DI > Ekonomi

Wednesday, 14 November, 19:04

DI - 14 sep 18 kl. 07:07

Ingves varnar: Sverige mer sårbart nu än under finanskrisenSverige är mer sårbart nu än under finanskrisen för tio år sedan, säger riksbankschefen Stefan Ingves. En bostadsmarknad i obalans, räntekänsliga och högt skuldsatta hushåll och vår stora banksektor oroar mest..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Stefan Ingves

Dela artikeln

737 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingves, varnar, Sverige, mer, sårbartnu , änunder , finanskrisen
Cornucopia - 14 sep 18 kl. 09:57

Alla varnar för ny finanskris - Ingves: Sverige mer sårbart nu

Nu varnar "alla" för att en ny finanskris är på gång. Riksbankschefen Stefan Ingves säger att Sverige är mer sårbart än förra gången och har ett antal egna interna problem med bostadsbubblan/skuldbubblan, arbetsmarknadens matchning och den usla skolan som gör att Sverige inte klarar sig i konkurrensen.
Tjuren rusar rakt in i väggen.

BT - 18 okt 12 kl. 10:13

Ingves varnar för låg ränta

Riksbankschefen Stefan Ingves varnar i en debattartikel i Svenska Dagbladet för risker med en alltför låg ränta.
"Röster har höjts för att sänka en redan mycket låg ränta ytterligare för att stimulera sysselsättningen. Dagens höga arbetslöshet är ett problem, men som riksbankschef kan jag inte bara agera kortsiktigt", skriver han och pekar framför allt på riskerna med en hög skuldsättning hos hushållen som kan få "förödande konsekvenser i form av en krympande ekonomi och en skenande arbetslöshet.

DI - 10 jan 18 kl. 10:58

Ingves varnar för skräckscenario

Riksbankens direktion drar åt olika håll om räntepolitiken. Och chefen Stefan Ingves varnar för ett skräckscenario där Riksbanken tvingas höja räntan samtidigt som ekonomin bromsar in. Det framgår av protokollet från räntemötet i december.

Dagens PS - 25 jul 17 kl. 08:48

FRA varnar: Sverige kan hackas på en timme

Försvarets radioanstalts, FRA, professionella hackare kan göra intrång i svenska myndigheter IT-system på bara en timme. Det visar tester som gjorts efter den säkerhetsrapport som förvarets myndighet publicerade i våras om luckorna i svenska IT-system, rapporter SVT Nyheter. ”Det vi kommer åt kan även främmande makt komma åt.

Dagens PS - 16 maj 17 kl. 08:41

Goldman varnar Sverige: Ras kommer inom två år

Av de så kallade G10-ekonomierna är Sverige och Nya Zeeland de länder som löper störst risk för ett boprisfall, konstaterar Goldman Sachs i en färsk rapport enligt Bloomberg News, som citeras av nyhetsbyrån Direkt. Varningen kommer efter att investmentbanken jämfört nivåerna med hyror och hushållsinkomst samt justerat priserna efter inflation och inom två år spår man en korrigering på minst 5 procent. ”Med ett snitt av dessa mått ser bostadspriser i Nya Zeeland ut att vara de mest övervärderade följt av Kanada, Sverige, Australien och Norge”, skriver Goldman Sachs men påpekar att hög invandring och befolkningstillväxt eldar på efterfrågan på byggandet, enligt Direkt.

Nyteknik - 11 feb 11 kl. 14:36

EU varnar Sverige för ambitiösa miljömål

EU:s energikommissionär varnar Sverige och andra EU-länder för att driva miljömålen för långt. Att pressa utsläppsminskningen längre än vad EU lagt fast riskerar att driva ut företagen till Asien..

DI - 28 nov 16 kl. 18:14

Draghi varnar Sverige för hushållens skulder

Europeiska systemrisknämnden varnar Sverige och sju andra EU-länder för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt..

