Skånskan > Opinion

Tuesday, 13 November, 06:35

Skånskan - 15 sep 18 kl. 10:00

Davidhall får nytt take-awayMALMÖ De boende och företag runt Davidhalls torg har fått en ny take-away-restaurang.
På fredagen öppnade nämligen restaurangparet Andrew Eves och Johanna Haak sitt eget ställe.– Det är roligt att vi nu får chansen att starta vår egen restaurang där vi kan få användning för alla våra idéer, säger Andrew Eves.
Han är från England och kom till Sverige för femton år sen. Här har han bland annat arbetat som kock och köksmästare på Katrinetorp, Kleins mat och med Tareq Taylor på Trappaner, Kockeriet och Slottsträdgårdens kafé.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
MALMÖ De, Davidhalls, Andrew Eves, Johanna Haak, England, Sverige, Katrinetorp, Tareq Taylor, Trappaner, Slottsträdgårdens, Malmörestauranger, IHM Buisness School, Kitchen, Storgatan, Kockeriet, Belle, Adrian Ndreca, Martin Jönsson, Hagen, Davidshalls, Blocket

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Davidhallfår , nytt, take-away
NSD - 20 aug 11 kl. 15:16

Take Away till salu

Ett klassikt matställe i Luleå är till salu.Retrorestaurangen Take Away på Storgatan ska säljas av Börje Olssons konditorier.- Vi hinner helt enkelt inte med när vi nu öppnar nytt, säger Anneli Bengtsson, vd..

YLE - 26 maj 13 kl. 16:46

De gröna vill ha två ledare - och take away-alkohol på krogar

Grönas partikongress kräver att partiet utreder en övergång till ett system med två partiordförande. Förslaget stöddes i omröstningen av 163 delegater, 141 delegater stödde en utvidgad arbetsfördelning mellan partiets ordförande och riksdagsgruppens ordförande. Modellen med två partiordförande används i många rörelser, Miljöpartiet i Sverige till exempel har två språkrör.

YLE - 29 maj 13 kl. 14:33

Alkoholforskare om take away -vin: Vill de gröna öppna Pandoras box?

- Om vi vill bevara alkoholmonopolet i Finland, så finns det risker med att utöka alkoholförsäljningen utanför Alko. Så kommenterar alkoholforskare Thomas Karlsson vid Institutet för hälsa och välfärd De grönas förslag om att tillåta restauranger att sälja take away-vin. Enligt förslaget skulle man få köpa med sig svaga alkoholdrycker, dvs öl och vin, fram till klockan nio på kvällen.

Supermiljöbloggen - 28 sep 15 kl. 15:15

”Att vi äter mer take away syns i haven”

Våra hav har blivit en soptipp, varnar forskare. När Håll Sverige Rent nyligen anordnade en expedition på den svenska västkusten samlade 55 personer in 201 säckar med skräp på bara tre timmar. Bland annat hittade man mängder med plastförpackningar, men också dunkar med olja, bildäck, rep och metallskrot.

DalaDemokraten - 29 sep 15 kl. 13:59

Inbrott i take Away-vagn

Take Away-vagnen som säljer thaimat på Norra Backa utsattes nån gång före 10.35 på tisdagsmorgonen för inbrott. Ur vagnen stals kontanter..

VA - 13 mar 17 kl. 09:30

Fängelset där fångarna äter McDonald’s take away – till frukost

På frukostmenyn i fängelset: take away från McDonald’s. .

NT - 26 aug 18 kl. 19:00

Ny restaurang satsar på take away

Efterfrågan på take away och hemkörning ökar..

Nerikes Allehanda - 19 sep 13 kl. 16:12

Nytt matställe på torget

Nu får Fjugestaborna ett nytt ställe att köpa mat på enligt ?Thai food take away?- modellen.

Magazin24 - 06 apr 11 kl. 22:06

Nytt smörgåscafé öppnar i Köping

Dejan Timotevic smygöppnar i morgon på Sveavägen i Köping. Dejan Timotevic som tidigare bland annat drivit pizzerian Intermezzo i Köping smygöppnar i morgon sin nya satsning.
- Det ska bli jättekul att få dra i gång, säger Dejan.

