Sydsvenskan > Utrikes

Sunday, 17 February, 12:41

Liknande nyheter

Taggar: De städar, strandenoch får , snacka, loss, kuppen
ÖstersundsPosten - 05 apr 16 kl. 09:09

De lär sig snacka loss för att kunna hjälpa unga flyktingar

– Ju mer man får lära sig desto mer har man att använda sig av, sa vid lunchtid på måndagen Maja Öst..

YA - 03 apr 17 kl. 00:01

Frivilliga städar stranden

På lördag är det dags för den årliga strandstädningen..

Trelleborgs Allehanda - 25 jul 12 kl. 07:00

Kommunen städar om stranden

I år fungerar strandrensningen i Trelleborg som tidigare eftersom kommunen är uppbunden av ett kontrakt. Men från och med nästa säsong ska det bli nya tag.
?

Kristianstadsbladet - 11 apr 14 kl. 05:45

Unga städar bort tonvis med skräp

Svenska stränder täcks varje år med tusentals ton skräp, från plast till kylskåp. I helgen börjar årets städsatsning där idrottsungdomar hjälper till att rensa kusterna från 70 ton sopor.
Vanligast är cigaretter.

BT - 11 apr 14 kl. 05:45

Unga städar bort tonvis med skräp

Svenska stränder täcks varje år med tusentals ton skräp, från plast till kylskåp. I helgen börjar årets städsatsning där idrottsungdomar hjälper till att rensa kusterna från 70 ton sopor. Vanligast är cigaretter.

SmålandsPosten - 19 jun 14 kl. 07:30

Mysterium med för många trådar

Hur många döda fladdermöss ska man behöva lägga i kylskåpet under en sommar? Vad gör man på en blåsig ö när ens enda kvarvarande förälder bara mumlar i ett mikroskop? Och kan man surfa rakt in i en kyss?

SR - 13 okt 14 kl. 18:54

Den sene Turner kom loss vid 60

60 är ju det nya 30, och så var det det redan i mitten av 1800-talet, i alla fall för britternas store målare William Turner, töcknens och dimmornas mästare, som nu ägnas en stor utställning på Tate Britain i London. ”Late Turner – Painting set free” tar sin förjan 1835, när Turner fyllde 60, normalt en aktningsvärd ålder då de flesta konstnärer brukar ha sin intressantaste tid bakom sig, men inte William Turner som snarare släppte loss på gamla dar och bara blev mer och mer intressant under de 15 åren fram till sin sista utställning på Royal Academy 1850, året innan han dog. Karsten Thurfjell har sett utställningen ”Late Turner” som visas på Tate Britain i London till den 25 januari 2015..

YLE - 03 jun 16 kl. 04:41

Skolavslutningen blir en festa loss-dag

Sommarlovet hägrar för Ida Tuominen, Carolina Malmström och Niklas Fyrqvist i Virkby gymnasium. På lördag ska de fira att första året i gymnasiet är undan, sedan börjar de sommarjobba. Malmström önskar att arbetsgivarna skulle vara artigare mot dem som söker jobb och även ta unga i beaktande.

YLE - 12 dec 16 kl. 08:55

Finländarna shoppar loss inför jul - köper mer än ifjol

Julhandeln är på topp just nu och har varit aktivare än i fjol. Det är ett lovande tecken med tanke på det kommande året. Veckorna innan jul är affärernas viktigaste säsong.

Kristianstadsbladet - 20 jul 11 kl. 06:30

Snacka om skolade lirare...

Foto: Bosse Nilsson
IFK Tumbas P98:or är en av de långväga gäster som spenderar nätterna på Sånnaskolan under Åhus Beachhandboll Festival. "Vi hade flyt som fick en skolsal", säger Tumbaledaren Tommi Rönnholm.
Det faktum att Sånnaskolan hålls öppen för boende under sommaren är nytt för i år då kommunen godkänt de säkerhetsmässiga aspekterna.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Lika många utsatta trots insatser

Antalet utsatta EU-medborgare i Sverige är lika stort i dag som för tre år sedan, skriver SVT. Det handlar om 4 500 till 5 000 personer, visar nya siffror från den nationella samordnaren. – I första hand kommer de från Rumänien och i andra hand Bulgarie.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Buss har kört av vägen utanför Hallsberg

En buss har kört av vägen i Hjortkvarn utanför Hallsberg. 22 personer är inblandade i olyckan, enligt polisen, och personer kan ha skadats. Två av dem undersöks av ambulanspersonal, uppger polisen på sin hemsida.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Oklart hur Abe nominerat Trump till fredspris

Japans premiärminister Shinzo Abe nominerade förra året USA:s president Donald Trump till Nobels fredspris – på uppmaning av USA:s regering. Det rapporterar den japanska tidningen Asahi Shimbun sedan Trump i fredags hävdat att han nominerats till priset.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

SVT stänger av strömmen för dokusåpadeltagare

Hur klarar vi oss om elen försvinner? Efter stormen Alfrida blev många varse sin egen och samhällets sårbarhet. Deltagarna i SVT:s dokusåpa "Nedsläckt land" ställs inför en liknande situation.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping. Efter flera timmars intensiv debatt på lördagen vann partistyrelsens förslag på söndagen: Det "är inte ak.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Gott om aktiviteter för sportlovslediga

På lovprogrammet står alltifrån ridning till cirkus-work shop..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Komikern Kristoffer Svensson: ”Man blir lite modigare av att vara utanför”

Komikern om hur han straffade ut sig, och hur det gick sedan..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Självkörande fordon vintertestas i Norrbotten

Nu ska självkörande fordon vintertestas inom biltestnäringen i Norrbotten, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Hur väl självkörande bilar klarar ymniga snöfall och kyla är något som inte har prioriterats tidigare, men nu tar fordonsindustrin hjälp av lok.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Svensk vann estniska Melodifestivalen

På svensk mark återstår en delfinal och Andra chansen innan finalen i Melodifestivalen avgörs den 9 mars. Men i Estland har man redan en vinnare – svenska Victor Crone. Crone knep förstaplatsen under den estniska motsvarigheten, Eesti Laul, till Melodif.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Macron fördömer antisemitism vid protester

Efter att en känd fransk filosof och författare rapporteras ha trakasserats i samband med Gula västarnas demonstrationer i Paris går Frankrikes president Emmanuel Macron ut och fördömer agerandet. "De antisemitiska förolämpningarna han utsattes för är d.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.