Expressen > Nyheter

Thursday, 20 September, 06:27

Expressen - 14 sep 18 kl. 13:44

Hemlig omröstning kan fälla sossarna i MalmöEn hemlig omröstning är det som avgör Malmös politiska framtid.En enda röst kan försätta staden i ett politiskt kaos, skriver Sydsvenskan.Och Sverigedemokraterna får en avgörande roll i spelet om makten.– Om vi står och väljer mellan ett maktskifte och att få politiskt inflytande så är maktskifte prio ett, säger Magnus Olsson (SD)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Malmös, Sydsvenskan, Sverigedemokraterna, Magnus Olsson

Dela artikeln

476 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemlig, omröstningkan , fälla, sossarnai , Malmö
BT - 11 nov 14 kl. 19:45

Katalansk omröstning avfärdas

Spaniens regering har avfärdat katalanska krav på självständighet, efter att över två miljoner katalaner deltog i en symbolisk omröstning i helgen. Kataloniens regionala president Artur Mas sade på tisdagen att han skrivit till Spaniens premiärminister Mariano Rajoy för att ställa upp förutsättningarna för att kunna hålla en konstruktiv dialog. Målet för dialogen skulle vara att arrangera en "definitiv och politiskt bindande konsultation".

Opinionen.se - 16 okt 13 kl. 17:15

Omröstning kan vara på gång


Representanthusets ledning uppges redo att tillåta en omröstning om en uppgörelse kring budgetkrisen som just nu utarbetas i senaten, enligt källor i flera amerikanska medier. Därmed skulle chansen till en snabb uppgörelse öka. En senatsförhandlad uppgörelse är enligt källor i de båda partierna nära förestående, rapporterar tv-kanalen CNBC.

BT - 16 okt 13 kl. 17:14

Omröstning kan vara på gång

Representanthusets ledning uppges redo att tillåta en omröstning om en uppgörelse kring budgetkrisen som just nu utarbetas i senaten, enligt källor i flera amerikanska medier. Därmed skulle chansen till en snabb uppgörelse öka. En senatsförhandlad uppgörelse är enligt källor i de båda partierna nära förestående, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Kristianstadsbladet - 01 nov 14 kl. 22:34

Tutu stöder katalansk omröstning


De som kämpar för en omröstning för självständighet för Katalonien har fått uppbackning av inte bara en, utan två vinnare av Nobels fredspris, enligt aktivister som kampanjar för omröstningen. Både den sydafrikanske ärkebiskopen Desmond Tutu och den argentinske rättsaktivisten Adolfo Pérez Esquivel har skrivit under en namnlista till stöd för omröstningen.Krav på mer självbestämmande för Katalonien i Spanien har fått större stöd de senaste åren, något som regeringen i Madrid har motsatt sig.

BT - 01 nov 14 kl. 22:34

Tutu stöder katalansk omröstning

De som kämpar för en omröstning för självständighet för Katalonien har fått uppbackning av inte bara en, utan två vinnare av Nobels fredspris, enligt aktivister som kampanjar för omröstningen. Både den sydafrikanske ärkebiskopen Desmond Tutu och den argentinske rättsaktivisten Adolfo Pérez Esquivel har skrivit under en namnlista till stöd för omröstningen. Krav på mer självbestämmande för Katalonien i Spanien har fått större stöd de senaste åren, något som regeringen i Madrid har motsatt sig.

Kristianstadsbladet - 25 mar 14 kl. 20:17

Katalansk omröstning olaglig


Den folkomröstning om självständighet som planeras i Katalonien är inte förenlig med Spaniens grundlag, har Spaniens författningsdomstol kommit fram till. Författningen ger inte en region rätt att ensidigt utlysa en folkomröstning om regionens ställning, heter det enligt en sammanfattning av domslutet på tisdagen.Regionala partier i Katalonien har tidigare deklarerat att de vill hålla omröstningen den 9 november i år.

BT - 25 mar 14 kl. 20:17

Katalansk omröstning olaglig

Den folkomröstning om självständighet som planeras i Katalonien är inte förenlig med Spaniens grundlag, har Spaniens författningsdomstol kommit fram till. Författningen ger inte en region rätt att ensidigt utlysa en folkomröstning om regionens ställning, heter det enligt en sammanfattning av domslutet på tisdagen. Regionala partier i Katalonien har tidigare deklarerat att de vill hålla omröstningen den 9 november i år.

