Sydsvenskan > Inrikes

Thursday, 20 September, 08:34

Liknande nyheter

Taggar: USA-succé, lyfter, Sigma, Connectivityöver , halvmiljarden
GöteborgsPosten - 14 apr 14 kl. 09:30

The Knife hyllas i USA

Ännu en svensk succé i USA. Spin Magazine lyfter fram The Knifes spelning på Coachella som en av helgens bästa på festivalen..

Kristianstadsbladet - 19 maj 12 kl. 15:15

USA-monstret lyfter Predators

Monsterspelaren från USA sätter skräck i motståndarna. Kristianstad Predators osannolika supervärvning från Tennesse, Philip Juhlin, krossar allt motstånd i söderettan. Målet är superserien, men efter det hotas sagan av ett abrupt slut.

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 14 kl. 11:56

Litteraturfestival lyfter nya stjärnor

Första omgången blev en succé. Nu följer litteraturfestivalen Stockholm Literature upp den genom att introducera en ny rad internationella författare i Sverige.
Festivalen i Stockholm jämförs ofta med Louisianas litteraturfestival - men är noga med att hålla en egen profil.

Kristianstadsbladet - 27 aug 14 kl. 11:56

Litteraturfestival lyfter nya stjärnor

Första omgången blev en succé. Nu följer litteraturfestivalen Stockholm Literature upp den genom att introducera en ny rad internationella författare i Sverige.
Festivalen i Stockholm jämförs ofta med Louisianas litteraturfestival - men är noga med att hålla en egen profil.

Nyan - 18 maj 15 kl. 17:15

Hon hyllas för USA-debut

Åländska mezzosopranen Jenny Carlstedt hyllas efter sitt första framträdande i USA med Chicago Symphony Orchestra under ledning av Esa-Pekka Salonen. Esa-Pekka Salonen ledde Chicago Symphony Orchestra's i Debussy's "Pelleas et Melisande", i vilken Jenny Carlstedt gjorde rollen som Melisande. Chicago Tribunes recensent John von Rhein skriver att Carlstedt genom sin sång gav uttryck för den mystiska hjältinnas oskuld och bräcklighet , och att hon ”förde publiken till dramat” mellan de två huvudpersonerna.

SmålandsPosten - 20 jul 13 kl. 09:06

Spelbranschens skrytsamma showroom

För alla som, liksom jag, hyser ett nästintill ohälsosamt intresse för tv-spel finns det ett fåtal händelser i medierna som varje år får oss att tillfälligt släppa fokus från våra tv-apparater. Spelskribenter från hela världen slussas i?väg till någon gymnastiksal i hjärtat av USA.

BT - 22 jan 13 kl. 12:23

Sundhage får TT:s idrottsledarpris

Pia Sundhage är en klar vinnare av TT:s idrottsledarpris 2012. Fotbollsstjärnan Abby Wambach talar om hur Pia Sundhage leder med hjärtat. Själv lyfter hon fram förmågan att inspirera.

Sydsvenskan - 22 maj 11 kl. 12:24

Spelfeber på finska

Illustration: Rovio
Att skjuta arga fåglar mot grisar är framtiden.
Next week. Next week.

Dagen - 19 jan 11 kl. 03:00

Därför går kristna i Palins jakt på presidenten

Det är knappast kärleken till sin nästa som förenar kristna, liberaler, konservativa och rasister i den framstormande Tea party-rörelsen i USA. Nej, meningsskiljaktigheter får stå åt sidan för att tillsammans bekämpa den gemensamma fienden: Staten och dess president som allsmäktig befälhavare.

Billy McCormac kallar sig gärna konservativ och i andra hand republikan.

Magazin24 - 18 mar 14 kl. 09:42

Inför V86: Höga mål för Oscarssons

Äventyret i ”den nya världen” blev en formidabel succé.
Nu ska återvändaren flytta fram positionerna även i Sverige.
- Jag vill växa och bli en större tränare, vi är mogna för det, säger Jim Oscarsson som tog den amerikanska travsporten med storm när han vann världens största tvååringslopp.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Damallsvenska klubbar får VM-ersättning

Damallsvenskans klubbar får 75 000 kronor för alla svenska och norska spelare som tas ut till VM i Frankrike nästa år. Det görs möjligt genom en sponsor. – Vi ser det här som en väldigt positiv satsning där klubblagsfotbollen hamnar i fokus.

Sydsvenskan - 30 minuter sedan

Årets partimätningar var de sämsta på länge visar granskning

Inte på tre valrörelser har instituten prickat så dåligt, visar granskning.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Läkare varnar om nödläge på ö-läger

Det råder ett "humanitärt nödläge" vid ett av de flyktingläger som Australien driver i Stilla havet. Det varnar en grupp läkare som ber regeringen om tillstånd att få ge människorna vård. Enligt landets hårda migrationspolitik skickas asylsökande som ta.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Månsson ska skrämma upp teaterbesökarna

Nästa år blir det läskigt värre på Scalateatern i Stockholm då rysarsuccén "Kvinnan i svart" får svensk premiär. – Publiken kan inte vara säker i sina stolar, säger skådespelaren Claes Månsson. Föreställningen bygger på brittiska författaren Susan Hills.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Hovrätten fastställer straff för tonåring som våldtog flicka

Döms till ungdomsvård och ungdomstjänst för att förra året ha våldtagit en då 14-årig flicka..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Rättegången mot barnläkare inleds

Barn som sökte vård för exempelvis huvud- eller öronvärk fick också sina underliv "kontrollerade" – undersökningar som inte varit medicinskt motiverade enligt åklagaren. Nu tas fallet med en 29-årig läkare som åtalats för en lång rad sexualbrott mot bar.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Kim och Moon besöker symboliskt berg

Nordkoreas diktator Kim Jong-Un och Sydkoreas president Moon Jae-In besöker under torsdagen tillsammans till det nordkoreanska berget Paektu – den plats där den koreanska nationen en gång föddes. Efter onsdagens möte, där de två ledarna lovade nya åtaga.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Havets stråtrövare hotar Sydafrikas vita guld

De beskrivs som en skatt från havets botten – det vita guldet. Men hög efterfrågan från kinesiska restauranger gör att tjuvjakten på havsöron ökar. Det sydafrikanska beståndet sjunker i en aldrig tidigare skådad takt, varnar organisationen Traffic.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Misstänk miljonfusk utreds i Västsverige

En stor härva med misstänkt rotavdragsfusk utreds i Västsverige, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. – Det är en av de större som vi har haft på skattebrottsenheten under de senaste åren. Vi har haft andra rotutredningar där det har förekommit bedrägerie.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Nya prissumman: 625 miljoner kronor

Inga svenska golfstjärnor har möjlighet att slåss om miljonerna i det amerikanska slutspelets finaltävling. Stenson & Co får vänta till nästa år då den totala prissumman i finalen fördubblas till närmare 625 miljoner kronor. Henrik Stenson och Alex Noré.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.