Nyan > Svenskfinland

Monday, 18 February, 19:31

Nyan - 15 sep 18 kl. 11:01

Sally Salminen lyftes fram som NobelpriskandidatSally Salminens Katrina var internationellt framgångsrik finländsk roman redan innan Mika Waltari. Helsingin Sanomat slog upp den finska nyöversättningen av romanen stort i söndags. Litteraturhistorikern och kulturjournalisten Pekka Tarkka skriver om både romanen och Sally Salminens liv. Han jämför även Salminens och Volter Kilpis skärgårdsskildringar. Salminens far Hindrik Salminen var uppvuxen Gustavs där även Kilpi var bosatt.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Salminen, Nobelpriskandidat, Salminens Katrina, Mika Waltari, Sanomat, Pekka Tarkka, Sally Salminens, Salminens, Volter Kilpis, Hindrik Salminen, Gustavs, Kilpi, Tarkka, Gulliverin, Fantomimian, Fantomimia, Svenska Akademien, Nobelpristagare, Helenius, Nyan

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sally, Salminen, lyftesfram som , Nobelpriskandidat
Nyan - 26 mar 15 kl. 10:38

Minna Palmqvist får årets Sally Salminen-pris

Designern Minna Palmqvist belönas med årets Sally Salminen-pris om 4.000 euro. Det har Ålands kulturdelegation beslutat.

Nyan - 28 jan 14 kl. 12:10

Salminen – en av jubilerande Schildts bästsäljare

HELSINGFORS. Tove Jansson, Sally Salminen, Gustaf Mannerheim och Väinö Linna har alla varit bästsäljare hos Schildts förlag, som överlevt både krigstider och ekonomiska depressioner.
Fusionen mellan Schildts och Söderströms 2012 är ändå det bästa som hänt förlaget, säger förlagsprofilen Stig-Björn Nyberg..

Uppsalanyheter.se - 15 nov 14 kl. 04:41

Recension: Stjärnklart, Sally!

Opal förlag ger ut både annorlunda och roliga böcker. I slutet av september kunde man hitta "Stjärnklart, Sally!", en bok av Anna Ehn och Mia Öström med illustrationer av Jenny Karlsson ute i handeln.

YLE - 25 jan 16 kl. 09:44

Lovisa Tors Peik Salminen: "Hellre spela sämre än inte alls"

Innebandyspelaren Peik Salminen har gjort comeback i Lovisa Tor efter axeloperationen i höstas. - Jag känner mig som en liten pojke på väg till godisaffären när jag kommer till hallen. Jag har ju varit borta i över ett år, säger Salminen.

YLE - 20 apr 16 kl. 14:30

När Johannes Salminen stack sitt svärd i presidenten

Johannes Salminens attack mot Finland, "den lilla egoisten som ligger och trycker i sitt hörn av världen", var skriven med direkt adress till Mauno Koivisto. Beskedet gick fram till presidenten.
Men en dag för sent.

YLE - 13 jul 17 kl. 15:34

Jokerit och Sakari Salminen går skilda vägar – en säsong räckte

KHL-laget Jokerit har i samförstånd med anfallsspelaren sagt upp kontraktet parterna emellan. Salminen hann spela en säsong och sammanlagt 56 matcher för Jokerit. Salminen, som var tilltänkt som målspruta kom aldrig igång med målskyttet.

SmålandsPosten - 24 apr 14 kl. 08:34

Apan Sally Jones söker sanningen

”Jag har lärt mig hur ni människor tänker och att förstå det ni säger. Jag har lärt mig att läsa och skriva. Jag har lärt mig hur man stjäl och bedrar.

Helsingborgs Dagblad - 28 aug 15 kl. 07:51

Lundqvist vill återuppliva Sally

Minns ni Sally, skådespelaren Maria Lundqvists bibliotikariefigur som hade en egen tv-serie i slutet av 90-talet? Nu kan Sally få nytt liv.Enligt Maria Lundqvist är det nu upp till SVT att besluta om det en ny säsong av komediserien, skriver Aftonbladet.

Sydsvenskan - 28 aug 15 kl. 07:51

Lundqvist vill återuppliva Sally

Minns ni Sally, skådespelaren Maria Lundqvists bibliotikariefigur som hade en egen tv-serie i slutet av 90-talet? Nu kan Sally få nytt liv.Enligt Maria Lundqvist är det nu upp till SVT att besluta om det en ny säsong av komediserien, skriver Aftonbladet.

