Expressen > Nyheter

Wednesday, 19 September, 16:32

Expressen - 14 sep 18 kl. 11:04

Röstrysare hos Miljöpartiet – doldis mot riksdagenMiljöpartiet i Göteborg står inför en verklig valrysare.Med 255 av 351 valdistrikt räknade ser hittills okände Leila Ali-Elmi, 30, från Hammarkullen ut att kryssa sig in i riksdagen.– Leila har jag faktiskt aldrig träffat, säger partiets politiske sekreterare och kommunikatör i Göteborg, Helena Munther.Även nuvarande riksdagsledamoten Emma Nohrén är en hårsmån från att kryssas tillbaka in i riksdagen..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Miljöpartiet, Göteborg, Leila Ali-Elmi, Hammarkullen, Munther, Emma Nohrén

Dela artikeln

4383 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Röstrysare, hos, Miljöpartiet, doldismot , riksdagen
Kristianstadsbladet - 14 sep 14 kl. 21:16

Inget jubel hos Miljöpartiet

I SVT:s vallokalsundersökning backar Miljöpartiet 0,2, till 7,1 procent. "Åå vad dåligt", utbrister Kalle Heise, gruppledare i Kristianstad, när siffrorna visas på tv-skärmarna på valvakan.
Miljöpartiet i Kristianstad valvakar på O´Learys.

Sydöstran - 12 jul 18 kl. 09:49

Slut med flaskvatten hos Miljöpartiet

Miljöpartiet i Ronneby har som första politiska parti i Blekinge låtit ”Kranmärka” sig för en bättre miljö..

Sydöstran - 24 aug 18 kl. 18:00

Skolan i fokus hos Miljöpartiet

Det är fokus på skolan när Miljöpartiet går till val i kommunen. – Ja och anhörigvård, säger gruppledaren Jacek Jurkowski..

Cornucopia - 11 maj 16 kl. 16:54

Miljöpartiet Islamisterna rädda för kvinnohud

Miljöpartiet Islamisterna har portad Femen-aktivisten Jenny Wenhammar från sin kongress. Partiet säger att det är av "säkerhetsskäl". Vem vet hur islamisterna i partiet skulle reagera om de får syn på bar kvinnlig hud?

Expressen - 04 maj 18 kl. 08:59

Nya tunga avhoppet från Miljöpartiet

Ytterligare ett tungt namn hos Miljöpartiet i Göteborg lämnar nu partiet.Det är stadsdelsnämndens ordförande i Östra Göteborg, kommunfullmäktigeledamoten Özgür Tasbas, som nu väljer att lämna.Han har de senaste månaderna bland annat varit i konflikt med det egna partiet om byggandet av en ny grundskola i den egna stadsdelen - med en pedagogik han kritiserat hårt.

LV - 26 aug 15 kl. 08:41

Miljöpartiet möblerar om - nytt kommunalråd och ny ordförande

Nu är det klart vad som händer på de politiska taburetterna hos Miljöpartiet. Efter kommunalrådet Evelina Alséns avhopp i våras började man vaska i Miljöpartiet medlemskår efter en ersättare..

IDG - 11 sep 14 kl. 11:05

Obehöriga fiskar hemlig information hos Miljöpartiet

Personer med fejkade mejlkonton har försökt komma åt information om Miljöpartiets samarbeten efter valet. Det berättar partiets it-samordnare Staffan Kuylenstierna..

GöteborgsPosten - 10 mar 18 kl. 13:13

Markus Jöngren i topp hos Miljöpartiet

En veteran stämplar ut och en nykomling toppar listan. Miljöpartiets första namn är Markus Jöngren, en inflyttad stockholmare. ”Det var riktigt bra att vi flyttade hit”..

Cornucopia - 20 apr 16 kl. 17:32

Uppsamling kring Miljöpartiet Islamisterna

Dags för en liten uppsamling kring Miljöpartiet, bland annat kring partistyrelsekandidaten Yasri Kahn (mp), som visar sig vara en anti-feministisk islamist, som bland annat verkar tycka att det är okej att avrätta ateistiska bloggare, så länge det sker rättssäkert. Vägran att som hälsning ta kvinnor i hand är uppenbarligen ett mycket bra test på extremism och politisk islam, sk islamism.

