SVT > Kultur

Tuesday, 18 September, 16:17

SVT - 14 sep 18 kl. 14:33

Horace Engdahl om tidigare kritiken mot Danius: ”I ett sådant läge gäller nödvärnsrätten”Svenska Akademiens förtydligande av sina stadgar stipulerar att ledamöterna ska ”undvika att kritisera Akademien eller sina kollegor offentligt” – något som flera ledamöter gjort under krisvåren. Horace Engdahl skriver till Kulturnyheterna att alla ledamöter är nöjda med stadgekommentarerna och att hans tidigare offentliga kritik av Sara Danius var ”i nödvärn”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Engdahl, Danius, Akademiens, Akademien, Kulturnyheterna, Sara Danius

Dela artikeln

844 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Horace, Engdahlom tidigare , kritikenmot , DaniusI ett , sådant läge gäller nödvärnsrätten
SVT - 12 apr 18 kl. 22:19

Horace Engdahl om Danius avhopp: ”Behövdes något alldeles radikalt”

Horace Engdahl är den ledamot i Svenska Akademien som visat störst missnöje den avgående ständiga sekreteraren Sara Danius. På torsdagskvällen kommenterade Engdahl avhoppet från Danius i SVT:s Opinion live..

DN - 18 aug 18 kl. 15:17

Horace Engdahl: Sara Danius bryter brevhemligheten

Sara Danius ifrågasätter i Sommar i P1 varför ledamoten Horace Engdahl gjorde en “tvärvändning” efter att han berömt hennes arbete med att starta en advokatutredning kring den så kallade Kulturprofilen. Engdahl skriver i en kommentar till DN att han “ångrade” sig och senare “tog tillbaka alltsammans”..

DN - 18 aug 18 kl. 15:17

Horace Engdahl: Sara Danius bryter brevhemligheten

Sara Danius ifrågasätter i Sommar i P1 varför ledamoten Horace Engdahl gjorde en “tvärvändning” efter att han berömt hennes arbete med att starta en advokatutredning kring den så kallade Kulturprofilen. Engdahl skriver i en kommentar till DN att han “ångrade” sig och senare “tog tillbaka alltsammans”..

DN - 10 apr 18 kl. 07:18

Horace Engdahl: Sara Danius sämsta sekreteraren sedan 1786

I en debattartikel i Expressen riktar Horace Engdahl skarp kritik Svenska Akademiens ständiga sekreterare samt de tre ledamöter som under förra veckan lämnade sina stolar. Han kallar den senaste veckans händelser för en ”desperat maktkamp” och en fars. .

SVT - 10 apr 18 kl. 07:33

Horace Engdahl om Sara Danius: ”Sämsta sekreteraren sedan 1786”

Konflikten som rasar inom Svenska Akademien fördjupas allt mer. I en debattartikel som publiceras i Expressen riktar tidigare ständige sekreteraren och författaren Horace Engdahl hård kritik mot Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius: ”Sara Danius är den av alla sekreterare sedan 1786 som har lyckats sämst med sin uppgift”, skriver Horace Engdahl i brevet..

GöteborgsPosten - 10 apr 18 kl. 07:42

Horace Engdahl: Sämsta sekreteraren sedan 1786

I en debattartikel i Expressen tar Svenska Akademiens ledamot Horace Engdahl heder och ära av sin kollega Sara Danius. Enligt Engdahl är Sara Danius den sämsta sekreterare som Akademien har haft..

DN - 02 jun 18 kl. 20:52

Horace Engdahl i nytt utspel mot Sara Danius

Svenska Akademieledamoten Horace Engdahl fortsätter framhärda sin kritik mot den tidigare ständige sekreteraren Sara Danius. ”Sara Danius körde Akademien in i väggen” skriver han i ett mejl till Svenska Dagbladet..

Expressen - 11 maj 18 kl. 11:41

Horace Engdahl om hatet efter kaoset

Efter skandalerna i Svenska Akademien och striden med Sara Danius – nu berättar Horace Engdahl om reaktionerna han får möta:– Jag får ju anonyma pappersbrev och mejl med bedrövligt innehåll, säger han i en intervju med Kristianstadsbladet.Horace Engdahl säger också att han fått rådet att inte skaffa Facebook. .

