Expressen > Nyheter

Sunday, 17 February, 12:33

Expressen - 14 sep 18 kl. 11:04

Röstrysare hos Miljöpartiet – doldis mot riksdagenMiljöpartiet i Göteborg står inför en verklig valrysare.Med 255 av 351 valdistrikt räknade ser hittills okände Leila Ali-Elmi, 30, från Hammarkullen ut att kryssa sig in i riksdagen.– Leila har jag faktiskt aldrig träffat, säger partiets politiske sekreterare och kommunikatör i Göteborg, Helena Munther.Även nuvarande riksdagsledamoten Emma Nohrén är en hårsmån från att kryssas tillbaka in i riksdagen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Miljöpartiet, Göteborg, Leila Ali-Elmi, Hammarkullen, Munther, Emma Nohrén

Dela artikeln

4693 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röstrysare, hos, Miljöpartiet, doldismot , riksdagen
Kristianstadsbladet - 14 sep 14 kl. 21:16

Inget jubel hos Miljöpartiet

I SVT:s vallokalsundersökning backar Miljöpartiet 0,2, till 7,1 procent. "Åå vad dåligt", utbrister Kalle Heise, gruppledare i Kristianstad, när siffrorna visas på tv-skärmarna på valvakan.
Miljöpartiet i Kristianstad valvakar på O´Learys.

Sydöstran - 12 jul 18 kl. 09:49

Slut med flaskvatten hos Miljöpartiet

Miljöpartiet i Ronneby har som första politiska parti i Blekinge låtit ”Kranmärka” sig för en bättre miljö..

Sydöstran - 24 aug 18 kl. 18:00

Skolan i fokus hos Miljöpartiet

Det är fokus på skolan när Miljöpartiet går till val i kommunen. – Ja och anhörigvård, säger gruppledaren Jacek Jurkowski..

Cornucopia - 11 maj 16 kl. 16:54

Miljöpartiet Islamisterna rädda för kvinnohud

Miljöpartiet Islamisterna har portad Femen-aktivisten Jenny Wenhammar från sin kongress. Partiet säger att det är av "säkerhetsskäl". Vem vet hur islamisterna i partiet skulle reagera om de får syn på bar kvinnlig hud?

Expressen - 04 maj 18 kl. 08:59

Nya tunga avhoppet från Miljöpartiet

Ytterligare ett tungt namn hos Miljöpartiet i Göteborg lämnar nu partiet.Det är stadsdelsnämndens ordförande i Östra Göteborg, kommunfullmäktigeledamoten Özgür Tasbas, som nu väljer att lämna.Han har de senaste månaderna bland annat varit i konflikt med det egna partiet om byggandet av en ny grundskola i den egna stadsdelen - med en pedagogik han kritiserat hårt.

LV - 26 aug 15 kl. 08:41

Miljöpartiet möblerar om - nytt kommunalråd och ny ordförande

Nu är det klart vad som händer på de politiska taburetterna hos Miljöpartiet. Efter kommunalrådet Evelina Alséns avhopp i våras började man vaska i Miljöpartiet medlemskår efter en ersättare..

IDG - 11 sep 14 kl. 11:05

Obehöriga fiskar hemlig information hos Miljöpartiet

Personer med fejkade mejlkonton har försökt komma åt information om Miljöpartiets samarbeten efter valet. Det berättar partiets it-samordnare Staffan Kuylenstierna..

GöteborgsPosten - 10 mar 18 kl. 13:13

Markus Jöngren i topp hos Miljöpartiet

En veteran stämplar ut och en nykomling toppar listan. Miljöpartiets första namn är Markus Jöngren, en inflyttad stockholmare. ”Det var riktigt bra att vi flyttade hit”..

Cornucopia - 20 apr 16 kl. 17:32

Uppsamling kring Miljöpartiet Islamisterna

Dags för en liten uppsamling kring Miljöpartiet, bland annat kring partistyrelsekandidaten Yasri Kahn (mp), som visar sig vara en anti-feministisk islamist, som bland annat verkar tycka att det är okej att avrätta ateistiska bloggare, så länge det sker rättssäkert. Vägran att som hälsning ta kvinnor i hand är uppenbarligen ett mycket bra test på extremism och politisk islam, sk islamism.