Yasri Kahn (mp) har nu dragit tillbaka sin kandidatur efter att bland annat sagt att han är emot patriarkala strukturer, vilket han definierade som allt som en majoritet följer.

Politologerna - 30 mar 14 kl. 21:02

Från maskrosäng till tuktad rabatt – Miljöpartiet i förändring?

Förvåningen stod högt i tak då Miljöpartiet för snart ett år sedan höll sin årliga kongress. Vad som föreföll överraska var att det parti som mer och mer kommit att uppfattas som ett pragmatiskt parti bland andra, nu gav så tydliga påminnelser om sitt ursprung. Kongressen gick mot partiledningens beslut i centrala politiska frågor, dessutom på ett sätt som kunde komma att försvåra partiets ställning som vågmästare eftersom kongressens ståndpunkter (alldeles oavsett vilken dimension som dessa kan härledas till) av många tolkades som en rörelse åt vänster, så till den grad att tillställningen till och med applåderades av Vänsterpartiet.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Stormy Daniels avslöjar Trumps allra mest privata

Det finns böcker som lovar att avslöja allt.Och så finns det böcker som ”avslöjar allt”.Som detaljer om president Donald Trumps mest privata delar.

Expressen - 30 minuter sedan

Tina och pojkvännen Simon har bara ätit frukt i tre års tid

För tre år sedan flyttade Tina Stoklosa, 39, och fästmannen Simon Beun, 26, till Bali – för att helhjärtat ägna sig åt sin diet: frukterianism.I en intervju med brittiska Daily Mail berättar nu det centraleuropeiska paret om sin livsstil, och hur den nya dieten påverkat deras hälsa..

Expressen - 1 timme sedan

Så avslöjar du föreningens dåliga ekonomi – före köpet

Skuldsättningen är inte sällan skyhög i nyproducerade bostadsrättsföreningar. Här är knepen och nyckeltalen du ska använda dig av för att undvika ett köp med en latent skuldbomb. .

Expressen - 1 timme sedan

Skulderna rusar i nybyggda bostadsrätter: ”Var observant”

Att dölja skulder i föreningen är ett sätt för byggherrarna att öka lönsamheten. De senaste åren har skuldsättningen i nya bostadsrättsföreningar rusar. Förlorare är köparna.

Expressen - 1 timme sedan

Mobilladdaren kan ha ödelagt Elinors hem

På ett ögonblick totalförstördes familjens hus i en allvarlig brand.– Vi fick inget med oss. Till och med vigselringarna blev kvar, säger tvåbarnsmamman Elinor Holm.

Expressen - 1 timme sedan

Hur påverkas din ekonomi av det politiska kaoset?

Tiden går och ännu har Sverige ingen regering.Hur påverkar det Sveriges ekonomi?Hur påverkar det din plånbok?

Expressen - 2 timmar sedan

Banken ”en tvättmaskin” – spår leder till Putins familj

Danske Banks kontor i Estland var en enda stor tvättmaskin – där miljarder kronor tvättades vita.”Tvättmaskinen” kan vara den största  penningtvätthärvan i historien med spår rakt in i den ryske presidenten Vladimir Putins familj.Finansmannen Christer Gardells Cevian var storägare i Danske Bank under de kritiska åren..

Expressen - 2 timmar sedan

Pappa duschade sin dotter i kallt vatten

En pappa har dömts för misshandel efter att han duschat sin dotter i kallt vatten, skriver Barometern.Enligt tidningen har dottern och hennes syster berättat samstämmigt om händelsen..

Expressen - 3 timmar sedan

KD-toppen utreds för bedrägeri

KD-toppen Caroline Szyber utreds för bedrägeri.Det skriver Aftonbladet.– Jag har inlett förundersökning i dag, säger åklagaren Joachim Zander, till tidningen.

Expressen - 3 timmar sedan

Martin lyssnar på staden – för att skapa ett friskare sound

Buller och oljud gör många stressade, trötta, irriterade och ökar risken för hjärt-kärlsjukdom.Därför har Helsingborg anlitat en av Europas främsta ljuddesigners, Martin Hallberg, för att revolutionera stadens ljudmiljö.Det kan bli början på stadens nya sound..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.