Nyteknik > Teknik

Friday, 21 September, 12:03

Nyteknik - 13 sep 18 kl. 18:26

Volvochefen: "Den stora utmaningen har varit att bryta sig loss"Volvo Trucks nya konceptdragbil Vera bryter rejält mot vad vi har fått se från företaget tidigare. Automationschefen Mikael Karlsson berättar om hur de satte ett "gummiband" i framtiden för att skapa fordonet..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Trucks, Vera, Mikael Karlsson

Dela artikeln

86 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: VolvochefenDen stora , utmaningenhar varit att , brytasig , loss
Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 07:52

Tjuvar försökte bryta loss bankbox

Natten till måndag försökte någon bryta loss bankboxen som finns utanför Sparbanken i Degeberga.
Det var vid 03.45-tiden som stöldförsöket inträffade.

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 12 kl. 10:26

Försökte bryta loss bankomat

Natten till tisdagen, vid 2.25, gick larmet från en bankomat vid Idrottsvägen. En polispatrull som kom till platsen kunde konstatera att någon försökt bryta, slå eller spränga loss bankomaten.

Metro - 25 maj 14 kl. 17:19

Aonuma: Hyrule Warriors skapades för att bryta loss från Zelda-traditionen

I en intervju med Famitsu (översatt av Siliconera här) har Eiji Aonuma berättat mer om kommande....

SN - 14 mar 16 kl. 23:01

MP vill bryta loss Gnesta från storregionen

Det är viktigt att Gnesta kommun agerar i regionfrågan, det menar Miljöpartiet i kommunen. De är kritiska till att den politiska majoriteten inte tar några egna initiativ..

E24 - 03 mar 11 kl. 15:21

"Indien och Kina stora utmaningen"

Leif Johansson är glad över att ha blivit tillfrågad om att bli ordförande i Ericssons styrelse. Den gamle Volvochefen anser att utmaningen framöver för Ericsson blir att tillgodogöra sig marknadspotentialen i Indien och Kina..

Affärsvärlden - 07 apr 11 kl. 08:31

Svåraste utmaningen enligt Leif Johansson

Volvochefen Leif Johansson talade om flera positiva signaler för bolaget under gårdagens bolagsstämma. Men han pekade också ut det svåraste målet för sin efterträdare..

Dagensanalys.se - 30 apr 18 kl. 08:57

Kantar vill bryta sig loss från WPP

Efter att härskaren Sir Martin Sorrell lämnade WPP har grupperingarna börjat röra på sig och letar efter sina egna exits. Först ut att officiellt vilja bryta sig loss är Kantar, som ju äger svenska Sifo. Enligt tidningen The Times laddar Eric Salama med ett bud om 42 miljarder kronor i en management buy out.

YLE - 01 jul 18 kl. 19:00

Jorden runt på 300 dagar - Tapio kastar loss för ensamsegling med 50 år gammal teknik

I år är det femtio år sedan den första solosegling runt jorden, utan mellanetapper, genomfördes. Den första juli kastar Tapio Lehtinen loss för att försöka upprepa bragden. Största utmaningen?

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

2?500 skånska barn i studie Barn i riskzon kollas noga Bromsmedicin drogs in ? Påverkas redan i magen ? men testas som vaccin Utmaningen: hitta rätt bit i diabetespusslet

Diabetes ökar snabbt bland europeiska barn. Sverige och Finland har flest drabbade. Barnen får också sjukdomen allt tidigare i livet.

BT - 08 okt 14 kl. 21:04

TV: Så lång tid det tar för "proffs- tjuven" att bryta sig in

Varje vunnen minut är värdefull när du ska skydda ditt hem från inbrottstjuvar. I ett labb på SP testas säkerheten i dörrar och fönster. Med en våldsam kraft går Lars-Ove Johansson, tekniker på SP, loss på fönstret med en kofot.

Kristianstadsbladet - 30 jul 14 kl. 08:00

"Vi behöver bryta med gamla normer"

Foto: Annica Jönsson
Låga slutbetyg ska vändas till en skola i toppklass. Det är en överlevnadsfråga för både Kristianstad och regionen. Det anser Fredrik Axelsson (M), skolkommunalråd och vice ordförande i kommunstyrelsen.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Samtliga operationer ställs in efter teknikhaveri på sjukhus

All planerad sjukvårdsverksamhet ställs in i Kronobergs län efter ett haveri i datasystemet, rapporterar lokala medier..

Nyteknik - 1 timme sedan

Amazon Echo nu som mikrovågsugn, vägguttag och i bilen

Nu ska Alexa hänga med in i köket, bilen och brandvarnaren. Amazon har breddat utbudet i sin Echo-serie med en lång rad nya produkter för det smarta hemmet..

Nyteknik - 1 timme sedan

Japanska rovers gör sig redo för asteroidlandning

Efter tre och ett halvt års färd väntas två japanska rovers under fredagen landa på asteroiden Ryugus yta..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Biltillverkarens robotar ska leverera paketet till din dörr

Under Hannover Motor Show visade Renault framtidens leverensservice. Deras robot-poddar ska tillgodose den växande e-handeln. Men trots autonom teknik kommer de kontrolleras av en mänsklig concierge..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Medeltida sigill hittat på Biskops Arnö

En sigillstämpel som tillhört en ärkebiskop på 1300-talet har hittats på Biskops Arnö. Enligt arkeologerna är det ett ovanligt fynd..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så "grönmålar" företag för att du ska handla

Grönt, hållbart, ekologiskt – och etiskt. Det kan verka lätt att välja miljövänligt. Men hur vet man om företag och organisationer verkligen håller vad de lovar?.

Nyteknik - 4 timmar sedan

Facebook byter arbetssätt vid politiska valkampanjer

Facebook kommer inte längre att skicka ut anställda till politiska kampanjkontor för att erbjuda tjänster inför val, som företaget gjorde vid presidentvalet i USA 2016..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Nya affärsmodellen: solel som tjänst

Allt fler affärsmodeller dyker upp för solceller. Den senaste är solel som tjänst. Järfälla kommun är först ut..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Verksamhetsnära it-utveckling på Migrationsverket

Spännande innovation och korsfunktionella team utmärker Migrationsverkets it-arbete. Genom att utvecklingsteamen arbetar nära verksamheten fångar man upp kraven bra och kan snabbt få ut nya funktioner..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Ferraris nya lyxmodeller är de mest kraftfulla någonsin

Nya Monza SP1 och SP2 är inga instegsmodeller. Ferrari har kombinerat en klassisk retrodesign med den mest kraftfulla motor som företaget någonsin har satt i en gatbil..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.