Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 23 January, 22:03

Nyan - 14 sep 18 kl. 09:16

Nu har Åland fler bilar än invånareAntalet bilar på Åland ökade med över 700 år 2017 och var 29 657 vid årets slut, vilket är ett par hundra flera än antalet invånare. Det meddelar Ålands statistik- och utredningsbyrgå, Åsub,
Åsubs statistik över fordonsbeståndet 2017 baseras på uppgifter från Motorfordonsbyrån. Ökningen för fordon var 2,5 procent, medan befolkningstillväxten var 0,9 procent. Personbilarna blev över 500 flera och är knappt 24 000. Antalet paketbilar ökade med drygt 140 under året och är inte så långt från 5 000.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Åland, Ålands, Motorfordonsbyrån, Åsub, Sundberg, Nyan

Dela artikeln

15 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har Åland, fler, bilar, än, invånare
YLE - 09 sep 16 kl. 04:57

Allt fler bilar i Vasa

Antalet bilar i Vasa har ökat kraftigt på 15 år. Trafiksäkerhetsverket Trafis statistik visar att det finns drygt 34 000 personbilar i trafik i Vasa, och utslaget på stadens fokmängd betyder det att över hälften av Vasaborna har en egen bil. På Vasa stad säger Pertti Hällilä som är planeringschef för trafikärenden att man räknar med att antalet bilar kommer att fortsätta öka lite i ungefär 10 år.

Helsingborgs Dagblad - 26 jul 11 kl. 11:21

Danskarna köper fler bilar

Danskarna köper fortsatt fler bilar. I juni såldes 9,4 procent fler bilar än samma månad i fjol. När det gäller varubilar ökade försäljningen med 37 procent medan lastbilarna ökade med 15 procent.

Västerbottens Folkblad - 02 maj 15 kl. 18:46

Ännu fler bilar vandaliserade i Norsjö

Polisen saknar gärningsmän till skadegörelsen på flera bilar i Norsjö som upptäcktes under fredagen. Nu kommer rapporter om att än fler bilar slagits sönder. Larmet till polisen kom i går vid 14-tiden.

UNT - 27 okt 12 kl. 23:59

Fler bilar brann under kvällen

På lördagseftermiddagen blev 13 bilar i Gottsunda lågornas rov vid en brand som misstänks vara anlagd. På kvällen brann fler bilar inte långt därifrån..

ÖstersundsPosten - 03 mar 14 kl. 09:55

Länsborna skaffar fler bilar

Invånarna i länet har allt fler bilar. På tio år har biltätheten ökat från 51 till 55 bilar per 100 invånare..

UT - 23 feb 18 kl. 11:22

Fortsatt allt fler bilar i Ulricehamn

316 fler bilar på ett år. Antalet bilar fortsätter att öka i Ulricehamn, både i absoluta tal och per invånare..

GöteborgsPosten - 09 jan 14 kl. 12:44

Volvo PV sålde fler bilar – tack vare Kina

Volvo PV sålde fler bilar 2013 än året innan. Tack vare Kina..

UT - 15 feb 16 kl. 10:09

Allt fler bilar i Ulricehamn

Det blir allt fler bilar i Ulricehamn och kommunen ligger nu långt över snittet i landet..

Västerbottens Folkblad - 27 aug 16 kl. 06:00

[PLUS] Fler bilar underkänns

Allt fler bilar underkänns vid kontrollbesiktning i Västerbotten. Förra året underkändes nära....

YA - 15 feb 16 kl. 18:00

Så många fler bilar i Skurup - fler än rikssnittet

Antalet bilar i Skurup blev fler 2015. Under de senaste tio åren har biltätheten ökat från 53,3 till 55,9 bilar per 100 invånare..

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 30 minuter sedan

Helenius kan möta Pulev

BOXNING. Robert ”The Nordic Nightmare” Helenius är på jakt efter ett nytt tungviktsmöte. .

