PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 18 February, 20:02

PrivataAffärer - 14 sep 18 kl. 11:24

Kritiskt läge för InvuoBolaget hänvisar till att den förväntade accelerationen av nya ordrar för Meawallet ännu inte infunnit sig. ”I avsaknad av nya ordrar för Meawallet, och i avsaknad av ett positivt utfall i ett skattemål, förväntar vi oss nu att bolagets rörelsekapital kommer att nå ett kritiskt läge vid utgången av oktober månad, istället för som tidigare förväntat vid utgången av 2018”, skriver Invuo. Invuo uppger också att ”ett flertal diskussioner om investeringar i bolaget och diskussioner med potentiella köpare av bolaget och dess affärsgrenar” pågår för närvarande. Invuo hette tidigare Seamless Distribution och sysslar med betallösningar.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Invuo, Meawallet, Seamless Distribution

Dela artikeln

9 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritiskt, lägeför , Invuo
DI - 14 sep 18 kl. 11:08

Knattebolaget: Pengarna snart slut

Det finansiella läget i Invuo Technologies är kritiskt och bolaget har därför intensifierat sitt engagemang i diskussioner med potentiella investerare. Det framgår av ett pressmeddelande, där bolaget hänvisar till att den förväntade accelerationen av nya ordrar för Meawallet ännu inte infunnit sig..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hernhag: Endast några få pärlor i bemanningsbranschen

När Poolia börsintroducerades den 21 juni 1999 var bemanningsbranschen och konjunkturen het. Framtidens arbetsmarknad skulle säkert kräva flexibla lösningar och då kommer personaluthyrning in. Flexibla lösningar blev det, men många gånger har konsulterna åkt ut först i svaga tider.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Nykredit: Inga fler räntehöjningar från Riksbanken

”Sedan i december har statistiken försämrats ytterligare och det fönster som tidigare stod på glänt för ytterligare räntehöjningar är enligt oss nu stängt. Vi tror inte att Riksbanken höjer räntan ytterligare, vare sig 2019 eller 2020”, skriver Nykredits chefekonom Tore Stramer. Han påpekar att utsikterna för den svenska ekonomin försämrats på sistone.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Danske: Räkna med mer turbulens på börsen

I tillägg till det baseras den senaste tidens aktieuppgångar på en förväntan om en snar överenskommelse i handelsfrågan mellan USA och Kina, skriver banken, som sammantaget drar slutsatsen att risken för bakslag kan anses vara högre än chansen för vidare uppgångar, om något inte blir som förväntat eller drar ut på tiden. På tolv månaders sikt anser dock Danske Bank att aktier alltjämt har potential. ”Vinsttillväxten är positiv, Kinas stimulanser börjar ge skjuts åt ekonomin under andra kvartalet och stora europeiska länder som Frankrike, Tyskland och Italien ökar de finanspolitiska stimulanserna i år.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Nordea: Därför sänker vi H&M till sälj

Det framgår av en analys där rekommendationen sänks till sälj (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. ”Trots lätta jämförelsetal tror vi att rörelseresultatet i det första kvartalet (december-februari) sjunker med 40 procent och med 8 procent det första halvåret. Det innebär att vi inte räknar med någon ökning av rörelseresultatet förrän tidigast i det tredje kvartalet trots en viss försäljningsåterhämtning”, skriver Nordea..

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Redeye höjer ”rimligt” värde för Fingerprint

Intervallet för det rimliga värdet sträcker sig från 5 kronor i ett ”bear case”-scenario till 20 kronor i ett ”bull case”-scenario (tidigare var intervallet 3-18 kronor). Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen..

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

von Koskull: I år vänder det för Nordea

”Min ambition är att vi ser ökade intäkter och minskade kostnader”, säger han. Utmaningen är att ta sig tillbaka på det spår där banken presterar bäst. Åratal av besparingar, uppsägningar och automatisering har gjort organisationen smidigare.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Ovanligt svag bomarknad i januari

I Stockholm var utvecklingen ännu svagare, där sjönk priset på bostadsrätter för första gången en januarimånad även icke säsongsrensat. Analytiker noterar också att det var en ovanligt svag januarimånad. ”Vi hade ett fall under hösten 2017, sedan har bostadspriserna legat i stort sett stilla under 2018, men nu börjar det se ut som ett nytt fall börjar”, säger Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Färska köprekar bland måndagens analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Atrium Ljungberg till köp från behåll. Riktkursen höjs till 172 från 169 kr. Aktien stängde på 154,80 kr i fredags.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Två heta köptips

Följande är en sammanfattning av analyserna i ovan nämnda utgåva och återspeglar Börsveckans analys och synpunkter. Affiliatebolaget Catena Media kom med ett svagt bokslut, trots att fjärde kvartalet är det säsongsmässigt starkaste kvartalet. ”Vi oroas av sämre tillväxtmöjligheter och högre kostnader och sänker vårt råd till avvakta”, skriver Börsveckan.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Hon blir ny vd för Handelsbanken

Carina Åkerström har en lång bakgrund inom banken och 2008 blev hon chef för regionbanken i östra Sverige. Hon utsågs samtidigt till vice vd. Ett par år senare blev chef över Stockholm, bankens största region.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.