SR > Nyheter

Sunday, 20 January, 00:00

SR - 14 sep 18 kl. 07:58

Isabella Lövin (MP) öppnar för Annie Lööf som statsministerMiljöpartiets språkrör Isabella Lövin öppnar för att centerledaren Annie Lööf kan bli nästa statsminister..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Lövin, Annie Lööf, Isabella Lövin

Dela artikeln

1131 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Isabella, LövinMP öppnar för , Annie, Lööfsom , statsminister
Expressen - 09 jun 18 kl. 13:14

Isabella Lövin vill leda landet – med Annie Lööf

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin öppnar upp för ett gränsöverskridande samarbete efter valet – med Annie Lööf, C, och Jan Björklund, L. – Vi står nära varandra i många frågor, säger hon till Sydsvenskan. .

Supermiljöbloggen - 06 okt 15 kl. 13:42

Isabella Lövin ser Sverige som en brobyggare mellan rika och fattiga länder

”Sverige är en ledare på klimatfinansieringsområdet, och det ska vi fortsätta vara”, säger biståndsministern till Supermiljöbloggen. I september presenterade regeringen vilka satsningar (pdf) man vill göra på klimatområdet under kommande år. När det gäller investeringar i internationella insatser, det vill säga klimatåtgärder i utvecklingsländer, var en nyhet i budgeten att regeringen lovar att klimatfinansieringen ges ett tillskott på 500 miljoner kronor per år 2016-2019, detta utöver tidigare avsatta biståndsmedel.

SVT - 18 maj 18 kl. 14:33

Klimatminister Isabella Lövin har faktiskt helt fel om utsläppen

”Nej det stämmer inte”, sa klimatminister Isabella Lövin (MP), som svar till Jan Björklund (L) när han hävdade att utsläppen minskat med 19 procent under Alliansen. Samma svar gav hon på Annie Lööfs (C) påstående om att utsläppen ”ökar nu när Miljöpartiet sitter i regeringen”. Det finns olika sätt att mäta klimatutsläpp men oavsett hur man räknar hade oppositionen stöd för sina påståenden medan klimatministern faktiskt hade helt fel..

Supermiljöbloggen - 08 sep 16 kl. 19:16

Isabella Lövin: De ignorerar vad vi faktiskt gör

Supermiljöbloggen skrev tidigare idag en artikel där vi sammanställt kommentarer på regeringens klimatsatsning. Därefter ville vice statsministern och ministern för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, Isabella Lövin bemöta kritiken mot satsningen. Av satsningen på 12,9 miljarder satsas det 3,3 miljarder under 2017 och 2018.

Cornucopia - 08 dec 18 kl. 09:31

Miljöpartiet och Isabella Lövin sällar sig till klimatförnekarna - går emot IPCC

Miljöpartiet och dess partiledare Isabella Lövin sällar sig nu officiellt till sk klimatförnekare och menar att FN:s klimatpanel IPCC har fel. Detta framgår i en intervju i Aftonbladet.
Ringhals kärnkraftverk.

Regeringen - 16 okt 14 kl. 08:44

Pressträff med Isabella Lövin

Torsdag 16 oktober klockan 11.00 håller biståndsminister Isabella Lövin pressträff med anledning av regeringsbeslut om en ny svensk satsning i kampen mot ebola.

Pressinbjudan: Pressträff med Isabella Lövin

Utrikesdepartementet, 16 oktober 2014.

Expressen - 29 apr 16 kl. 15:38

Isabella Lövin: "Det är inte aktuellt just nu"

Hon är redan nominerad av ett partidistrikt - och ska enligt uppgifter ha stort stöd. Nu kommenterar Isabella Lövin spekulationerna om att hon kan ersätta Åsa Romson. – Om jag får frågan från valberedningen, då ska jag svara valberedningen, säger Isabella Lövin till TT..

Västerbottens Folkblad - 09 maj 16 kl. 17:24

Splittrad valberedning valde Isabella Lövin

Miljöpartiets valberedning var splittrad. Isabella Lövin vann enbart med en eller två rösters övervikt. Men trots att Åsa Romson avgått har hon fortfarande sympatisörer i länet.

Expressen - 30 maj 16 kl. 00:48

Isabella Lövin: "Jag blev oerhört förvånad"

I en krönika i tidningen Aftonbladet i helgen ifrågasattes om det nya MP-språkröret Isabella Lövin har en frisyr eller om testarna i pannan är lösslitna från hennes hårklämma. Flera partiledare är upprörda över frågorna och påståendena. – Jag hade inte förväntat mig något sådant, säger nu Isabella Lövin själv..

Blekinge Läns tidning - 30 maj 16 kl. 02:06

Isabella Lövin i fokus

Miljöpartiets nya språkrör Isabella Lövin deltog i sin första partiledardebatt i SVT, efter att ha blivit vald till nytt språkrör för drygt två veckor sedan. Hennes debut analyseras nu i flera tidningar. "Man kan säga att Isabella Lövin i alla fall kom igenom tv-debatten utan att falla.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Hov1 blev P3 Gulds stora vinnare

I kväll gick den 17:e P3 Guld-galan av stapeln, i år i Partille arena. Nio priser delades ut och kvällens stora vinnare blev återigen Hov1..

SR - 1 timme sedan

Misstänkt terrordåd i Nordirland

Polisen i Nordirland uppger att det som misstänks vara en bilbomb detonerat i Derry vid 22-tiden svensk tid. på lördagskvällen..

SR - 1 timme sedan

Trump talar till nationen

I USA har president Donald Trump aviserat att han vid tio-tiden svensk tid ska komma med viktiga besked. Du kan lyssna på vad han säger här eller i appen SR Play..

SR - 2 timmar sedan

Hov1 årets grupp på P3 Guld

Hov1 blev den stora vinnaren på P3 Guld-galan i fjol – och fick en bra start även på årets gala. Hiphopgruppen, nominerad i tre kategorier, blev årets grupp för andra året i rad..

SR - 3 timmar sedan

Minst 50 ska ha dödats i lufträd mot al-Shabaab

Minst åtta somaliska soldater dödades när jihadister i gryningen anföll en militärbas i södra Somalia. USA svarade med en flygattack där över 50 medlemmar i terrorgruppen al-Shabaab dödades. Gruppen har även sagt sig ligga bakom dådet i Nairobi nyligen..

SR - 4 timmar sedan

Två svenskar gripna i Barcelona

De två männen ska ha kopplingar till gängkriminalitet..

SR - 5 timmar sedan

Många saknade efter båtolycka utanför Libyen

Ett stort antal migranter och flyktingar saknas efter att en gummibåt sjunkit utanför Libyens kust..

SR - 6 timmar sedan

Postnord vill kunna höja portot

Postnord vill att regeringen tar bort pristaket för brevportot, rapporterar Svenska Dagbladet..

SR - 6 timmar sedan

Hundratals fortfarande utan el efter Alfrida

Runt 480 av Vattenfalls kunder är fortfarande strömlösa i Norrtälje kommun efter stormen Alfridas framfart i början av året. Det rör sig bland annat om skärgårdsbor..

SR - 7 timmar sedan

Tvångslediga statsanställda erbjuds arbete i USA

I USA har över 800 000 statsanställda nu varit helt utan lön i över en vecka på grund på grund av budgetkrisen och den ekonomiska stressen för varje dag som går. I staden Rockeville i Maryland erbjuder nu kommunens skolor jobb till tvångslediga statsanställda och intresset är enormt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.