Realtid > Ekonomi

Saturday, 17 November, 01:25

Realtid - 14 sep 18 kl. 11:38

Nordea lanserar open banking i SverigeLanseringen betyder att fintech-utvecklare kan ta fram tjänster anpassade för både svenska och finska kunder. “Vi ser open banking som en enorm möjlighet att skapa bättre finansiella lösningar”, säger Nordeas vd Casper von Koskull..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Nordeas, Casper, Koskull

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, lanserar, open, bankingi , Sverige
Dagens PS - 14 sep 18 kl. 09:06

Nordea lanserar Open Banking i Sverige

Nordea Bank ska enligt ett pressmeddelande lansera Open Banking i Sverige. Det innebär att utvecklarna nu kan börja ta fram applikationer anpassade för både finska och svenska kunder. Nordeas Open Banking-portal lanserades i slutet av 2017 när finska kunduppgifter gjordes tillgängliga för tredjepartsutvecklare.

Realtid - 06 nov 17 kl. 08:29

Swedbank lanserar Open Banking

"När vi nu lanserar vår första betaversion av Open Banking-plattformen tar vi nästa steg på vägen mot framtidens bank”, säger Emma Heimonen, chef digital innovation på Swedbank..

Realtid - 13 dec 17 kl. 10:25

Nordea sjösätter Open Banking-plattform

För att möta EU:s nya betaltjänstdirektiv PSD2 har Nordea tillsammans med över 1.000 utvecklare skapat en så kallade open banking-plattform – som öppnar för ett appstore för fintech-tjänster. Nu lanseras systemet som är det första i sitt slag i Norden.

Realtid - 05 jun 18 kl. 12:16

Mastercard ska underlätta open banking

Mastercard ska utveckla tjänster anpassade efter de förändringar som kommer av det europeiska betaltjänstdirektivet PSD2. De nya tjänsterna ska göra det enklare för banker och tredjepartsaktörer att samarbeta kring open banking..

Affärsvärlden - 26 apr 16 kl. 09:20

Nordea lanserar plattform för crowdfunding

Storbanken Nordea lanserar en plattform där privatpersoner kan finansiera onoterade företag genom att köpa ägarandelar i bolagen, så kallad equity crowdfunding..

SvD - 28 nov 16 kl. 13:58

Nordea lanserar ny crowdfundingtjänst

Nordea lanserar på måndagen, som första bank i Finland, en aktiebaserad tjänst för gräsrotsfinansiering. Tjänsten lanseras efter att en ny gräsrotsfinansieringslag trätt i kraft i Finland i september. Det framgår av ett pressmeddelande..

Realtid - 29 jun 18 kl. 09:02

Nordea lanserar gröna företagslån

Nordea lanserar gröna företagslån, vilket innebär, lån som främjar hållbara investeringar..

DI - 12 sep 18 kl. 10:17

Nordea lanserar grönt bolån

Nordea lanserar gröna bolån. Den kund som bor i en klimatsmart bostad kan få upp till 0,10 procentenheter i extra rabatt på sitt lån. .

Nyan - 09 nov 15 kl. 13:21

Nordea fick Private Banking-pris

Nordea Private Banking fick ta emot flera utmärkelser vid PWM Global Private Banking Award Ceremony som arrangerades i Singapore den 4 november.
Nordea blev utsedd till 2015 års Best Private Bank Nordics, Best Private Bank Finland och Best Private Bank Norway. Det är andra året i rad som Nordea får dessa utmärkelser

Utmärkelserna delas ut av The Banker, ett globalt finansmagasin – och en del av Financial Times Group.

Realtid - 23 feb 12 kl. 12:20

Ålandsbanken lanserar premium banking i Sverige

"Försöker täppa till ett hål mellan vanliga bankkunder och de som får hjälp av private banking", säger Fredrik Svennersjö, chef för premium banking i Sverige.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 11 timmar sedan

23-åriga Josefine spås en lysande framtid som affärsjurist

Tydlighet, kreativitet och rådgivarmässighet. Det är några av egenskaperna som gav Josefine Jonsson Tepavac en förstaplats i 2018 års upplaga av Business Law Challenge. .

Realtid - 11 timmar sedan

Prosolvia-grundare stämmer Carnegie

Prosolvias grundare Morgan Herou i rättstvist med Carnegie om Prosolvia-aktier till ett värde av cirka 14 miljoner kronor..

Realtid - 14 timmar sedan

Rätt att ge Norden röst i global skattedebatt

En enig fredagspanel välkomnar initiativet till ett nordiskt forum för skattepolitisk debatt, som lanserades tidigare i veckan. Tre kvalificerade röster är redo att sätta igång debatten. Läs vad Tina Zetterlund, Hans Peter Larsson och Johan Fall har att säga.

Realtid - 15 timmar sedan

Penningtvätten i Danske Bank: tidigare anställda misstänkta

Flertalet tidigare anställda vid Danske Banks estniska filial misstänks ha tagit emot ersättning för att hjälpa till med penningtvätten. Det skriver Berlingske..

Realtid - 15 timmar sedan

Resurs Bank planerar att sälja förfallna lånefordringar

Resurs Bank har ingått avtal med en rad aktörer om att löpande sälja delar av Resurs Banks förfallna lånefordringar i Sverige och Norge..

Realtid - 15 timmar sedan

Förbättrat resultat från Amasten

Amastens resultat för årets första nio månader landade på 113 (58) miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning på 95 procent jämfört med samma period i fjol..

Realtid - 18 timmar sedan

Åtta juristbyråer får dela på 14 miljoner kronor

Vinnova har bestämt sig för att ge svensk legaltech “en knuff framåt”. – Det här är vad staten ska göra, säger Johan Wiberg, produktutvecklingschef på Avtal24..

Realtid - 17 timmar sedan

Källor: ABB redo att sälja power grids

ABB redo att sälja power grids, Skanska investerar 1,8 miljarder i skyskrapa och Perssons Stiftelse stryper 400 miljoner i Nobeldonationer. Det är några av rubriekrna i Realtids nyhetssvep på fredagsmorgonen. .

Realtid - 19 timmar sedan

Brexit: Hårt pressad May slåss för sin överlevnad

Regeringskaoset i Storbritannien hotar den mycket bräckliga brexit-deal, det skilsmässoavtal som premiärminister Theresa May slutit med EU:s 27-ledare och EU-kommissionen. Flera ministrar har avgått och flera kan komma att avgå i protest mot skilsmässoavtalet. Mays framtid och brexit-dealen står på spel i den politiska maktkampen inom Tories.

Realtid - Igår: 15:30

Carnegie Fonder toppar ranking

Carnegie Fonder rankas som nummer ett i Prosperas undersökning Fund Distributors & Selectors 2018. "Vi har undvikit att ha uppenbara plumpar som drar ned på helheten", säger Carnegie Fonders vd Hans Hedström som del av svaret på varför Carnegie återigen hamnar i toppskiktet i rankingen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.