Expressen > Nyheter

Wednesday, 21 November, 04:34

Expressen - 14 sep 18 kl. 11:04

Röstrysare hos Miljöpartiet – doldis mot riksdagenMiljöpartiet i Göteborg står inför en verklig valrysare.Med 255 av 351 valdistrikt räknade ser hittills okände Leila Ali-Elmi, 30, från Hammarkullen ut att kryssa sig in i riksdagen.– Leila har jag faktiskt aldrig träffat, säger partiets politiske sekreterare och kommunikatör i Göteborg, Helena Munther.Även nuvarande riksdagsledamoten Emma Nohrén är en hårsmån från att kryssas tillbaka in i riksdagen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Miljöpartiet, Göteborg, Leila Ali-Elmi, Hammarkullen, Munther, Emma Nohrén

Dela artikeln

4698 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röstrysare, hos, Miljöpartiet, doldismot , riksdagen
Kristianstadsbladet - 14 sep 14 kl. 21:16

Inget jubel hos Miljöpartiet

I SVT:s vallokalsundersökning backar Miljöpartiet 0,2, till 7,1 procent. "Åå vad dåligt", utbrister Kalle Heise, gruppledare i Kristianstad, när siffrorna visas på tv-skärmarna på valvakan.
Miljöpartiet i Kristianstad valvakar på O´Learys.

Sydöstran - 12 jul 18 kl. 09:49

Slut med flaskvatten hos Miljöpartiet

Miljöpartiet i Ronneby har som första politiska parti i Blekinge låtit ”Kranmärka” sig för en bättre miljö..

Sydöstran - 24 aug 18 kl. 18:00

Skolan i fokus hos Miljöpartiet

Det är fokus på skolan när Miljöpartiet går till val i kommunen. – Ja och anhörigvård, säger gruppledaren Jacek Jurkowski..

Cornucopia - 11 maj 16 kl. 16:54

Miljöpartiet Islamisterna rädda för kvinnohud

Miljöpartiet Islamisterna har portad Femen-aktivisten Jenny Wenhammar från sin kongress. Partiet säger att det är av "säkerhetsskäl". Vem vet hur islamisterna i partiet skulle reagera om de får syn på bar kvinnlig hud?

Expressen - 04 maj 18 kl. 08:59

Nya tunga avhoppet från Miljöpartiet

Ytterligare ett tungt namn hos Miljöpartiet i Göteborg lämnar nu partiet.Det är stadsdelsnämndens ordförande i Östra Göteborg, kommunfullmäktigeledamoten Özgür Tasbas, som nu väljer att lämna.Han har de senaste månaderna bland annat varit i konflikt med det egna partiet om byggandet av en ny grundskola i den egna stadsdelen - med en pedagogik han kritiserat hårt.

LV - 26 aug 15 kl. 08:41

Miljöpartiet möblerar om - nytt kommunalråd och ny ordförande

Nu är det klart vad som händer på de politiska taburetterna hos Miljöpartiet. Efter kommunalrådet Evelina Alséns avhopp i våras började man vaska i Miljöpartiet medlemskår efter en ersättare..

IDG - 11 sep 14 kl. 11:05

Obehöriga fiskar hemlig information hos Miljöpartiet

Personer med fejkade mejlkonton har försökt komma åt information om Miljöpartiets samarbeten efter valet. Det berättar partiets it-samordnare Staffan Kuylenstierna..

GöteborgsPosten - 10 mar 18 kl. 13:13

Markus Jöngren i topp hos Miljöpartiet

En veteran stämplar ut och en nykomling toppar listan. Miljöpartiets första namn är Markus Jöngren, en inflyttad stockholmare. ”Det var riktigt bra att vi flyttade hit”..

Cornucopia - 20 apr 16 kl. 17:32

Uppsamling kring Miljöpartiet Islamisterna

Dags för en liten uppsamling kring Miljöpartiet, bland annat kring partistyrelsekandidaten Yasri Kahn (mp), som visar sig vara en anti-feministisk islamist, som bland annat verkar tycka att det är okej att avrätta ateistiska bloggare, så länge det sker rättssäkert. Vägran att som hälsning ta kvinnor i hand är uppenbarligen ett mycket bra test på extremism och politisk islam, sk islamism.