Jönköpingsnytt - 12 apr 12 kl. 09:55

Nytt Thai take away

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 1 timme sedan

Både spindelnät och damm nära kebaben

MALMÖ Restaurangägaren förklarar att han haft sitt ställe i mer än 20 år och att gästerna aldrig blivit sjuka av maten. Miljöförvaltningen hittade spindelnät och damm i ventilationen ovanför kebaben och råa hamburgare i frysen som inte var övertäcka när den gjorde en kontroll.Miljöförvaltningen fattade nyligen ett beslut om vitesföreläggande gällande den bristfälliga rengöringen och brister i personalens kunskaper i livsmedelshygien.

Skånskan - 1 timme sedan

Återigen problem med läckande sopbilar

MALMÖ Nyligen läckte det vätska och matrester från en sopbil i de centrala delarna av Malmö.
Problemen med läckande sopbilar är inte helt lösta men Va syd anser att man har läget under kontroll.Nyligen blev Va syd kontaktade av miljöförvaltningen som upptäckt att en sopbil läckte.

Skånskan - 1 timme sedan

Räddningstjänstens brandskydd omtvistat

SVEDALA Räddningstjänsten har gett Rehab Center ett föreläggande för att få till stånd en bättre brandsäkerhet.
Nu överklagar chefen för centrat föreläggandet och vill att kommundirektören ska stoppa räddningstjänstens sätt att arbeta.–Räddningstjänstens brandinspektioner har fungerat utan friktioner i 26 år.

Skånskan - 12 timmar sedan

Från ett kilo till ett annat

Vetenskap En meter är inte längre vad den var. Snart är inte ett kilo längre vad det är.
Vart är vi på väg?

Skånskan - 15 timmar sedan

Måttligt intresse för personalvälfärd i EU

Under metoo- debattens svallvågor skapade någon en blogg för Europaparlamentets anställda där anonyma vittnesmål om sexuella övergrepp och övertramp kunde läggas upp. Uppgifterna strömmade in, vilket inte förvånar någon som kommit i kontakt med arbetsplatskulturen vid Europaparlamentet. Det kan vara hur trivsamt och svenskt ordningsamt som helst att arbeta där – eller det motsatta, där assistenter står ut med nästan vad som helst för att få behålla jobbet.

Skånskan - 15 timmar sedan

Tog exets bil och krockade

ESLÖV En kvinna i Eslöv misstänks för flera brott. Man tror att det var hon som i lördags natt vid 05-tiden tog sig in i exmannens bostad i Eslöv och tog ett par bilnycklar och körde iväg med hans bil. Enligt polisanmälan misstänker man att det var kvinnan som körde iväg och orsakade en krock på Sallerupsvägen och sedan en på Smålandsvägen.

Skånskan - 16 timmar sedan

Fick smällare kastade mot sig – tvingades fly

HÖRBY Polisen har fått flera samtal från oroliga Hörbybor de senaste dagarna om att ungdomar har smällt smällare på olika platser.
Två personer fick smällare kastade efter sig när de gick genom centrum på lördagen och tvingades fly för att inte bli träffade.
Polisen har inlett en förundersökning om framkallande av fara för annan.

Skånskan - 16 timmar sedan

Elfel i Stockholm ger förseningar i tågtrafiken

Skåne Problem med strömförsörjningen på sträckan Stockholm City/Central-Älvsjö/Flemingsberg under måndagsförmiddagen påverkar även tågtrafiken i Skåne.Flera trafikstörningar på grund av elfel i Stockholmstrakten påverkar även fjärr- och regionaltåg på sträckan Stockholm C-Norrköping/Malmö/Köpenhamn. Elfelet beräknas vara åtgärdat till klockan 17.

Skånskan - 17 timmar sedan

M och SD ense om politisk inriktning

STAFFANSTORP Moderaterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensam politisk inriktning för den kommande mandatperioden i Staffanstorps kommun.I ett pressmeddelande på måndagen berättar Moderaternas Christian Sonesson och Sverigedemokraternas Richard Olsson om sitt gemensamma handlingsprogram som bland annat innehåller integrationsplikt för nyanlända, arbetsro i skolan, fler övervakningskameror och lokalt tiggeriförbud. Partierna vill också att boende till nyanlända ska ordnas på ett ekonomiskt försvarbart vis och inga särskilda förturer i bostadsköer eller liknande ska råda.

Skånskan - 18 timmar sedan

Fest slutade i misshandel

SJÖBO Festen i centrala Sjöbo slutade med en misshandel och ambulanstransport.
Det var en fest som hölls natten mellan lördag och söndag som spårade ut fram emot fyratiden på söndagsmorgonen. Av okänd anledning fick en 22-årig man ta emot ett slag flaska i huvudet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.