Yasri Kahn (mp) har nu dragit tillbaka sin kandidatur efter att bland annat sagt att han är emot patriarkala strukturer, vilket han definierade som allt som en majoritet följer.

Politologerna - 30 mar 14 kl. 21:02

Från maskrosäng till tuktad rabatt – Miljöpartiet i förändring?

Förvåningen stod högt i tak då Miljöpartiet för snart ett år sedan höll sin årliga kongress. Vad som föreföll överraska var att det parti som mer och mer kommit att uppfattas som ett pragmatiskt parti bland andra, nu gav så tydliga påminnelser om sitt ursprung. Kongressen gick mot partiledningens beslut i centrala politiska frågor, dessutom på ett sätt som kunde komma att försvåra partiets ställning som vågmästare eftersom kongressens ståndpunkter (alldeles oavsett vilken dimension som dessa kan härledas till) av många tolkades som en rörelse åt vänster, så till den grad att tillställningen till och med applåderades av Vänsterpartiet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Redarmiljardären som valde ett liv i hemlighet

Hon är redardrottningen och adelsdamen som år efter år toppar listan över kvinnorna med högst inkomst.Men trots en uppväxt i överflöd och nära vänskap med danska kungahuset skyltar inte Ane Maersk Mc-Kinney Uggla, 70, med sin rikedom – hon kör en 13 år gammal bil och undviker offentligheten för ett liv i det fördolda.– Hon ser sig som familjeöverhuvud och det innebär att inte vara synlig, säger Jens Chr.

Expressen - 30 minuter sedan

Silvias dröm: ”Det vore ju fantastiskt”

Kungaparet är på plats vid mästerskapen i Åre.För drottning Silvia är det viktigt att stötta evenemanget – särskilt då hon hoppas på ett svensk OS 2026.– Det vore ju fantastiskt, 2026, säger drottningen till TV4.

Expressen - 1 timme sedan

En buss har kört av vägen

En buss har kört av vägen i Hallsberg, rapporterar NA.Ett 20-tal personer ska befinna sig i bussen..

Expressen - 2 timmar sedan

Flera bränder på kort tid i Emmaboda

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern.Natten till söndag brann det igen..

Expressen - 2 timmar sedan

Man i 20-årsåldern dök upp skottskadad på sjukhus

En man i 20-årsåldern kom in skottskadad till ett sjukhus under natten.Skottlossningen uppges ha inträffat någonstans på Järvafältet norr om Stockholm..

Expressen - 3 timmar sedan

Vänsterpartiet slutar driva frågan om EU-utträde

Partistyrelsens linje vinner – nu slutar Vänsterpartiet driva frågan om EU-utträde.Det har partiet beslutat under EU-valkonferensen i Norrköping på söndagen, rapporterar Ekot.– Vi kommer att skriva om hela programmet så avsnittet om EU kommer att se ut på annat vis, säger partiledaren Jonas Sjöstedt enligt Ekot..

Expressen - 3 timmar sedan

Kvinnan spottar och slår – tvingas lämna flygplanet

En kvinna gick bärsärk över att behöva sitta i närheten av ett barn på flyget. I en filminspelning från planet vräker hon ur sig förolämpningar mot sina medpassagerare, spottar på en stolsgranne och slår en flygbolagsanställd – innan hon till slut tvingas lämna planet, rapporterar Mirror..

Expressen - 3 timmar sedan

Trängde sig in i lägenhet och hotade person

Enligt polisen var det flera personer som i natt trängde sig in i en lägenhet i Olofström för att där hota och försöka skada en person.Tre personer har gripits i ärendet..

Expressen - 4 timmar sedan

Ulfbåges nya liv i utlandet: ”Har fått en andra chans”

TAVIRA. Christer Ulfbåge, 76, och hustrun Birgitta, 65, lever ett drömliv i solen. GT hälsade på tv-profilen i Portugal och tog ett snack om det oväntade beskedet från SVT, kärlekslivet, billiga räkor och nedsatt hjärtkapacitet.

Expressen - 4 timmar sedan

Storbråk – stenkastning mot polis och vakter

Under natten mot söndag ägde ett storbråk rum på ett uteställe i Trollhättan – ett 50-tal personer var stökiga.Polis och ordningsvakter fick stenar kastade mot sig.Det skriver polisen på sin hemsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.