DN - 22 mar 13 kl. 14:30

Ständig Nobelpriskandidat har avlidit

Den nigerianske författaren Chinua Achebe har avlidit, 82 år gammal, uppger BBC. Achebe har de senaste åren varit ständig Nobelpriskandidat..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Faten tömdes snabbt på världsmatdagen

Så vackra färger. Så mycket gott. .

Nyan - 1 timme sedan

Saknade körkort – hade registerskyltarna i bilen

Vid en trafikkontroll på Nya Godbyvägen i Finström på måndagen observerade polisen en personbil där registerskyltarna var placerade inne i fordonet. – Vid kontroll av förarens körkort konstaterades det att körrätten hade upphört. Föraren delgavs böter för trafikförseelse och olovlig körning, rapporterar polisen.

Nyan - 1 timme sedan

Finström vill köpa brandpump

Efter sommarens skogsbränder anser Finströms kommun att det finns behov av att investera i ändamålsenlig utrustning för mark- och skogsbränder och anhåller därför om landskapsmedel att köpa en brandpump. – Pumpen kan användas för att ta släckningsvatten ur sjöar och vattendrag vilket minskar behovet av stora uttag från befintligt vattenpostnät då vattennivåerna i vattentäkterna kan vara ansträngt låga. Pumpen ska vara portabel och kunna användas i hela landskapet och också kunna lyftas ombord på en båt för att möjliggöra en sjötransport.

Nyan - 1 timme sedan

Narkotikapåverkad vid ratten

I dag eftermiddagen stannade polisen ett fordon i Mariehamn för kontroll eftersom det ”framförts avvikande”. – Föraren till fordonet blåste över gränsen för misstänkt grovt rattfylleri, och narkotikasnabbtest visade positivt på bruk av narkotika. Polisen utreder ärendet som misstänkt grovt rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Nyan - 2 timmar sedan

Dags nominera autismkämpe

Nu ska Årets Autismkämpe 2019 utses. Man kan nominera en person, en grupp eller ett företag som kandidat till priset. Det viktigaste är att det är någon som gjort något speciellt för någon eller några inom autismspektrumet.

Nyan - 3 timmar sedan

Åtta kockar lät sig inspireras

Saltvik kommuns åtta kockar fick matlagningsinspiration under en dag på Högtomt. Inspirationsdagen ordnas av Saltviks kommun och kockarna från skola, daghem och äldreboende deltar. Under ledning av Viktor Eriksson, kökschef på Silverskär, lagar man varma rätter och olika typer av mellanmål.

Nyan - 6 timmar sedan

Estland ska visa vägen för e-röstning

I samband med Estlands parlamentsval ska Åland lära sig om e-röstning inför den egna satsningen i höst. Samtidigt vill man öka röstningsdeltagandet hos estländare boende på Åland. .

Nyan - 8 timmar sedan

Yohan mediterar över skärgården i nytt album

”Elektronisk, meditativ indiepop”. Så beskriver Yohan Henriksson, ”Skärgårdsdoktorn”, sitt nya album. .

Nyan - 9 timmar sedan

Åländska poliser på patrull i Sverige

Två konstaplar från ungdomspolisen har under helgen spenderat två kvällsskift med ungdomsgruppen vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. – Detta i syfte att utbyta erfarenheter och vidareutveckla arbetssätt och rutiner, skriver polisen i ett pressutskick. Förutom studiebesök hos ett par av Stockholmspolisens samarbetspartners så deltog konstaplarna på fredagskvällen i en husrannsakan på en gymnasieskola samt vid gatuövervakning i Vasastan.

Nyan - 10 timmar sedan

Drygt 2 miljoner billigare kajbygge

Den nya upphandlingsrundan för ombyggnaden av kaj 3 i Västra hamnen är drygt två miljoner billigare än de anbud som lämnades i höstas.
Upphandlingen avbröts i början av oktober i fjol eftersom de anbud på om- och tillbyggnaden av kajen var för dyra. Anbudssumman låg på totalt över 20 miljoner euro medan det tak som då fanns gick vid maximalt 18 miljoner.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.