SVT > Kultur

Wednesday, 21 November, 19:54

SVT - 14 sep 18 kl. 14:33

Horace Engdahl om tidigare kritiken mot Danius: ”I ett sådant läge gäller nödvärnsrätten”Svenska Akademiens förtydligande av sina stadgar stipulerar att ledamöterna ska ”undvika att kritisera Akademien eller sina kollegor offentligt” – något som flera ledamöter gjort under krisvåren. Horace Engdahl skriver till Kulturnyheterna att alla ledamöter är nöjda med stadgekommentarerna och att hans tidigare offentliga kritik av Sara Danius var ”i nödvärn”..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Engdahl, Danius, Akademiens, Akademien, Kulturnyheterna, Sara Danius

Dela artikeln

900 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Horace, Engdahlom tidigare , kritikenmot , DaniusI ett , sådant läge gäller nödvärnsrätten
SVT - 12 apr 18 kl. 22:19

Horace Engdahl om Danius avhopp: ”Behövdes något alldeles radikalt”

Horace Engdahl är den ledamot i Svenska Akademien som visat störst missnöje den avgående ständiga sekreteraren Sara Danius. På torsdagskvällen kommenterade Engdahl avhoppet från Danius i SVT:s Opinion live..

DN - 18 aug 18 kl. 15:17

Horace Engdahl: Sara Danius bryter brevhemligheten

Sara Danius ifrågasätter i Sommar i P1 varför ledamoten Horace Engdahl gjorde en “tvärvändning” efter att han berömt hennes arbete med att starta en advokatutredning kring den så kallade Kulturprofilen. Engdahl skriver i en kommentar till DN att han “ångrade” sig och senare “tog tillbaka alltsammans”..

DN - 18 aug 18 kl. 15:17

Horace Engdahl: Sara Danius bryter brevhemligheten

Sara Danius ifrågasätter i Sommar i P1 varför ledamoten Horace Engdahl gjorde en “tvärvändning” efter att han berömt hennes arbete med att starta en advokatutredning kring den så kallade Kulturprofilen. Engdahl skriver i en kommentar till DN att han “ångrade” sig och senare “tog tillbaka alltsammans”..

DN - 10 apr 18 kl. 07:18

Horace Engdahl: Sara Danius sämsta sekreteraren sedan 1786

I en debattartikel i Expressen riktar Horace Engdahl skarp kritik Svenska Akademiens ständiga sekreterare samt de tre ledamöter som under förra veckan lämnade sina stolar. Han kallar den senaste veckans händelser för en ”desperat maktkamp” och en fars. .

SVT - 10 apr 18 kl. 07:33

Horace Engdahl om Sara Danius: ”Sämsta sekreteraren sedan 1786”

Konflikten som rasar inom Svenska Akademien fördjupas allt mer. I en debattartikel som publiceras i Expressen riktar tidigare ständige sekreteraren och författaren Horace Engdahl hård kritik mot Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius: ”Sara Danius är den av alla sekreterare sedan 1786 som har lyckats sämst med sin uppgift”, skriver Horace Engdahl i brevet..

GöteborgsPosten - 10 apr 18 kl. 07:42

Horace Engdahl: Sämsta sekreteraren sedan 1786

I en debattartikel i Expressen tar Svenska Akademiens ledamot Horace Engdahl heder och ära av sin kollega Sara Danius. Enligt Engdahl är Sara Danius den sämsta sekreterare som Akademien har haft..

DN - 02 jun 18 kl. 20:52

Horace Engdahl i nytt utspel mot Sara Danius

Svenska Akademieledamoten Horace Engdahl fortsätter framhärda sin kritik mot den tidigare ständige sekreteraren Sara Danius. ”Sara Danius körde Akademien in i väggen” skriver han i ett mejl till Svenska Dagbladet..

Expressen - 11 maj 18 kl. 11:41

Horace Engdahl om hatet efter kaoset

Efter skandalerna i Svenska Akademien och striden med Sara Danius – nu berättar Horace Engdahl om reaktionerna han får möta:– Jag får ju anonyma pappersbrev och mejl med bedrövligt innehåll, säger han i en intervju med Kristianstadsbladet.Horace Engdahl säger också att han fått rådet att inte skaffa Facebook. .