SR - 10 apr 18 kl. 08:31

Horace Engdahl till hårt angrepp mot Sara Danius

I en debattartikel i Expressen nu på morgonen skriver Horace Engdahl "man kan inte dra någon annan slutsats än att Sara Danius är den av alla sekreterare sedan 1786 som har lyckats sämst med sin uppgift" Hör Kulturnytts Gunnar Bohlin i P1-morgon..

Expressen - 22 maj 18 kl. 13:33

Horace Engdahl kallade Sara Danius för ”inkvisitor”

Horace Engdahl ville makulera advokatutredningen och kallade Sara Danius för "inkvisitor".Nu avslöjar Dagens Nyheter nya detaljer om striderna inom Svenska Akademien.Samtidigt framkommer det att kostnaden för utredningen är sex miljoner kronor..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Färre elever söker sig till konstskolor

De högskoleförberedande konstskolorna upplever att söktrycket minskat de senaste åren, enligt en undersökning som Sveriges Radios Kulturnytt genomfört..

SVT - 30 minuter sedan

Åldern påverkar hur vi talar om kärlek

Som en ägodel, en resa eller en behållare? De är tre vanliga metaforer vi använder när vi refererar till kärlek. I en avhandling från Umeå universitet såg språkvetaren Per Boström att äldre personer är mer romantiska än yngre i sitt sätt att tala om kärlek..

SVT - 4 timmar sedan

Fler deltagare till På spåret

I grupp 2 till årets omgång av På spåret ser vi både debutanter och tidigare deltagare. Bland annat kommer förra årets vinnare Josefin Johansson och Johar Bendjelloul tillbaka..

SVT - 5 timmar sedan

Läkare: Pussy Riot-medlem förgiftad

Pjotr Verzilov, medlem i det ryska regimkritiska punk- och aktivistkollektivet Pussy Riot, blev sannolikt förgiftad. En läkare på det sjukhus i Berlin där Verzilov vårdas sedan i helgen säger på en presskonferens att det inte finns någon annan förklaring till Verzilovs tillstånd..

SVT - 5 timmar sedan

Danmark radios sparplan: 400 medarbetare får gå

Det danska public service-bolaget Danmarks radio skär ner sin verksamhet med 400 anställningar. Vidare lägger bolaget ner tre radiokanaler och skär ner från sex tv-kanaler till tre, uppger DR..

SVT - 9 timmar sedan

Årets tema för Musikhjälpen avslöjas

Alla har rätt att funka olika. Det är Musikhjälpens budskap i år. I ett pressmeddelande skriver Sveriges Radio att personer med funktionsnedsättning är en av världens mest diskriminerade grupper..

SVT - 9 timmar sedan

Game of thrones prisas för bästa dramaserie på årets Emmy-gala

Tv-serien Game of thrones höll för favorittrycket och tog hem årets Emmy-statyett för bästa dramaserie. Den 70:e upplagan av tv-galan prisade även The marvelous mrs. Maisel för bästa komediserie och Claire Foy för bästa kvinnliga huvudroll i The Crown..

SVT - 10 timmar sedan

Emmygalan: ”Game of thrones” bästa dramaserien

Natten till tisdag var det dags för den 70:e upplagan av den amerikanska tv-prisutdelningen Emmy. ”Game of thrones” tilldelades pris för bästa dramaserie..

SVT - 21 timmar sedan

Kinas grepp om kulturen hårdnar: ”Kulturutövarnas uppgift att hylla partiet och landet”

Den fängslade förläggaren Gui Minhai, den försvunna skådespelaren Fan Bingbing och en stoppad Ibsen-pjäs har alla skapat rubriker på senare tid. Kinakännaren och journalisten Ola Wong säger att Kinas grepp om kulturen hårdnat sedan president Xi Jinping tog över makten i landet..

SVT - Igår: 15:55

Charlotta Friborg om fällningen: ”Det var ett rörigt anförande”

SVT fälls av granskningsnämnden för att inte ha tagit avstånd från ett uttalande gjort av en tidigare Sverigedemokrat i november. Uttalandet sändes i SVT Forum under SD:s landsdagar. – Det passerade under radarn, säger Charlotta Friborg, ansvarig utgivare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.