Dagens PS > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 18:47

Dagens PS - 14 sep 18 kl. 08:06

Riksbankschefen: Sverige är sårbartLandets sårbarhet är större nu än under finanskrisen, anser Stefan Ingves. I en TT-intervju, tio år efter Lehman Brothers-kraschen, pekar riksbankschefen Stefan Ingves ut de områden som oroar honom mest: Bostadsmarknaden med räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll, arbetsmarknaden med dålig matchning, bankerna och skolan. ”Vi tenderar alltid att säga att det är annorlunda nu. Sedan bygger vi upp de här expansiva skedena, där vi har enorma svårigheter att bromsa i tid.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Stefan Ingves, TT, Lehman Brothers, Dagens PS, Di, Anders Borg, Sverige, Lehman, Borg

Dela artikeln

211 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankschefen, Sverigeär , sårbart
Dagens PS - 06 apr 17 kl. 11:52

Swedbank: Det gör Sverige sårbart

Brist på reformer på bostads- och aktiemarknaden gör Sverige mer sårbart för kriser i framtiden. Det slår alltså Swedbank fast i en konjunkturprognos som presenteras i dag, torsdag, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. ”De starka statsfinanserna möjliggör reformer inför valåret 2018.

SvD - 11 okt 15 kl. 12:00

”Enbart förnybar energi gör Sverige sårbart”

Alla former av förnybar energi är beroende av en enda energikälla, nämligen solen. Ett energisystem baserad på en enda energikälla är sårbart och kan i värsta fall slås ut totalt. Det verkar dock som att detta scenario inte har uppmärksammats i analyser av risker med förnybar energi, skriver docent Wiktor Frid, KTH..

Affärsvärlden - 02 jan 14 kl. 08:40

Borg: Det gör Sverige sårbart

Budgetutrymmet för finanspolitiska reformer i Sverige är mycket begränsat, enligt finansminister Anders Borg..

DI - 07 apr 17 kl. 11:15

Swedbank: Sverige starkare – men sårbart

Sveriges ekonomiska utsikter har ljusnat, bedömer Swedbank och skruvar upp sin Sverigeprognos för de kommande åren. Samtidigt gör akut brist på bostads- och jobbreformer Sverige sårbart inför framtida kriser, varnar banken..

DN - 08 dec 16 kl. 21:00

Johan Schück: Vid en global finanskris är Sverige sårbart

De svenska bankerna är starka, men systemet är bräckligt. Vid en ny finanskris kan detta verkligen bli kännbart. Alldeles för litet görs i dag för att minska Sveriges sårbarhet..

DN - 29 okt 18 kl. 11:38

”Klassamhällets återkomst har gjort Sverige sårbart och osäkert”

Sociologen Göran Therborn drar upp de långa linjerna om överklassens makt i ”Kapitalet, överheten och alla vi andra”. Annelie Jordahls intervjubaserade ”Klass. Är du fin nog?

Cornucopia - 14 sep 18 kl. 09:57

Alla varnar för ny finanskris - Ingves: Sverige mer sårbart nu

Nu varnar "alla" för att en ny finanskris är på gång. Riksbankschefen Stefan Ingves säger att Sverige är mer sårbart än förra gången och har ett antal egna interna problem med bostadsbubblan/skuldbubblan, arbetsmarknadens matchning och den usla skolan som gör att Sverige inte klarar sig i konkurrensen.
Tjuren rusar rakt in i väggen.

SVT - 14 sep 18 kl. 15:46

Riksbankschefen Ingves: Sverige har blivit mer sårbart

Sverige är mer sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves. En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och vår stora banksektor oroar mest..

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 06:41

Ingves: Sverige har blivit mer sårbart

Sverige är mer sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves. En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och vår stora banksektor oroar mest..

BT - 14 sep 18 kl. 06:41

Ingves: Sverige har blivit mer sårbart

Sverige är mer sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves. En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och vår stora banksektor oroar mest.(TT).

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 5 timmar sedan

Så ändras finansieringen för onlinecasinon

Spelmarknaden växer. Enligt statistik på statista.com har den globala marknaden för onlinespel ökat varje år sedan 2009.

Dagens PS - Igår: 07:58

Han köpte lyxbostäder för Nissan-pengar

Nissans utgående styrelseordförande Carlos Ghosn använde 17,8 miljoner dollar från ett inrättat dotterbolag till att köpa en lägenhet i Rio de Janeiro och ett hus i Beirut. Det rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor. Uppgifterna kommer dagen efter att Nissan gått ut och sagt att Ghosn använt företagets tillgångar till personliga ändamål.

Dagens PS - 6 timmar sedan

CNN-hyllad julmarknad lockar besökare

Kan du gissa vilken julmarknad det är som fått uppmärksamhet av nyhetsbjässen? Det är Tallinns julmarknad i Estland som enligt CNN är en av världens bästa. Det är i vart fall världens äldsta och den firar i år 577 år.

Dagens PS - 6 timmar sedan

Hushållens skuldberg största riskfaktorn

Det slår Riksbanken fast i sin senaste stabilitetsrapport, framgår det i ett pressmeddelande. Riksbanken med riksbankschefen Stefan Ingves (bilden) efterlyser åtgärder inom bostadspolitiken och skattepolitiken för att komma till rätta med hushållens höga och växande skuldsättning. ”Det är viktigt att alla bolån omfattas av en gedigen kreditprövning och att makrotillsynen utformas på ett ändamålsenligt sätt”, framhåller Riksbanken och fortsätter: ”Om osäkerheten på bostadsmarknaden består, eller om bostadspriserna faller ytterligare, finns det en risk för att fler aktörer på bostadsmarknaden får problem.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Möbeljätten varslar 7.500 anställda

Den svenska möbeljätten gör om organisationen vilket betyder att 7.500 tjänster kommer att försvinna, varav 650 varslas i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - Igår: 08:26

Årets julklapp – en riktig outsider

Nyss kom  beskedet. Årets julklapp är en jätteskräll. Eller vad säger du?

Dagens PS - 6 timmar sedan

Knäckte Googlekonto – på fem minuter

Längre tid än så tog det inte att hacka kontot. Nu får teleoperatörerna kritik. ”Det är en miss av telefonoperatörerna att de inte verifierar användaren mer.

Dagens PS - Igår: 07:31

Familjen räddar många småföretagare

Nära och kära ställer upp med lån när externa finansiärer sviker. Även om banklån fortfarande är den vanligaste finansieringsformen hänger många småföretagares existens på släktingars och vänners goda vilja. 14 procent av företagen uppger i Företagarnas årliga undersökning att lån från familj, vänner eller ägare finansierat en eller flera investeringar det senaste året.

Dagens PS - 9 timmar sedan

Kundprotester tvingar Nordea att nyanställa

Nordea ska under hösten rekrytera över 200 personer i Finland sedan kunder sagt att det varit svårt att nå bankens kundtjänst. Det framgår av ett pressmeddelande. De flesta av de nyanställda kommer att jobba på bankens kundservice, vilket betyder bemötande av kunder via telefon och chatt-kanal.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Ledarkollen: Är det här alltid bra?

Dagens ledarkoll handlar om det politiska spelet, om sexualbrotten, om religionens förödande makt över människor och om skadegörelse. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Vad är en ”bred” överenskommelse?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.