Nyteknik > Teknik

Monday, 19 November, 18:26

Nyteknik - 14 sep 18 kl. 09:54

Så kan klimatutsläppen halveras till 2030Världens utsläpp av växthusgaser kan halveras till år 2030. Det visar en ny global rapport där bland annat svenske miljöprofessorn Johan Rockström deltagit..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Johan Rockström

Dela artikeln

153 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , klimatutsläppen, halverastill , 2030
YLE - 31 mar 17 kl. 13:55

Klimatutsläppen har minskat i alla kommuner i Västnyland

De västnyländska kommunerna har minskat sina klimatutsläpp. Alla de västnyländska kommunerna ingår i Hinku-samarbetet där man förbinder sig till att förbättra energieffektiviteten och främja användningen av förnybar energi. I Västnyland är Lojo den kommun som bäst lyckats få ner sina utsläpp under de senaste åtta åren.

YLE - 17 mar 14 kl. 14:59

Klimatutsläppen minskar i Nyland

Utsläppen av växthusgaser har börjat minska i Nyland. Skillnaderna mellan kommunerna är ändå stora. Sedan mitten av 2000-talet har utsläppen gått ner med sju procent.

VA - 13 sep 18 kl. 18:01

Svenska forskare: Så halverar vi klimatutsläppen till 2030

Den digitala revolutionen kan bli ett trumfkort för klimatet – och två svenska startups är en del av lösningen.  .

SR - 10 okt 18 kl. 06:49

Industrin: klimatutsläppen ned 80 procent till 2045

Klimatutsläppen inom svensk industri kommer enligt branschens egna beräkningar gå att minska med omkring 80 procent fram till år 2045. Det visar en preliminär sammanställning från branschorganisationen Svenskt Näringsliv..

SR - 13 sep 18 kl. 22:31

Klimatutsläppen kan halveras till 2030 enligt ny rapport

Världens utsläpp av växthusgaser kan halveras till år 2030. Det visar en ny global rapport där bland annat svenske miljöprofessorn Johan Rockström deltagit..

DI - 14 sep 18 kl. 05:24

Rapport: Klimatutsläppen kan halveras till 2030

Världens utsläpp av växthusgaser kan halveras till år 2030. Det visar en ny global rapport där bland annat svenske miljöprofessorn Johan Rockström deltagit. "I sektor för sektor finns det lösningar som kan skalas upp", säger han..

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 15:07

USA minskar klimatutsläppen

USA kommer troligen att hålla sitt löfte om att minska landets växthusgasutsläpp med 17 procent till 2020.Det tros bli effekten av president Obamas klimatplan som nu ska sättas i verket.
I helgen meddelade Obama att hans Climate Action Plan, som utannonserades i juni förra året, nu kommer att sjösättas.

BT - 02 jun 14 kl. 15:09

USA minskar klimatutsläppen

USA kommer troligen att hålla sitt löfte om att minska landets växthusgasutsläpp med 17 procent till 2020. Det tros bli effekten av president Obamas klimatplan som nu ska sättas i verket.I helgen meddelade Obama att hans Climate Action Plan, som utannonserades i juni förra året, nu kommer att sjösättas.

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 15:09

USA minskar klimatutsläppen

USA kommer troligen att hålla sitt löfte om att minska landets växthusgasutsläpp med 17 procent till 2020.Det tros bli effekten av president Obamas klimatplan som nu ska sättas i verket.
I helgen meddelade Obama att hans Climate Action Plan, som utannonserades i juni förra året, nu kommer att sjösättas.

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 00:24

Tyskland ska minska klimatutsläppen med 95 procent till 2050

Tyskland har nyligen bestämt att de ska minska sina utsläpp med 95 procent till år 2050 jämfört med 1990. Miljöminister Barbara Hendricks motiverar målet med att hänvisa till överenskommelsen från Paris om att världens länder ska försöka begränsa temperaturökningen till 1,5-grader.  För att nå klimatmålet ska förnybar energi användas.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

Simuleringsdag i Lund 28 november

COMSOL bjuder in till ett gratis seminarium i Lund den 28 november där talare från Tetra Pak, NKT Cables, European Spallation Source (ESS) och Catator berättar om hur simuleringar används i deras utvecklingsprojekt..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Elon Musk, Jeff Bezos och Richard Branson – detta har de gemensamt

Rika som troll och alla med en ambition att ta sig ut i rymden. Dessa är tre av de största och rikaste personerna bakom rymdinitativen..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Därför gasar så många mot månen

Kina visade nyligen upp en modell av sin nya rymdstation, "Det himmelska palatset 2", en symbol för landets storslagna ambitioner bortom jorden. Och i den nya rymdkapplöpningen står månen i centrum – ett viktigt steg på vägen i drömmen om Mars, enligt en expert..

Nyteknik - 5 timmar sedan

MIT-upptäckt kan ge framtid för aluminiumluftbatterier

Ett oljelager som förbättrar batteriers standbytid. MIT-forskarnas upptäckt kan ge aluminiumluftbatterier en ljus framtid – och för evigt bota räckviddsångesten för elbilster..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nu kan du utforska supermassivt svart hål i vr

Ett supermassivt svarta hål i mitten av Vintergatan har för första gången visualiserats i vr..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Renaults vd Carlos Ghosn har gripits – aktien rasar

Aktien i Renault faller kraftigt efter uppgifterna om att vd:n Carlos Ghosn har gripits enligt japanska tidningen Yomiuri..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Ubåt försvann för ett år sedan – funnen på havsbotten imploderad

Den argentinska ubåten Ara San Juan har hittats – nästan exakt ett år sedan den försvann. Farkosten som delvis har imploderat har lokaliserats på drygt 900 meters djup i Atlanten av amerikanska företaget Ocean Infinitys fartyg Seabed Constructor..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Svensk premiär för B2368 – Huaweis alternativ till fiberuppkoppling

5g-hastigheter i 4g-nätet. Det utlovar Huawei när de nu lanserar routern B2368 med wireless to the x-teknik (wttx) i Sverige..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Rutten fisk ska driva Hurtigrutens fartyg

Norge förknippas av många med fisk. Nu planerar det högprofilerade rederiet Hurtigruten att driva sina kryssningsfartyg på bränsle som delvis stammar från rutten fisk..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Så balanserar du digitaliseringen med befintlig affär

Den digitala teknikutvecklingen står inför ett exponentiellt genomslag, och företag, organisationer och samhället är på väg att drabbas av en digital tsunami..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.