Yasri Kahn (mp) har nu dragit tillbaka sin kandidatur efter att bland annat sagt att han är emot patriarkala strukturer, vilket han definierade som allt som en majoritet följer.

Politologerna - 30 mar 14 kl. 21:02

Från maskrosäng till tuktad rabatt – Miljöpartiet i förändring?

Förvåningen stod högt i tak då Miljöpartiet för snart ett år sedan höll sin årliga kongress. Vad som föreföll överraska var att det parti som mer och mer kommit att uppfattas som ett pragmatiskt parti bland andra, nu gav så tydliga påminnelser om sitt ursprung. Kongressen gick mot partiledningens beslut i centrala politiska frågor, dessutom på ett sätt som kunde komma att försvåra partiets ställning som vågmästare eftersom kongressens ståndpunkter (alldeles oavsett vilken dimension som dessa kan härledas till) av många tolkades som en rörelse åt vänster, så till den grad att tillställningen till och med applåderades av Vänsterpartiet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

77-årig man och 44-årig kvinna häktade för narkotikabrott

En 77-årig man och en 44-årig kvinna har häktats, misstänkta för grovt narkotikabrott, rapporterar NA. .

Expressen - 45 minuter sedan

Två gripna för skott i Södertälje

Två män är gripna, misstänkta för mordförsök på en annan man i Södertälje..

Expressen - 45 minuter sedan

Man kastade vapen i en rhododendronbuske – döms

En man i 20-årsåldern som tidigare friats för grovt vapenbrott fälls nu av hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten. .

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter: Trump ville ge order om att åtala Clinton

Donald Trump ville så sent som i våras ge justitiedepartementet order om att åtala Hillary Clinton och den tidigare FBI-chefen James Comey, skriver New York Times. Detta ska presidenten ha sagt till en rådgivare i Vita huset, enligt två källor till NY Times som ska ha hört samtalet..

Expressen - 2 timmar sedan

Missnöjet växer bland Ikeas anställda i USA

Ikea har länge rankats som ett av världens bästa företag att jobba på. Trenden verkar ha vänt i USA, där missnöjet växer bland de anställda efter en omorganisation rapporterar Business Insider. – Innan det var Ikea som ett paradis, säger en anställd till tidningen.

Expressen - 3 timmar sedan

Forskare: Människors liv på jorden blir allt bättre

Vi har fått det allt bättre.Människors lycka, livslängd, säkerhet och ekonomiska trygghet, ser betydligt bättre ut nu än före upplysningen på 1600-talet.Det menar Steven Pinker, psykologi- och kognitionsforskare vid Harvard universitet, enligt The New York Times.

Expressen - 4 timmar sedan

Grundvattennivåerna är nu rekordlåga – krisläge i landet

Grundvattennivån är fortsatt låg, enligt Sveriges geologiska undersöknings (SGU) grundvattenrapport för november. Den torra sommaren och torra hösten gör situationen kritisk. Inte minst för dem med egen brunn samt jordbrukare med egen vattenförsörjning, rapporterar Dagens Nyheter.

Expressen - 4 timmar sedan

Hög smäll över stora delar av Malmö: ”Marken skakade”

En kraftig smäll hördes vid 23.56-tiden på tisdagen.– Jag hörde en smäll och marken skakade.

Expressen - 4 timmar sedan

Jan Björklund stänger inte dörren till M-KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund stänger inte dörren till den M-KD-regering han själv var med och röstade ner i riksdagen i förra veckan.Detta trots att en sådan regering skulle behöva aktivt stöd från Sverigedemokraterna.– Om det är det enda som ligger kvar på bordet till slut, då får vi kalla in partirådet och ställa frågan om vi ska släppa fram den ändå, säger Björklund i SVT:s ”Aktuellt” på tisdagskvällen.

Expressen - 5 timmar sedan

Bildts kritik: Då kan du döda så mycket du vill

Carl Bildt riktar skarp kritik till president Donald Trump efter journalistmordet på det saudiska konsulatet i Istanbul. ”Om du köper amerikanska vapen är emot Iran – då kan du döda och förtrycka så mycket du vill”, skriver den tidigare M-ledaren på Twitter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.