BT - 07 nov 14 kl. 15:18

Katalanerna rustar för omröstning

Den spanska regeringens försök att stoppa helgens omröstning i Katalonien lyckades inte. Över hela regionen rustar volontärer och det finns vallokaler i nästan samtliga 900 kommuner till "konsultationen" om självständighet. - Jag tror inte att det här substitutet till folkomröstning kommer att motarbetas, säger Klaus-Jürgen Nagel, professor i statskunskap vid Pompeu Fabra-universitetet (UPF) i Barcelona, specialiserad på nationalism och federalism.

Politologerna - 01 dec 14 kl. 19:52

Nej, det är inte säkert att det blir en omröstning om budgetramarna på onsdag!

Denna text är samförfattad av Ingvar Mattson och Katarina Barrling. Ingvar Mattson är Generaldirektör vid Statskontoret och fil.dr.

Vimmerby Tidning - 23 mar 13 kl. 06:06

Omröstning om Hultsfredfestivalen

Att flytta festivalen till Sigtuna – och dessutom ta med sig namnet Hultsfred har väckt extremt starka reaktioner.
Så starka att FKP Scorpio ordnar en namnomröstning över helgen.
– Från och med i eftermiddag kommer vi att ha en omröstning på vår hemsida där man kan rösta för eller emot att behålla namnet Hultsfredsfestivalen..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Melanias rasande efter penishånet mot maken

Stormy Daniels berättar nu allt om den påstådda sexnatten med Donald Trump, inklusive en detaljerad – och mindre smickrande – beskrivning av presidentens allra mest privata kroppsdel.Ex-porrstjärnans ord har fått Melania Trump att reagera starkt, uppger en källa i Washington DC för HollywoodLife:– Melania är rasande över de löjliga påståendena och hon önskar att Stormy skulle vara tyst och försvinna..

Expressen - 1 timme sedan

Tandsköterskor fick för låg lön i tio år

Sköterskor på Folktandvården i Uppsala fick för låg lön utbetald – under hela tio års tid. Det skriver Upsala nya tidning.Felet upptäcktes när man gick igenom avtalet för Folktandvårdens tandsköterskor..

Expressen - 2 timmar sedan

Vädjan: Be om pengar – för att hitta Maddie

Brittiska Madeleine McCann försvann i Portugal för elva år sedan. Då var hon tre år gammal.Sökandet har pågått sedan dess – men nu kan det vara över.

Expressen - 4 timmar sedan

Man knivhuggen efter bråk i Köping

En man har blivit knivhuggen efter ett slagsmål i Köping, skriver Polisen på sin hemsida.Mannen har först till sjukhus med ambulans, men skadeläget är oklart.Ingen är gripen..

Expressen - 4 timmar sedan

Trumps råd till Spanien: ”Bygg en mur genom hela Sahara”

Här är Donald Trumps förslag för att hantera migrationskrisen runt Medelhavet: Bygga en mur genom hela Saharaöknen.– Gränsen genom Sahara kan knappast vara längre än vår gräns mot Mexiko, ska den amerikanske presidenten ha sagt enligt spanska medier..

Expressen - 5 timmar sedan

Kvinna hittad med skottskada i Kallhäll

En kvinna har hittats skottskadad i Kallhäll i Järfälla kommun norr om Stockholm, skriver Aftonbladet. Kvinnan ska vara skadad i axeln.Ingen person har gripits..

Expressen - 5 timmar sedan

Kate Middletons revansch – efter franska toplessbilderna

Toplessbilderna på Kate Middleton som togs under lyxsemestern i södra Frankrike blev för mycket för den brittiska kungafamiljen.Prins William och Kate valde att stämma tidningen Closer och nu har prinsparet vunnit den rättsliga kampen mot tidningen, rapporterar The Telegraph. .

Expressen - 6 timmar sedan

Fyraårig pojke död i svenskparadis

En fyraårig pojke har drunknat i en hotellpool på svenskparadiset Teneriffa, skriver Mirror.Trots att ambulanshelikopter var snabbt på plats kunde pojkens liv inte räddas..

Expressen - 6 timmar sedan

Skottlossning i Bagarmossen

23.12 på onsdagskvällen fick polisen i Stockholm in ett larm om skottlossning i Bagarmossen i södra Stockholm.– Det är väldigt rörigt där just nu.

Expressen - 6 timmar sedan

Trumps kritik mot Bush: Största misstaget USA gjort

Donald Trump avslöjar nu vad han anser är USA:s största misstag.Det är inte inbördeskriget eller agerandet efter Pearl Harbor.– Det enskilt största misstaget i vårt lands historia är president Bush beslut att gå in i Mellanöstern, säger presidenten till The Hill..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.