Realtid > Ekonomi

Saturday, 22 September, 11:10

Realtid - 14 sep 18 kl. 11:38

Nordea lanserar open banking i SverigeLanseringen betyder att fintech-utvecklare kan ta fram tjänster anpassade för både svenska och finska kunder. “Vi ser open banking som en enorm möjlighet att skapa bättre finansiella lösningar”, säger Nordeas vd Casper von Koskull..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Nordeas, Casper, Koskull

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, lanserar, open, bankingi , Sverige
Dagens PS - 14 sep 18 kl. 09:06

Nordea lanserar Open Banking i Sverige

Nordea Bank ska enligt ett pressmeddelande lansera Open Banking i Sverige. Det innebär att utvecklarna nu kan börja ta fram applikationer anpassade för både finska och svenska kunder. Nordeas Open Banking-portal lanserades i slutet av 2017 när finska kunduppgifter gjordes tillgängliga för tredjepartsutvecklare.

Realtid - 06 nov 17 kl. 08:29

Swedbank lanserar Open Banking

"När vi nu lanserar vår första betaversion av Open Banking-plattformen tar vi nästa steg på vägen mot framtidens bank”, säger Emma Heimonen, chef digital innovation på Swedbank..

Realtid - 13 dec 17 kl. 10:25

Nordea sjösätter Open Banking-plattform

För att möta EU:s nya betaltjänstdirektiv PSD2 har Nordea tillsammans med över 1.000 utvecklare skapat en så kallade open banking-plattform – som öppnar för ett appstore för fintech-tjänster. Nu lanseras systemet som är det första i sitt slag i Norden.

Realtid - 05 jun 18 kl. 12:16

Mastercard ska underlätta open banking

Mastercard ska utveckla tjänster anpassade efter de förändringar som kommer av det europeiska betaltjänstdirektivet PSD2. De nya tjänsterna ska göra det enklare för banker och tredjepartsaktörer att samarbeta kring open banking..

Affärsvärlden - 26 apr 16 kl. 09:20

Nordea lanserar plattform för crowdfunding

Storbanken Nordea lanserar en plattform där privatpersoner kan finansiera onoterade företag genom att köpa ägarandelar i bolagen, så kallad equity crowdfunding..

SvD - 28 nov 16 kl. 13:58

Nordea lanserar ny crowdfundingtjänst

Nordea lanserar på måndagen, som första bank i Finland, en aktiebaserad tjänst för gräsrotsfinansiering. Tjänsten lanseras efter att en ny gräsrotsfinansieringslag trätt i kraft i Finland i september. Det framgår av ett pressmeddelande..

Realtid - 29 jun 18 kl. 09:02

Nordea lanserar gröna företagslån

Nordea lanserar gröna företagslån, vilket innebär, lån som främjar hållbara investeringar..

DI - 12 sep 18 kl. 10:17

Nordea lanserar grönt bolån

Nordea lanserar gröna bolån. Den kund som bor i en klimatsmart bostad kan få upp till 0,10 procentenheter i extra rabatt på sitt lån. .

Nyan - 09 nov 15 kl. 13:21

Nordea fick Private Banking-pris

Nordea Private Banking fick ta emot flera utmärkelser vid PWM Global Private Banking Award Ceremony som arrangerades i Singapore den 4 november.
Nordea blev utsedd till 2015 års Best Private Bank Nordics, Best Private Bank Finland och Best Private Bank Norway. Det är andra året i rad som Nordea får dessa utmärkelser

Utmärkelserna delas ut av The Banker, ett globalt finansmagasin – och en del av Financial Times Group.

Realtid - 23 feb 12 kl. 12:20

Ålandsbanken lanserar premium banking i Sverige

"Försöker täppa till ett hål mellan vanliga bankkunder och de som får hjälp av private banking", säger Fredrik Svennersjö, chef för premium banking i Sverige.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 19 timmar sedan

Nya nyckeltal i Heba

Fastighetsbolaget Heba uppdaterar sina riktmärken för de finansiella nyckeltalen som sätter mål för bolagets belåningsgrad och soliditet..

Realtid - 19 timmar sedan

”Märkligt av åklagaren”

Johan Ulanders försvar vidhåller att de kompletteringarna som försvaret har begärt är avgörande i frågan om åtal ska väckas eller ej..

Realtid - 20 timmar sedan

Swedbank i samarbete med AI-bolag

Swedbank partnar upp med Asteria som erbjuder AI-baserade bank- och bokföringstjänster för mindre företag..

Realtid - 20 timmar sedan

Tunga finansnamn i styrelsen för SSFC

Alectas vd Magnus Billing har utsetts till ordförande i en ny rådgivande styrelse för Stockholm Sustainable Finance Centre (SSFC). I styrelsen sitter ledamöter som är chefer på banker, riskkapitalbolag och pensionsfonder, samt experter på ansvarsfulla och hållbara investeringar..

Realtid - 21 timmar sedan

De blev Årets framtidsbyrå 2018

Nu står det klart vilken revisionsbyrå det är som vunnit utmärkelsen Årets framtidsbyrå 2018. Vinnaren sållades fram i en tävling arrangerad av branschorganisationen FAR där fem byråer till slut gjorde upp om titeln..

Realtid - 22 timmar sedan

Remiums corpteam till Eminova: "En väldigt bra match"

FI drog in analyshuset Remiums tillstånd. Bolaget avvecklades och dess coprfinance-kvartett sökte nya utmaningar. Nu driver de ett nytt emissionsbolag inom Eminova-koncernen.

Realtid - Igår: 10:19

Paypals Izettle-köp ska granskas: "Påverkar inte affären"

Den brittiska konkurrensmyndigheten vill utreda Paypals Izettle-förvärv. Affären kan försämra konkurrensen, menar myndigheten. "Det påverkar inte transaktionen", säger Izettles kommunikationschef Tom Turula till Realtid.

Realtid - 23 timmar sedan

Riskkapitalbolagen går från sprint till maraton

Riskkapitalbolagen blir långa och går från sprint till maraton. De behåller bolagen längre, tar färre risker och sänker också kraven på avkastning. Flera långa fonder startas nu av de stora aktörerna på kapitalmarknaden.

Realtid - Igår: 10:50

Cannabisbolag noteras på Spotlight

Det danska bolaget Stenocare noteras på Spotlight stock market. Det blir det första bolaget inom medicinsk cannabis som noteras i Europa..

Realtid - Igår: 10:19

Paypals Izettle-köp ska granskas

Den brittiska konkurrensmyndigheten ska syna Paypals förvärv av Izettle i sömmarna. Affären, som slutfördes på torsdagen, försämrar konkurrensen på den brittiska betalmarknaden, menar myndigheten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.