Skånskan > Opinion

Wednesday, 16 January, 03:38

Skånskan - 15 sep 18 kl. 10:00

Davidhall får nytt take-awayMALMÖ De boende och företag runt Davidhalls torg har fått en ny take-away-restaurang.
På fredagen öppnade nämligen restaurangparet Andrew Eves och Johanna Haak sitt eget ställe.– Det är roligt att vi nu får chansen att starta vår egen restaurang där vi kan få användning för alla våra idéer, säger Andrew Eves.
Han är från England och kom till Sverige för femton år sen. Här har han bland annat arbetat som kock och köksmästare på Katrinetorp, Kleins mat och med Tareq Taylor på Trappaner, Kockeriet och Slottsträdgårdens kafé.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ De, Davidhalls, Andrew Eves, Johanna Haak, England, Sverige, Katrinetorp, Tareq Taylor, Trappaner, Slottsträdgårdens, Malmörestauranger, IHM Buisness School, Kitchen, Storgatan, Kockeriet, Belle, Adrian Ndreca, Martin Jönsson, Hagen, Davidshalls, Blocket

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Davidhallfår , nytt, take-away
NSD - 20 aug 11 kl. 15:16

Take Away till salu

Ett klassikt matställe i Luleå är till salu.Retrorestaurangen Take Away på Storgatan ska säljas av Börje Olssons konditorier.- Vi hinner helt enkelt inte med när vi nu öppnar nytt, säger Anneli Bengtsson, vd..

YLE - 26 maj 13 kl. 16:46

De gröna vill ha två ledare - och take away-alkohol på krogar

Grönas partikongress kräver att partiet utreder en övergång till ett system med två partiordförande. Förslaget stöddes i omröstningen av 163 delegater, 141 delegater stödde en utvidgad arbetsfördelning mellan partiets ordförande och riksdagsgruppens ordförande. Modellen med två partiordförande används i många rörelser, Miljöpartiet i Sverige till exempel har två språkrör.

YLE - 29 maj 13 kl. 14:33

Alkoholforskare om take away -vin: Vill de gröna öppna Pandoras box?

- Om vi vill bevara alkoholmonopolet i Finland, så finns det risker med att utöka alkoholförsäljningen utanför Alko. Så kommenterar alkoholforskare Thomas Karlsson vid Institutet för hälsa och välfärd De grönas förslag om att tillåta restauranger att sälja take away-vin. Enligt förslaget skulle man få köpa med sig svaga alkoholdrycker, dvs öl och vin, fram till klockan nio på kvällen.

Supermiljöbloggen - 28 sep 15 kl. 15:15

”Att vi äter mer take away syns i haven”

Våra hav har blivit en soptipp, varnar forskare. När Håll Sverige Rent nyligen anordnade en expedition på den svenska västkusten samlade 55 personer in 201 säckar med skräp på bara tre timmar. Bland annat hittade man mängder med plastförpackningar, men också dunkar med olja, bildäck, rep och metallskrot.

DalaDemokraten - 29 sep 15 kl. 13:59

Inbrott i take Away-vagn

Take Away-vagnen som säljer thaimat på Norra Backa utsattes nån gång före 10.35 på tisdagsmorgonen för inbrott. Ur vagnen stals kontanter..

VA - 13 mar 17 kl. 09:30

Fängelset där fångarna äter McDonald’s take away – till frukost

På frukostmenyn i fängelset: take away från McDonald’s. .

NT - 26 aug 18 kl. 19:00

Ny restaurang satsar på take away

Efterfrågan på take away och hemkörning ökar..

Nerikes Allehanda - 19 sep 13 kl. 16:12

Nytt matställe på torget

Nu får Fjugestaborna ett nytt ställe att köpa mat på enligt ?Thai food take away?- modellen.

Magazin24 - 06 apr 11 kl. 22:06

Nytt smörgåscafé öppnar i Köping

Dejan Timotevic smygöppnar i morgon på Sveavägen i Köping. Dejan Timotevic som tidigare bland annat drivit pizzerian Intermezzo i Köping smygöppnar i morgon sin nya satsning.
- Det ska bli jättekul att få dra i gång, säger Dejan.

