Expressen > Nyheter

Thursday, 20 September, 16:15

Expressen - 14 sep 18 kl. 11:27

EU-förslaget: Skrota sommartiden redan 2019Nästa år kan sommartiden försvinna. På fredagsförmiddagen presenterar EU-kommissionen ett förslag om slopad tidsomställning, skriver TT.Framöver kan det bli möjligt för medlemsländerna att själva välja om de vill genomföra ändringarna. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
EU, TT

Dela artikeln

8540 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-förslaget, Skrota, sommartidenredan , 2019
YLE - 24 mar 16 kl. 14:49

Riksdagsman: Skrota sommartiden!

Riksdagsman Sinuhe Wallinheimo (Saml), som är vice ordförande i partiets riksdagsgrupp, kräver att Finland slutar att övergå till sommartid. Det vore bra för hälsan, ekonomin och praktiskt förnuftigt, menar Wallinheimo. Finland övergår till sommartid på påskdagen, söndagen den 27.

DI - 14 nov 16 kl. 20:37

Anders Andersson: Efter nya förslaget: Skrota 3:12-reglerna

DEBATT. Förslaget om skärpt entreprenörsskatt motverkar sitt syfte. Det finns en lösning – ta bort de nuvarande 3:12-reglerna och låt företagare ta ut all sin utdelning till lägre skatt.

Expressen - 30 jan 18 kl. 09:43

Finland vill skrota sommartiden

Kan det rentav vara hälsovådligt att årligen ställa om klockan?Det hoppas Finland att EU ska utreda – och målet är att slopa systemet med vinter- och sommartid helt och hållet..

Expressen - 29 aug 18 kl. 12:29

Omröstning: 80 procent vill skrota sommartiden

Motståndet mot sommartid är massivt inom EU – i alla fall om man ska tro resultatet av en rådgivande enkät som EU-kommissionen gjort via internet..

Aftonbladet - 31 maj 13 kl. 12:02

Förslaget: skrota pensionsvalet

Utredning ser över valet av premiepensionsfonder.

Sydöstran - 16 okt 17 kl. 14:50

Nya förslaget: Skrota tv-avgiften - inför tv-skatt

Tv-avgiften kan komma att skrotas och ersättas av en tv-skatt på högst 1 308 kronor per skattebetalare..

NT - 11 jan 18 kl. 08:59

Förslaget: Skrota Femöresbron

Tjänstemännens förslag till tekniska nämnden är att den gamla Femöresbron inte ska renoveras, utan att en ny ska byggas..

Kristianstadsbladet - 11 feb 13 kl. 10:24

Obama vill skrota kärnvapen


En drastisk nedrustning av amerikanska kärnvapen. Det förslaget kommer USA:s president Barack Obama att lägga fram när han håller sitt årliga tal till nationen på tisdagen, uppger amerikanska regeringskällor för New York Times.De senaste månaderna ska Obama ha kommit överens med försvarshögkvarteret Pentagon om att skrota så mycket som en tredjedel av USA:s 1 700 kärnvapenstridsspetsar.

YLE - 01 sep 18 kl. 06:35

Analys: Lyhörd EU-kommission vill gå medborgarna till mötes - men vet vi verkligen vad folket tycker om sommartiden?

Många frågor återstår efter gårdagens besked om att EU-kommissionen går vidare med förslaget om att slopa sommartiden, skriver Svenska Yles Europakorrespondent Rikhard Husu..

Nerikes Allehanda - 11 okt 15 kl. 05:19

Skrota förslaget på cykelförbud

Tillåt bara en natts tältning och skrota förslaget på cykelförbud. Det är två av de remissvar som kommit in angående utökningen av Tivedens nationalpark..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Jonas, 39, kör flera mil – för att lämna på förskolan

Familjer i Jämjö kommun tvingas åka flera mil om dagen, för att hämta och lämna sina barn på förskolan.Detta efter en miss från kommunens sida.– Det är på många sätt en ohållbar situation, säger föräldern Jonas Falkmyr..

Expressen - 5 minuter sedan

Flera skadade vid skjutning i Maryland

Flera personer uppges ha skadats vid en skjutning i delstaten Maryland i USA, rappoterar NBC. Omfattningen av skadorna är oklara.  .

Expressen - 30 minuter sedan

Räddningstjänstens uppmaning om stormen Knud: "Håll er inne"

Kaos i trafiken och skador på byggnader, skog och mark.  Stormen "Knud" som väntas nå Sverige på fredagskvällen kan ställa till med rejäla problem. SMHI har gått ut med klass 2-varningar för flera områden i sydvästra Sverige.

Expressen - 45 minuter sedan

Förvirrande sexdoft ska rädda jordgubbar

Genom att spruta ut en förvirrande sexdoft kan jordgubbar räddas undan skadedjuret jordgubbsvecklaren.– Doftbruset blir så starkt att hannarna inte kan hitta honorna, säger Glenn Svensson, forskare på biologiska institutionen på Lunds universitet..

Expressen - 45 minuter sedan

Bil brinner i Billesholm Står på parkeringsplats

En bil som står uppställd på Östervångsvägen i Billesholm har börjat brinna.– Vi vet ännu inte hur branden uppstått, säger Calle Persson på polisens ledningscentral i Malmö..

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt mordförsök – polisen söker gärningsman

En man har hittats knivskuren utomhus i Södertälje.Polisen utreder mordförsök och letar nu efter gärningsmannen..

Expressen - 1 timme sedan

Man i 20-årsåldern död i timmerbilsolycka

En timmerbil välte på riksväg 320 vid Sandnäset tidigt på torsdagsmorgonen. Räddningstjänsten kämpade i flera timmar med att få loss föraren – som klämdes fast vid olyckan.   Han liv gick dock inte att rädda, skriver Sundsvalls tidning.

Expressen - 2 timmar sedan

Peter Springare tar plats i den politiska hetluften

Den kontroversielle polismannen Peter Springare, 62, tar plats i kommunfullmäktige i Örebro.Där vill han bli ”en stoppkloss” för de andra politikerna.– Jag blev förvånad över att han var annorlunda mot den mediala bilden som hade målats upp, där det insinuerades att Peter var rasist, säger Örebropartiets partiledare Markus Allard..

Expressen - 2 timmar sedan

Man död efter våldsam krasch

Strax efter midnatt, natten till lördag kraschade en personbil med en lastbil längs riksväg 40 vid Landvetter.De tre personer som fick färdades i personbilen fick föras till sjukhus.Senare på lördagen kunde polisen meddela att man hittat en pistol i den kraschade bilen och att man åtalat två av männen, misstänkta för grovt vapenbrott.

Expressen - 3 timmar sedan

23-åring åtalas för dubbla våldtäkter på nattklubbar

En man i 23-årsålder åtalades i dag för två våldtäkter i Malmö. Den första inträffade på Kulturbolaget. Men han försattes senare på fri fot.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.