PrivataAffärer - 28 nov 16 kl. 18:12

Draghi varnar Sverige för risker med hushållens skuldsättning

Europeiska systemrisknämnden varnar Sverige och sju andra EU-länder för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt....

SvD - 28 nov 16 kl. 19:29

ECB-chefen varnar Sverige för hushållens skulder

Europeiska systemrisknämnden varnar Sverige och sju andra EU-länder för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt..

Affärsvärlden - 29 nov 16 kl. 07:07

Draghi varnar Sverige för risk med höga hushållsskulder

Europeiska systemrisknämnden varnar Sverige och sju andra EU-länder för hot mot den finansiella stabiliteten från hushållens höga skuldsättning på medellång sikt. Det sade ECB-chefen Mario Draghi i egenskap av ordförande för ESRB. Han talade vid den kvartalsvisa utfrågningen i Europaparlamentets ekonomiska utskott på måndagen..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Nya uppgifter: Inga brexit-besked i kväll

May kommer inte att uttala sig för medierna i på onsdagskvällen, rapporterar Reuters med hänvisning till regeringskansliet..

DI - 15 minuter sedan

Vasallstat blir man först utanför EU

Storbritannien och EU har enats om ett förslag till brexit-avtal. .

DI - 30 minuter sedan

Svenska företag i kläm inför avgörandet

LONDON Uppgifterna om ett brexitavtal togs emot både med förväntan och med bävan hos svenskar i London. "På ett sätt hoppas jag att det inte går igenom för det kommer att bli så splittrande och alla kommer att skylla på varandra i evigheter", säger Elisabet Vinberg Hearn, vd för konsultbolaget Katapult Partners..

DI - 30 minuter sedan

Desperat kamp för May om brexitavtal

Efter att trots dåliga odds ha kommit överens med EU om ett brexitavtal har premiärminister Theresa Mays kamp för att få igenom det på hemmaplan startat. Regeringen diskuterar på onsdagseftermiddagen utkastet till avtal. Nästa steg, parlamentet, är troligen betydligt svårare..

DI - 45 minuter sedan

Källor: Saab riskerar schabbla bort finsk miljardaffär

Saab håller på att spela bort en lönsam stororder på stridsledningssystem till Finlands nya korvetter.  Enligt Di:s källor har Saab beslutat att stoppa in en egen oprövad produkt i offerten och därmed gå emot upphandlingskraven..

DI - 1 timme sedan

Hoist sätter upp mål för 2021 – ska nå 20 procents avkastning på eget kapital

Inför torsdagens kapitalmarknadsdag släppte kredithanteringsbolaget Hoist på onsdagskvällen nya finansiella mål. Bolaget ska bland annat leverera en avkastning på eget kapital på 20 procent. .

DI - 1 timme sedan

Wall Street vänder nedåt – fortsatt press på Apple-aktien

De ledande börserna i New York föll tillbaka efter ett par timmar på onsdagen. En viss återhämtning syntes i oljepriset efter rejäla fall dagen innan..

DI - 1 timme sedan

Lyft för fordonsaktier – Volkswagen steg 0,7 procent

Europabörserna handlades genomgående lägre på onsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 minskade 0,6 procent. FTSE 100-indexet i London förlorade 0,3 procent..

DI - 1 timme sedan

Fastighetsfrossa hotar när Ingves stoppar sedelpressen

Fastighetsaktierna susar fram på börsen när bolagen surfar på ett hav av billiga krediter. Konkurrensen om pengarna riskerar dock att skärpas vid årsskiftet när Riksbanken ska minska sina köp av statsobligationer..

DI - 1 timme sedan

Nedåt på Nordenbörserna – Köpenhamn mot strömmen

De nordiska börserna handlades lägre på onsdagen med undantag för Köpenhamn som nådde precis över nollstrecket. Samlingsindexet Vinx 30 var ned 0,9 procent till nivån 899..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.