BT > Nyheter

Wednesday, 21 November, 05:34

BT - 14 sep 18 kl. 10:39

Tropisk orkan sveper spanska värmen mot Borås – blir uppemot 20 graderSpanienvärme är på väg mot Sverige och Borås. På onsdag i nästa vecka kan det bli över 20 grader varmt..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Borås, Sverige

Dela artikeln

183 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tropisk, orkan, sveper, spanska, värmenmot , Boråsblir , uppemot, 20 grader
SVT - 27 sep 11 kl. 08:30

Tropisk orkan drabbar Filip

Filippinnerna lamslaget av tropisk orkan..

SVT - 14 mar 15 kl. 05:08

Många döda i tropisk orkan

En tropisk orkan har slagit hårt mot ögruppen Vanuatu i Stilla havet och orsakat stora skador..

Expressen - 14 okt 17 kl. 20:18

Rester av tropisk orkan drar in över Sverige

Den som har funderat på att plocka fram vinterjackan kan vänta med den saken – åtminstone ett par dagar till. I stora delar av landet är det nämligen "Indiansommar" och ovanligt varmt för årstiden i ett par dagar till. På tisdag och onsdag drar dock ett lågtryck – som härstammar från en gammal tropisk orkan – in över landet och temperaturerna återgår mot det normala.

YLE - 04 okt 16 kl. 04:56

Morgonkollen: Orkan sveper över Haiti, fysikpriset delas ut i dag

Orkanen Matthew slog i natt till mot Haiti, en av världens fattigaste länder. Orkanen anlände något försvagad med en vindhastighet på 61 meter per sekund, vilket orsakade massiva översvämningar. Folk tvingades söka sig till skyddsrum, särskilt i sydvästra Haiti som drabbades allra värst.

YLE - 04 okt 16 kl. 04:56

Morgonkollen: Orkan sveper över Haiti, fysikpristagaren presenteras

Orkanen Matthew slog i natt till mot Haiti, en av världens fattigaste länder. Orkanen anlände något försvagad med en vindhastighet på 61 meter per sekund, vilket orsakade massiva översvämningar. Folk tvingades söka sig till skyddsrum, särskilt i sydvästra Haiti som drabbades allra värst.

SVT - 11 okt 13 kl. 17:47

Hundratusentals flyr orkan vid Indiens ostkust

Hundratusentals människor flyr undan "Phailin", en tropisk orkan som slår till mot Indien i helgen och är lika stor som halva landet..

UNT - 21 jun 11 kl. 07:30

Tropisk orkan mot Mexiko

Den tropiska orkanen Beatriz har samlat kraft över Stilla havet och är sakta på väg mot Mexikos västkust. (TT).

SVT - 23 sep 13 kl. 12:12

25 döda i tropisk orkan

Den kraftiga tropiska stormen Usagi drog i dag in över Hongkong och södra Kinas kust..

SVT - 20 jul 14 kl. 06:52

Närmare hundra döda i tropisk orkan

Den tropiska orkanen Rammasuns härjningar i Filippinerna krävde närmare hundra människors liv, uppger myndigheter. Hundratusnetals hushåll fortfarande strömlösa..

Expressen - 20 okt 14 kl. 09:34

Mer regn när tropisk orkan slår mot Skåne

Regnet tar bara en kort paus. Redan på tisdag väntas rester av den tropiska orkanen Gonzalo svepa in med nya regn över Danmark och Skåne. – På tisdag kväll kan vi få mellan 20 och 30 mm regn, säger Frank Nielsen, meteorolog på DMI..

Fler nyheter från BT

BT - 4 minuter sedan

Varannan vuxen har farligt dålig kondis

Nära hälften, 46 procent, av svenskarna i yrkeslivet har en hälsofarligt låg kondition. Andelen har ökat dramatiskt sedan mitten av 90-talet, visar en ny stor studie gjord vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. - Nu måste samhället agera.

BT - 15 minuter sedan

Måltorkan över för Berg

Måltorkan varade i 16 landskamper. Men mot Ryssland fick anfallaren äntligen se slutet på sin negativa trend. - Det var en skön känsla, säger Marcus Berg efter 2-0-segern.

BT - 15 minuter sedan

Turkiet ber USA utlämna 84 personer

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu har lämnat en lista till USA över 84 medlemmar i Fethullah Gülens rörelse som landet vill ha utlämnade, bland dem Gülen själv. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan lägger skulden för den misslyckade statskuppen i Turkiet sommaren 2016 på Gülen.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Guiden: evenemangstips i Bollebygd med omnejd.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Bollebygd..

BT - 30 minuter sedan

Herrljungaföretag: Vill sälja fudge till hela Sverige

Ingenjören Azadeh Shamsa har startat e-butiken Sweet Britain där hon importerar brittisk konfektyr och säljer till privatpersoner i Sverige..

BT - 1 timme sedan

Nedåt på Asiens ledande börser

Tokyobörsen öppnade rejält nedåt på onsdagen efter ett fortsatt tapp på amerikanska börser, men återhämtade sig sedan något under förmiddagen. Vid lunchtid var Nikkei 225-index ned med 0,6 procent, samtidigt som det bredare Topixindex var ned med 1,0 procent. Även i Hongkong var det nedåt vid öppning.

BT - 1 timme sedan

Nya luftproblem på Umeåsjukhus

Andningsenheten vid lungkliniken på Norrlands universitetssjukhus i Umeå har tvingats att stänga, efter ett beslut från huvudskyddsombudet. Flera anställda och en patient hade då fått problem med andningsvägarna och slemhinnorna.(TT).

BT - 1 timme sedan

Höj kooperativens status

Det kooperativa företagandet är en del av lösningen på många av samhällets utmaningar, skriver företrädare för flera kooperativa företag och organisationer..

BT - 1 timme sedan

Freda våra gator och torg från skadegörelsen

Krossade rutor, nedklottrade elskåp och vandaliserade busskurer. Detta är vardagen i allt för många svenska städer. På senare tid har Fristad i Borås varit en av de orter som drabbats hårt av skadegörelse.

BT - 1 timme sedan

Siffrorna som visar vad Elfsborg saknar

Statistiken visar att Elfsborg är för dåligt tränade, påpekar skribenten..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.