Fischers tal om jämställdhet på Fotbollsgalan ledde till en konflikt mellan herrlandslaget och Svenska fotbollförbundet. Lagkaptenen Andreas Granqvist kände sig tillsammans med flera andra spelare utpekade och menade att de gjort vad de kunnat för.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.