Nyan - 2 timmar sedan

Ännu ingen lösning för Åland

Lantrådet Katrin Sjögren (lib) hördes i dag i riksdagens grundlagsutskott om landskapsreformen och dess påverkan på Åland. – Vi hade ett ganska omfattande skriftligt utlåtande som jag redogjorde för och presenterade för utskottet, säger Katrin Sjögren. – Sedan följde diskussion, och det kom ganska många frågor.

Nyan - 3 timmar sedan

Ministern: En varg finns kvar

I väntan på att lagtingets behandling av lagen om skyddsjakt ska behandlas en andra gång, lagen föll i lagstiftningskontrollen förra gången, beslutade jaktminister Camilla Gunell (S) på tisdagen att förlänga ett tidigare beslut som medför att ålänningar kan freda sina tamdjur vid en vargattack. Den här gången sträcker sig beslutet till den sista maj. Genom lagförslaget får djurägare rätt att skydda sig mot angrepp av rovdjur utan att det skulle behövas särskilt beslut av landskapsregeringen.

Nyan - 4 timmar sedan

Delgeneralplanen återremitterad

Stadsutvecklingsnämnden i Mariehamn beslöt på måndagen att återremittera ärendet gällande förslaget till delgeneralplanen för stadens centrum. – Det finns vissa frågor som vi ännu vill få förankrade innan vi skickar iväg den till stadsstyrelsen och fullmäktige, säger mötesordförande och nämndens viceordförande Peter Enberg (MSÅ). Nämnden beslöt också att bordlägga trafikssystemlösningen för Mariehamns centrum och den tas eventuellt upp på stadsutvecklingsnämndens nästa möte den 6 februari.

Nyan - 5 timmar sedan

Jurist leder Kraftnät Åland

Landskapsregeringen har utsett avdelningsjurist Ida Hellgren till styrelseordförande i Kraftnät Åland ab, som är helägt av landskapet. Ledamöter i styrelses är Barbro Sundback, Jim Bergbo och Tanja Sabel. (ms) Tillbaka till startsidan Tipsa Nyan.

Nyan - 6 timmar sedan

Nya segel gåva från Åland

Ålands Sjöfartsmuseum förbereder som bäst en gåva till museifartyget Peking i Hamburg: två nysydda segel. .

Nyan - 8 timmar sedan

Stormen orsak att ansöka om extra statsanslag

En händelse som nyårsstormen klassar in som orsak för Åland att ansöka om extra anslag av Finland.
Det berättade finansminister Mats Perämaa (Lib) på en pressträff i går. – Det är inte att gå med hatten i handen, utan handlar om att utnyttja de finansieringsmöjligheter som finns, säger han.

Nyan - 10 timmar sedan

Mötley Crües sångare på Pub Ettan

John Corabi, en gång sångare i Mötley Crüe, gästar i kväll Pub Ettan i ett opluggat framträdande. – I dag är han frontman i The Dead Daisies, säger Björn ”Grulle” Eklund på Pub Ettan. – De är en typ av musikkollektiv med roterande line-up.

Nyan - 12 timmar sedan

Gunell träffar riksminister

Minister Camilla Gunell (S) träffar i dag Finlands jord- och skogsbruksminister Jari Leppä (C) för att diskutera gemensamma EU-frågor. Nästa år påbörjas en ny period för EU:s jordbruksprogram, vilket gör att Åland ska ta fram ett nytt LBU-program. EU vill nu förenkla sin administration, vilket bland annat kan betyda att man vill ha enbart en CAP-strategi per EU-nation.

Nyan - 12 timmar sedan

”Hitta ett sätt att likställa examina”

Lagtingets talman Gun-Mari Lindholm vill, angående frågan om lärare som utbildats i Sverige och deras behörighet för åländska lärartjänster, att Åland ska använda det utrymme som självstyrelselagen ger till att bestämma vad som krävs för att få ett ordinarie arbete inom vissa yrkesområden, snarare än att använda finska examina som norm. – När det gäller hälso- och sjukvården får en sjukskötare sin examen godkänd i Finland – där har vi inte behörighet, säger hon. – Men där vi själva har behörighet kan vi hitta på något för att locka tillbaka våra egna ungdomar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.