SVT > Inrikes

Wednesday, 21 November, 21:56

SVT - 14 sep 18 kl. 15:35

Nya upphovsrättslagen – ett steg närmare internetdöden?I veckan röstade EU-parlamentet ja till ett förslag om en ny upphovsrättslag som i folkmun kallats för ”internetdöden”. Hur blir det, kommer internet att dö? SVT Nyheter träffade it-rättsexperten Daniel Westman..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
EU, SVT Nyheter, Daniel Westman

Dela artikeln

358 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya upphovsrättslagenett , steg, närmare, internetdöden
Dagensanalys.se - 03 jun 16 kl. 09:30

Livesändningarna är här för att stanna men vad säger lagen?

För många är sociala medier den främsta nyhetskällan och med dem kommer nuförtiden lättillgängliga livesändningar. Tjänster som Twitter med Periscope, Facebook med Live och Youtube både uppmanar till livesändningar och prioriterar dem i sitt flöde. Men vad säger lagen om att livesända?

Dagensanalys.se - 13 feb 17 kl. 17:26

Jag har sagt det förr och jag säger det igen ”WTF Sverige!”

Här sitter jag och njuter av eftermiddagsfika och läser att en svensk domstol bestämt att operatörer nu måste blockera sajter på nätet som The Piratebay och Swefilmer. WTF Sverige! Vad håller vi på med?

Politikerbloggen - 08 jan 13 kl. 18:00

Nytt motförslag till Centerns idéprogram


MOTFÖRSLAG. Det interna bråket om Centerns idéprogram fortsätter. I dag presenterar Centerpartiet i Östergötland ett motförslag till det omdiskuterade föreslagna programmet.

SmålandsPosten - 19 okt 13 kl. 00:30

Stabila finanser framför allt

I Voltaires Candide upprepar Doktor Pangloss oavsett hur mycket elände som drabbar bokens huvudperson att vi lever i den bästa av världar. Finansminister Anders Borg (M) höll ett anförande med liknande tema inför de moderata ombuden på partistämman i Norrköping. På den efterföljande presskonferensen fick han därför den naturliga frågan om han kunde peka på något som blivit sämre.

Sydsvenskan - 25 sep 15 kl. 07:16

Lessig – en sant digital kandidat

Visste ni att Lawrence Lessig kandiderar till att bli president i USA? Juridikprofessorn Lessig – hedersdoktor vid Lunds universitet – blev världskänd när han lanserade en rad upphovsrättsreformer, varav den mest kända är ”creative commons”-licensen. Men det är inte som internetaktivist och debattör han nu verkar.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 15 kl. 07:16

Lessig – en sant digital kandidat

Visste ni att Lawrence Lessig kandiderar till att bli president i USA? Juridikprofessorn Lessig – hedersdoktor vid Lunds universitet – blev världskänd när han lanserade en rad upphovsrättsreformer, varav den mest kända är ”creative commons”-licensen. Men det är inte som internetaktivist och debattör han nu verkar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 30 minuter sedan

PT:ns tips – så får du mer motion i vardagen

En orsak till svenskarnas rekorddåliga kondition tros vara vår mindre aktiva vardag. Det är något vi kan ändra på. SVT Nyheters reporter ger sig ut i jakt på tips för bättre vardagsträning..

SVT - 1 timme sedan

Bilden ljuger – Gävle värmeverk ska inte utvinna kryptovaluta

Bolaget marknadsför sig med ”government connections” och ger sken av att man snart ska börja utvinna kryptovaluta i Gävle värmeverk. Ett påstående som överraskar Gävle Energi – som äger värmeverket..

SVT - 1 timme sedan

Bolaget marknadsför revolutionerande teknik – revisorerna dömer ut bokföringen

De har lanserat sig med rader av pressmeddelanden kring kryptovalutor och andra nya tekniklösningar. Men företagets revisorer menar att man inte alls kan värdera bolagets viktigaste tillgång..

SVT - 5 timmar sedan

Helt fel att skolbränder beräknas kosta uppåt en miljard

Enligt Brandskyddsföreningen kostar skolbränder samhället uppåt en miljard kronor årligen. Men de saknar belägg för påståendet – inget talar för att uppgiften stämmer utan är en kraftig överdrift..

SVT - 5 timmar sedan

Nej, man kan inte säga att Sverige slår världsrekord i anlagda skolbränder

Att Sverige skulle vara ”världsmästare” i anlagda skolbränder har närmast blivit en sanning. Men faktum är att det inte finns några uppgifter eller internationella jämförelser som stödjer detta. SVT:s Faktakollen har gått till botten med påståendet – och funnit att det är högst oklart..

SVT - 5 timmar sedan

Delvis sant att anlagda skolbränder ökat – men varför är oklart

Att antalet anlagda skolbränder har ökat de senaste två åren stämmer, om man bara ser till statistik från MSB. Men myndigheten varnar för att jämföra över tid – inrapporteringssystemet har gjorts om och man vet inte hur stor den verkliga ökningen är..

SVT - 5 timmar sedan

Beslut i riksdagen: Bonusföräldrar ska få vabba

Även bonusföräldrar ska kunna vara hemma och vabba om sambons barn blir sjukt. Det står klart efter att riksdagen idag röstade ja till de nya reglerna för föräldrapenningen..

SVT - 8 timmar sedan

Så mycket skräp finns i våra svenska vatten

På sociala medier sprids dagligen bilder på ton av skräp i utländska hav. Men hur ser det egentligen ut i våra svenska vatten? Rena Botten är ett projekt där man en gång i månaden dyker ner i svenska vatten och försöker rensa bottnarna.

SVT - 11 timmar sedan

7 500 jobb försvinner från Ikea

Ikeakoncernen möblerar om med en helt ny organisation – 7 500 jobb försvinner globalt varav 650 tjänster varslas i Sverige. Möbeljätten står inför den största personalväxlingen någonsin, som världen runt också innebär 11 500 nya jobb..

SVT - 11 timmar sedan

Strid om Corazza Bildt inom Moderaterna

Moderaternas EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt tänker kämpa till slutet för att få en plats på partiets lista till EU-parlamentsvalet i maj nästa år. Och hon har stöd av sin man, före detta stats- och utrikesministern Carl Bildt som talar om ”Moskavafasoner”. På fredag avgörs frågan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.