Nyteknik > Teknik

Friday, 21 September, 05:47

Nyteknik - 14 sep 18 kl. 09:54

Så kan klimatutsläppen halveras till 2030Världens utsläpp av växthusgaser kan halveras till år 2030. Det visar en ny global rapport där bland annat svenske miljöprofessorn Johan Rockström deltagit..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Johan Rockström

Dela artikeln

145 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , klimatutsläppen, halverastill , 2030
YLE - 31 mar 17 kl. 13:55

Klimatutsläppen har minskat i alla kommuner i Västnyland

De västnyländska kommunerna har minskat sina klimatutsläpp. Alla de västnyländska kommunerna ingår i Hinku-samarbetet där man förbinder sig till att förbättra energieffektiviteten och främja användningen av förnybar energi. I Västnyland är Lojo den kommun som bäst lyckats få ner sina utsläpp under de senaste åtta åren.

YLE - 17 mar 14 kl. 14:59

Klimatutsläppen minskar i Nyland

Utsläppen av växthusgaser har börjat minska i Nyland. Skillnaderna mellan kommunerna är ändå stora. Sedan mitten av 2000-talet har utsläppen gått ner med sju procent.

VA - 13 sep 18 kl. 18:01

Svenska forskare: Så halverar vi klimatutsläppen till 2030

Den digitala revolutionen kan bli ett trumfkort för klimatet – och två svenska startups är en del av lösningen.  .

SR - 13 sep 18 kl. 22:31

Klimatutsläppen kan halveras till 2030 enligt ny rapport

Världens utsläpp av växthusgaser kan halveras till år 2030. Det visar en ny global rapport där bland annat svenske miljöprofessorn Johan Rockström deltagit..

DI - 14 sep 18 kl. 05:24

Rapport: Klimatutsläppen kan halveras till 2030

Världens utsläpp av växthusgaser kan halveras till år 2030. Det visar en ny global rapport där bland annat svenske miljöprofessorn Johan Rockström deltagit. "I sektor för sektor finns det lösningar som kan skalas upp", säger han..

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 15:07

USA minskar klimatutsläppen

USA kommer troligen att hålla sitt löfte om att minska landets växthusgasutsläpp med 17 procent till 2020.Det tros bli effekten av president Obamas klimatplan som nu ska sättas i verket.
I helgen meddelade Obama att hans Climate Action Plan, som utannonserades i juni förra året, nu kommer att sjösättas.

BT - 02 jun 14 kl. 15:09

USA minskar klimatutsläppen

USA kommer troligen att hålla sitt löfte om att minska landets växthusgasutsläpp med 17 procent till 2020. Det tros bli effekten av president Obamas klimatplan som nu ska sättas i verket.I helgen meddelade Obama att hans Climate Action Plan, som utannonserades i juni förra året, nu kommer att sjösättas.

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 15:09

USA minskar klimatutsläppen

USA kommer troligen att hålla sitt löfte om att minska landets växthusgasutsläpp med 17 procent till 2020.Det tros bli effekten av president Obamas klimatplan som nu ska sättas i verket.
I helgen meddelade Obama att hans Climate Action Plan, som utannonserades i juni förra året, nu kommer att sjösättas.

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 00:24

Tyskland ska minska klimatutsläppen med 95 procent till 2050

Tyskland har nyligen bestämt att de ska minska sina utsläpp med 95 procent till år 2050 jämfört med 1990. Miljöminister Barbara Hendricks motiverar målet med att hänvisa till överenskommelsen från Paris om att världens länder ska försöka begränsa temperaturökningen till 1,5-grader.  För att nå klimatmålet ska förnybar energi användas.

Supermiljöbloggen - 24 mar 16 kl. 13:11

Klimatutsläppen har inte varit så här stora på 66 miljoner år

Att förstå jordens klimathistoria är viktigt för att förstå framtiden. En ny studie visar att utsläppen av grundämnet kol till atmosfären inte har varit så här stora på 66 miljoner år. För cirka 55 miljoner år sen skedde en kraftig global uppvärmning när jorden värmes upp med 5-9 grader under ett par tusen år.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 12 timmar sedan

Verksamhetsnära it-utveckling på Migrationsverket

Spännande innovation och korsfunktionella team utmärker Migrationsverkets it-arbete. Genom att utvecklingsteamen arbetar nära verksamheten fångar man upp kraven bra och kan snabbt få ut nya funktioner..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Ferraris nya lyxmodeller är de mest kraftfulla någonsin

Nya Monza SP1 och SP2 är inga instegsmodeller. Ferrari har kombinerat en klassisk retrodesign med den mest kraftfulla motor som företaget någonsin har satt i en gatbil..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Gigantiska tankers ska rymma terminalernas olja

USA håller på att ta tillbaka rollen som en av världens största oljeexportörer. Det kräver en ny infrastruktur – bland annat terminaler ute till havs som kan hantera den nya generationens megatankers..

Nyteknik - 15 timmar sedan

SMHI varnar för kommande storm

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för stormbyar som väntas dra in över västkusten..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Cooks legendariska skepp Endeavour nära att hittas

För 250 år sedan bar hon de första européerna till Australien. Nu kan det legendariska segelfartyget Endeavour ha hittats – vid USA:s östkust..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Det här var orsaken till kraschen med Jas 39 Gripen i somras

Jas Gripen-planet kraschade utanför Ronneby i slutet av augusti. Utredningsledare har nu fått svar på vad planet kolliderade med..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Halv miljard i Bitcoin stals vid hackerattack

Hackerattack i Japan – kryptovalutahandlaren Tech Bureau drabbades av serverintrång..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Twitter möblerar om i sin tidslinje

Mikrobloggen Twitter gör om sin tidslinje. Användarna kan på nytt läsa inlägg i omvänd kronologisk ordning, med det senaste först..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Migrationsverkets gdpr-miss stoppar återvändandearbete

Migrationsverket kan i dagsläget inte skicka personuppgifter för dem som ska få insatser via Erinprogrammet på ett sätt som är förenligt med GDPR..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Med gensaxen kan vi förändra livets kod

Med Crispr-tekniken kan vi förändra människans utveckling. Kommer vi att stanna vid att behandla och förebygga sjukdomar, eller är lockelsen att använda gensaxen till förbättringar för stor?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.