BT > Nyheter

Thursday, 20 September, 07:31

Liknande nyheter

Taggar: Tropisk, orkan, sveper, spanska, värmenmot , Boråsblir , uppemot, 20 grader
SVT - 27 sep 11 kl. 08:30

Tropisk orkan drabbar Filip

Filippinnerna lamslaget av tropisk orkan..

SVT - 14 mar 15 kl. 05:08

Många döda i tropisk orkan

En tropisk orkan har slagit hårt mot ögruppen Vanuatu i Stilla havet och orsakat stora skador..

Expressen - 14 okt 17 kl. 20:18

Rester av tropisk orkan drar in över Sverige

Den som har funderat på att plocka fram vinterjackan kan vänta med den saken – åtminstone ett par dagar till. I stora delar av landet är det nämligen "Indiansommar" och ovanligt varmt för årstiden i ett par dagar till. På tisdag och onsdag drar dock ett lågtryck – som härstammar från en gammal tropisk orkan – in över landet och temperaturerna återgår mot det normala.

YLE - 04 okt 16 kl. 04:56

Morgonkollen: Orkan sveper över Haiti, fysikpriset delas ut i dag

Orkanen Matthew slog i natt till mot Haiti, en av världens fattigaste länder. Orkanen anlände något försvagad med en vindhastighet på 61 meter per sekund, vilket orsakade massiva översvämningar. Folk tvingades söka sig till skyddsrum, särskilt i sydvästra Haiti som drabbades allra värst.

YLE - 04 okt 16 kl. 04:56

Morgonkollen: Orkan sveper över Haiti, fysikpristagaren presenteras

Orkanen Matthew slog i natt till mot Haiti, en av världens fattigaste länder. Orkanen anlände något försvagad med en vindhastighet på 61 meter per sekund, vilket orsakade massiva översvämningar. Folk tvingades söka sig till skyddsrum, särskilt i sydvästra Haiti som drabbades allra värst.

SVT - 11 okt 13 kl. 17:47

Hundratusentals flyr orkan vid Indiens ostkust

Hundratusentals människor flyr undan "Phailin", en tropisk orkan som slår till mot Indien i helgen och är lika stor som halva landet..

UNT - 21 jun 11 kl. 07:30

Tropisk orkan mot Mexiko

Den tropiska orkanen Beatriz har samlat kraft över Stilla havet och är sakta på väg mot Mexikos västkust. (TT).

SVT - 23 sep 13 kl. 12:12

25 döda i tropisk orkan

Den kraftiga tropiska stormen Usagi drog i dag in över Hongkong och södra Kinas kust..

SVT - 20 jul 14 kl. 06:52

Närmare hundra döda i tropisk orkan

Den tropiska orkanen Rammasuns härjningar i Filippinerna krävde närmare hundra människors liv, uppger myndigheter. Hundratusnetals hushåll fortfarande strömlösa..

Expressen - 20 okt 14 kl. 09:34

Mer regn när tropisk orkan slår mot Skåne

Regnet tar bara en kort paus. Redan på tisdag väntas rester av den tropiska orkanen Gonzalo svepa in med nya regn över Danmark och Skåne. – På tisdag kväll kan vi få mellan 20 och 30 mm regn, säger Frank Nielsen, meteorolog på DMI..

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Månsson ska skrämma upp teaterbesökarna

Nästa år blir det läskigt värre på Scalateatern i Stockholm då rysarsuccén "Kvinnan i svart" får svensk premiär. - Publiken kan inte vara säker i sina stolar, säger skådespelaren Claes Månsson.(TT).

BT - 1 timme sedan

Danmark kritiskt till svenskt fiskeförslag

Hur fisket i Kattegatt ska regleras har blivit en inflekterad fråga. Danmark är kritisk till det svenska förslaget om att begränsa fisket i Kattegatt och anser att det skadar danska fiskeintressen, det skriver Altinget.(TT).

BT - 1 timme sedan

Klassisk fars har nypremiär på Lisebergsteatern

I höst flyttar succéfarsen ”Dubbeltrubbel” in på Lisebergsteatern. I rollerna återfinns bland annat Thomas Petersson och Birgitta Rydberg. .

BT - 1 timme sedan

Rättegången mot barnläkare inleds

Barn som sökte vård för exempelvis huvud- eller öronvärk fick också sina underliv "kontrollerade" - undersökningar som inte varit medicinskt motiverade enligt åklagaren. Nu tas fallet med en 29-årig läkare som åtalats för en lång rad sexualbrott mot barn och vuxna upp till förhandling.(TT).

BT - 1 timme sedan

Svårt förstå varför yxmord filmades

Mordet på Magnus Natschki har kallats unikt och en av många saker som förbryllar är att det extremt brutala dådet filmades. Advokat Björn Hurtig beskriver filmen som det värsta han sett och är orolig för att rätten blir så påverkad att den får svårt att ta till sig hans argument..

BT - 1 timme sedan

Miljardsatsningen: Nu ska it-problemen i vården lösas

Nu ska sjukvårdens kroniska it-problem bort en gång för alla! Det är i vilket fall syftet med en sällsynt omfattande upphandling i miljardklassen som Västra Götalandsregionen och samtliga 49 kommuner fattar beslut om nästa vecka..

BT - 1 timme sedan

Fler får bostad via kommunerna

På tio år har antalet personer som behöver hjälp från sin kommun för att skaffa bostad fördubblats, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. 2008 förmedlades drygt 11 200 lägenheter som kommunerna hyr på tillfälliga, sociala kontrakt till bostadslösa. I år är motsvarande siffra knappt 24 000.

BT - 1 timme sedan

Brasilienval sänker kaffepriset

Politisk oro inför presidentvalet i Brasilien har fått de globala kaffepriserna att falla till den lägsta nivån på över tio år. Det är dock en huvudvärk för bönderna, och rosterier oroas nu över kaffeproduktionens livskraft.(TT).

BT - 1 timme sedan

Källström: MFF kan gå vidare

Sällan är svensklagen som ger sig ut i Europa favoriter. Så kanske inte den här gången heller. Men Kim Källström tror ändå att Malmö FF har bra chans att ta sig vidare från gruppen.

BT - 1 timme sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Det har varit en lugn natt i Sjuhärad, utan några större polisiära händelser..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.