Nyteknik > Teknik

Monday, 19 November, 18:48

Nyteknik - 14 sep 18 kl. 15:30

”Ett angrepp på visionen om ett fritt internet”DEBATT. I onsdags röstade EU-parlamentet för ett nytt direktiv om upphovsrätt. Detta är ett angrepp på internet som en plattform för aktivt deltagande i vårt digitala samhälle, skriver Magnus Andersson, Piratpartiet..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, EU, Magnus Andersson

Dela artikeln

261 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett angrepp, visionenom ett , fritt, internet
Blekinge Läns tidning - 12 sep 16 kl. 04:30

Fritt internet ger fritt liv till äldre

Tillgången till trådlöst internet öppnar dörrarna till omvärlden. Gamla recept och gulliga kattbilder har blivit vardag på äldreboendet. Handelsträdgården i Lyckeby går i bräschen med trådlös teknik..

SvD - 17 feb 17 kl. 21:00

”Ett fritt internet offras – för ingenting”

Vi riskerar nu att få inskränkningar i det öppna internet som vi i Sverige har värnat. En dom tidigare i veckan leder till allvarliga konsekvenser. Det blir fritt fram att kräva att vi operatörer ska blockera olika sidor och innehåll, skriver Patrik Hofbauer och Anna Byström, Telenor och Bredbandsbolaget.

Computer Sweden - 04 dec 12 kl. 03:00

FN kan begränsa fritt internet


På FNs stora telekommöte i Dubai ligger fokus på vem som ska styra internet i framtiden. I fajten står EU och USA i ena ringhörnan - och i den andra Ryssland, de afrikanska och de arabiska förhandlingsgrupperna..

Nyteknik - 12 dec 12 kl. 09:40

Toppmötet som kan sätta stopp för ett fritt internet

Vem orkar bry sig om vad ITU gör? En 145 år gammal internationell telekomunion med 170 länder som medlemmar? Inte många.

Expressen - 22 aug 13 kl. 18:59

Politikerns krav: Fritt internet i hela Malmö

Tillgång till internet är en demokratifråga, anser Anja Sonesson (M). Därför har hon lämnat in en motion om fri wifi i hela Malmö. ?

Sydsvenskan - 12 nov 13 kl. 07:58

Fritt internet på SJ

Alla SJ:s snabbtåg ska ha internet som är gratis för alla resenärer, alltså även i klass 2..

Vimmerby Tidning - 01 jul 15 kl. 10:08

Norrköping satsar på fritt internet

Nu är det fritt att använda kommunens eget wifi i Folkparken, Vasaparken och delar av Himmelstalundsfältet.
Senare i sommar kommer ytterligare en surfzon kring turistbyrån i Industrilandskapet..

Expressen - 13 sep 18 kl. 13:24

Nu kanske folk kommer bry sig om fritt internet

I onsdags tog EU-parlamentet ytterligare steg i regleringen av internet.
Isobel Hadley-Kamptz ser beslut som ligger långt från svensk yttrandefrihetstradition..

Sydsvenskan - 28 mar 11 kl. 00:05

Förvirrat om hot mot internet

San Francisco Hoten mot internet är rubriken på en serie artiklar i Dagens Nyheter. De visar hur förvirrad debatten om ett fritt internet många gånger är.
Sedan internets födelse har det fria nätet som regel definierats i termer av laglöshet, anonymitet, gränslöshet, frånvaro av censur och av central styrning.

Dagens PS - 13 jul 17 kl. 08:35

Techjättar rasar: Trump hotar internet

Google, Facebook, Netflix och svenska Spotify – totalt rör det sig om 200 företag och organisationer – har mobiliserat sig gemensamt för att slå vakt om ett fritt internet, som de anser nu är under attack av Donald Trumps administration och den ansvariga myndigheten FCC. Det här rapporterar bland annat Dagens Nyheter och SVT Nyheter. För några år sedan införde den dåvarande amerikanske presidenten Barack Obama den så kallade nätneutraliten, som FCC nu vill upphäva, vilket är bakgrunden till upproret bland internetjättarna.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Simuleringsdag i Lund 28 november

COMSOL bjuder in till ett gratis seminarium i Lund den 28 november där talare från Tetra Pak, NKT Cables, European Spallation Source (ESS) och Catator berättar om hur simuleringar används i deras utvecklingsprojekt..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Elon Musk, Jeff Bezos och Richard Branson – detta har de gemensamt

Rika som troll och alla med en ambition att ta sig ut i rymden. Dessa är tre av de största och rikaste personerna bakom rymdinitativen..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Därför gasar så många mot månen

Kina visade nyligen upp en modell av sin nya rymdstation, "Det himmelska palatset 2", en symbol för landets storslagna ambitioner bortom jorden. Och i den nya rymdkapplöpningen står månen i centrum – ett viktigt steg på vägen i drömmen om Mars, enligt en expert..

Nyteknik - 6 timmar sedan

MIT-upptäckt kan ge framtid för aluminiumluftbatterier

Ett oljelager som förbättrar batteriers standbytid. MIT-forskarnas upptäckt kan ge aluminiumluftbatterier en ljus framtid – och för evigt bota räckviddsångesten för elbilster..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nu kan du utforska supermassivt svart hål i vr

Ett supermassivt svarta hål i mitten av Vintergatan har för första gången visualiserats i vr..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Renaults vd Carlos Ghosn har gripits – aktien rasar

Aktien i Renault faller kraftigt efter uppgifterna om att vd:n Carlos Ghosn har gripits enligt japanska tidningen Yomiuri..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Ubåt försvann för ett år sedan – funnen på havsbotten imploderad

Den argentinska ubåten Ara San Juan har hittats – nästan exakt ett år sedan den försvann. Farkosten som delvis har imploderat har lokaliserats på drygt 900 meters djup i Atlanten av amerikanska företaget Ocean Infinitys fartyg Seabed Constructor..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Svensk premiär för B2368 – Huaweis alternativ till fiberuppkoppling

5g-hastigheter i 4g-nätet. Det utlovar Huawei när de nu lanserar routern B2368 med wireless to the x-teknik (wttx) i Sverige..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Rutten fisk ska driva Hurtigrutens fartyg

Norge förknippas av många med fisk. Nu planerar det högprofilerade rederiet Hurtigruten att driva sina kryssningsfartyg på bränsle som delvis stammar från rutten fisk..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Så balanserar du digitaliseringen med befintlig affär

Den digitala teknikutvecklingen står inför ett exponentiellt genomslag, och företag, organisationer och samhället är på väg att drabbas av en digital tsunami..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.