SR - 10 apr 18 kl. 08:31

Horace Engdahl till hårt angrepp mot Sara Danius

I en debattartikel i Expressen nu på morgonen skriver Horace Engdahl "man kan inte dra någon annan slutsats än att Sara Danius är den av alla sekreterare sedan 1786 som har lyckats sämst med sin uppgift" Hör Kulturnytts Gunnar Bohlin i P1-morgon..

Expressen - 22 maj 18 kl. 13:33

Horace Engdahl kallade Sara Danius för ”inkvisitor”

Horace Engdahl ville makulera advokatutredningen och kallade Sara Danius för "inkvisitor".Nu avslöjar Dagens Nyheter nya detaljer om striderna inom Svenska Akademien.Samtidigt framkommer det att kostnaden för utredningen är sex miljoner kronor..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

New York Times hyllar Tom Malmquist

När New York Times kritiker listar ”anmärkningsvärda romaner” som givits ut under 2018 finns en svensk författare med: Tom Malmquist..

SVT - 4 timmar sedan

Vd för Swedish Music Hall of Fame är död

Swedish Music Hall of Fames vd Charlotte Wiking har avlidit efter en kort tids sjukdom, meddelar Ebba Lindqvist PR i ett pressmeddelande. Hon blev 48 år..

SVT - 4 timmar sedan

Teaterrecension: Det sjunde inseglet i Uppsala

Det sjunde inseglet förvandlas till en dansande död när koreografen Benke Rydman från Bounce, som tagit sig an klassiker som Svansjön och Våroffer, nu tillsammans med regissören Hugo Hansén sätter upp Ingmar Bergmans film..

SVT - 5 timmar sedan

Lyxmärke anklagas för rasism efter reklamkampanj

I veckan publicerade det italienska märket Dolce & Gabbana en reklamkampanj på Instagram föreställande en kinesisk modell som äter pizza och pasta med ätpinnar. Reklamen kritiseras nu skarpt i Kina och märket anklagas för rasism..

SVT - 6 timmar sedan

Barnböcker skänks till förskolor – ska öka det läsfrämjande arbetet

Kulturrådet har i en lista samlat 120 barnböcker som kommer att delas ut till landets förskolor under nästa år. Förskolorna kan själva, utifrån deras enskilda behov, välja vilka böcker de vill ha..

SVT - 8 timmar sedan

Frankrike uppmanas lämna tillbaka afrikanska museiföremål

Frankrike uppmanas att lämna tillbaka en stor mängd afrikanska museiföremål. Det slår en ny rapport fast som är beställd av Frankrikes president Emmanuel Macron..

SVT - 9 timmar sedan

Hon gjorde film om kurdiska kvinnor som slår tillbaka mot extremisterna

Den franska filmregissören Eva Husson blev nominerad till en Guldpalm tidigare i år för filmen Girls of the sun. Nu är det dags för svensk premiär för filmen som handlar om en grupp kvinnliga motståndskämpar som har lovat att återta sitt eget land från extremister, en berättelse som Husson kopplar till hennes egen familjehistoria..

SVT - 12 timmar sedan

Jamaica: Gör reggae till världsarv

Låt reggaen vara med på FN-organet Unescos världsarvslista. På ett möte kring nya inval på listan över kulturella företeelser värda att bevara var det vad jamaicanska myndigheter önskade – att musikstilen ska komma med bland de nya invalen..

SVT - 12 timmar sedan

Stockholms filmfestivals publikpris till Nadine Lebaki

I söndags var det sista dagen på årets upplaga av Stockholms internationella filmfestival. När festivalens besökare fick rösta om vem som skulle tilldelas årets publikpris gick det till den filmen Carpernaum, av libanesiska regissören Nadine Labaki..

SVT - Igår: 16:21

Kritik mot Dagens Nyheter: Kan ha röjt andra journalisters källor

I förra veckan publicerade Dagens Nyheter namn på vilka anonyma källor journalisten Jesús Alcalá kan ha haft i Svenska Akademien. Nu kritiseras tidningen för att bryta mot god publicistisk sed. – Det är fullständigt surrealistiskt och makalöst, säger Alcalá..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.