Nyteknik > Teknik

Saturday, 19 January, 21:58

Nyteknik - 13 sep 18 kl. 18:26

Volvochefen: "Den stora utmaningen har varit att bryta sig loss"Volvo Trucks nya konceptdragbil Vera bryter rejält mot vad vi har fått se från företaget tidigare. Automationschefen Mikael Karlsson berättar om hur de satte ett "gummiband" i framtiden för att skapa fordonet..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Trucks, Vera, Mikael Karlsson

Dela artikeln

87 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VolvochefenDen stora , utmaningenhar varit att , brytasig , loss
Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 07:52

Tjuvar försökte bryta loss bankbox

Natten till måndag försökte någon bryta loss bankboxen som finns utanför Sparbanken i Degeberga.
Det var vid 03.45-tiden som stöldförsöket inträffade.

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 12 kl. 10:26

Försökte bryta loss bankomat

Natten till tisdagen, vid 2.25, gick larmet från en bankomat vid Idrottsvägen. En polispatrull som kom till platsen kunde konstatera att någon försökt bryta, slå eller spränga loss bankomaten.

Metro - 25 maj 14 kl. 17:19

Aonuma: Hyrule Warriors skapades för att bryta loss från Zelda-traditionen

I en intervju med Famitsu (översatt av Siliconera här) har Eiji Aonuma berättat mer om kommande....

SN - 14 mar 16 kl. 23:01

MP vill bryta loss Gnesta från storregionen

Det är viktigt att Gnesta kommun agerar i regionfrågan, det menar Miljöpartiet i kommunen. De är kritiska till att den politiska majoriteten inte tar några egna initiativ..

E24 - 03 mar 11 kl. 15:21

"Indien och Kina stora utmaningen"

Leif Johansson är glad över att ha blivit tillfrågad om att bli ordförande i Ericssons styrelse. Den gamle Volvochefen anser att utmaningen framöver för Ericsson blir att tillgodogöra sig marknadspotentialen i Indien och Kina..

Affärsvärlden - 07 apr 11 kl. 08:31

Svåraste utmaningen enligt Leif Johansson

Volvochefen Leif Johansson talade om flera positiva signaler för bolaget under gårdagens bolagsstämma. Men han pekade också ut det svåraste målet för sin efterträdare..

Dagensanalys.se - 30 apr 18 kl. 08:57

Kantar vill bryta sig loss från WPP

Efter att härskaren Sir Martin Sorrell lämnade WPP har grupperingarna börjat röra på sig och letar efter sina egna exits. Först ut att officiellt vilja bryta sig loss är Kantar, som ju äger svenska Sifo. Enligt tidningen The Times laddar Eric Salama med ett bud om 42 miljarder kronor i en management buy out.

YLE - 01 jul 18 kl. 19:00

Jorden runt på 300 dagar - Tapio kastar loss för ensamsegling med 50 år gammal teknik

I år är det femtio år sedan den första solosegling runt jorden, utan mellanetapper, genomfördes. Den första juli kastar Tapio Lehtinen loss för att försöka upprepa bragden. Största utmaningen?

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

2?500 skånska barn i studie Barn i riskzon kollas noga Bromsmedicin drogs in ? Påverkas redan i magen ? men testas som vaccin Utmaningen: hitta rätt bit i diabetespusslet

Diabetes ökar snabbt bland europeiska barn. Sverige och Finland har flest drabbade. Barnen får också sjukdomen allt tidigare i livet.

BT - 08 okt 14 kl. 21:04

TV: Så lång tid det tar för "proffs- tjuven" att bryta sig in

Varje vunnen minut är värdefull när du ska skydda ditt hem från inbrottstjuvar. I ett labb på SP testas säkerheten i dörrar och fönster. Med en våldsam kraft går Lars-Ove Johansson, tekniker på SP, loss på fönstret med en kofot.

Kristianstadsbladet - 30 jul 14 kl. 08:00

"Vi behöver bryta med gamla normer"

Foto: Annica Jönsson
Låga slutbetyg ska vändas till en skola i toppklass. Det är en överlevnadsfråga för både Kristianstad och regionen. Det anser Fredrik Axelsson (M), skolkommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Min plastfria månad avslöjade beroendet

KRÖNIKA. Livet som plastbantare gjorde det tydligt hur mycket plast vi köper och använder – varje dag, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..

Nyteknik - Igår: 17:30

Seabased lägger ner verksamheten i Lysekil

Företaget Seabased, som utvecklar teknik för att utvinna el ur vågkraft, lämnar verksamheten i Lysekil..

Nyteknik - Igår: 15:24

Optimister gräsrotsfinansierar asteroidresa

Flera svenska initiativ koordineras nu med målet att genomföra världens första privata resa till en asteroid..

Nyteknik - Igår: 14:28

Sverige avråds från kärnvapenförbud

Sverige avråds från att ratificera ett förbud mot kärnvapen. Det skulle försvåra Sveriges säkerhetspolitiska samarbeten, enligt en utredning..

Nyteknik - Igår: 12:55

De flesta amerikaner kan inte namnge en enda elbil

I USA har elbilarna ökat explosionsartat, men 2018 var hälften av de som såldes en Tesla. Det är fortfarande de rika miljövännerna som väljer bort fossila bränslen – undersökningar visar att de flesta amerikaner inte kan namnge en enda elbilsmodell..

Nyteknik - Igår: 11:34

Tesla minskar personalstyrkan med sju procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med sju procent. Enligt bolaget är åtgärden nödvändig samtidigt som produktionstakten av bilar av Model 3 behöver ökas..

Nyteknik - Igår: 10:45

Cern kan få en 100 km lång partikelaccelerator

I en rapport föreslås att Cern ska få en ny partikelaccelerator. Den blir i så fall fyra gånger större än LHC – och tio gånger så kraftfull..

Nyteknik - Igår: 09:42

Japansk satellit ger konstgjorda stjärnfall

En satellit som ska bjuda på världens första konstgjorda meteoritregn har skjutits upp från rymdcentret i Uchinoura i Japan. Syftet är att framöver lansera spektakulära himlaspel över hela världen, meddelar företaget som står bakom projektet..

Nyteknik - Igår: 09:29

Miljögrupper tvivlar på industrins plastplan

En rad miljöorganisationer sätter stora frågetecken för ett initiativ från jättar inom olje- och plastindustrin att minska plastavfallet i världen..

Nyteknik - Igår: 08:55

Kai Johan Jiang: Nu är Nevs ur krisen

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs. Nu ger storägaren Kai Johan Jiang sin syn på saken..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.