Sydsvenskan > Utrikes

Friday, 21 September, 05:48

Sydsvenskan - 15 sep 18 kl. 14:12

De städar stranden – och får snacka loss på kuppenEbba Mohlin och Maja Ingvarsson plockar skräp på Ribersborgsstranden under Strandens dag..
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Mohlin, Maja Ingvarsson, Ribersborgsstranden, Strandens

Dela artikeln

32 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De städar, strandenoch får , snacka, loss, kuppen
ÖstersundsPosten - 05 apr 16 kl. 09:09

De lär sig snacka loss för att kunna hjälpa unga flyktingar

– Ju mer man får lära sig desto mer har man att använda sig av, sa vid lunchtid på måndagen Maja Öst..

YA - 03 apr 17 kl. 00:01

Frivilliga städar stranden

På lördag är det dags för den årliga strandstädningen..

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 12 kl. 07:00

Kommunen städar om stranden

I år fungerar strandrensningen i Trelleborg som tidigare eftersom kommunen är uppbunden av ett kontrakt. Men från och med nästa säsong ska det bli nya tag.
?

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 05:45

Unga städar bort tonvis med skräp

Svenska stränder täcks varje år med tusentals ton skräp, från plast till kylskåp. I helgen börjar årets städsatsning där idrottsungdomar hjälper till att rensa kusterna från 70 ton sopor.
Vanligast är cigaretter.

BT - 11 apr 14 kl. 05:45

Unga städar bort tonvis med skräp

Svenska stränder täcks varje år med tusentals ton skräp, från plast till kylskåp. I helgen börjar årets städsatsning där idrottsungdomar hjälper till att rensa kusterna från 70 ton sopor. Vanligast är cigaretter.

SmålandsPosten - 19 jun 14 kl. 07:30

Mysterium med för många trådar

Hur många döda fladdermöss ska man behöva lägga i kylskåpet under en sommar? Vad gör man på en blåsig ö när ens enda kvarvarande förälder bara mumlar i ett mikroskop? Och kan man surfa rakt in i en kyss?

SR - 13 okt 14 kl. 18:54

Den sene Turner kom loss vid 60

60 är ju det nya 30, och så var det det redan i mitten av 1800-talet, i alla fall för britternas store målare William Turner, töcknens och dimmornas mästare, som nu ägnas en stor utställning på Tate Britain i London. ”Late Turner – Painting set free” tar sin förjan 1835, när Turner fyllde 60, normalt en aktningsvärd ålder då de flesta konstnärer brukar ha sin intressantaste tid bakom sig, men inte William Turner som snarare släppte loss på gamla dar och bara blev mer och mer intressant under de 15 åren fram till sin sista utställning på Royal Academy 1850, året innan han dog. Karsten Thurfjell har sett utställningen ”Late Turner” som visas på Tate Britain i London till den 25 januari 2015..

YLE - 03 jun 16 kl. 04:41

Skolavslutningen blir en festa loss-dag

Sommarlovet hägrar för Ida Tuominen, Carolina Malmström och Niklas Fyrqvist i Virkby gymnasium. På lördag ska de fira att första året i gymnasiet är undan, sedan börjar de sommarjobba. Malmström önskar att arbetsgivarna skulle vara artigare mot dem som söker jobb och även ta unga i beaktande.

YLE - 12 dec 16 kl. 08:55

Finländarna shoppar loss inför jul - köper mer än ifjol

Julhandeln är på topp just nu och har varit aktivare än i fjol. Det är ett lovande tecken med tanke på det kommande året. Veckorna innan jul är affärernas viktigaste säsong.

Kristianstadsbladet - 20 jul 11 kl. 06:30

Snacka om skolade lirare...

Foto: Bosse Nilsson
IFK Tumbas P98:or är en av de långväga gäster som spenderar nätterna på Sånnaskolan under Åhus Beachhandboll Festival. "Vi hade flyt som fick en skolsal", säger Tumbaledaren Tommi Rönnholm.
Det faktum att Sånnaskolan hålls öppen för boende under sommaren är nytt för i år då kommunen godkänt de säkerhetsmässiga aspekterna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ungdomar döms för stenkastning

Fyra ungdomar döms för framkallande av fara för annan samt skadegörelse för att ha kastat sten på fordon på E4:an söder om Skellefteå förra hösten. Påföljderna blev i två fall 30 timmars ungdomstjänst, i två fall 30 dagsböter. Skadeståndsbeloppen är all.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Man klättrade in till Köpenhamns elefanter

Flera personer blev vittnen: ”Det såg ut som att elefanterna var rasande”..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Testet av Redhawks flygförmåga har bara börjat

Tröstpoängen i Mora kan vara värt mycket..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Safari efter tunga förlusten: ”Inte riktigt där idag”

Vänsterbacken såg stor skillnad mellan spel i allsvenskan och Europa..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Fouad Bachirou: ”Vi var inte bra nog idag”

Fouad Bachirou efter MFF:s förlust borta mot Genk..

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Andra raka förlusten för haussade Rögle

Djurgården var för bra – vann med 5–2..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Över 200 befaras döda i färjeolycka

Regeringen i Tanzania befarar att över 200 människor har drunknat sedan en färja kapsejsat i Victoriasjön i norra Tanzania. Hittills har 42 människor bekräftats döda, rapporterar Reuters med hänvisning till lokala myndigheter. Över 100 har räddats, men.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Äldsta djuren på jorden har identifierats

En rad mystiska fossil från marina organismer som levde för över en halv miljard år sedan är med största sannolikhet lämningar efter de äldsta kända djuren på jorden. Det framgår av en ny studie som publiceras i Science. De märkliga fossilen är kända fr.

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Upprörd stämning på kulturprofilens rättegång

Sju vittnen hördes under den näst sista rättegångsdagen mot den så kallade kulturprofilen. Hans advokat Björn Hurtig beskriver stämningen som stundtals upprörd. Advokaten har nu bestämt sig för vad han kommer att rikta in sig på när allt avslutas på mån.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Läsarbrev: "Även om vd har högre lön, har arbetare samma värdighet."

Om människovärde, hatbrott mot judar och marknadshyra..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.