Jönköpingsnytt - 12 apr 12 kl. 09:55

Nytt Thai take away

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

Nej till alternativt kött har klubbats

STAFFANSTORP 50 000 kronor sparas när Moderaterna och Sverigedemokraterna nu har drivit igenom ett förbud för att servera alternativ till fläskkött i kommunens skolor.– 50 000 kronor är ingen kostnad att prata om så det känns som att det bara är signalpolitik från den politiska majoriteten att spara in på mat för alla, säger Magnus Lindberg, som representerar Socialdemokraterna i utbildningsnämnden. Tillsammans med Centerns och Miljöpartiets ledamöter försökte de stoppa sparförslagen som låg på bordet till förmån för en budget med 7,5 miljoner mer än majoriteten för att bland annat säkra skolmaten och stötta barn med socioekonomiskt sämre förutsättningar.

Skånskan - 7 timmar sedan

Åtgärder vidtas mot uppfödare

Höör Svenska kennelklubben har vidtagit åtgärder mot ägarna till de 78 hundar som länsstyrelsen fann vid en oanmäld inspektion utanför Höör i september.Svenska kennelklubben agerar efter anmälningar mot en kvinna boende i Höörs kommun och hennes särbo. Särbon utesluts ur kennelklubben efter att fallet prövats i kennelklubbens disciplinnämnd.

Skånskan - 7 timmar sedan

Måltidsvän erbjuder sällskap

Kävlinge Kommunen fortsätter att slå ett slag för möjligheten för ensamma personer att äta lunch i sällskap med andra personer. Måltidsvänner infördes häromåret för att ge personer som annars inte har någon att äta tillsammans en möjlighet att äta i gemenskap.
Måltidsvännen är en frivillig person som ställer upp som sällskap vid någon av kommunens seniorrestauranger.

Skånskan - 7 timmar sedan

Attackerade polisbil med laser – döms

Tonåringen bländade en polis och ett vittne med en stark grön laserpekare. Nu har han dömts.Det var en kväll i slutet av juli som polisen larmades till Klostergårdsskolan med anledning av en misstänkt skadegörelse av en fönsterruta.

Skånskan - 10 timmar sedan

Personal hindrade klädstöld

TOMELILLA En 18-årig kvinna plockade på sig kläder för 1 800 kronor och gick förbi kassan utan att betala på Bo Ohlsson vid 11-tiden i måndags. Personalen upptäckte det och stoppade henne och ringde till polisen. Det blev en anmälan för stöld..

Skånskan - 10 timmar sedan

Granne observarade tjuv

LÖDERUP En person observerade en lång, gänglig man vid en grannes fritidshus i Löderup vid 10-tiden i måndags. Mannen lämnade platsen med en silvergrå skåpbil. Grannen kunde sedan konstatera att någon hade försökt bryta sig in i fritidshuset.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två turnerande inbrottstjuvar dömda

ystad En granne observerade två okända män vid en villa i centrala Ystad och ringde till polisen. De fann männen i en skåpbil med stöldgods och ett bräckjärn vid Ystad saltsjöbad.
Nu döms de till sex månaders fängelse vardera för grov stöld.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bilinbrotten fortsätter

Löddeköpinge Bilinbrotten på Center Syds parkering tycks fortsätta med oförminskad styrka. På tisdagen blev ytterligare två bilägare bestulna på väskor när tjuvar gjorde inbrott i deras bilar.
Inbrotten skedde på parkeringen när ägarna var inne i köpcentrumet.

Skånskan - 10 timmar sedan

Boende anmäler kontantstöld

Kävlinge En person bosatt på ett boende i Kävlinge har polisanmält att hen blivit bestulen på kontanter.
Någon ska mellan den 9 december och den 13 januari ha stulit 200 kronor från den boendes rum. Det finns i nuläget ingen misstänkt för stölden..

Skånskan - 10 timmar sedan

Flera var i närheten av rånet

YSTAD Polisens utredare har fått in några iakttagelser i samband med väktarrånet som inträffade söndagen den 6 januari vid 16-tiden vid Hamngatan-Möllegatan i Ystad.
Iakttagelserna handlar om att en ljus bil som ska ha stått parkerad i korsningen Långgatan– Lilla Strandgatan medan själva brottet pågick. Utredningen eftersöker också fyra personer som fångats i bild på en övervakningskamera, bland annat en kvinna på en röd cykel.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.