Nyan > Svenskfinland

Sunday, 18 November, 03:36

Nyan - 14 sep 18 kl. 09:16

Nu har Åland fler bilar än invånareAntalet bilar på Åland ökade med över 700 år 2017 och var 29 657 vid årets slut, vilket är ett par hundra flera än antalet invånare. Det meddelar Ålands statistik- och utredningsbyrgå, Åsub,
Åsubs statistik över fordonsbeståndet 2017 baseras på uppgifter från Motorfordonsbyrån. Ökningen för fordon var 2,5 procent, medan befolkningstillväxten var 0,9 procent. Personbilarna blev över 500 flera och är knappt 24 000. Antalet paketbilar ökade med drygt 140 under året och är inte så långt från 5 000.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Ålands, Motorfordonsbyrån, Åsub, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har Åland, fler, bilar, än, invånare
YLE - 09 sep 16 kl. 04:57

Allt fler bilar i Vasa

Antalet bilar i Vasa har ökat kraftigt på 15 år. Trafiksäkerhetsverket Trafis statistik visar att det finns drygt 34 000 personbilar i trafik i Vasa, och utslaget på stadens fokmängd betyder det att över hälften av Vasaborna har en egen bil. På Vasa stad säger Pertti Hällilä som är planeringschef för trafikärenden att man räknar med att antalet bilar kommer att fortsätta öka lite i ungefär 10 år.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 11 kl. 11:21

Danskarna köper fler bilar

Danskarna köper fortsatt fler bilar. I juni såldes 9,4 procent fler bilar än samma månad i fjol. När det gäller varubilar ökade försäljningen med 37 procent medan lastbilarna ökade med 15 procent.

Västerbottens Folkblad - 02 maj 15 kl. 18:46

Ännu fler bilar vandaliserade i Norsjö

Polisen saknar gärningsmän till skadegörelsen på flera bilar i Norsjö som upptäcktes under fredagen. Nu kommer rapporter om att än fler bilar slagits sönder. Larmet till polisen kom i går vid 14-tiden.

UNT - 27 okt 12 kl. 23:59

Fler bilar brann under kvällen

På lördagseftermiddagen blev 13 bilar i Gottsunda lågornas rov vid en brand som misstänks vara anlagd. På kvällen brann fler bilar inte långt därifrån..

ÖstersundsPosten - 03 mar 14 kl. 09:55

Länsborna skaffar fler bilar

Invånarna i länet har allt fler bilar. På tio år har biltätheten ökat från 51 till 55 bilar per 100 invånare..

UT - 23 feb 18 kl. 11:22

Fortsatt allt fler bilar i Ulricehamn

316 fler bilar på ett år. Antalet bilar fortsätter att öka i Ulricehamn, både i absoluta tal och per invånare..

GöteborgsPosten - 09 jan 14 kl. 12:44

Volvo PV sålde fler bilar – tack vare Kina

Volvo PV sålde fler bilar 2013 än året innan. Tack vare Kina..

UT - 15 feb 16 kl. 10:09

Allt fler bilar i Ulricehamn

Det blir allt fler bilar i Ulricehamn och kommunen ligger nu långt över snittet i landet..

Västerbottens Folkblad - 27 aug 16 kl. 06:00

[PLUS] Fler bilar underkänns

Allt fler bilar underkänns vid kontrollbesiktning i Västerbotten. Förra året underkändes nära....

YA - 15 feb 16 kl. 18:00

Så många fler bilar i Skurup - fler än rikssnittet

Antalet bilar i Skurup blev fler 2015. Under de senaste tio åren har biltätheten ökat från 53,3 till 55,9 bilar per 100 invånare..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 16 timmar sedan

De firar Lettland som fyller 100 år på söndag

På Ålands museum uppmärksammar man Lettlands 100-års jubileum på söndag.
På söndag, den 18 november, firar Lettland 100 år. Ålands museum, Mariehamns stad och Nordens Institut på Åland uppmärksammar jubileet med festligheter på söndag.

Nyan - 17 timmar sedan

Eftersöksjägare avlivade skadat rådjur

Polisen larmades om ett skadat rådjur i Saltvik på fredagskvällen. rådjuret hade sannolikt blivit påkört under fredagskvällen. Polisen kontaktade eftersöksjägare som kom till platsen och avlivade det skadade djuret.

Nyan - 18 timmar sedan

Drogpåverkad bilist stoppad i Mariehamn

Polisen stoppade en cannabispåverkad bilist i Mariehamn under natten mot lördagen. Personen stannades för en trafikkontroll och blåste 0,0 promille i polisens alkometer. Narkotikatestet gav däremot utslag för cannabis.

Nyan - Igår: 18:54

Barnen ”nuddas” in på Skutan

En app som håller reda på dagisbarnens närvaro och frånvaro har gjort livet enklare för personal och föräldrar på daghemmet Skutan i Mariehamn.
Egentligen rör det sig om ett försök, men det mesta tyder på att alla daghem i stan tar appen i bruk under nästa år. – Elektronisk närvarohantering har varit efterfrågat i flera personalgrupper, säger Pamela Sjödahl, barnomsorgschef i Mariehamns stad.

Nyan - Igår: 18:00

Åländska kan bli Åbos lucia

Åländska Madeleine Glandberger är kandidat nummer ett i Åbo lucia. – Jag har velat vara med i lucia sedan jag var liten. Jag växte upp i Singapore och då var jag med i svenska lucia där.

Nyan - Igår: 17:13

Viking Line utser ny vd-ersättare

Viking har utsett vice vd Peter Hellgren är tillfällig vd-ersättare. Behovet av en ny ersättare uppstod efter att vice vd Andreas Remmer sade upp sig från sin tjänst. Remmer meddelade i början av november att lämnar sin tjänst vid Viking Line.

Nyan - Igår: 17:00

Extra avgångar med Rosala II

Rosala II kör extra avgångar på söndag, den 18 november, meddelar Ålandstrafiken Klockan 14.00 Kumlinge–Enklinge, retur 14.15.

Nyan - Igår: 15:29

Ålänning deltog i Natoövning

Den stora Natoövningen i Norge var en ny upplevelse för den åländska beväringen Frans Erikslund, men en bra förberedelse inför det han vill göra i framtiden – jobba som yrkessoldat.
Frans Erikslund, en 20-årig mariehamnare som just nu är beväring i Nylands brigad, var en av de 50 000 soldater som deltog i den stora Natoövningen i Norge. Frans Erikslund går en specialutbildning för kustjägare i krishantering.

Nyan - Igår: 13:38

Paf-pengar för biogas-projektering

Bara några dagar efter att Svinryggens Deponi ab lämnade in ansökan beviljade finansminister Mats Perämaa begärda 48 000 euro av Paf-medel för projektering av den biogasanläggning som bolaget planerar.
Också Svinryggens Deponis vd Jesper Svanfelt är förvånad över den snabba beslutsgången. – Jag hörde om det först på torsdagen, berättar han.

Nyan - Igår: 12:28

Samma ledarstab för IFK som i år

IFK Mariehamn fortsätter med samma tränar- och ledarstab nästa säsong i Veikkausliiga, uppger klubben i ett pressmeddelande. Både huvudtränaren Peter Lundberg och fys- och rehabtränare Kristoffer Weckström hade sedan tidigare kontrakt över inkommande säsong. Nu är det klart att även assisterande tränaren Daniel Norrmén och målvaktstränaren Johan Sundman fortsätter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.