Sydsvenskan > IT

Saturday, 19 January, 21:47

Sydsvenskan - 15 sep 18 kl. 07:49

Dags att plocka upp skräpetPå en varm sommar följer en skräpig höst. Värmeböljan kommer att synas när stränderna inventeras efter badsäsongen, tror Johanna Ragnartz, vd på Håll Sverige Rent. – Fint väder leder absolut till mer nedskräpning, säger hon. I dag anordnas den första Hå.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Johanna Ragnartz, Håll Sverige Rent,

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dagsatt , plockaupp , skräpet
GöteborgsPosten - 03 jan 19 kl. 13:16

Lowisas, 7, uppmaning: plocka skräpet i skogen

Utrustad med plastpåse och ett tydligt mål gav sig Lowisa Malm, 7, ut i skogen vid familjens bostad och samlade skräp. Nu uppmanar hon andra att också ge sig ut i naturen och plocka.
– Jag tycker att de som bor i närheten av en skog och vet att det finns skräp där kan gå ut och plocka lite, säger Lowisa..

Nerikes Allehanda - 16 feb 16 kl. 13:22

Nu är det dags att plocka upp skräpet

Nu är det dags att plocka upp skräpet. Det är organisationen Håll Sverige rent som har startat sin årliga skräpplockarkampanj. I fjol deltog 804 570 plockare i 283 kommuner.

Nyan - 25 apr 17 kl. 15:18

Julgranen först ut bland skräpet

Under måndagens skräpplockardag städades vägkanter och diken.

Bland skräpet återfanns en julgran, brun och barrig. Tidigare år har man bland tusentals olika saker hittat en plånbok.

YLE - 28 apr 15 kl. 07:13

Betala 200 euro för att få plocka skräp längs vägarna

Det går inte längre att vårstäda hur som helst. Det fick byborna i Norra Vallgrund i Korsholm erfara när de ville ordna städtalko längs vägarna. Invånare som går med sopsäckar längs vägarna är enligt Närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM-centralen) en fara både för sig själva och andra.

Skånskan - 19 nov 18 kl. 01:00

Stoppa skräpet i Skåne

Skräp på land blir skräp i vat­ten­drag och hav. Nu måste kom­munerna i Skåne stärka ar­be­tet mot ned­skräp­ningen och se till att av­fall inte blir till skräp. Att ar­beta fö­re­byg­gan­de sparar ock­så kom­munerna stora kost­nader för ren­håll­ning.

UNT - 05 sep 12 kl. 23:20

"Skräpet" i arvsmassan omvärderas

Det mesta i vår arvsmassa har länge kallats skräp-dna. Men nya rön visar att "skräpet" är lika viktigt som de proteinkodande generna.Det kan till och med vara dags att omdefiniera vad en gen är för något..

BT - 14 apr 14 kl. 17:28

Så mycket kostar skräpet Borås

En fimp här och ett kolapapper där. Skräpet i Borås kostar kommunen miljonbelopp årligen. Nu finns siffrorna svart på vitt efter en sammanställning av 13 Boråsstudenters projektarbeten.

GöteborgsPosten - 16 maj 18 kl. 16:13

Kronprinsessan ska plocka skräp på Koster

Under nästa torsdag kommer kronprinsessan Victoria till Nordkoster för att vandra. Temat för besöket kommer vara inriktat på den marina miljön och det marina skräpet..

Alingsås tidning - 01 apr 17 kl. 06:00

Har tröttnat på skräpet

Carina Lindh har tröttnat på att de boende i Vårgårda slänger sitt skräp där de står och går.
– Ser jag krossat glas så ger jag mig ut och sopar upp det, säger hon.
– Jag cyklar själv och vill inte ha däcken sönderskurna av glaset.

Expressen - 15 feb 15 kl. 21:20

Upproret – skräpet dödar våra djur

Tusentals personer har nu gjort sig hörda på Facebook – sluta släng skräp längs vägarna. Skräpet riskerar att hamna i djurens mat och kan få fatala konsekvenser. – Skräpet ligger i dikena.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Det söta sjölejonet "Skräpet" hittades svältande på trottoar

I torsdags hittades den här lilla ungen på en trottoar i storstaden San Francisco, det skriver Buzzfeed. Och det är inte första gången det händer. I februari hittades samma unge, även då i dåligt tillstånd.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Sorbet spurtade bäst

Daniel Redén och Timo Nurmos spelade som vanligt huvudrollen när V75-spelet avgjordes på Solvalla. I Bulwarks lopp blev det en häftig match mellan Sorbet och Zenit Brick. Den förstnämnde spurtade vasst till knapp seger med Örjan Kihlström i sulkyn.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Första tömningen av oljecontainer vid vrak

En första tömning av den specialbyggda container som sänkts ner till ett läckande vrak mellan Öland och Gotland gav 70 liter dieselolja, enligt Kustbevakningen. Fartyget Finnbirch sjönk 2006 sedan lasten hade förskjutits och två besättningsmän omkom. Vr.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Dahlqvist efter tredjeplatsen: "Sjukt"

På pallen igen. Maja Dahlqvist jublade efter tredjeplatsen i Otepääs sprint. – Det är ändå sjukt, säger hon.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Svenskar gripna i Spanien

Två personer från Sverige har gripits i Barcelona i Spanien, misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott. De har gripits på begäran av svensk polis, eftersom de varit häktade i sin frånvaro och efterlysta sedan i höstas. "Vi har.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Därför trycker vi alltid på knappen – även om det inte spelar roll

Så slår längtan efter kontroll ut verkligheten..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Berglund får stöd: "Fantastisk kille"

I en uppmärksammad intervju med Hockeypuls avslöjade Patrik Berglund att psykisk ohälsa var skälet till att han lämnade NHL-laget Buffalo och bröt ett kontrakt värt 110 miljoner kronor. Nu får den svenske forwardsstjärnan stöd av sin förre tränare. – Pe.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Spelskapare ber om ursäkt för heterotvång

Jonathan Dumont, kreativ chef för actionäventyret "Assassin's creed odyssey" ber nu om ursäkt för spelets senaste expansion "Legacy of the first blade", skriver sajten Polygon. Orsaken är att spelets huvudperson där "tvingas" in i ett heterosexuellt för.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Svenska dominanten trea i La Diagonela

Britta Johansson Norgren blev förra helgen historisk som den åkare som tagit flest segrar i långloppscupen i skidor. Men i La Diagonela fick svenskan, som leder sammandraget, nöja sig med en tredjeplats. – Kroppen kändes som tuggummi.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Banditsagor kan bättre än så här

Boel Gerell: Barnpubliken fick en animerad föreläsning..

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Medlarsamtal har startat i hamnkonflikten

Fyra dagar innan konfliktåtgärderna sätts in..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.